СД Куцаров и синове - Археон /img/frontend/nomap.png"

СД Куцаров и синове - Археон

Най-лошото отношение на което съм попадал. Видях новата им обява за работа и реших да напиша няколко реда за евентуалните кандидати. Семейство архитекти, кадето най-големия син е и най-неприятния тип. Замислих се и за физическа саморазправа дори, добре, че не съм такъв човек. Няма интернет, въпреки, че е от огромно значение за един визуализатор!
Важи приказката "бели роби" за постъпилите там.
Дано не се излъжат много други, че и заплащането не си заслужава нервите!

Археон е малко семейно проектантско бюро. В него работи цялото семейство и още 2-3 ма назначени кадри. Офисът е апартамент на първия етаж.

За развитие дума не може да става.

В обявата пише работа в екип по създаване на 3Д визуализации, но това не е така понеже има само 1 място за такава позиция. Т.е всичко се изпълнява от 1 човек, при даден срок за поне 4-ма.

Сигурно не е нужно да казвам, че осигуряването не е на пълната заплата. Когато коментирахме заплатата на интервюто шефът каза че "това били 1 пари които нямало смисъл да се плащат на държавата..."

Когато отидете там ще ви бъдат обещани 1 пари, а ще получавате други(по-малко)
Когато на секретарката (която трябва в същото време да може да работи и на CoredDraw, както и да прави абсолютно всичко, попитала къде е обещаният и бонус, първият път и е казано, че месеца не бил много доходен... Вторият път и казал че нейната работа не била свързана с оборота... Тя напусна скоро след това.

Аз така и не видях бонуси също.

Другата колежка (чертожник) ми сподели
Когато започнала работа декември месец им дали по 200 лева коледни.
След това управителят казал "ооф май ви дадох много пари... ще трябва да ви спра от януарските заплати". И така станало

Офиса се наблюдава от камери свързани в кабинета на шефа. Това не е с цел вътрешна сигурност, а да не би да не си гледате в монитора.

Сроковете които се дават за изпьлнение на задачите са много кратки, въпреки че не е толкова спешно, няма да имате минутка спокойно време и ще сте подложени на напрежение от страна на работодателя.

Работи се с голямо количество пиратски софтуер (Photoshop, Cinema(независимо че е има лицензно копие))
Договорът, който ще подпишете ви забранява да носите пиратски софтуер във фирмата. Т.е ако има проверка от икономическа полиция, дано не ви се случи най-лошото.

Интернет във фирмата могат да ползват само шефът и брат му.
На останалите компютри е забранен. Брат му играе игрички, гледа сайт4ета и сериалчета по цял ден :)

Възможност за обучение във фирмата няма. Трябва да сте вече експерт.
Имаше 2 студентки по архитектура които пробваха да започнат работа, но бяха бързо отсвирени.

Една вечер шефът ме пита дали работя на частно, и че не е добре да го правя.

Т.е вие не трябва да имате 5 лева в джоба - трябва да ви е гадно. Това е психологията на вашия евентуално недай си боже бъдещ работодател

Най интересното което се случи беше че, когато трябваше за ходя на изпити (обшо 4 дни), един ден ми даде да напиша молба за отпуск за тия 4 дни. От заплатата ми беше спрял пари за тая платена отпуска. Разликата я беше изчислил от това което ми дава и това на което ме осигурява - 40 лева по малко. Т.е платеният ви отпуск ще е равен на сумата върху което се осигурявате, а не заплатата която реално получавате.

Когато излизах в отпуск се случи същото. Даде ми за 1 месец 360 лева и ми пожела приятен отпуск...

Когато после напусках направих грешката да подпиша първо протокола за заплатата и както може да се досетите после ми даде с 20 лева по-малко :)