Съдърланд, при тази инфлация на цените още ли ще ни държите на 1200 лв като чистачи и косиери без образование?! А годишните увеличения на хората с минаващи таргета са смешните - 50 лв бруто.
И стига сте спамили с тези лгтб мейли. Въобще не е професионално да намесвате сексуалните предпочитания на хората с работата. И тъй като голям процент си работят от вкъщи, не виждам как ще разберем кой си го слага отзад или си скубе веждите. Пък и да знаем , повечето не го намират за нужно да се обсъжда...на никой никой не му пука за Радка.
Kогато се готвех да кандидатсвам милсех, че фирмата е америакнска, a тук научавам, че ръководтвото е индийско. Каква е истината?
Знаете ли, каква е стартовата заплата при започване на работа в Sutherland средно?
Какъв е смисълът от поредица интервюта 3 или 4, след като информацията, която ти дават различните хора се разминава и единствено те обърква?!
Мъжки, научил съм се на много неща, още преди да си удариш първата тъпанарка ;) - 1700 лв. много ли ти е. Работата в тея изклатени Аутсорси ми е необходима, заради осигуровки, защото, за съжаление, само тея клатеняци в БГ те осигуряват на това което ти дават. - имам си и друг доход и нямам и стотинка кредит. Нека не влизам в подробности;)
Много си им скъп. Изнаглял си супер много с парите 100 %. Естествено, че няма да те потърсят обратно бе, умник... Ще се научиш ;)
С немски съм. Кандидатствам за някакъв си проект, с немски - София ("някакъв си", защото всички са ми еднакви...ще обясня после защо ). Със солиден опит в Телефонията и Нета на немските Анбитъри съм. Работих на писмена обработка, с обратен кол за клерване на неща от "А", до "Я" - няколко години, като имах и рекла - скилове. Никакви претенции за нивото на езика нямам, но така се случи, че го владея свободно - говоримо и писмено - живях в Германия и по нежелание ( лични причини) трябваше да се върна към БГ. След като 3 години съм вършил тази работа в БГ, подслушван от всякакви нива на Фервалтунга (немски и български) и по цял ден съм клервал и съм се разправял на обратен кол за неща от потрирунги, през банкови сметки и разпечатки, та до опциони и тн. - сигурно го владея...долу/горе :).
Звънкат ме 1ви път - интервю. Звънкат ме 2ри - атестация. Звънкат ме 3ти- пак атестация. Звънкат ме 4ти - някакъв индивид, Тимлайтър, вероятно + някаква мома от HR-ите. Разбира си, искат да си дуцкаме...'айде, от мен да мине :). Пак ше си говорим - на Дойч, разбира се. Разбира се, всичко се върти в разговора около продажби. Пределно ми е ясно какъв е мазаляк в БГ Аутсорса и за какво става въпрос, а и на пичагата му стана ясно, че ми е ясно - вероятно съм с много повече опит от него. :)
1во: Тези, които ви наемат от БГ страна са посредници (падари) на труда ви, които стапят по веригата парите ви - нищо повече;
2ро: Между тях и този, който реално плаща, винаги седи по един тарикат ( обикновено немски такъв), който не само прибира и той част от парите ви, а и вмъква неговата си далавера - продажбите. Обикновено той се явява реалния Ауфтраггебер, и нещо като гарант за качество и + това, залага продажбени квоти за изпълнение;
3то: Реално, това, което ще вършите на Вартешлайфето ( изключително неприятна работа, която независимо от заплащането никой в цяла Европа не иска да върши )остава, като че го правите за кеф и ще ви натискат само за продажби на разни боклуци. Ще ви нахакат една камара Аншпрахета, които в 99, 9 % от случаите са си живи Бетруци. Реално - превръщате се в телемаркетинг агент, който за удоволстви виси на Вартешлайфето и поема попръжните и решава казуси, докaт' му запушат ушите. :)
и 4то: Трябва да знаете, че сте нищо повече от евтина работна ръка ( направо парчета пушчено месо ) за тях и нито немчовците, а още по - малко нашите си, родни, български еничерчета ще имат милост към вас. Такъв труд в Европа се води като "вреден". Заплаща се изключително скъпо и към него ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вървят камара социални придобивки, а да не говорим, че НЕ Е ПОЗВОЛЕНО да се извърша повече от 6 часа на ден, 5 дни в седмицата. Обикновено се работи на 6 часа, на 4 дневна работна и примерно някакъв СейвКю, немски Абтайлюнг, на подобна работна седмица - нормиран работен ден ( не на смени), са на към 3000 - 3500 евра, чисто на месец! Техниците са на много повече. Като започнете, ще контактирате различни Абтайлюнги - вижте им работното време! Апропо' - рядко правят Рюкруфи - гадорията я изнасяте вие! Накрай някой в Немция да работи в събота, пък камо ли в неделя - смЕХ! Трябва да е много извънредна ситуация, за да се стигне до една събота в месеца, примерно. Само да не ми излезе някой с номера, че при тях всичкое по - скъпо от тук, защото не е така! Обратното - всичко е в пъти по - евтино с изключение на тютюневи и алкохоли.
