Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Стоун Компютърс АД / Stone Computers AD /img/frontend/nomap.png"

Стоун Компютърс АД / Stone Computers AD

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 16 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-16 от общо 16


бивш служител

16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
3
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
2
Потенциал
0
Местоположение
2
Колеги
4
Работна среда
5

Стоун е фирма от среден клас. Добър екип,понякога малко друг път повече работа, малко забавление, малко хубави и лоши моменти, малко интриги...като навсякъде. Няма идеална среда. Има още върху какво да работят.... но аз сам оптимист човек и си мисля, че ще го постигнат някога(с това или друго ръководство) ;)


бивш служител

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
4
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-4
Потенциал
-1
Местоположение
0
Колеги
-1
Работна среда
1

Така за фирма STONE , от самото име се подразбира какви са отношенията вътре в тази фирма, факт е че почти никой не знае дали трудът му няма да бъде захвърлен на боклука ако някой от шефовете е спал на криво, като цяло условията са добри, стига да не попаднете в техническа дирекция, но другите отдели са малко по добре, най-вече търговският отдел, ако сте в логистика също няма да се чувствате комфортно, но както казах ако искате да сте винаги на МУШКА и виновни (независимо за какво) може да постъпите в технически отдел където ваш пряк ръководител ще е Огнян Димитров. Като цяло на фирмата бих дал оценка +5, НО ежедневно нещата вървят надолу и в момента бих дал +2, в заключение искам да кажа - ако сте готови да жертвате свободното си време, личният си живот, сънят си, и нервите си - то STONE е идеалното място за вас!


настоящ служител

39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
2
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
5

Здрвейте, само ще кажа, че фирмата е ОК! Е, както всяка друга фирма си има трески за дялане, но по скоро треските са в зависимост от гледната точка на всеки. Ще спомена само най-важните неща, които биха заинтересували хората, а именно заплата, работна среда и колектив.
Заплатите са ОК, това не трябва да притеснява никого (особенно ако си разбира от работата).
Работната среда е повече от добра (само ще спомена, че в момента офиса ни е като джунгла от растителност, което е много приятно)спокойно е и може да се работи и да си наистина съсредоточен. Има моменти, когато става напечено, но са доста рядко и са в зависимост от одела в който работиш.
Колективът е много добър, хората си разбират от работата и се стараят (единствено, което може да се желае е да се оптимизират по-добре, но това е друга тема). Както може да се очаква от такава фирма хората са млади, като никого не се спира да се развива в това направление, в което му е интересно.

И в заключение ще кажа, че има наистина социална политика към работещите и те не се изчерпват с безплатния обяд и служебния телефон!
Тимбилдинги се правят доста често и на интересни места за по няколко дни, така че в това отношение има поле за изява на по-освободените колеги! :)


бивш служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
1
Натоварване
0
Потенциал
-3
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
2

Отвън погледната компанията изглежда престижна, но подобно на горното мнение споделям, че само "изглежда".

Заплащане - според мен е на принципа "Кой колкото си поиска в началото". Ако поставите висока летва и ако са на "зор" - ще ви дадат исканото. Определено няма синхрон между заплащанията на стари, утвърдили се служители и тези на новопостъпили хора с висока самооценка т.е. наблюдава се следното - хора със стаж във фирмата взимат по-малко пари от новопостъпили на същата длъжност. Ъпдейт на заплатата - абсолютно зависи от субективната оценка на ръководството т.е. ако си им симпатичен ще ти вдигат заплатата, ако не си им, или си тих и кротък и не биеш на очи, вършиш си работата и не се тупаш по гърдите - не. Ръководството на Стоун обича интригите и ги подстрекава, важно за тях е да си "устат" и "нахакан", това ги впечатлява. Фирмата е щедра към служителите си от гледна точка на т.нар. "бенефити", те се гордеят с това - безплатен обяд, пари за пътни разноски, възможност за колективен спорт, допълнителни здравни осигуровки, застраховки и т.н., което е прекрасно. Извънработното време не се заплаща, освен ако не си назначен в технически отдел, за която привилегия е отговорен техническия директор.

