Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Ериксон Телекомюникейшънс България https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Никола Й. Вапцаров 55&markers=София,бул. Никола Й. Вапцаров 55

Ериксон Телекомюникейшънс България

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 19 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 19


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Привет, искам да попитам за положението във фирмата - все така същото ли е или има някаква положителна промяна?


настоящ служител

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
-1

Има доста свестни и съвестно работещи колеги (и сред малкото останали мениджъри), има и случайно попаднали клатещи си краката, бутащи до пенсия.
Целия телеком сектор се свива от години, фирмата е от по-засегнатите, така че индексирания на заплатата и бонуси през последните години няма. Това прогони доста хора; като добавим и оптимизирането на персонала през миналата година фирмата се сви до наполовина на броя на служителите от преди. Заплатите за повечето позиции са по-скоро ниски, иначе като цяло пакета - здравно, спорт, допълнително пенсионно е добър. Много от съкратените взеха добри обезщетения, фирмата не правиха цигански номера поне в това отношение. Кариерно развитие в свиващия се офис е трудна работа, евентуално може да се прехвърли в чужбина, немалко хора го направиха през годините, един от плюсовете на голямата корпорация.
Иначе никой не те следи кога идваш, какво правиш; с което много хора злоупотребяват (в България сме все пак).
Понякога се работи по проекти извън България (обикновено в околните държави), командировъчните са нормални (не като в ХП да речем).
Офисът е на добро място, до Токуда, само паркирането там става все по-зле, но това е проблем на цяла София.
Не бих препоръчал фирмата на по-амбициозни хора, но далеч не е и най-лошото място за работа особено в телеком сектора в България, зависи какво търси човек.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Всичко е перфектно :)


представител на управлението

30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
4
Фирмена сигурност
2
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
4

Боже, много мъка има по този свят. Като гледам България няма скоро да се оправи с такива хейтъри. Фирмата си е добра. Всичко си е в рамките на нормалното и поносимото. Наистина доброволно напусналите са доста под 30-тина. И тук говорим за 10-тина години период. Мениджмънтът е в чужбина като се размиват позициите малко тук, контролът не е нужен, служителите правят каквото могат. Колко го могат не мога да преценя, но е при всички случаи задоволително. Черногледи критикари винаги ще има, но се надявам като се преместят в друга фирма дано да им узреят главите. Шансът да попаднат на по-добра такава едва ли е над 30%. Добре е човек да пообиколи, да провери повече места. Опит да добие. Е, HR-ът не беше от най-откровените и най-способни, обичаше да фамилиарничи, но всеки прави грешки. Сега да кажем ли, че АТ§Т не е добра фирма просто ей така? Също е добре когато пишем (а то остава) да имате реални, истински данни за случилото се, да сте го видели или чули, но вие лично. Опасно е да се критикува някой защото ЕЖК (една жена каза...). Иначе изпадаш в състояние на неистинност, олекваш, не важиш, а ако това ти състояние продължи за по-дълго, е добре да се обърнеш към специалист (при психичните разтройства обикновено пациентът не забелязва сам проблемите си и се налага други да му доведат помощ).


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Г-н "Ро" който и да сте, много е лесно да плюете колегите си, докато се криете... Като гледам повечето фермани тук са Ваши, не може да преглътнете някакви чистачки - много е важно, да продължите да изливате личните си мъки и да споменавате поименно напусналите колеги, докато сте "анонимен". Напусналите колеги вече не са тук, оставете ги на мира. Давате един пример за истинско "мъжко" поведение, продължавайте все така! :) Тук се коментират условията и атмосферата в компанията, които са повече от добри за България. Колектива, отношението и социалният пакет са перфектни (забележка - за отношенията, който както си го направи), но мнозинството от колегите са млади позитивни усмихнати хора. Относно коментарите на кандидата за работа - нашият HR е човек, доказал се с годините и е много добър в работата си. Съжалявам, че не са Ви харесали, но доколкото разбрах от коментара, Вие така или иначе не бихте приел офертата, така че драмата е излишна - успехи в новите начинания!


кандидат за работа

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
1
Потенциал
1
Местоположение
3
Колеги
-3
Работна среда
-2

Вярно е, че в сайта прелива от негативни мнения за всички компании, но такава е народопсихологията ни. И макар за някои, да не съм съгласен, за Ериксон, това което е изписано, като че ли е малко.

