Подробна оценка от Димана
Дами и господа, вижте Обява на ЕТ Дарс-91; обясняваща нагледно защо във фирмата има текучество.
...Четем, че за За EКСПЕРТНИ умения с 5 непрекъснато обновяващи се графични програми - вече с версии 19 ! Corel Draw, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, PageMaker, Adobe InDesign.
+ езикови умения: английски и руски - #ЕКСПЕРТНО ниво, предимство ще имат кандидати с говорим ...румънски - Ваш ТАЕН служител е глътнал цифри в заплащането по Обявата, ако не се лъжа. Защото, освен това, спестява заплата за ЕКСПЕРТЕН Редактор - лингвист, нали?
В Румъния, за същите умения Дизайнер не би получавал 500 лв, още по-малко в държава с английска реч, нали така?
Е, тогава, обяснете си защо 2 пъти ЕКСПЕРТ да зареже комфортен живот в чужбина за брутална, робска подигравка в Бургас?
Та, 800 лв. получава мияч на автомобили, все пак!
Иде реч за някакви пари трудо/час, а който дири лоялност без пари си взима куче.
Поздрав!
Само не можах да разбера,за каква колегиалност във фирмата говорите.ТОва е пълна смешка.ТОчно колегиалност пък изобщо няма.
Първо,Събков вика всички поотделно и ги поощрява,награждава и хвали,ако топят колегите си за каквото и да било.Все става поне за глоба.Ако отказват,минават в немилост.
Второ,има специални служители във фирмата,особено юриски, счетоводителки,директорки по материалната база,изпълнителни директори и прочие ненужна администрация,които почти не работят нищо друго,освен да слухтят,следят и да топят хората.
Трето,интернет,телефони и камери навсякъде се следят целодневно.И в тоалетната сте на прицел!
Четвърто,в шоурума парите ги разпределят двама богоизбрани. Работиш колкото работиш,друг ти определя колко да вземеш без значение колко си изкарал.В сервиза приемчиците определят кой да вземе леките задачи и многото пари.Един лапа мухите,друг парите,на чисто приятелски,а не професионални начала.Конфликтите са ежечасни, ощетените са в пъти повече от доволните и това нарочно се поддържа от Събков,за да не влизат в сговор хората.Него го е страх двама във фирмата м уако станат приятели.Каква колегиалност.
Въпреки това Събков пак го крадат,което го кара да избеснява и да спича обстановката двойно.
Пето,никой на никого не помага.Никой никого не приема за авторитет.Никой никого не обучава.Логиката на старите към новите е - ти догодина няма да си тука,защо да се занимавам с тебе?
Така че каква колегиалност.Това е трагична фирма за колегиалност.Всеки те топи зад гърба,пред теб се усмихва,а когато дойде време да ти режат главата,всички точат зъби за жертвоприношението и се радват,че не са те.Няма кой да те защити дори с една дума,даже ако на теб си дължи заплатата,нещо повече,надяват се и на твоят дял.
Колегиалност.
Ако имате предвид префърцунени разнополови идиоти,с велико самомнение - да,такива има.Ама колегиалност.Не злоупотребявайте с понятия,които не разбирате.Няма и няма да има колегиалност в ДАРС коетоидае.
Колегиалност.
Подробна оценка от Николай Николов
След помпозното интервю с донякъде напразни обещания и възвеличаване на фирмата (класика е въпросът: „Имате ли си любовник/ца?”) идва суровата реалност. За налагане във фирмата трябва да се докажеш като добър ласкател на Събков. Трябва да се абстрахираш от всеобщото мнение в града за него (да не цитирам). Скоро осъзнаваш, че честите уволнения стават и за да влее свежа кръв във фирмата, да се страхуваш за мястото си и да работиш още повече. Трудно се издържа и на многобройните промиващи мозъка оперативки и психо-разговори в кабинета на Бай Брадър. Карат търговците да си самофинансират служебни пътувания, зареждане с гориво... В сервиза като направиш повече часове те глобяват за нещо. Редовно има орязване на заплатите. Отпуск е мръсна дума, а вечер е желателно да тръгваш минимум един час след края на работното време. За мъжете – на служебните вечери не се пие, ако въобще говориш е за работа. За жените – внимание, редки случаи на лъскане на обувки ! И т.н. и т.н. ТЕКУЧЕСТВОТО Е ОГРОМНО – НЕ БЪДИ ЧАСТ ОТ НЕГО !!!
Подробна оценка от приятел на XXX и LLL
почти съм сигурен да твърдя че познавам XXX, LLLи пламен(мартин е напуснал или уволнен но не работи в дарс) за думите им мога да потвърдя не 100 а 200% затова винаги съм подготвен да си събера багажа настоящ работник съм и не ми пука много много работа има на много места и единствено парите ме държат тук но и те са орязани и вече не знам за кво стоя и затова започвам да търся друга фирма т'ва с кризата е в сънищата на събков и накратко не се занимавайте с фарс ауто
Подробна оценка от ххх
Дано някои кандидат за работа DARS AUTO прчете поне едно от тези мнения изказани тук,за да не се заблуждава, че това е сериозен сервиз.Това е семейна фирма, където шефовите си мислят, че Слънцето изгрява за тях. Труда не се заплаща, идеята на фирмата е, като не си ти, друг ще дойде на твое място.
