Стинг АД /img/frontend/nomap.png"

След изчетените коментари мога да споделя следното за работата ми в Стинг до момента. Работя в Стинг от 1-2 години.Доста често стресът и динамичността на работата ни понякога ни идва в повече. Идеална работа няма! В крайна сметка, когато някой не го устройват условията на работа винаги може да напусне и да си намери по хубава работа. Виждам, че масово се сипят недоволни коментари. Нормално е. Повечето доволни хора няма да си направят труда да пишат коментари.Аз съм доволна от работата си и се радвам, че станах част от екипа на Стинг. Научих много и натрупах доста опит. И ще продължавам да се развивам. Разбирам се добре с колегите си. Радвам се , че работя точно в този склад!

Бих искала информация за склада в Пловдив, тъй като в момента се нуждая спешно от работа, а това е добра възможност за човек без опит и образование. Ще се радвам да споделите, най-вече ме интересува работното време.

Никога не започвайте работа в СТИНГ АД като манипулант!!!
Хората са меко казано УЖАСНИ.Винаги се търси повод за интрига, да се набеди или обсъди някого ...! Лицемерието в СТИНГ е на първо място и на ниво за съжаление..Това е и причината, да има постоянно текучество на персонал.

Отговорник К.Томова - (бивш отг. на студентска смяна, настоящ на дневна смяна) - лицемерен, двуличен и противен човек.Работата, която върши тя, клони по-скоро към 0.Постоянно е с телефон в ръка, вечно подута и недоспала...никога не интересуваща се от хората, за които отговаря.Винаги всичко докладва на Т.Обрешков (отг.склад)...

Отговорник В.Ангелова - подобие на К.Томова, но в пъти по-непоносима.

