Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Мина ЕООД / BATM Telco System https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Шипченски проход 18&markers=София,бул. Шипченски проход 18

Мина ЕООД / BATM Telco System

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 19 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-19 от общо 19


шубе го/я е и не казва!

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
3
Потенциал
-3
Местоположение
4
Колеги
-3
Работна среда
-4

много вредна и неприятна работна среда, дължаща се на особености в характера на управителя . ако сте се настроили за заплата от 1800 си сложете още 600 заради горното (не преувеличавам). фирмата е подходяща за 2 вида хора
1. временно закърпващи положението докато си намерят друга работа (задължителния период за работа(с неустойките) не трябва да се гледа сериозно)
2. хора, които искат да се развият като мрежови специалисти
на първитед няма какво да им кажа, освен да не се вживяват много-много
за 2-рите : материята е специфична, безкрайна като обем и с много тясно приложение . усилията вложени в нея, отнесени към заплащането дават много лош коефициент . работата НЕ Е подходяща ако искате да се развивате като системен администратор . ще научите 20 пъти повече неща, които не ви трябват (по-добре да канализирате тези усилия в нов чужд език или нещо подобно).фирмата НЕ Е подходяща за студенти, защото ще изградят много порочни навици .
има МНОГО голям риск знанията придобити във фирмата да не ви потрябват отново. средно времето за да почнете да разбирате какво не разбирате е 1 година . за да почнете да разбирате и да надграждате е към 2.5 години   
оценката от работата ви ще се дължи 50% на психологически анализ ( продавач гледа клиент на женския пазар) 
вариантите подредени от най-лош към най добър, от ваша гледна точка :
 -счупвате се от работата без никой да го разбира.(най-лошият) 
 -не пипате нищо докато ви уволнят
- работите нормално и гледате да изглежда, че е 3 пъти повече
 - не пипате нищо (защото сте некадърен ) и гледате да потдържате приятелски отношения с всички .
- работите много и гледате в пода докато ви овикват 
- работите нормално и повече от нормално (когато се налага) и не позволявате да ви обиждат (за съжаление средния живот на този тип е много къс - в момента 4,5 човека са на възлови места(оправят л....та на другите , когато сроковете станат горещи) в други фирми  )
нещата които няма да коментирам са : купони, застраховки , местоположение , партита и тн. и тн. влизат в категория 'простотии и други залъгалки' . вие сте там за да продавате своето време за пари . 
спестил съм положителните коментари (във фирмата има и положителни неща)  заради нагласата ми , че това е нормалното и нормалното няма нужда да се коментира  .
 като цяло - средна фирма - нито добра , нито лоша (но ако сте психически стабилен. ако не - жална ви майка ! )
възможност за развитие има , но с много добре планирани и премерени действия от ваша страна . 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
кандидатсвах за  Junior Network SQA engineer.
Може ли някой да ми каже,как горе долу протича интервюто и горе долу какви въпроси питат ?


бивш служител

10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
1
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
-1
Потенциал
1
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
2

