Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

АББ Авангард АД /img/frontend/nomap.png"

АББ Авангард АД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 20 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 20


бивш служител

-26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
1
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Стойте далеч от този севлиевски помашко-роднински змиярник.
Една фасада, съвсем различна реалност.
Ниски заплати, много токсична среда, малограмотен мениджмънт интересуващ се единствено от сигурността си.
Някакво уродливо подобие на синдикат в комбина със страхлив и малограмотен мениджмънт решава кой, какво, къде, кога.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Брато, какво очакваш от компания, която е дошла в България, за да направи производство по гори и паланки. Виж им локациите - Стряма, Петрич и Севлиево. Айде, първите 2 са на АББ, ама то си е същият х*й. Едни и същи меринджеи. Във ВСЯКА компания, която аутсорсва в България, е ташак. ЛЕМ, Сенсата, BHTC, Фесто, АББ, Мелексис, Вистеон и т.н. и т.н.

А ако случайно , ама много случайно компанията не е побългарена от самото начало, само им дай година-две, за да се намърдат некадърниците с помощ от познати. Просто такава ни е работната култура в България.

Относно Хитачи Севлиево и обявите им, които стоят с месеци:

-или наистина не могат да си намерят хора, които да задържат (което само по себе си води до много въпросителни)

-или обявите им са просто ей така, за спорта. Това е най-малкото неморално и трябва да бъде наказвано със сурови глоби. Слава на бога, че държава няма.

И последно - ще помоля поне HR-ите да не са дебели и мазни циганки,които с полу-умрял тон да не увещават да започнеш работа там. В други фирми поне са сложили малко пу*ки като HR, та поне да залъжат някого, на когото му се е*е. Аз тая дебела циганка в Хитачи не бих я докоснал даже.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Сега са Хитачи Енерджи.
Low cost story. В целия диапазон на хем сърби-хем боли.
Първият въпрос, при първия контакт е "Какво възнаграждение очаквате?"
Бягайте с 200 от тези евтини надувки.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=7&newsid=107294F2


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До "Един от всички напуснали
бивш служител", автора написал коментара на 03.02.2018 г.

Уважаеми Г-н/Г-жо "Един от всички напуснали
бивш служител",

Защо не сте написали името си като автор на коментара? След като напускате или сте напуснали компанията и информацията, която споделяте с нас е вярна и отразява реалната ситуация в отдела и компанията от какво се притеснявате?
За човек, който си позволява да характеризира и дава оценки за работата, характера и възможностите на близо 30 човека Вие вероятно сте високо образован/а, говорещ/а поне 2 западни езика, с висше образование и вероятно поне две "магистратури"..............реторичен въпрос (ако знаете какво значи)

Няма да се впускам в дълги опровержения, но все пак искам да напиша нещо за компанията и екипа ни, за себе си няма да коментирам:

1. АББ България - Клон Севлиево е компанията предлагаща най-добрите условия на труд в област Габрово, чистота на производство, климатизация на работното хале целогодишно, нулева запрашеност, липса на влага, регламентирани почивки и работно време, почти никакъв извънреден труд, превод на заплати без закъснения и т.н.
- През 2017 г. ръководството на компанията предложи на всички свои работници и служители да финансира тяхното обучение в Технически университет Габрово. Като преподавателите от университета водят лекциите в гр. Севлиево след работно време от 17:00 часа, а упражненията се провеждат в събота в ТУ Габрово.
За информация, в компанията работят над 400 човека, от предложението се възползваха само 9 човека, един от тях съм аз!
2. В екипа ни има:
А.) Работници с изключителни умения и възможности, мотивирани, енергични, отговорни и дисциплинирани, те са най-ценния ни ресурс!
Б.) Сред тестерите имаме дипломиран „Авиационен електроинженер“.
В.) Инженерния ни екип разработва дизайна на продукти, които се произвеждат не само в България, а и в Италия, не знам какво автора на поста разбира като некомпетентност……………!
Информация за бонуси и т.н. не мога да коментирам защото попадат в графа конфиденциална информация, но мога да кажа, че написаното от автора е лъжа и мога да го докажа!
Желая на Г-н/Г-жа "Един от всички напуснали бивш служител" да намери подходящата за него/нея работна среда и да се реализира! Успех Ви желая съвсем искрено!

С уважение: Илиян Илиев – „Втори тим лидер“


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-2
Потенциал
-1
Местоположение
3
Колеги
-5
Работна среда
3

Здравейте.
В този завод преди 1 година и няколко месеца стартира ново производство "Сухи Трансформатори" Производството е Италианско и е хубаво (чисто).
Не знам ръководството на АББ по какъв критерии избира Тим лидери и Началник смени но тези, които са биле и сега заемат тази длъжност в този отдел са под всякакво минимално ниво с един фалшиво научен някъде Английски език и без всякакво познание в производството на Трансформатори и адекватно поведени и отношение към служителите. В момента на писане на този пост цари един пълен хаос. Повечето от старите (кадърни) работници са в процес на напускане тъй като отношението към тях бих го сравнил с отношението към Магаре или подобно животно. Доста често един служител се налага да заема още 2-3 позиции освен за тази която е приет по договор. В случая получаваш една заплата но работиш и на още 2 - 3 места. Това за мен е абсурдно и некоректно от страна на ръководството на АББ.

За Ръководния персонал:
- Първия началник смяна се дрогираше в почивките и беше един напушен почти всеки ден. Организация на производството за смяната му беше нулева. Познания за производството на Трансформатори отново нулеви. Едва ли има и техническо образование.Ежедневно производството беше в застои тъй като няма кои да поръча от склада материали.
-Първи тим лидер:
Народност Чех. Абсолютно неорганизиран и неадекватен човек, които седи и се чуди по 2 - 3 часа как да се пуснат поръчките, които Италианците са пратили.
-Първи инженер:
Човекът, които витае в облаците. Безброи грешки в чертежите, които се установяват чак след като вече модел трансформатор е готов за опаковане. Това е недопустимо за такова производство.

