Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

СИЕНСИС АД / CNsys /img/frontend/nomap.png"

СИЕНСИС АД / CNsys

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 73 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 73


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук :

WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Няма кой да стегне редиците в тази фирма. Мениджмънтът се занимава основно с клюки и интриги и дори не познава потенциала на колегите и възможностите им. Ако си калпазанин или изобщо нямаш никаква ИТ култура, на никого няма да му направи впечатление. Можеш да си дремеш там, дори собствената заплата да не можеш да си заработиш. Управлението за тях е сведено до това да те навика някой меринджей. Има колеги, които са много по-отговорни и влагат много по-голямо отношение към работата си от някои шефчета.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Впечатленията ми от фирмата като такава са положителни. Спокойно място за работа, коректни реални осигуровки, плащане на време. Правят се опити да се въведат някакви придобивки,вижда се желание от страна на ръководството за подобряване работната среда. Но човешкият фактор - тотално зле. Вероятно е до отдел, в който човек ще работи, моите впечатления са от отдел Сервиз. Атмосфера като в соц казарма. Враждебна и изключително неприятна. "Старшинки", които работят в отдела от много години и всичко знаят и могат най-добре ( ами логично, като си прекарал сто години на това място , циклейки в една дейност, как няма да си най-добрият?!) и "новобранци", на които постоянно им се вменява, че не стават, че са тъпи, неблагонадеждни и тн. "Ръководителят" на отдела Тома Томов е мил и приятен човечец, на който по нищо не му личи, че е някакъв шеф. Нулева заинтересованост как се справяш с работата, изобщо правиш ли нещо, камо ли добре ли се чувстваш на работното си място. Пък после защо на разни горещи точки постоянно търсят персонал?!
Соня Петрова, която е шеф единствено на себе си и на още един нещастник, имал лошия късмет да е в нейното " звено", е мениджър само на титла. Човек с нулеви говорно-комуникативни умения, неумеещ да обясни какво точно иска, да предаде работата на "служителя" си, да отправи по мениджърски критиката си. Цялата й комуникация се състои в злобни подмятания, подигравки, недомлъвки. Изключително неприятна личност, която периодично си сменя подчинения , за да има кой да я замества, когато е в отпуск. Иначе реално нито работата й е за двама души, нито тя търси наистина някой , на когото да делегира отговорности.
Като цяло не препоръчвам отдел Сервиз за работа. Има и много свестни хора, но "старшинките" много тровят обстановката и ако човек държи на работа в екип и приятелска атмосфера, не е това мястото.
През времето, когато работех във фирмата, се питах дали г-н Медаров, който е управител, си дава сметка, че плаща една прилична заплата на доста хора в сервиза, на които не им се възлага работа и реално през повечето време си чоплят в носа. Лично аз прочетох една библиотека книги докато работех в Сервиза, защото не ми се даваше работа и трябваше някак да си уплътня времето, за което ръководството ми плащаше. Забавно...


-40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
-5
Работна среда
-5

Накратко - малка фирма с изградени порядки от времето на дълбокия соц. Повечето хора са възрастни и пред пенсия. Тази работа им е добре дошла. Има и някакви на средна възраст, които, глътнали въздух си мислят, че работят за Бил Гейтс. Вторите са особено дребни душици, които нямат особени възможности за развитие, ако не е някоя малка българска компания, каквато е CnSYS. Пичове, имам лоши новини за вас. Нито работите за Бил Гейтс, нито взимате някакви особени пари, нито издъмпените ви сертификати показват някакви знания. Сори, че ви свалям розовите очила, но е така. Жалко, че нямаше как да ви снимам за спомен, но пък ви помня навирените носленца. Много ми беше смешно да ви гледам, сори, нищо лично.

За работата - има няколко отдела. мрежов отдел (с жици), мрежов отдел (без жици), войс отдел, продавачи (салес :)), едни облаци(клауд сървисес), орки (в мазето се намират, където слънце не огрява) или известни с другото си име - склададжии. Има и програмисти, но разделени от останалата паплач. Те са си в съседната сграда със сервиза. Тях никой не ги бара, докато ако си в некой мрежов отдел, можеш да караш колата на шефа на сервиз (до ЕМ комплекта), да я взимаш обратно като е готова, или пък да ходиш и да духаш прах от суичовете, там долу в пещерата на орките (без майтап).

Като цяло нивото е умопомрачително ниско. Толкова ниско, колкото и умението на мениджмънта да си върши работата. Дебилизмът е жесок, а отношението е по български, особено към новите хора, които започват работа. Има двама-трима грозофила (шефчета на отдели), които тровят цялата обстановка и вероятно са закърмени с простотия от ранните си години.