Работил съм в няколко държави и съм ходил поне на 20-на интервюта, но на по-малоумен подбор и с по-малоумен HR аз, не съм имал "честта" да разговарям. Не мога да кажа за останалите неща, които са изписани по-долу, но относно възнаграждението за Order and Delivery Management - така е, 1500-2000 лева е, в зависимост от опита.

Въпросите, които задава "интелигентния HR" включват (но далеч не изчерпват) теми, като имате ли домашен любимец, имате ли деца, планирате ли да имате деца, а защо нямате, пералнята работи ли ви, кой готви вкъщи, жена ви какво работи, какви доходи получава тя... въобще не мога да повярвам, че такъв индивид е нает на работа от която и да е фирма в България, камо ли международна такава!

По отношение на социалния пакет - поне според мен е доста добър, освен ваучери за храна (и 55лв за транспорт), получавате спортна карта и възможност да инвестирате в пенсионен фонд, в който реципрочно да вкарвате вие и ериксон някакви пари (Ериксон отделя максимум 60 лева на месец).

По отношение на заплащането - в моите очи, позицията е изкривено дефинирана. Трябва да е Order and Delivery Associate. Тогава заплащането би отговаряло напълно. За сравнение заплащането за Order and Delivery Manager (който е част от Мениджмънта) в Луфтханза или IBM е поне 2 пъти повече от горепосоченото.

Локацията е доста добра, но паркинг няма. Вече е зелена зона и ако искате да паркирате колата си, ще трябва да се бръкнете поне 100 лева на месец (а се говори, че цените ще скочат на 150, именно заради разширението на зелената зона).

До други хора от екипа не успях да се докосна, но в България май, компаниите не разбират една истина, че тяхното лице пред това, което се предполага, че ще е най-големият им asset, а именно (бъдещите) служителите, са хората от HR екипа. И когато те нямат елементарни познания в тази област и я представят по абсолютно непрофесионален начин, какво очаквате да си помислят кандидатите за компанията като цяло???
Преценете си сами, но на мен и 3000 лева да ми бяха предложили пак нямаше да приема. Всяка компания има проблеми за решаване, точно затова процесите на оптимизация са константни. Но постигането ѝ става чрез интелигентни колеги, а не бих описал като такива, тези с които се срещнах!