Втори тим лидер:
- Натресен от друг неуспешно от него ръководен отдел в същия завод. Без техническо образование Без Висше образование. Без дори минимални познания за това производство.
В момента си гледа Висшето образование, което АББ му предостави да изкара безплатно и отдела е на автопилот.

Началник Смени в момента:
- заради, които напускат повечето от старите(кадърни) служители.
Стефка: - абсолютна некадърна селянка, която не може сама себе си да организира а е назначена по линия на тим лидера(шуро баджанащина) за Началник смяна (също била в друг отдел). Без никакви технически познания по разчитане на чертежи, технически измервания, познания за материали, машини и др. свързани с това производство. По цял ден вика все едно , че е на някоя поляна по работниците и си мисли, че това нейно отношение няма да остане незабелязано. Дори си позволява и да ги обижда.

Дилян: (Нач. смяна) - приятел на първия Началник смяна. (дрогирания)
Без техническо образование. Без никакви познания по разчитане на чертежи, технически измервания и др. свързани с това производство. Мисли се за Рамбо и върви наперен да всява респект но не е това начина да се управлява и организира персонал.!
Често се кара с работниците за глупости.


Христо: Абсолютен мишок, гледа някъде да се скрие или да имитира дейност на лаптопа за да не го хванат на работа. Опитва се да говори на Английски за да се разбере с Италианците. По някои път му се получава.
Също без никакви познания и опит в трансформаторно производство. Бяга от отговорност.
Назначен от втори тим лидер за заместник.
Не поема никаква отговорност за случващото се в производството.

Сменен персонал (служители)
- Едната смяна преправя работата на другата.
Интересен начин на работа нали ?
Безброи допуснати грешки от едната смяна ежедневно, които не се забелязват или санкционират нито от Началник смените нито от Тим лидер.
"правене на номера" от смяната, която не може да работи коректно на другата смяна, която им преправят нещата. Има служители назначени, които дори не могат да броят до цифра 10. Постоянно липсват (забравени)-материали на позиция подготовка от едната смяна. А другата смяна като дойде на работа почва да допълва или преправя нещата, които са върнати от машинните оператори. Пълен абсурд е да се работи по този начин. Показва им се - казва им се какво са сбъркали и пак си продължава по същия начин всеки ден. Никои от тях не поема отговорност за допуснатите грешки. А началник смените са пей сърце, ден да мине друг да дойде...
В момента на писане на поста няма дори, кои да зглабя десетките готови навити трансформатори. Ей на това му казвам олигофренско управление, което води до един единствен резултат - ФАЛИТ

Машинни оператори:
- добри кадърни момчета, но просто не им е ясно още къде са попаднали.
И при тях едната смяна преправя работата на другата.
Някои се опитват да правят номера на други но това никои не го е...е

Тестери:
- без електротехническо образование, без опит, без каквото и да било познание по електрически измервания.
Някои от тях схващат бързо но скоро и те си отиват.

Иженери:
- Имам чувството, че са си купили дипломите всичките, това най-вече проличава от ежедневните им действия.
Елементарни ситуации, проблеми свързани с даден модел трансформатор не могат да го решат цяла седмица. Ужас.
Чертежи - некоректно направени, без допълнителни описания необходими да се разбере кое за какво и къде трябва да се сложи. Грешки по чертежите.


АББ давало бонуси за всички:
- за времето в което съм в завода на фиша ми не фигурира нито един бонус.
Или се дават бонуси само за доносници и слушковци.

Пълен хаос цари в това производство.
Ако АББ не направи нещо да се намеси и да смени Ръководния персонал просто Ей така Италианците ще заминат в друга държава. Изобщо няма и да се замислят


Радвам се, че напускам. Жалко за хубавото производство и за приятелите които оставям да се мъчат с този неадекватен и некадърен Ръководен персонал.


И не на последно място, възможност в този завод за развитие имат некадърните доносници и слушковци.
така, че мислете хубаво преди да си пуснете молбата за започване на работа.кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте. получих предложение от фирмата за работа в администрацията. Интересува ме как е организиран транспорта от Пловдив - спирки, часове. Ако някой има и наблюдение върху колектива ще съм благодарня да сподели.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Става въпрос за длъжност в административния отдел.


кандидат за работа

5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
5
Колеги
0
Работна среда
0

Казвам се Евдокия Пиперкова на 50 г. вдовица с две деца. Имам две виши образования, владея английски и немски. Преди известно време кандидатствах за работа в АББ България клон Петрич. Явих се на интервю и бях отхвърлена с единствения мотив, че съм на 50 г. Фирмата търсела цитирам интервюиращия:"по младички".Е аз, като съм на 50 г да умирам ли сега ? Заради тази проява на възрастова дискриминация съзирах ABB GROUP SWITZERLAND, ще подам и жалба до Европейския съд за правата на човека . 


кандидат за работа

5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
5
Колеги
0
Работна среда
0

Инжинер сьм с голям опит завьрнал се от чужбина и не искат да ме вземат на работа в АББ Авангард Бьлгария ЕООД-Севлиево.Доколкото виждам вземат на работа специалисти с ОСНОВНО образувание и хора които си нямат дори и най малка представа за професията,работата и продукцията в завода.С две думи вземат хора без опит специалност итн...Но аз мисля че това наистина е един сериозен проблем в избора на кадри и можеби некомпетентността на дирекция ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ за подбора на кадри отнасящи се за производството на фирмата.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?