Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Плюс-Минус ООД/ Plus-Minus /img/frontend/nomap.png"

Плюс-Минус ООД/ Plus-Minus

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 8 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-8 от общо 8


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Да попитам Управителя


Мислите ли че със Заплата 800 лева може да се живее в град като София?

В София само за Наем на Двустаен апартамент ти трябват 1000 лева

За храна колко?

За облекло?

Управителят на Кой свят живее, къде се намира?

На Земята ли живееш Господин управител или на Марс?


Управителят скоро разхождал ли се е по магазините в Търговските центрове в МОЛА
Да види какви са цените?


Те всички работодатели са прави а работниците са Виновни?


кандидат за работа

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
1
Потенциал
0
Местоположение
3
Колеги
-5
Работна среда
3

Започвам с положителните неща : добра локация, и офиса е готин.
Лошите: Шефа няма елементарно уважение към хората които интервюира. Може сами да погледнете уеб сайта и през мобилно устройство, слаби са.
По-добре не си губете времето, има тест и след това те изпитват за някакви пълни глупости.


35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Работата е натоварена и напрегната, случват се различни ситуации. Заплата е прилична, но към нея има и бонуси за свършена работа. Началниците ходатайстват пред клиентите за служителите си. Самите те са строги и взискателни


36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
5

Гледам, че в този сайт се публикуват мнения единствено от уволнени служители или от хора, кандидатствали за работа, но неприети.
Тези мнения дават напълно погрешка представа за фирмата и като управител на фирма ПЛЮС МИНУС ЕООД бих желал да дам малко по-ясна картина на условията за работа, както и да покажа лъжите в долните постове.

Първите две мнения от 2008 г., публикувани почти едновременно, са на служители уволнени от мен, с голям компромис от моя страна по взаимно съгласие, вместо дисциплинарно.
Понеже са от действителни служители, няма да разкривам самоличността им, само ще обърна внимание на едното мнение, което с многото си удивителни прилича на излияние писано в момент на емоционален срив.
То е написано от уволнена служителка от Бургаския офис на фирмата.
Интересно ми е как тази служителка е преценила какъв "ужасен човек" съм, при условие че за няколкомесечната си работа във фирмата ме е виждала само веднъж, в рамките на половин час, когато лично отидох до Бургас за да изслушам обясненията ѝ и да я уволня.
През този половин час лъжите ѝ бяха разобличени от собствените ѝ колежки, които се разграничиха от нея.
Би било добре да уточни и коя точно заплата не ѝ е била изплатена, защото всички заплати се изплащат само по банков път, и това лесно може да се докаже.
Също така би трябвало да обясни и на кого и за какво точно е молила, при условие че комплекта с документи при напускане ѝ е изпращан повторно няколко месеца след напускането, след като най-после си е намерила друга работа, понеже била загубила първоначално дадените ѝ.

Следващите две мнения са публикувани от хора, кандидатствали за работа, но неприети в ПЛЮС МИНУС ЕООД, които нямат нито ден стаж във фирмата и съответно никаква представа за условията на работа в нея.
Понеже те нямат доблестта да се представят с истинските си имена (както е записано в общите условия на сайта), затова аз ще ги напиша, както и ще покажа лъжите в мненията им.

Мнението от 07.04.2014г. е на Десислава Симеонова, която е кандидатствала два пъти за работа във фирмата на дати: 24.06.2013 г. и 19.03.2014 г., но и двата пъти не е била приета, заради недостатъчни знания.
В мнението няма нито дума истина:
Първата лъжа е, че фирма ПЛЮС МИНУС ЕООД публикува анонимни обяви за работа. Във всички обяви, публикувани от фирмата, присъства името и логото ѝ, като това лесно може да се види в сайтовете с обяви за работа. Всички покани за интервю се изпращат от фирмен e-mail, в който фигурира сайта на фирмата.
Втората лъжа е, че управителят на фирмата смята че 800 лева е голяма заплата за главен счетоводител. Първо госпожицата е кандидатствала нe за главен счетоводител, защото такава длъжност във фирмата няма и никога не е имало, а за счетоводител консултант и второ тя е поискала 800 лв. нетна начална заплата през изпитателния срок (което прави около 1020 лв. брутна заплата, защото всички заплати във фирмата са брутни).
За човек като нея, без необходимите знания и опит, който трябва да бъде обучаван няколко месеца преди да бъде допуснат до самостоятелна работа с клиенти, начална заплата над 1000 лева е действително висока.
А "главните" длъжности във фирмата са с доста по-високи заплати.
Интересен е и въпросът защо госпожица Симеонова след като е толкова недоволна от условията във фирмата е кандидатствала втори път за работа в нея, девет месеца след първото кандидатстване, като е минала през абсолютно същата процедура на анкета, тест и интервю и чак след като втори път кандидатурата ѝ за работа не е одобрена е написала този пост.

