Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ТАЛ Инженеринг /img/frontend/nomap.png"

ТАЛ Инженеринг

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 33 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 33


настоящ служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
2
Колеги
4
Работна среда
5

Общо взето отскоро работя в ТАЛ, случайно попаднах на тези коментари, и искам да кажа че всеки пише от своя гледна точка или проблем  , но като цяло никой не поглежда задълбочено на организацията и всеки почти мрънка , но за мен изтината е че има стремеж за просперитет от ръководството на Дружеството но това зависи от целия състав - ръководен персонал и работешите.
 Господин Тушев е дал основа  за просперитет , в условия на криза осигурява обекти , оборудването на цеховете е много добро , отделен е въпроса че Дружеството е доста голямо и уж отговорностите са разпределени а всъщност всеки прехвърля нещата на друг по тази причина се получават и разминаванията за , заплащане за организация и много други
Искам да кажа че нещата никак не стоят зле обаче персонала си го прави да му е кофти защото голяма част се отнасят с работата абсолютно безотговорно пък после им са виновни г-ца Драголова и кой ли не
Заплащането е нормално за днешните условия освен това на всички  им е дадена пряката възможност да изкарват - работят на изработка факт е че който бачка взема а има и такива дето чакат друг да им свърши работата
Да казвам има и такива дето им липсва и елементарен стимул от страна на фирмата но това вече е решение на Управителя
и още нещо за тия дето мрънкат - питам наясно ли са какви средства и усилия са нужни за да се бори фирмата с държавния апарат и кризата в момента
Моето лично мнение е че предоставените условия са добри
 


настоящ служител

24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
4

Престанете да пишете глупости;който нямат нищо общо с реалноста.И работниците и шефовете са си много готини а да не говорим за базата.


бивш служител

32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
4

Здравейте .
Моето мнение по въпроса за фирма TAL , като бивш служител е следното :
1.Заплащане:
Заплатите не се бавят чак толкова много , макс 2 3 дена закъснение . Като за стандартите в милата ни родина , монтажниците и работниците в цеха получават доста добри пари . За проектантите останах с впечатлението , че са слабо заплатени , но и работата която вършат не е особено сложна и натоварваща . Техническите ръководители са ми малко "тъмна индия" , но тъй като бях един от тях мога да говоря за собственото си заплащане , направо БЕЗОБРАЗИЕ !!! , работех от 08:00 до 19:30 от понеделник до събота ръководех 3 големи обекта , потдържах 1 голям , и постоянно ме товареха с апартаментчета и къщи , а на края на месеца получавах под 1000лв.   Като "техник" или както там обичат да се наричат "проектови менаджери" имах задължението и да обработвам и изчислявам заплатите на монтажните групи които ръководех . Когато си получавах собствената заплата отивах и връчвах заплатите на монтажниците . Изключително мъчно ми ставаше , когато всеки божи месец въпросните монтажници вземаха двойно повече пари от мен . Не тая лоши чувства към момчетата , даже много си ги обичах и се разбирахме чудесно , но това ми действаше доста демотивиращо .
Текучество :
Текучеството на персонала (монтажници ; цехаджии) е според обема на работа (което до някаква степен е нормално и логично) .  Имало е моменти в които ударно са се наемали хора и , след като приключи даденият обект всички изхвърчат , като мръсни котета . Бяха ми зададени имена на монтажници , на една от оперативките ни , които трябваше да бъдат "отстранени" . Първо като техен пряк ръководител аз трябваше да им съобщавам лошите новини . Аз "пикльото" на 24 години , отивах при хора които можеха да ми бъдат бащи , хора със семейства , заеми и прочие !!! и им казвах че трябва да ....... !!!! В условията на криза и намалялото търсене на работна ръка , някои от тези хора са плакали пред мен . Чувствах се направо ужастно . Бях потресен , че в такива времена фирма ТАЛ  даваше надежда на хората , а после им я отнемаше с невероятна лекота !!!
Началници :
Началниците като цяло бяха умни и добри хора , но всички с нотка на егоизъм . Не тая лоши чувства към нито един от тях . Даже по някои път се чувствах , като дете което е намерило своя кумир в лицето на много уважаваният от мен г-н Мариан Петков . За мен той би могъл да е пример за много хора с отличните си качества и добродетели !
Следва г-н Стефан Недков , с които нямах много допирни точки , но впечатленито с което останах за него също е много добро !
Миленчо , началник на цеха . Чувствата и наблюденията ми над него са смесени , но като цяло мога да кажа че и той е добър човек , с малко странен характер : )
Г-н Андон Тушев , баш шефа : ) . За него мога да кажа че е висок пример за всички бизнесмени в България . Този човек е роден за управител и се справя отлично . Това е просто очевадно след като човек се запознае със "структурата - TAL" . Но като цяло мисля че покрай бизнеса е изгубил умението си да влиза в положението на по - обикновените хора . 
Наблюденията и мнението ми над ТАЛ са меко казано смесени . Не съжалявам че съм работил там , макар че си тръгнах по собствено желание .
 
