Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Еспо Груп ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Еспо Груп ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 35 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 35


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Прекарах година в компанията.Бях в няколко от обектите в София и ситуацята в тях е горе долу еднаква.А именно,че всички са готини хора, с които е чудесно да се работи.За времето,което прекарах създадох приятелства,които със сигурност ще останат занапред.Съгласен съм,че откъм заплащане има какво да се желае,но всичко останало негативно изписано подлежи на съмнение,тъй като е написано от хора,които нямат никакво желание не само да работят (където и да е било), но и желание да МЪРДАТ.Които обвиняват всички останали за проблемите си,които от вкъщи ги носят на работа.Същите тези хора не спират да се оплакват колко са зле,не спират да правят интриги в екипите и тн.Няма как да очаквате от подобен тип хора да ви изградят адекватна представа за работно място като Ориндж център,които нямат елементарна мотивация да работят да станат по-добри хора.
От първия си ден в компанията графика ми беше съобразен спрямо желанията ми (без въпроси).Винаги съм получавал добро отношение независимо от управителите или мениджърите с които работех,включително и от HR мениджърката е много топъл човек,който наистина се интересува от хората,които постъпват в компанията.(Освен това е и безумно красива,ТРЯБВА да идете на интервю при нея!!)Единственото,което тези хора искат да видят у вас,е желанието да се учите,нищо повече.
В общи линии това е чудесно място за работа.За първа работа даже е идеално.Имате шанса да работите с млади и готини хора и с уникални продукти,които рядко бихте видяли в ежедневието на хората.
ЗАБРАВЕТЕ за негативните мнения (които са една излюзия) и се насладете на работата си там.

:))))))))))))))))))))))


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Обръщението ми е към главния Управител (МОЛ). Моля г-жо Управител, замислете се как един студент живее , ако бих могла да кажа “живее” с 600лв, плащайки квартира или общежитие, храна за един месец, разходи по университета и разходи за транспорт! Нехуманно е с толкова обекта да унижавате труда на младите, още повече да ги роботизирате, заради Вашите абсурдни изисквания, на база заплащането от, които благодарение на тях обектите Ви съществуват. 800лв направете заплатите и мисля, че ще имате още повече проходи! Не е редно да не се оценява труда! Направете но по въпроса!
Много е тъжен факта, че третирате младите!!! Думите не са достатъчни. Трябва но да се случи, за да предприемете нещо!
Когато някой служител се старае, работи съвестно, прави повече от колко трябва, ами пуснете му 100лв отгоре над бонуса и заплатата. Така или иначе си е свършил задълженията, а и върши повече. Не Ви ли е срам, когато се разчуе заплащането, което предлагате? Всичките частници са алчни, лакоми и нечОВЕЦИ, но чак толкова ...


бивш служител

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-3
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
2
Работна среда
-3