Последното мнение от 11.10.2016г. е на Ина Хранова и в него също няма нищо вярно.
Госпожица Хранова не е стояла 4 часа в офиса на фирмата, а около един час.
Процедурата за провеждане на интервю във фирмата е напълно стандартна и би учудила само човек, който никога не се е явявал на интервю за работа.
Състои се от писмена анкета и тест по специалноста за която се кандидатства, които трябва да се попълнят за максимум 30-40 минути, устно интервю в рамките на не повече от 10-15 минути, а на кандидатстващите за длъжност програмист и представили се добре на теста и устното интервю се дава задача на компютър, която трябва да се направи максимум за 30-40 минути.
Госпожица Хранова има нулев резултат от теста и изобщо не ѝ е давана задача на компютър.
Вместо да търси външни причини за личната си неудовлетвореност и да дава съвети на другите, по-добре за нея би било да приеме един съвет от мен: Да седне да учи и да поработи над себе се, защото с такъв умствен багаж и с такива личностни качества никога няма да си намери нормална работа.
Никой никого насила не води на интервю за работа, нито пък насила би го задържал, ако се откаже още в първата минута, виждайки че поканата за интервю не означава автоматично назначаване на работа.

Накрая бих желал да дам по-обективна представа за условията на работа във фирма ПЛЮС МИНУС ЕООД.
Тук се ценят дисциплината, знанията, желанието за работа и учене.
Всички условия за работното време и заплащането са изцяло съобразени с Кодекса на труда и със законодателството в България, спазва се работното време, отпуските, почивните дни и официалните празници.
Заплатите се изплащат редовно и изключително по банков път. Всички заплати са брутни (осигуровките са на пълната заплата).
Редовно се изплащат и премии.
Новоназначените служители на начална заплата, при показани знания и добра работа, получават бързи увеличения на заплатите, преди още да е изтекъл изпитателния срок.
Офисите на фирмата са модерно обзаведени и се намират в центровете на градовете, в които са разположени.
Всички работни места са оборудвани с компютри, последен модел на Apple iMac.


-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
0
Колеги
-1
Работна среда
0

Бях на интервю за работа HTML5/ JavaScript Developer. Много съм разчарована. Там нямаше никакво уважение. За първи път на интервю не съм попаднала в лоша ситуация. Служителките не се усмихват въобще. Заедно с трима кандидати се прави тест в една стая. Първата част е анкета - Пушите ли? Ще работите ли извънредно? и т.н. Втората е за технологиите. Отнема се около 1 час. И чакаш да дойде редът ти, за да отидеш на следващия етап -събеседване с шефа на фирмата. Пита доста тъпи въпроси. Като цяло чаках 1 час да дойде моя ред. След това се прави някаква задача на компютър. Отнема се около 1 час зависи ако си готов. Та въпросното интервю отне около 4 часа. Не са ми казали,че ще бъде дълго интервю.
Ако сте одобрени на това интервю, за ваше място не бих ходила там.


