Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Рапидо-Куриери ООД /img/frontend/nomap.png"

Рапидо-Куриери ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 54 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 54


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

На 18 октомври 2015 кандидатствах по обява на Рапидо в www.jobs.bg за позицията складов работник и още на другия ден лицето Димитрина Иванова ме извика на интервю. Обявената официално (т.е. в самата обява в джобса) заплата беше "от 600лв до 600лв (нето)" или с две думи 600лв чисто при петдневна работна седмица от понеделник до петък от 9 до 18ч.. От което автоматично следва, че заплатата бруто е 765.40лв и че именно тази сума би трябвало да фигурира в трудовия ми договор. ОБАЧЕ:
Първо: След интервюто два дни по-късно лицето Димитрина Иванова ми се обади отново, за да ме уведоми, че съм одобрен и че мога да започна още на другия ден. И така, още на следващия ден - 22 октомври, аз започнах работа и в продължение на цели 6 работни дни работих без подписан трудов договор и без да се разписвам всеки ден (както е редно и по закон) в присъствената книга. Никога не правете тази грешка като мен, защото после като подадете съответната жалба (както направих аз) до отрепките от "Инспекция по труда" - област София-град, в писмения им отговор до вас ще останете доста неприятно изненадани от изречения от рода на: "Няма писмени (документални) данни да сте работил във фирмата в периода 22-29 октомври.", "Не сме полицейски орган, че да изискваме от работодателя Ви да ни предостави записите от видеокамерите в склада (бел. а. които са на всеки ъгъл на територията на целия склад)" и т.н., и т.н., и т.н..

Второ: На 30 октомври сутринта главната счетоводителка Лили ме извика в офиса и ми каза, че заплатата в договора ще бъде 400 лв и аз избрах да го подпиша от същата тази дата, отколкото да бъда безработен. И така - до 16 ноември, когато още с пристигането ми на работа връчих на лицето Иванова "Заявление за прекратяване на трудовия ми договор с фирмата без предизвестие по силата на чл.327, ал.1, т.3 от КТ". М/у другото винаги в такива случаи си изгответе два екземпляра на въпросното заявление, като единия е за шефа Ви, а втория - за Вас, като на Вашия екземпляр задължително изискайте от съответното длъжностно лице на фирмата да постави мокър печат и да изпише входящ номер и дата в/у него, за да е сигурно, че шефа Ви няма да отрече впоследствие, че сте му връчили коректно и навреме такова заявление. В моя случай аз не изисках входящ номер и дата за моя втори екземпляр, което пък след това не се оказа проблем, защото от фирмата не отрекоха, че съм им връчил въпросното заявление. Вие обаче по-добре не рискувайте!

Трето: Когато на 25 ноември отидох да си получа остатъка от заплатата за октомври "в плик", лицето Иванова ми заяви най-категорично, че пари ще видя само и единствено след като първо подпиша "съответните ведомости". Аз категорично отказах и ѝ казах, че в такъв случай ще се видим в съда. НИКОГА НЕ ПОДПИСВАЙТЕ НИЩО В ТАКИВА СЛУЧАИ, А ЧИСТО И ПРОСТО ПОДАЙТЕ "ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ЗАПОВЕД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ПО ЧЛ.410 ОТ ГПК" в СРС (Софийски Районен Съд) на бул. "Цар Борис III" 54 или в съответния районен съд по МЕСТОРАБОТА или МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ на фирмата (а не по Вашето местоживеене!). В моя случай двете неща просто съвпадаха! И само да допълня, че на десето число от месеца се изплащаше "официалната" част от заплатата по трудов договор за предходния месец, а на 25-то останалата част в плик. В моя случай ми бяха преведени 14,26лв за единия официален работен ден от октомври, а именно - 30. Останалите 6 неофициални работни дни трябваше да ми бъдат изплатени в плик на 25 ноември, което така и не се случи. Освен това от Рапидо се скъсаха да ме търсят по телефона и у дома, опитвайки се да ми връчат някаква пратка с неизвестен подател, най-вероятно от тях и най-вероятно с въпросните документи. Ако бях направил фаталната грешка да я приема, полагайки своя подпис в/у съответната куриерска товарителница, тогава нямаше да мога да си извадя изпълнителния лист от СРС и да образувам изпълнителното дело при ДСИ (Държавен Съдебен Изпълнител) към СРС, с което впоследствие успях да си получа оставащата сума от цялата заплата в размер на 267.97лв + полагащата ми се лихва от 14,53лв или общо 282.50лв.
P.S. (Октомври - общо 7 работни дни, ноември - 10 работни дни. 13 ноември - последен работен ден!).