настоящ служител

-28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-3
Работна среда
-5

Разбирам че имате нужда от излъскване на имиджа и затова е тази кампания от положителни коментари, което не е лошо. Опасна е откровената тенденция да казвате на черното бяло и да квалифицирате откровено престъпно поведение като тормоз на работното място, мисля че използваните начини са описани доста изчерпателно, но имате явно доста талантливи в областта колеги и списъка може да не е пълен както и саморазправа със застрашаващи живота средства - стоманен винт в гумата си е опит за убийство.
Казвам го в качеството на човек запознат от първа ръка с описаната ситуация както и с поведението и манталитета на споменатите поименно лица.
Не знам какво би оправдало квалифицираните като "низости" подлости с ранг на престъпления, които са си тотален breach в подписваният всяка година от всеки Code of Business Ethics на Ericsson ако има реална причина има си надлежен ред по който да се реши и той не е подобна саморазправа, тъкмо случай като за Агенция по труда.
И какво беше "корпоративното" решение - да се освободите от човека/хората които биха изкарали всичко наяве, и затова сега това са хейтъри, щото са се осмелили да кажат каква е истината за атмосферата и реалностите в компанията, а виновниците да бъдат покрити.
Правилно е казано че "повечето колеги са свестни и съвестни", но не всички, тъй като останалите са все някакви мениджъри и началници, където нивото е ниЗко.
Не е ли показателно че няколко месеца след предишните "хейтърски" постове ГЕЙорги Ножаров напуска, след като години наред тръби как в компанията се наемат най-добрите и създава някакъв ореол на елитарност и и че Ериксон е най-доброто място за работа в БГ, е сега ще разправя същите сладки приказки за AT&T, жалкото е че колегите там могат да очакват същите подлости като в Ериксон.
Освободен е също и Анатоли Кръстев основният инициатор на цялата тази гнусна кампания дето всички го знаеха що за поведение и манталитет има, но им беше забавен като придворен шут, а и нали минава за "приближен на ръководството".
Добрият невинен чичо Кирил Радев, дето наедно с високопарните слова за това как е пазил границата като военен вървят и гнусни, сплетни, обиди и нападки и дори хвалби за всякакви подлости, които е причинил на някакви хора, които "още го помнят". Е Кире, как така позволи да освободят другарчето ти Анатоли или Толи, както нежно го наричаше.
Да споменавам ли Милена Иванова дето също искаше да бъде силната във формиралата се "група за натиск", че и тя си хвана пътя незнайно защо. Трябва ли да спомена някой друг поименно.
Най-печелившия обаче е Христо Тричков и гравитиращите Мирослав Стоянов и Красимир Кръстев, тук безочието е най-голямо и затова и не чакаме някаква съвест да се появи, стари другари на наши другари и затова са с протекции под шапката на Milan Gospic, без значение колко бизнес ще изгубят, дали ще е Булсатком, дали ще е SRAN на Мтел, дали ще се съгласят на нас*ана сделка с Мтел и ще излъжат хората че всъщност намалението на заплатите е за тяхно добро и е само временно.
Но сме мрънкалници и тъй като познавам речника на човека в предния пост, да кажем "Здравей Жана" Бумбарова бивша Богева, кажи ми ти как се става мениджър в голямата шведска компания, когато капацитета ти е минимален и все друг трябва да ти свърши работата, защото ние вече, благодаря, но нямаме желание да влагаме усилия да подобряваме вашите условия на живот и да подобряваме вашето развитие.
Халал да ви е голямата шведска компания с дългогодишен опит, но е жалко това в което я превърнахте с шуробаджанащина (family-friendly), интриги, простотия и злоба да гоните по-кадърните от вас.
Е изгонихте ги сега имате пълната свобода, та направете нещата по-добре.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много хубаво място за работа, няма друго такова. Мрънкалниците по-долу се оплакват, вместо да се опитат да си подобрят сами условията на живот и да се развиват, където им харесва... било то другаде или вътрешно. Не разбирам, когато не ти харесват условията, никой не те държи насила :) нали така!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте!
Ericsson Bulgaria правят подбор за order and deivery management и искам да попитам дали някой има представа каква е длъжността за този вид отговорности, под кой отдел е позицията supply chain или логистика? Какви са работните условията за позицията?

Дали тази позиция е към логистиката и има ли общо спрямо написаното в коментара по-долу за логитичния отдел?

Благодаря предварително за отговорите!


28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-4
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
4

Ериксон е една западна, шведска още по-добре компания, оперираща на българския пазар от средата на 90-те години и състояща се в момента от около 150 офисни служители.
Кънтри мениджърите не са българи като през годините се въртят балкански националности и най-вече италианци. Като цяло фирмата няма почти нищо общо с българските компании, изключвайки 98% работещи българи там.
Family friendly фирма е. Не си следен кога идваш и кога си отиваш като е важно да си свършиш работата. Фактът, че през последните години, напусналите по собствено желание се броят на пръсти говори сам за себе си. Има един отдел Логистика, който е изключение и там текучеството е по-голямо, но това се дължи най-вече на по-малките им заплати, вариращи в рамките на 1000+-1500лв. Отношенията им в последно време не са идеални там, тъй като се разрастна отделът значително. Те обаче разполагат с опцията да изберат хоум офис за някой друг ден от седмицата. Повечето колеги са свестни и съвестни. Все пак от нас хората зависи това, но ще срещнете тук образовани и добре възпитани колеги и низости няма да има току-така. Горе-долу всичко е в плюс да работите там. Минус е лошото финансово положение и в тази връзка свързаното с него неяснота по отношение на бъдещето на самата фирма. Ако си мислите, че ще сте в рая там, е няма да сте, но е едно добро начало. Има и по-добри фирми, но и вашият капацитет ще трябва да е повече за тях. По-долните, отрицателни коментари, приличат на коментарите по сайтовете. Все пак пълно е с хейтъри в нашата страна. Ако това ще е вашата първа или втора работа, рискувате да се разглезите там.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?