Мястото е добро точно за един вид хора - току-що завършили студенти, неориентирани в сферата и готови да се учат да програмират срещу по-ниско заплащане. Това е. Честно, истинско. Не знаеш много, взимаш по-малко пари, но пък учиш. За това фирмата е *много* добра и силно се препоръчва. Имах подобни колеги и те научиха доста.
Работата е предимно с мрежови устройства и всъщност е доста интересна. На малко места в София може да се бачка нещо подобно и ако на човек му се занимава с мрежи и такъв хардуер, това е мястото (за опит, не по принцип). Отиваш, бачкаш, набираш опит и като видиш как заплатата си стои на едно ниво, напускаш.
Проблемът е ако си човек с опит, умения и знания. Като бивш служител, работил доста време там, мога да кажа следното: като цяло фирмата не става, обаче зависи какво иска човек. Ако не му се работи чаак толкова много, доволен е на по-малко пари и все пак върши някаква работа - мястото е окей. Т.е. не прекалено претенциозно. Ако обаче си знае цената, начетен е и иска да расте - изобщо да не започва там! То и едва ли ще го направи след като се отвори главата "финансови преговори". Това е окей, разбира се - за всеки влак си има пътници. Фирмата винаги е предпочитала хора с по-малко опит за по-малко пари, защото това, което се иска от теб, го придобиваш за няколко месеца, пък после поне 1,5-2 години бачкаш за малко пари докато се усетиш. Файда да се взимат много можеш хора няма - изискванията не са на чак такова ниво.
Колегите са окей, работата е доста интересна, но място за развитие определено няма. Ако искаш след 10 години да си стоиш по същия начин с подобни задължения на същия пост - това е твоето място. Новият офис е по-кофти от стария. Мога да ги сравня на дълго и широко, но няма смисъл за неработил човек във фирмата. Поне е на удобно място (зависи къде живееш).
Работят доста добри специалисти, но само на високите нива (10% от хората там). Тези 10% заслужават парите си, има още 20%, които "стават" и от там нататък са хора, които просто си искат сигурните заплати (никога не е имало намаляване на заплати, орязвания и т.н.). Сигурността е на дорбо ниво. Попаднеш ли там и справяш ли се добре, ще си стоиш с години. Не се иска чак толкова много от теб и ако си съвестен, можеш да разчиташ на сигурност.
Привилегии особени няма, но да кажем, че са на очакваното ниво за фирмата като цяло. Има здравни осигуровки, няма проблем с отсъствието по болест (стига да е истинско), има ваучери за храна и т.н. Като цяло има някаква толерантност ако имаш проблеми или се налга да отсъстваш. Веднъж в годината Team Building, ако има пари.
Осигуряването не е на истинската заплата, но плащането е винаги точно в очаквания ден и никога няма проблеми с него.
Мениджмънтът е доста зле. Понякога се взимат хаотични решения по хаотичен начин и резултат е, както някой по-долу спомена, много работа, пък малко резултати. Бачкаш, бачкаш, колегите ти и те бачкат и бачкат, пък накрая малко работа се върши. Понякога се блъскаш по даден продукт с месеци, после проектът умира и от ден х+1 ти работиш по нещо друго и смисълът от усилията ти до момента (месеци/години) клони към нула. Тогава се обезкуражаваш. Предполагам и на други места е така, затова не е изолиран проблем до този работодател. Рядко виждаш пряко твоите усилия до какво са довели. Т.е. липсва връзката "разработчик-клиент" и то в най-висша (липсваща) форма. Решенията се взимат от чужбина, нямаш право на глас за нищо (или имат онези 10%).
Надявам се да съм бил достатъно обективен и да съм сравнил и лошите и добрите страни. Определено фирмата не е лоша, определено не е и добра. Интересна е, сигурна е, малко по-ниско платена, но пък с не толкова големи изисквания. С две думи - със своите + и -.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Във фирмата има няклко основни проблема каращи ме да си изградя негативно мнение:
Във фирмата работят добри специалисти - прогрмисти и тестери, но слаби мениджъри. Оптът показва че добрият работник много често не става за мениджър. Поради този факт се работи много, а малко работа се свършва в крайна сметка.
Заплащането не го коментирам, а дразнещи са всички нарушения на трудовото законодателство. Осигуряват ни на малки заплати, а начисляват фиктивни командировки всеки месец - така изглежда на пръв поглед че всичко е законно.
Колегите ни (господарите ни) от еврейската страна създават правила които те самите не спазват.


настоящ служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
-2

Бих искал да бъда реалист при описанието на фирмата, а именно - последните 2 - 3 години фирмата не бих казал, че се развива, даже по-скоро е в период на упадък. От поне 3 години няма увеичение на заплаите, а в последно време няма и премии. Последната година даже не изплатиха и невзетите отпуски - те просто се губят.
Фирмата се премести в нов офис, но за съжаление е по-малък и доста семпъл откъм оборудване и окабеляване - общо взето минималното за да може да се работи или малко по-зле.
Обстановката става все по-нервна - шефът постоянно ходи из офиса и крещи, а понягога даже не е ясно и защо вика като нервно болен - да не се сърди все пак има и добри стани които се забелязват като го познаваш.
Все пак за начинаещи и студенти не е много зле. В началото могат да се научат достна неща, но ако човек се задържи дълго работата става рутинна и еднообразна. Не трябва и да пропускам интригите заплитане от израелските ни колеги, като комуникацията с тях понякога прилича на развален телефон.
Има приятни, кадърни и свестни хора във фирмата, но има и други ....
Заплащането на последък е малко под средното за бранша.