Изключително недоволен служител. Чистене на обекта в извън работното време, което естествено и не влиза в графика и не се заплаща. Играете ролята на безплатна чистачка…
Първоначално още с одобрението на кандидатурата ви, за да започнете работа изискват от вас да си откриете сметка в определена банка, за която трябва да плащате по 2.50лв на месец за поддръжка на дебитна карта, по около 40лв на година, допълнително за разни поддръжки на самата сметка, така повече от 5лв ви е удръжката от заплатата на месец, разпределено за 12 месеца в година. Това по принцип не би било кой знае колко огромна сума. Дефакто обаче, на фона на „огромната” заплата от около 640лв бруто и 500лв нето, тази мъничка сума от над 5лв месечно ви се явява като не чак толкова малка сума.
Не особено коректно и адекватно отношение от страна на работодателите. Като това предполагам е в следствие некомпетентността на служителите. За да бъде повишен някой, то трябва този над неговият пост да се спомине, да напусне или нещо от сорта, като неговото място се заема не от най-компетентния, а от най-дълго служещия.
Работата не е кой знае колко динамична, но отговорностите на управителя се разпределят върху служителите, така продавач-консултантите изпълняват всякакъв вид дейности, от чистачи, та дори до извеждане на разходни суми от касата (което според мен си е основно задължение на управител). Като продавач консултант трябва да не се застояваш на касата, да следиш за складовите наличности, да следиш за наличностите вътре в търговската зала, да отговаряш на телефонните обаждания, да проверяваш имейлите на електронна поща, да извършваш онлайн поръчки, да подготвяш връщания към склад и т.н.. Ежедневието е в следната последователност:
Сутрин преди всичко отиваш и чистиш магазина и склада към него (това естествено е не заплатен труд)
След това или дори по време на чистенето пристига палетът със стоката. Тежките кашони пълни с книги или с канцеларски материали, които е просто непосилно за жена да вдигне. Приемаш стока, и докато тъкмо си започнал да приемаш стоката, вече е станало време да отвориш вратите за клиентите. Едновременно приемаш стока и обслужваш клиенти, като приемането на стока става на касите на магазина, в следствие на което трябва да се внимава много, за да не се допусне грешка.
Приел си вече стоката и идва време да я разнесеш. Пристигнал е нов артикул и трябва сам да измислиш къде да го сложиш, понеже няма място, трябва да взимаш решение кое да прибереш в склада и кое да изложиш. Да не забравяме и клиентите, които трябва да обслужваш в същото време.
Свършил си с разнасянето на стока и пристигат индивидуалните поръчки на клиенти. Приемаш и тях и след това звъниш на телефоните на клиентите, за да ги осведомиш, че могат да заповядат да си вземат поръчаната стока.
Последва проверката на имейлите. Идват нови поръчки, смяна на цени, връщане на стока към склад или към издател и т. н., трябва бързо да се изпълнят и тези задачки, като естествено едновременно с това се грижите и за клиентите да останат доволни.
Нека обаче след всичко това не забравяме, че има телефон, който може всеки един момент да звънне и да получите нова поръчка, запитване от клиент или каквото и да е било друго, с което също трябва да се справите бързо и адекватно, като не си позволявате да забравите абсолютно нищо от всичките тези задачки, които вършите едновременно. Недай си боже, да ви се доходи до тоалетна (такава в обекта няма – ползвате най-близката на етажа, която точно в този момент са започнали да чистят)…
Идва време за почивката. Място за почивка няма! Или ползваш склада или отиваш някъде другаде и си намираш къде. В склада не е особено препоръчително, понеже няма как да си отдъхне човек там!
След „почивката” идва моментът на ежедневието, в което остават само клиентите, имейлът и телефонът.
Вече изтощени от малоумните въпроси на клиентите, изумени от подредбата и ежедневната промяна на местоположението на артикулите идва моментът, в който трябва да подготвите пратките за доставчик и да заявите такъв. Било то индивидуални поръчки от друг обект, връщане към склад или издател или нещо друго.
През цялото това време нямате право да седнете, да се облегнете, да говорите с колеги или друго (Току виж не получите огромният бонус).
Работите на график от по 8 часа, но смените ви са от по 6 – 7 часа и губите по 2-3 почивни дни ежемесечно…
Колегите по принцип са готини, но поради честата смяна на персонала не са от най-адекватно мислещите.
Шефовете са некомпетентни и с огромни изисквания, които за да покриете трябва да досаждате на всичките си клиенти. Ако не покриете списъкът от 50-60 изисквания не получавате бонус.
Фирмата е коректна спрямо заплащането на служителите си, понеже всичко става по банков път и няма как нещо да се излъже. Няма закъснения на заплати.
Реално работата като работа не е много по-различна от всяко друго място. Натоварващи са шефовете, клиентите и изискванията към служителите. Натоварващо е да си цял ден на крак, без опцията да се облегнеш дори, да щъкаш постоянно напред-назад и на фона на психическото и физическо натоварване да няма къде да отдъхнеш за останалата част от смяната.
Не бих препоръчала дори на студенти за временна заетост!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Дойде ми времето да коментирам този "Superbrand" ..
За жалост нямам какво хубаво да кажа. Единствените положителни неща, които ме задържаха година бяха колегите и книгите, но в един момент и това вече не е достатъчно.
Заплащането е изключително мизерно редом до минималната заплата за страната. За сметка на това се правят изключително 'адекватни' бонусни системи чрез които можеш да получиш ЦЕЛИ 2 ЗАПЛАТИ ГОДИШНО. Разбира се, всичко това зависи от управителя ти и това дали е в настроение или не. Оценяван си по доста забавни и повърхностни чек-листи. Но, ако случайно папките в канцеларията не са наредени по цвят тук вече режем 50% от големия бонус в моя случай от големите евентуални 84лв на месец. Еха!
Натоварването е изключително голямо, което реално го има почти навсякъде.
Като цяло работата като работа е страхотна, ако си любител на книги. Но фирмата просто не е коректна. Обещаваме едни увеличения на заплати "амааа евентуално след 5 месеца ще можем да говорим". За сметка на това пък ти се взима всеки месец от полагаемите почивни дни замаскирано с това, че ще караш 7 часови смени. Разбира се, това не ти се плаща. Ревизия се прави цяла вечер защото как иначе ще затворим магазина служителите ни да не се гърчат?
По празници ясно е, че се работи, но и там заплащането е неадекватно.
Никакво уважение от ничия страна за жалост. В Йерархията са събрани само висококласни гъзоблици, които си нямат на идея защо изобщо съществуват, камоли пък да си вършат работата както би трябвало.
Тъжно ми е. Но за жалост това е истината.. пари да се правят, това е най -важното.
Ако смятате да ставате кадри на тази фирма гледайте да си миете косата редовно, да подреждате всичко по цветове, надписите в една посока.. може би и да посрещате клиентите на челна стойка, защото и минималния шанс да увеличите мизерната заплата с някакви пари се изпарява.
Успех на новопостъпилите, дано започнат да се отнасят с хората си както подобава, защото скоро ще започнат да потъват.