Дейностите - правиш поддръжка на фирми по договори. Ходиш с колата из страната да им носиш оборудване, да го подменяш, да правиш профилатики (обличаш анцуга и хващаш компресора да духаш). Също можеш да се явиш в пещерата на орките да описваш суичове, ап-та и простотии други. Ако мислите, че дейността е някаква ограничена в определен отдел - нема таквоз нещо.

Ако все пак започнете работа, искайте минимум 2000лв. Те ще ви намалят на 1800, но пък ще ви финансират сертификатите. Взимайте ги и бегом, както повечето направихме.


бивш служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-5
Потенциал
1
Местоположение
-1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Фирма като фирма, шеф като мед.
Търсите по думички "сиенсис+николай+медаров", ще Ви стане ясно кой и как дава национални договори и поръчки.
Подизпълнител на Сименс. Национални договори с Мин. Фин. последните 10 години. Златен партньор на НР.
Както и да е, затова е жива още фирмата и не е станала гаражна, с брой служители на двете ръце, да ги обгрижва лесно.
Как протича интервюто?
За простосмъртните: 1-2 интервюта в София, тестове на английски 40-50 въпроса, от HTTP протокол, сървърна среда, RAID-ве и т.н..За програмистите нямам идея.
За наредените: тест няма, караме на доверие. Задължително получаване на място в София на:
- чехли - зимни /с кожена подплата/ , сетре без ръкави /зимно с подплата/.
- служебни - телефон, лаптоп, кола.
Те нямат изпитателен период, те са изпитани свише.
Регионалните офиси...
Има такива 8 на брой. Дори имат шеф на офиса. Ще Ви учудят с липсата си на познания във и извън ИТ сферата. Възможно е дори да осигурите пълна поддръжка на фирмата си за под 200 лв. /50-100 работни места/, това за Пловдив съм чувал и знам. В Софето надали, ама може пък да изкарате връзки знам ли. Оферта може да получите, ако от copy / paste работят бутони C-V.
Регионалните офиси, никой не ги търси: на печалба ли са, не са ли, последните 10 години.
То всички знаят, че, за да са на печалба трябва да продадат служебните автомобили, ама професионална етика, как да питаш.
За хората с гайдите и голите пищови, решили да правят кариера, минали през интервютата и получили договор с изпитателен срок, нещата са ясни.
Смятат се по проста формула:
- 1 година доказване х брой сертификати х изминати километри х отработени инциденти
- разделя се на 10 000 мейла х ... то това стига.
И на третата година Ви индиксират заплатата с 10%.
3 = 10%.
Инфлацията е малко повече, но пък е справедливо.

Имаше един виц: Ако си ял кренвирш, ял си всичко.

И така.

Кренвирш брат.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Към мнението под моето. Колега, като си толкова доволен напиши си името, отдела, длъжността и бъди малко по-конкретен. Или пак някой от "великия" мениджмънт реши да се прави на тарикат, защото от половин година се въртят обяви за няколко позиции и няма с какво да привлечете подходящи кандидати за тях, та стигнахте до безплатна реклама тук?


настоящ служител

33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
4

Наскоро започнах.Фирмата поне за сега ми се струва екстра,а съм бил в 5-6.Може да се научи много.Колегите си разбират от работата.Поощрява се сертификацията и усвояването на нови знания и технологии.Заслужава си определено работата в компанията.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бих желал да попитам за мнения за Мрежовия отдел?
В момента има отворена позиция за Network Security Specialist със CCNP, с какво се занимават и какво е натоварването в отдела.
Благодаря предварително!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Добре е, че си признавате, че я карате лежерно. Няма кой една оферта да напише в местния ви регионален офис. Пишели ги били в София. Какво прави фирмата- пести от специалисти ли? Тъпо! Всяка местна фирма в града без да е перньор на HP може да направи няколко оферти по запитване, а Сиенсис не може. Фирми в региона бол, като не искате кажете си, да не си губим времето. От стар клиент ставам бивш клиент.


бивш служител

16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
3

Общо взето като бивш кадър на фирмата мога да кажа, че  "Видях" коментира доста точно ситуацията. Почваш работа и си стоиш на заплатата която си почнал докато се махнеш. В регионалните офиси колективите са стабилни и заплатите са сравнително ниски. В София в зависимост от отдела може да нямаш никаква работа и да вземаш X пари и да имаш супер много работа и отговорности и пак вземаш X пари. Работата не е обвързана със заплащането. Бонуси - няма!
 
Ако се изключи ниското заплащана мога да кажа, че колектива е приятен и ако не си закъсал за пари е приятно място да ти върви стажа. Шефовете са разбрани - ни те ти се бъркат ни ти на тях :Д (ако изкл. търговците. Там има една Аглика която им пие мозъка с тънка сламка, ама това пак е за София - региеоналните е супер лежерна работа)

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?