Уважение - Уважението може да се разглежда в два аспекта: уважение от колеги и уважение от ръководството. Уважението от колегите - по-скоро е лицемерие (с изключения, разбира се), когато имаш въпрос, трудност, проблем - оправяй се сам както можеш. Уважението от ръководството - няма такова. За тях ти си една пионка, част от плана им. Има моменти на сърцераздирателни слова, което всъщност е един голям театър. Много често срещано явление е обиждането и правенето за смях пред целия колектив, обсъждането и осмиването на даден служител в негово отсъствие - било за работа, било дори за лични неща. За да спечелиш "уважението" на ръководството трябва да ходиш с костюм и да си мазен в държанието си (лицемер, като тях). Ръководството "уважава" главно преки роднини на важни клечки, добре изглеждащи (за критерия няма да говоря!) личности, личности склонни да правят компромиси с моралните си ценности. Ако си кротък бачкатор, замисли се дали искаш да постъпваш на работа там.

Привилегии - виж заплащане.

Фирмена сигурност - нямам мнение.

Работно време - зависи, като какъв работиш. Принципно ръководството не го интересува личното ти време и ангажименти, ако има работа. Дори ти насаждат чувство на вина, ако не си бил част от лудите, които са работили цяла нощ / цял уикенд. Изпълнителния директор държи да участва пряко в работата, не само да я ръководи, работи след 18 ч. - дали така обича и тогава се чувства по-деен или просто тогава се освобождава от другата си работа.. съответно работата за него започва тогава. Практика е да се нощува във фирмата (без да се заплаща).

Потенциал за развитие - Развитие в йерархията - абсурд - ръководството е на принципа "да не излиза от семейството" и общо взето на ключови позиции се назначават техни хора, ако си мислите, че може да се издигнете на база собствено доказване - избийте си го от главата. Интелектуално развитие - за да поддържа някакво ниво на партньорство с партньорите си компанията е задължена да отговаря на определени изисквания, а именно това, което засяга служителите и развитието им е те да имат опредлена квалификация. Т.е. компанията трябва да има сертифицирани специалисти и затова им дава възможност да се сертифицират. Обучения от всякакво друго естество, които не са задължителни - мнооого трудно, освен ако не си от "нахаканите" служители.

Местоположение - ужасно!

Колеги - повечето лицемери, но има и страхотни хора, неоценени пионки, за жалост.

Работна среда - доста добра


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-3
Местоположение
-4
Колеги
-5
Работна среда
4

Гледана от вън фирмата е чудесна - нарастващи обороти, внушителен списък от клиенти от държавната администрация и банковата сфера.
но тежко на тези, които попаднат там!!!!!

Като цяло атмосферата може да се опише като "цирк глобус".
Отношенията мениджмънт - персонал са по-скоро махленски, отколкото работни. Задачите се разпределят хаотично и никой не знае какво точно трябва да направи.
Много често се наблюдава явлението 2-ма или 3-ма колеги едновременно да работят по една и съща задача без да знаят това. Като резултат клиентите или доставчиците изпадат в потрес ото това как може в такава малка фирма да няма никаква комуникация.
А що се отнася до професионалното развитие и кариерното израстване - има такава възможност стига да си готов да правиш компромис с личния си живот, достойнството и здравето си.


бивш служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
2

Фирма Стоун Компютърс АД е една от малкото сериозни фирми, които работят в ИТ бранша - представители са на IBM, с добри позиции, хубави обороти и перспективи за развитие.
Но!
Ако трябва да коментирам ръководството и как стоят нещата от вътре, нещата не са розови. Управлението е разделено на два фронта - Александър Аврамов и Манолина Драгиева не могат да се разберат кой точно управлява, защо и как, на къде, кога и какво.
Ту много се разбират, ту са във война. Това влияе много на целия екип, никой не е наясно какво става, кой да слуша, дават се безмислени задачи, цари хаос и напрежение.
Обмисляйте внимателно възможностите за реализация там, защото фирмата е малка, с претенции да се разраства, но без план и посока, и е напълно възможно да се озовете в ситуация да напускате два три месеца по-късно.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?