Четвърто: След като на 10 декември 2015 ми бяха преведени по с/ката официалните 149.31лв за ноември, първо подадох абсолютно излишната и безполезна жалба до "Инспекция по труда" - гр. София на 23 декември 2015, а месец по-късно, на 29 януари 2016 входирах и заявлението за издаване на заповед за изпълнение по чл.410 от ГПК в регистратурата на СРС. Производството по трудово-правни спорове е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Пето - ПОСЛЕДНО: Доста дългият период от време от 11 декември 2015 до 20 октомври 2016, когато съдебният изпълнител ми преведе цялата сума по с/ката е по причина на това, че за първи път се захващах с такова нещо и то абсолютно сам, без ничия чужда помощ, вкл. и на адвокат. Единственият помощник ми беше Интернет и "чичко ГУГЪЛ"! Ако сега пак ми се наложеше да мина по същия път, то времето щеше да бъде с поне 3-4 месеца по-малко. Единственият проблем беше със съдебния изпълнител, който се опита да ме изработи (явно се беше "разбрал" с шефа на Рапидо или пък просто се надяваше да му "кихна" некой лев) и в продължение на цели два месеца (от момента на изтеглянето на сумата от с/ката на Рапидо в неговата с/ка) ме мотаеше с оправданието, че първо трябвало втория екземпляр от уведомлението до длъжника, че с/ката му е запорирана, да бъде върнат при него от призовкаря и чак след т'ва той можел вече напълно законно да ми преведе дължимата сума от неговата с/ка в моята. След като подадох жалба до шефката на държавните съдебни изпълнители към СРС, още на третия ден парите ми бяха преведени, а няколко дни по-късно самата шефка в писмен отговор на моята жалба ме уведоми, че въпросното чакане не е било необходимо и че съдебният изпълнител е длъжен да преведе дължимата сума по с/ката на кредитора незабавно, още от момента в който я изтегли от с/ката на длъжника и тя постъпи по неговата служебна с/ка.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО И КОНТАКТ: [email protected]


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Крайно непрофесионално и некоректно отношение към клиента. Смс без да уточняват време на доставка, като е посочено изрично, че желая тел обаждане за уточняване на удобно време на доставката. Налагане на допълнителни цени за уточняване на време или пренасочване на работен адрес.След отказ на тези допълнителни доплащания обидно отношение и настояване за получаване от техен офис. След връзка с онлайн магазина и извинение от тях въпроса беше решен. Останах отвратена от наглостта на офис служителката и куриера в гр Русе. Никога повече не желая да имам доставка от Рапидо


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Изключително некоректна компания. Работиш като "вол" Декември и Януари работихме 5поредни съботи дори и една неделя. Работното време сутрин от 7.30 до 20.00 заплащането 700лв с куп измислени глоби. Не можеш да излизаш отпуска, не може и болнични. Някой оъ колегите идваха на работа когато бяха болнични. Текучеството на хора е постоянно, в даден момент не си знаеш колегите. Тази фирма трябва да я счупят от проверки, за да разберат, че не може да нямат и капка уважение към персонала си!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте! Кандидаствах за работа в рапидо в офиса в град Бургас има ли мнения от град бургас дали служители са доволни от заплащане,условия на работа, трудов договор и всичко останало


настоящ служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-2
Местоположение
-1
Колеги
-1
Работна среда
-5

здравейте все още работя във тази измислена фирма никаква колегиалност няма и на така наречения ни шеф вобще не му пука за тази фирма много е несериозен и само се чуди как да ни излъже и за какво само да ни глоби и нямаме никакво право на почивка така че на който му се работи при тоя несериозен и измислен шеф да заповяда и секи месец да му режат пари :)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Утре съм на интервю за куриер.
Искам да попитам какво е отношението към служителите,това ли е реалната заплата или просто заблуждават и какво е работнотл време на куриерите?


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Клиент съм ,за съжаление и съм трайно недовлна от служителите на тази фирма. Не бих препоръчала услугите им на никой никога!


шубе го/я е и не казва!

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Така нека започнем едно по едно.Първо ако очаквате уважение не е това фирмата.Ако искате да работите допълнително без да ви се заплати това е фирмата.Шефовете на Варненския склад са много много далече от мениджъри,Нито едно адекватно решение при напечени ситуации.Регионалния върви като спънат пингвин и не може да каже една мъжка дума за да тръгне фирмата нагоре.Офис мениджъра няма никакво намерение също да промени нещо във фирмата.Ако някой беше дал докато бях там на Красимир малко власт щеше да промени много неща,но уви...Неогранизираност услоивия никакви:бусове които не палят,а ако запалят не се знае къде ще изгаснат.Недоволни клиенти от пратките закъснения и тем подобни.В склада ми взели някви студентчета дето ги мързи даже да си свършат работата ама да ви кажа и аз да взимам колкото тях и аз ще работя колкото да не заспя.Като цяло не бих повторил в тази измислена фирма.Ако някой ще търси работа като куриер пробвайте всичко но не и РАПИДО.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В най-скоро време ще ги посетят репортерите на Господари на ефира и ще излезе наяве некоректното им отношение към служителите(относно заплащанията,така де по-скоро незаплащанията им).


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, пиша този кометар, за да информирам що за фирма са и да предупредя всички кандидатстващи за работа по обявата, че нищо не е както го представят на обявата! На интервюто казват как обучението от две седмици преди започване на работа се заплаща, но всъщност не е така, да не говорим че работното време не е 8 часа,а цели 12 часа! След одобрение на интервюто започнах въпросното обучение и след двете седмици успешно премината обучение и успешно взет изпит реших че няма да работя за тях. Трябваше да ме потърсят, за да ми платят обучението, но това не се случи и скоро ги потърсих аз, за да ги попитам кога и как ще се извърши плащането, при което получих следния отговор: "Шефа каза, че обучението няма да ви се плати,защото сте си намерили друга работа и не искате да работите за нас"! Нека всеки който е решил да кандидатства по тази обява за работа във въпросната фирма се замисли дали иска да има нещо общо с толкова некоректна фирма!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?