....та така.
Защо съм в тоя гнусен сектор? Ами защото просто всичко друго е мъртво в БГ. Въпреки това - бойкотирам Аутсорса в БГ!!!!!
А Сътърланд трябваше да ми дадат Фитбек - положителен, или отрицателен, след седмица. Минаха вече доста седмици - нищо...може би Дойча ми е слаб, знам ли?!?! :).
До предходния коментар:
Вие наясно ли сте, че Съдърланд поддържа няколко десетки проекта на големи международни компании, а не само на Дисни?!? Текучеството на персонал е от всички възможни проекти от цялата страна. Погледнете обявите в jobs.bg, които към този момент са 60+. Това нормално ли е?!? Въпреки социалните придобивки, хора продължават да напускат. Поне 10 души познавам от Бургас, които са напуснали и проекта Амазон.
Е Дисни е сезонна заетост, какво значи текучество, аз ще почвам пак там есента. Устройва ме и знам, че ще си има много контакти, нямам лоши впечатления, освен че обучението трябва да е повече.
Работих в Съдърланд за проекта на Дисни. Ще започна с предимствата: заплатата се получава на последно число на текущия месец (за декември дори ни преведоха заплатите на 21-во число); осигуряват те на реалната заплата; допълнително здравно осигуряване; MultiSport Card, която не ми беше осигурена, защото HR-ката така и не ми отговори на имейлите, че искам да ми бъде издадена; обучението е платено. Недостатъци: слабо и крайно недостатъчно обучение (може би заради Home Office-а); работата беше изключително стресираща, напрегната и изтощителна, особено ако си на чат (по 2 чата наведнъж е адски затормозяващо); нямаше никаква ротация - едни и същи хора бяха на имейли, едни и същи хора бяха на телефон и едни и същи хора бяха на чат, като тези на чат бяха най-прецакани; мениджърите на проекта са тотално лишени от лидерски качества и опит, особено единият непрестанно даваше зор и хокаше; програмата, на която се обработват поръчките Mozart е доста тромава, very user-unfriendly, зарежда по 15 минути и често забива; сблъскваш се с доста негативизъм, защото 90% от клиентите се свързват с теб заради проблем с поръчката. Има нещо изключително нередно в тази компания, защото текучеството на персонал е огромно. Само забележете стотиците им обяви за работа навсякъде - във всеки възможен сайт за кариери, постоянно ми изкачат и във FB, по билбордове, даже и по радиото ги чух. Даже и бонуси ти предлагат, ако доведеш приятел/познат да работи за тях. Замислете се защо толкова отчаяно се предлагат навсякъде. Тази компания вместо да влага толкова много ресурси, за да се рекламира навсякъде, че набира кадри, по-добре да помисли какво да промени във вътрешната си политика, за да задържи настоящите си служители. Както Ричард Брансън е казал: Take care of your employees and they will take care of your business. It's as simple as that. Жалко, че не го проумяват.
Подробна оценка от Нечовешка експлоатация в АМАЗОН
Експлоатацията в АМАЗОН е чудовищна! Няма нито 1 секунда възможност да си завъртиш главата дори. Това да изверги, изродски условия на труд, НЕЧОВЕШКО е! Ще съжалявате жестоко ако се вържете, обещавам ви!