кандидат за работа

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
2
Колеги
0
Работна среда
0

Голямо текучество във фирмата,надменно и иронично отношение.Крият името си в сайтовете за джобс обяви-пише -поверително-.Големи изисквания и подигравателно отношение към оперативните счетоводители,цитирам г-на: "Всяка продавачка от магазин може да бъде счетоводител,а 800лв чиста заплата е сума за главен счетоводител"


бивш служител

-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-4
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
0

Аз съм бвш служител -това е моята оценка за бившата ми работа в "Плюс-минус" -също както колегата/жката получих голяма плесница от тази фирма.Максимата -бъди лоялен и ще бъдеш оценен там не работи!!!!!!!!!!!!!!Когато реших ,че работата в тази фирма вече не ме удовлетворява и подадох молба за напускане ,не очаквах ,че ще изживея такова неощо.Общо взето от трагикомичната случка която се разигра ,с главно дейтващо лице ШЕФА ,чието име няма да споменавам,аз осъзнах за какво ужасно същество съм работила,същество което буди у мен само съжаление!!!!!! Последиците за мен: не получих обезщетение за неползван платен отпуск ,бях унижена до там да се моля за документите си накрая , да не говорим , че не ми бе изплатена цялята заплата за последния месец.Честно казано незная с какво заслужих това отношение , но като се има предвид човека с/у мен просто няма защо да се чудя!!!!А и още нещо щях да забравя ,така и нямам и до ден днешен Заповед за прекратяване на трудовия ми договор.
Просто пълна гадост ,за която неисках да се сещам ,но като прочетох това в нета реших да пиша няколко реда.


бивш служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
1
Потенциал
-4
Местоположение
5
Колеги
2
Работна среда
-4

Фирмата има офиси в Търново и София и положението е различно за двата офиса, също така работещите могат да се разделят на програмисти и консултанти, но като цяло шефа е един и няма особено значение какъв си, защото отношението е еднакво лошо към всички. В Търново е малко по спокойно, защото великия шеф стои в София. Заплащане - за София е под всякакъв коментар, за Търново - горе-долу, затова давам оценка 0. Уважение - може в продължение на години да си бачкал като вол, а даден месец нещо да не си в кондиция, да имаш лични проблеми или нещо от сорта и получаваш глоба. Все пак не можеш години наред да си производителен на 100%. Работата ти не се оценява обощено, а месец за месец, което е просто необяснимо. Привилегии - това, че може да идеш при клиент и да си удължиш излизането с 15-20 мин привилегия ли е? Ако "да" - това е единствената привилегия. Фирмена сигурност - преди година бяха принудени да напуснат хова, които са работили от 5-6 години във фирмата. Накрая даже не им беше изплатено всико - например неизползвания платен отпуск. Междудругото който и да си тръгва от тази фирма накрая е набутан с пари. Има случаи на дисциплинарно уволнени. Когато пускате предизвестие искайте задължително входящ номер на предизвестието. На работника беше забранено да стъпва в офиса след като си пусна предизвестието, но не знаеше за входящ номер. След това е уволнен, защото не бил идвал да работа. Съотношение раб./св.време - раб. време е до 6 и в повечето случаи си тръгваш навреме, но понякога получаваш задачи като - "докато версията не се оправи ще стоите". Какво се разбира под оправяне на версията???? И трябва да стоиш до не знайно колко часа, без да имаш ясна задача. Много често се случва да се получава задача от рода на - искам нов модул в програмата до края на седмицата. Но какъв е този модул, как трябва да работи не се знае, а за срока няма да коментирам. Потенциал за развитие - никакъв. Заробваш се в една единствена програма и това е. При консултантите единсвения плюс е, че трябва да следят новостите в законите, но при програмистите е ужасно затъпяване. Местоположение - офисите и в Търново и в София са на хубаво място. Колегите са готини (но не всички). Има голямо текучество и свестните и готини хора просто не се задържат. Работната среда - много шумно, телефоните звънят постоянно, отвреме-навреме се появява шефа и ти дава задача, която се състои от едно изречение, а срока е бил вчера и т.н. Платения отпуск не знаеш дали е платен, докато не получиш заплатата си. Ако се случи да си отпуска по време на заплатите, после не се знае кога ще я звемеш. Ходиш и гониш работодателя да ти я даде и накрая дошло време за другата заплата. Не давам -5 заради колегите, които малко разведряват обстановката. И накрая - тази фирма беше известна в миналото като Перфект Софтуер (persof.com). Всичко, което написах, може да се причисли и към нея, защото са една и съща фирма. Просто й смениха името заради дела, които се водят към Перфект Софтуер.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?