Ако се каните да започнете работа в Стинг АД (и по-точно склада в гр. София, защото нямам поглед върху останалите звена) бих желала да споделя следното:
 I. Положителни страни:
- Търсят се хора без опит;- Наемат се студенти за нощни смени, което дава възможност на много хора да плащат за образованието си. Лично аз съм изключително благодарна че бях наета там във финансово труден за мен момент;- Заплатите винаги се получават на отредената дата (+/- ден);- Към заплатите има и бонус - ваучери за храна;- Складът е климатизиран през цялата година;- Изключително съм благодарна на прекия си отговорник Кристина Томова, както и на Теодоси Обрешков, които направиха престоят ми във фирмата поносим;
 II. Отрицателни черти:
- Търсенето на хора без опит дава възможност на фирмата да задържи служители, за които това е първа работа и нямат база за сравнение.
- Студентската смяна е длъжна да работи докато има заявки, което може да означава 12+ часови смени. Те са веднъж седмично за всеки тийм. Същото важи за дневните смени през уикендите;
- Тъй като ваучерите за храна са бонус от фирмата в случай че квотите са изчерпани към края на годината, фирмата не ги компенсира по никакъв начин;
- По-дългите смени не винаги означават повече почивки. Полагат се 3 почивки на нощна смяна: веднъж 20 минути за вечеря и две по 10 (при дълги смени се е случвало да са три, но това не е регламентирано и зависи от настроението на отговорниците на смяна);
- Посещаването на тоалетна и санитарните възли се следи зорко - при по честа нужда да се излиза от работната част на склада се правят забележки;
 - Фирмената политика за мотивиране на служителите да постигат по-високи резултати се оповава не на допълнителни бонуси а на мъмрене и сплашване, писане на официални обяснения до изпълнителният директор и като цяло заплаха от уволнение;
- Отговорниците на дневните смени (ранг на тийм лидъри) по никакъв начин не защитават служителите си, тъкмо обратното, търсят се поводи и причини за ескалиране на имена до по-високите чинове и самия изпълнителен директор;
- Размерите на склада не са пригодени за количеството на работа и в натоварените дни това води до блъскане и бутане на персонала, нарушаване на стоката, която персоналът заплаща в случай че не е годна за продажба, дори до минимални телесни щети от сорта на натъртвания и порязвания, падащи кашони от високите стилажи и т.н.
- Няма момент в който персоналът да не е на крак;
- Разговорите между служителите са строго забранени, както и слушането на музика на слушалки;
 III. Интересни случки:
- Отговорник на дневна смяна Бисер Боянов не ми разреши да си тръгна по-рано, въпреки че бях с измерена лично от него температура от 39.5 градуса. Вместо това ми бе дадена извънредна почивка от 30 минути и възможността да си закупя течен аналгин от скалада, който да ми свали температурата за да продължа да работя. Като цяло се гледа подозрително на ползващите болнични служители.
- Отговорник на дневна смяна Ваня Стоянова публично ме наруга и дори разплака пред останалия персонал поради неправилно подредена в количката за събиране стока. Редно е да уточня, че стоката не беше застрашена от увреждане, но подредбата не беше естетически издържана. Това се случи след като бях заставена да събирам заявка с бързина, доста извън постижимата за когото и да било. Въпреки унижението, трябваше да продължа да работя със същият темп, все едно нищо не се е случило;
- Отговорник на дневна смяна Елена Янакиева неведнъж използва завоалирани, а понякога и доста директни реплики със сексуално или подигравателно съдържание на работното място;
- Марина Тунева, един от най-висшестоящите отговорници на склада, ме накара да чистя прах от рафтовете на склада и да пореждам стоката, поради малкия обем на работа към момента. Само час по-късно ме повика при себе си и извади разпечатка от събраните от мен заявки за деня за да ме смъмри за малкото свърешна работа и да ми даде ултиматум да наваксам до края на смяната си. Тъкмо тогава се случи и инцидента с Ваня Стоянова. Марина засича почивките на служителите на входа на работния склад, като забележка се прави за закъснение дори и от 1 минута (съвсем буквално). Тя е човекът който съветва директно изпълнителният директор на фирмата и манипулира ситуацията според желанието си.
- Изпълнителният директор на фирмата, г-н Георгиев привика и разплака в офиса си служителка, само защото е ползвала болнични от 7 дни, тъй като страдаше от разширени вени и непрекъснатото ходене из склада не й понесе. Наложи се да напусне, за да не се стигне до усложнения и оперативна намеса. Въпреки обстоятелствата тя не бе освободена по-рано и се наложи да работи още месец след подадено предизвестие.
- И накрая ще добавя най-потресаващата история от престоя ми там: всички служители на фирмата бяхме подложени на детектор на лъжата, поради открити липси на една от ревизиите. По-късно разбрах че това е редовна практика и цялото събитие е един вид "лов на вещици" и легитимен начин да бъдат освободени хора, които не са удобни. Така например беше уволнена самотна майка на две деца, защото се налагаше да идва на работа с 30 минути по-късно, за да може да заведе децата си на детска градина.
Като финал искам да сумирам всичко казано - наясно съм, че за да се стигне до такива крайности човек трябва да позволи да се отнасят така с него, както и че тази фирма не е за чувствителни и раними хора като мен. Проблемът е, че системата им е толкова добре сработена, че успява да убеди всеки работещ там, че не заслужава нищо по-добро и че фирмата му прави услуга като не го уволнява. Това ше е мотивацията ви да си вършите работата там. Не си губете времето освен ако наисина не ви трябват спешно средства и сте с достатъно дебела кожа.

I. Положителни страни:
- Търсят се хора без опит;
- Заплатите винаги се получават на отредената дата (+/- ден);
- Към заплатите има и бонус - ваучери за храна;
- Складът е климатизиран през цялата година;
 II. Отрицателни черти:
- Няма момент в който персоналът да не е на крак;
 III. Интересни случки:

Работих във фирмата почти 7 години,не успях да се развия,но това което научих там много ми помона да успея по нататък.Като цяло съм доста доволен.Вярно е че ако не си близък с някои от преките началници,управата няма да те издигне,но това е другият момент,че преките началници манипулират управата.Аз само се питам те защо им вярват.И така хора които имат потенциал и са способни си заминават,а некадърниците ги издигат.Но пак казвам за това не са виновни собствениците,то те хотата много от нещата не ги знаят просто защото им се спестяват.Това е единствено,което куца в тази фирма.Но аз бих казал,че СТИНГ АД е доста добра фирма.

Работих там почти 2 години и направо не издаржах накрая. В момента там има голямо текучество и от предишният екип хората се броят на пръсти. Има нощни смени, които не се знае кога ще свършат. работили сме по 14 часа на крак, като правото ти да седнеш е 30 минути. Хара не се лъжете първоначално е горе долу, но с течение на времето става все по- гадно и гадно.