 


бивш служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
2
Работна среда
3

Като бивш служител мога да кажа следното.Не държат на персонала си. Текучеството е доста голямо, а когато в една фирма има такова работата не върви на добре. Когато намалее работата направо ти връчват  лист да си пуснеш  молба за неплатена отпуска по собсвено желание. Ако изразиш несъгласие и си още в изпитателен срок г-ца Драголова не зъкаснява да ви извика, за да ви каже, че сте освободен от фирмата.С 2 думи никога не бих се върнал да работя там.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Все още ли е така критично положението в Тал?Мисля да кандидатствам за работа ,но не зная :  
Какви са заплатите ?Дали си заслужава да напускам работата?


бивш служител

-12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
0
Потенциал
-3
Местоположение
-2
Колеги
2
Работна среда
2

Не е лошо в ТАЛ, но заплащането е ниско. За това повечето хора напускат. Относно многото шефове - такива ги има навсякъде. Организацията е горе-доло добре. Парите понякога малко ги бавят. Но най-лошото е, че могат да прежалят всеки без предупреждение т.е. като не те харесва Тушев както и да работиш пак ще те изритат!
Относно Драголова - вярно е малко дръпната, но е отдел човешки ресурси, което значи, че пряко не може да навреди на никой.
 


настоящ служител

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
4
Потенциал
0
Местоположение
-4
Колеги
3
Работна среда
3

Аз пък работя в ТАЛ и честно да си кажа съм изненадан как може фирмата да разполага с отлична база за производтсво и да няма никаква организация. Но това е наи малкият проблем , истината е , че  когато е криза и хората нямат пари нее нуйно да се прави ножогодишен банкет и да се хвърлят пари на вятарът когато служителите остажат за празниците без пукнат лев. И когато се полага извънреден труд и реално получиш 5 лева на ден за това , то хората губят желание да бъдат на разположение когато се наложи. Да не казвам , че се правят одръжки за инстромент който е откраднат по вина на техниците , който сами се определят като едни ПРОСТИ техници. Ако толкова му е зор на собственика на фирмата то много по добре е да се опита да помага на служиотелите си. Да не казвам и това , че хората висят като дрехи на простор по обектите и неим се осигорява никаква безопастност. В България мопжеби няма истенски фирми , жсички по голями фирми са перални на една шепа престъпници които се наричат дпотати. Ако е толкова тешко положението в чатсният сектор ,то нека и собствениците да си намалят малко печалбата и излиштните разходи , а не постоянно да намаляват разценките.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много са ми интересни всички които знаят само да плюят и критикуват... защо някой от вас мърморковци не застане ня мястото на собствениците или началниците и не вземе той да се опита да осигури обекти и работа за всички служители. Давали си някой от вас ясна сметка какви усилия се изискват в тази криза в строителния бранш в момента да намираш работа? Знаете ли че това е една от малкото фирми в сторителсвото която не е съкратила от пероснала си? Да, сигурно има текучество, но то не е в управленския състав, а и може ли да ми посочете една строителна фирма в която няма текучество. Не съм служител на тази фирма, но съм работила с тях и мога само хубави неща да кажа. Да със сигурност има какво още да се желае, но който не работи, той не греши. Важното е че имат отношение към клиентите си, стараят се да правят качествени неща и не съм забелязала персонала да е недоволен.
Жалко, че толкова много хора не знаят да ценят и уважават труда на другите. Пожелавам им да имат смелостта и куража да имат собствен бизнес, да имат персонал за който да отговарят; да не знаят какво е събота и неделя, и да си с непрекъснато работнов време; Да се борят всеки ден с бюрокрацията в държавата, институциите и пазара; Да се борят всеки ден с липсата на отношение и отговорност на служителите им към работата и клиентите.
Успех на всички които си търсят работа и знайте че труда и позитивното отношение към другите рано или късно се възнграждават.


-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-2
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-1
Потенциал
-3
Местоположение
0
Колеги
-4
Работна среда
-3

положението е зле там ,много хора малко обекти ,пари не се искарват,много началници работата не варви


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Няма ли някой ,който е работил в тази фирма да каже ,какво е заплащането и стила на работа?Какво е работното време и има ли отпуски?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?