Имам следното питане.Как стои въпросът с работа в перално отделение на речен кораб.И по спецялно за тази фирма разбира се .Има ли някои наблюдения.На колко часа са смените ако има такива .Какви са изискванията за опит , възраст и език .За език питам тъй като там няма пряк контакт с клиенти.И заплащане не на последно място .Ще съм благодарна на подробен отговор преди да се обадя или да отида на място да съм информирана .Благодаря!
Подробна оценка от готвач
Някой(софиянеца) се изказва неподготвен!Работил съм доста години във фирмата и са коректни! Така нареченото:"на едно те осигуряват а друго ти дават" е ДАЛЕЧ от истината! Всеки е с заплата в левове въз основа на която се осигурява здравно , социално и т.н.Парите който се дават във валута са КОМАНДИОВЪЧНИ- те не се облагат с данък.Валутата е различна -зависи на каква позиция работи човек-примнерно; камериерка 16 евро на ден, сервитьор - 18, рецепция -30,готвач-20 ,гл.готвач 35, капитан 100.В края на всеки круиз туристите оставят бакшиш в специална кутия , който се разпределя по равно между целия екипаж. Сервитьори и камериерки получават и персонален такъв.Сезона е от средата илли края на Март до края на Октомври а може и Ноември(при всеки кораб е различно)като може да има и новогодишни круизи.Работи се всеки ден , наистина на кораба няма почивен ден. През сезона имаш 20-30 дни(зависи на кой кораб се пътува) почивка.Почивката се уточнява още преди да е започнал сезона. Другите почивни дни които са натрупани по време на сезона се ползват след края на сезона или се плащат към заплатата.Работил съм и за швейцарска компания.Единствената разлика , че заплащането е по-високо( за готвач), но пък затова никой не ти гарантира , че ще ползваш почивка по време на сезона.Изискванията са сервитьор немски говорим може и английски; камериерка също като сервитьр; рецепция -говорим и писмен немски , желателно е и още един говорим език; за готвач няма изискване за език , както и за работник кухня(все пак целия екипаж е от българи).Успех на тези , които са решили да кандидатстват -може да служи като трамплин към чужда компания(там е предимство ако си пътувал вече с друга фирма). Въпреки ,ч е повечето сервитьори , които отидоха под чуждафлаг бързо-бързо се върнаха защото точно за сервитьорите разликата в заплащането не е голяма , но за сметка на това изискванията са по-високи. Ставал съм свидетел как се гони сервитьор от работа по време на обяда още на първия му работен ден.
Подробна оценка от Софиянец
В София се срещнах с представител на фирмата на име Йордан Иванов за позиция "сладкар". Т. нар. "интервю" - в Централна автогара София, защото пича моного бързал за автобуса. Като ми каза условията, щях да падна от смях: работи се по 10-12 часа всеки ден без почивки, на едно те осигуряват, а друго ти дават, получаваш по 30 евро на ден. Данчо започна да ме баламосва че на всеки круиз по света е така и няма почивка. Това ми беше ясно да разбера че има нещо гнило в Дунав Турс и се сбогувахме.
Ако сте се побъркали от безработица и търсите някаква работа, защо да не започнете. Но ако си уважавате професията, по-добре се насочете към чуждестранните круизи. Една моя позната беше на швейцарски круиз и се върна доволна от условията, заплащането и отношението. Изборът е ваш.
Подробна оценка от Светла
Познавам хора,които са работили на тези кораби.Знам,че се изисква немски език.Наистина трябва да си отговорен.Емоционалната ангажираност е неизбежна,поради това,че си на кораба няколко месеца.Това не е работа за хора,които си мислят,че само заплащането е важно.Иначе фирмата е коректна и стабилна.Успех на всички!
Подробна оценка от Tihomir
Тази рабита в Дунав Турс нее за всеки,парво там е страшно много работа одговорна,помислете си дали можете да се справите и да издаржите толкова време на кораб,ина4е ако сте одговорен и сте свикнали на да работите схте жънете успехи.
Подробна оценка от Запознат
Това е фирма с типично български черти:
-шуробаджанащина
-интриги
Въпреки това са коректни по отношение на заплащането, но за хора които желаят да се развиват в областа на круизните речни кораби, по добре се ориентирайте към чуждите такива. Заплащането е в пъти по високо а работата е същата, и поне няма да спорите на тема сервиране с хора завършили механотехникум.
Подробна оценка от Георги
Аз също бих помолил за мнение на бивши кадри, тъй като се интересувам от условията. Много ще бъда благодарен за обективни мнения.
Подробна оценка от Питаща
Някой, който е пътувал с речните кораби, да сподели мнението си.
Искам да се кандидатирам за работа там.
Предварително благодаря.