София Франс Ауто АД /img/frontend/nomap.png"

София Франс Ауто АД

По моя преценка 30% непоносимо и 70 % заплата нетоговаряща на позицията.Предполагам ,че сега са пуснали обява защото не са си хареса ли кандидат или по вероятното кандидатите да не харесват условията.Работното време и владеенето на език  се изяснява при интервюто

Защо толкова често излиза обява за сервизен инженер, толкова ли е непоносимо там, или заплатите са ниски, и хората си тръгват?
Ако заплащането наистина е 600 лв, дори не бих отишъл и на интервю.  В средата на лятото имаше обява, днес отново търсят човек за същата позиция.  Преди това търсиха диагностик...
Имат изисквания към човека да знае технически френски или английски, но обявата им е написана на български...
Виждал съм, че сервиза работи и в събота, но в обявата не е написано никъде...

Калине, мерси още веднъж за отговора.... Пиши два реда ако решиш имам някои въпроси
Не само продавачките в мола, съседа ми налива бензин на бензиностанция, 700 лв за 15 дежурства на смени си ги взема без проблем. Да ме извинява ръководството и шефа на сервиза, но след като мисли, че 600-700 лв са много пари, не наемай никого, направи си го сам. Никаква отговорност не носи онзи който налива бензин, човек със средно образование, незнаеш и дума на английски... Да ме извинява шефа на сервиза, но просто е несериозно за инженер такива пари.
Ако вече са се ориентирали към ниско платени кандидати и искат някой нергамотник да се учи върху колите им, ОК, тяхно право си е.

Да такава заплата за сервизен инжинер е смешна ,продавачките в мола без да им омаловажавам работата вземат повече.Не бих искам да си пиша мейла тук който иска да се свържа с него нека си остави е мейл.Да има нови обяви и аз ги видях , в момента сервиза работи без диагностик и сервизен инжинер.Заплащането на диагностика е обвързано с обема на работа ,той не е на твърдо заплащане както сервизния инжинер например.Осигоровките са на брутната  заплата,поне в това отнощение няма проблем.Трика с който се излиза за работните съботи  или оставенето след работа "ако искаш хубава заплата ще оставаш и след работа и ще идваш и събота по график".Общо взето и монтьорите са на това дередже ,скоро и за монтьори ще има обява почти съм сигорен.Общо взето при договора няма кой знай за какво да се внимава само както казах предизвестието е голямо.Важното е да го прочетете това което пише в него ,а не да вярвате на това което ще ви кажат.Не подписвайте веднага без да сте прочели целия договор дори и да ви притискат с срокове това е Ваше право.

В рамките на три дни сервизът във Варна има пуснати две нови обяви!!!
Калине, ти явно си запознат със ситуацията там, би ли отделил отново от времето си, и да разясниш:
с  какво е добре   да се   внимава при подписването на договорите???
Какво е онова, което не е в интерес на служителя, и което на теб ти е направило впечатление?
Вече разбрах, че не плащат извънреден труд, което значи че в събота хората им работят безплатно... Както и отпуски.
За диагностик например каква е заплатата, на реални пари ли са осигуровките, защото в обявата нищо не пише. Една камара изисквания, а от работодателя едни красиви приказки... нали всички работим за пари, а те дори не са написани....

Калине, мерси много за отговора. Да си жив и здрав!
600-700 лв отнесени към  отговорностите на сервизния инженер са жива подигравка!
Може ли да ти напиша на някой email, нещо искам да те питам, че не е приказка за форума...