бивш служител

21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
1
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
1

Отлична място за начинаещи. Има какво и от кого да се научи, стига да има желание. При сериозно отношение няма проблем и с отношение, и сигурност на работа, а продукта е интересен.
Заплатите са средна работа за сектора, растежа им е малък и рядък, осигуровките под средните за сектора.


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Рabotia ot powe4e ot 3 godini waw firmata i moga da kaja che sam dosta dowolen. Ofica e mnogo priaten , moje da se parkira bez problemi i w po goliama 4ast ot wremeto 4owek moje da si war6i rabotata na spokoistiwie. Riadko se nalaga da se raboti overtime, no kogato se nalaga , po 4esto sam sam si winoven. Kolegite sa super to4ni i uslujliwi , ako nesto ima problem ,winagi namirat wreme da okajat sadeistwie. Shefa e to4en , nikoga ne zabawia zaplatite i ako nesto ti e obestal , vinagi go izpalniawa. Zaplatite sa dosta dobri , tezi koito kazwat 4e moje i po dobri , obiknowenno ne si prawiat smetka kaw e gar4 waw firmite deto predlagat powe4e pari. Az li4no ne bih rabotil do 9 chasa we4rta prez den , waw druga firma , za kakwito i da e pari. Na tezi koito se oplakwat ot kompaniata , iskam da kaja 4e waw na6ta firma ima hora koito rabotiat ot 5, 8 godini i ako naistina polojenieto be6e zle , edwa li stiaha da se zadarjat tolkowa.


настоящ служител

4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
0
Натоварване
2
Потенциал
1
Местоположение
2
Колеги
0
Работна среда
0

Не мисля, че да работиш в тази фирма е толкова ужасно както го описва предният колега. Има положителни и отрицателни страни. Управителят не е лош, ако не шмекеруваш и си честен с него, няма да имаш големи проблеми.
Заплащане - може и по-добро да бъде.
Уважение - ако заслужаваш, ще го имаш.
Привилегии - не са много.
Работа/свободно време - никой не те държи насила на работа, но ако има нещо спешно, то трябва да се свърши. Ако имаш личен проблем и трябва да отсъстваш - няма никакви проблеми.
Развитието е в рамките на областта, в която работиш.
Колеги - разни хора, разни идеали.
Работна среда - много хора работят в едно помещение и това понякога е дразнещо.
Има и негативни страни, но едва ли има място без такива. Има по-добри и по-лоши места за работа. Всичко опира до лична преценка.
Организацията понякога куца, но някакси успяваме да свършим работата.


настоящ служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
-2
Работна среда
-4

Заплащането е под средното за сектора. За уважение и дума не може да става - управителя е арабин и единствения начин да говори с хората е крещейки. Единствената привилегия е студената минерална вода - безалкохолно се взима само когато идват еврейските шефове на гости. Сигурноста не е нищо особенно - гледа се единствено да няма отворена документация оставена по бюрата, факта че все някъде трябва да я ползваш не се взима под предвит от началството. Работното време е максимално натоварващо - би трябвало да е от 9:00 до 18:00, но ако си тръгнеш преди 18:30 рискуваш да те овикат. Потенциал за развитие няма. Местоположението може би не е най-лошото - в бившия завод Електроника, но само ако живееш в Слатина. Повечето от колегите стават, но има деление на стари и нови. Работи се в огромни зали с по около 30 човека във всяка, факта че на някой може да му пречи шума от дискусиите не се взема много впредвид. Също така зиме и лете се ползват климатици от които половината не работят - често температурите са екстремални според сезона.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?