Подробна оценка от Пламен
Преди няколко години работех за тази фирма, много съм доволен от всичко там. Имах шеф на име Мартин той обираше парсата аз свършвах работата, но супер на кой му пука за мен аз съм един от многото който идва и си отива!!!
Подробна оценка от чочо
Без да навлизам в подробности -напълно подкрепям написаното до момента от бивши колеги.
Подробна оценка от dr.djekyll
zdraveite na vsi4ki,koito koito 4etat tezi mnenia ,pove4eto po edna ili dr. pri4ina iAvno gi vylnuvat tezi mnenia otnosno rabotata v DARS AUTO.PI6A TOVA ZA6TOTO MOGA DA SE POHVALIA SAS NIAKOLKO GODINI RABOTA TAM!!!!moga da kaga,4e horata rabote6ti vav serviza sa naistina syvestni i ima mnogo gramotni tehni4eski i ptakti4eski kadri,no vav nikakyv slu4ai,ne po zasluga na upravlenskia systav!!!mnogo ot taih oba4e si otidoha po edna ili dr. pri4ina.glavno nedostaty4no zapla6tane za nosenata otgovornost.MERCEDES-BENC e firma koiato iziskva pove4e ot vsi4ki dr. i sym gord,4e rabotih za tiah,no ne i za''DARS-AUTO''.BUL6INSTVOTO ot horata tam misliat,kato men i samo za tova vse o6te sa tam,sas izkliu4enie na intrigantite natiska6ti si parcalkite na vsaika cena,gotovi da pregaziat vseki ,pordeno ot lipsata na samootgovornost . Znanieto,4e otritnat li gi ot tam niama kade da otidat ,za6toto nemogat da se pohvaliat sys, porano spomenatite ot men ka4estva na profesinalisti i cenni kadri v tazi svera izvyn granicite na tazi firma,nikoi ot koito na dostsa visoki postove-''DIREKTOR'' na seriza!!!! KA4ESTVOTO NA RABOTA PADA SYS VSEKI IZMINAL DEN!!!poradi tezi pri4ini,koito spomenh i o6te pove4e ,koito propusnah.no ni mnogo se u4udvam na edna misyl ''BORSATA E PYLNA'',tipi4na za mnogoto bylgarski rabotodateli vyv momenta.NE TOVA NE VIARNOOOOO....!!!!Tezi hora sa ujasno malko,i ujasno CENNI !!!No upravlinieto tam ne misli kato men za6toto,moje da se pohvali sas gramotnost niakyde si,no ne i tam kadeto bi tribvalo,ta da moje da go razbere,no nai jalkoto e,4e ne se interesuva po edna ili druga pri4ina.i poradi tezi faktori sy6testvuva edin postoianen potok ot hora ,rabote6t bez pari,zapylva6t vremenno tezi broiki ,no ne idupki,a te se uveli4avat.za smetka psihi4eski i fizi4eski i finasovo na ostanalite,4IITO ZAPLATI EDIN MESEC NAGORE 3 NADOLU.I ZABRAVIH,4e nikoi otdeli stradat izkliu4iteno ot tazi lipsa,no i ot lipsata na materialna baza,kato viziram tehni4esko i dr. oburudvane iziskva6i se pri rabota vyrhu avtomobili ot po 5000lv,a tam se pravit i za po 500 000lv.az li4no moit avtomobil ne bih zakaral tam,za6to?za6toto mi iasno,kakvo se iziskva zada byde edin remont ka4estven,no mi e iasno 4e magi4eski pra4ki niama,a tam horata triva da rabotit sys tiah,za6toto drugo ne im e predotaveno za da si svyr6at rabotata ka4estvenno,iziskva6to se pri takiva ceni na serviza i takova sme6no zpla6tane na personala!!!
Подробна оценка от Алиса
Много ми се иска да изкажа някакво позитивно мнение, но колкото и да се напрягам немога. Единствено за тези които имат нещастието да започнат там - моите съболезнования! Фирмата е пълен хаос, цари тягостна обстановка, има голямо текучество на ЦЕННИ кадри, поради ограниченото, безхаберно и неуважително отношение на началниците. ЛЪЖАТ в обявите! Парите там не са това което трябва да са, а са МНОГО по-ниски от средният стандарт за дадената сфера! Тях въобще ги няма! Няма го и уважението и от страна на собствениците! Те гледат главно своите интереси и те карат да се чувстваш във всеки един момент ненужен и незаслужаващ и 100-те лева които им се късат от сърцето с голяма болка за да ти ги дадат. Те манипулират, ГАВРЯТ се със хората във всеки удобен случай. МОЛЯ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ ДА РАБОТИТЕ ТАМ!!! Много хора напускат, понеже видяха грозната картинка на тези бездарници. Още толкова бяха уволнени понеже не чувстваха вина, че взимат заплата, или по-точно заплатчица, в края на месеца. Те не се чувстваха виновни, и затова бяха принудени да си заминат. НЕ отивайте там във Ваш интерес е. Единствено колегиалността е на ниво - европейско. Всичко друго е долнопробна илюзия.... Със здраве!