Ще се опитам на всички да отоговоря.Осигоровките поне докато бях там се начисляваха върху реалната сума,но какво от това и без това заплатите не са големи.По принцип някъде бях чел,че срока за предизвестие е от един до три месеца ,но както и да е там е три месеца и за двете страни след изтичането на изпитателния срок който е 6 месеца.Принципно като навършите 6 месеца можете да не подписвате вече постоянен трудов договор и тогава няма да ви се налага да чкате още 3.Общо взето 1-2 месеца в която и да е фирма ви става ясно за какво иде реч.По принцип диагностика и ел,техника(това е длъжност която се изпълнява от един човек) рядко седи без работа.Обучение в чужбина има само за сервизния инеженер като той ни предоставяше информацията след това на обучения в сервиза.Инзвънреден труд не се е плащало никога ,те и отпуски не плашат пък какво остава за друго.Другото което заплатите се формират на база платени фактури демек днеска правиш колата ,когато я платят тогава си вземаш парите.Имал съм случай за един автомобил 3 месеца след като беше извършен ремонта си вземах парите,понеже някой фактури се плащат по банка с отложен платеж примерно 10 дни ама като просорочат дет се вика "отиде коня в ряката" .Надявам да съм бил полезен,дори и да решите да започнете работа ,четети си много добре договорите и не бързайте да подписвате.

Калине, ако си наблизо би ли ми казал специално за Варна :
- осигуровките върху реалната сума ли са, защото за да вземаш чисто 600-700, трябва да те осигуряват поне върху 900 лв, че и повече....
- за 3 месечното предизвестие разбрах, нещо не ме привлича този срок, първо никой работодател няма да ме чака 3 месеца, второ, не е законен този срок - в КТ пише един месец. Да не говорим, че ако е изпитателен срок може да си тръгнеш по всяко време... Ако някой си мисли, че ще стоя 3 месеца там, и ще ме цедят, много се е объркал.
- И в крайна сметка - какво прави човека , ако няма работа точно в момента по отношение на електрониката, момче за всичко ли е ...?
На тези въпроси шефа на сервиза пропусна да ми отговори, като ми каза че имало обучение в чужбина....Също така не получих отговор на въпроса си - върху каква сума ще ме осигуряват...

Ето и моето мнение във въпросната дискусия
Каквото и да са ви казали по време на интервюто всичко остава приказки във въздуха!
Единсветното което има значение е написаното в договороа, и затова където и да отида да кандидатствам искам да видя следното :
Предварителен трудов договор с описани основни параметри свързани с: вид на трудовия договор - основание на назначаването, размер на основна заплата, продължителност на изпитателния срок, актуализация на възнаграждението при изтичане на изпитателния срок и постигнати добри резултати, РАБОТНО ВРЕМЕ, размер на платен годишен отпуск.
Договорът е нещо, което се предполага да е ясно за двете страни , и ако някой само изисква от едната страна, без да е предложил нищо писмено значи започваме да се лъжем в самото начало.
Според мен поискай да си видиш договора предварително - нека ти дадат предварителен договор с основанието на назначаване. Неслучайно написах работно време с големи букви, погледни дали там пише, че се работи и събота. Как се заплаща този труд, защото по закон работната седмица е 5 дневна, а полагането на извънредния труд  изисква работодателя да даде на работника полагащата му се почива в първия работен ден от седмицата, както и да му го плати по 1.5 през работни дни, и по 1.75 за събота и неделя.
Постави всички тези неща на шефа на сервиза , все пак трябва да знаеш какво подписваш или поне ако имаш въпроси, трябва да си прочел договора си, защото се съмнявам че знаеш наизуст кой член от КТ какво означава.
Според мен не подписвай нищо, преди да си го видял написано и да си имал достатъчно време да се запознаеш с него.
И не вярвай на приказки от рода :"... ти ще получаваш еди каква си сума", нека не те правят на будала, а ти кажат основната заплата колко е, както  и кода на професията по който смятат да те  назначат, има достатъчно данъчни калкулатори които могат да сметнат каква е тежестта за работодателя, и каква за работника.
Относно 3-месечното предизвестие - това е незаконно, и срочния договор може да се прекрати по всяко време, записано е в КТ.

Знаеш ли кога ще отида да им работя в събота, ако не е записано в договора - точно никога.
Пи тази логика  - този който дойде в събота да му поправяш колата - без пари ли ще му я поправиш, защото не плащаш на хората в събота извънреден труд?
Като си е твой сервиза ако искаш стой там всеки ден по цял ден, обаче да ме викаш в извън работно време, и да не ми плащаш малко няма как да стане.
Скоро имаха обява и ме поканиха на интервю - някой знае ли дали осигуровките са върху реалната заплата ? Да знам дали да ходя и да не си губя времето изобщо...