настоящ служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-2
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-2
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
4
Работна среда
-1

Започнах работа изключително ентусиазиран. Първият месец всичко наред малко по малко се показват минусите и очакваш плюсове, но уви не открих кой знае колко положителни нещица, които да накарат фирмата да изпъкне с нещо пред останалите. Като плюсове определено мога да отбележа колегите, тъй като лично моите са много готин колектив. Плюс е срещите с нови хора, запознаването с новостите в бордовите игри, книжките и т.н.. За жалост обаче нито се зареждат особено бързо новите книги, нито е първото и последно работно място, на което колегите са готини. Непрофесионално отношение винаги се среща от страна на някой колега, така или иначе. Фирмената политика е под всякаква критика. На каса задължително трябва да не се застояват служителите, което пък е фактор за недоволство от страна на клиенти, понеже аз като клиент не бих искала да чакам на касата, за да ме обслужи някой. Също и много други задължения, които просто са малоумни и определено недостатъчно добре заплатени! Да не говоря и за изискването още седмица след постъпване на работа да си на ясно със абсолютно всеки артикул и автор, кое къде се намира и дали е налично, и ако не знаеш къде точно стои дадена книжка от хилядите такива следват изказванията "Ама как така няма да знаеш" Трябва и с каса да се свикне много бързо, понеже се патрулира и на каса отива който е най-близо или види, че има човек (който вече е чакал поне 2-3 минути). Друг е и въпросът, че започнах работа при едни условия, които през седмица- две се оказваха различни. Работи се и на Коледа, като обектът има един единствен неработен ден. По цял ден си на крак, без да можеш да се облегнеш или да седнеш, като имаш една почивка от час. Повишения получават евентуално само натегачите или тези, които са от минимум 5+ години на работа там, дефакто перспектива за развитие няма кой знае колко. Ако трябва да си плащаш квартира, сметки и храна, заплатата определено не е достатъчна! Определено не си заслужава, било то за първа работа или друга. 8 месеца си в изпитателен срок и без право на отпуск. Работа на график, като евентуално графикът може и да стане готов на време, за да можеш да си подредиш плановете..


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Огромно натоварване (особено по кампании) за мизерни заплати. Твърде много правила и изисквания за мизерни заплати. Твърде лично отношение спрямо част от колегите - положително и отрицателно. Недостижими таргети и системи за бонус- според мен изготвяни абсолютно умишлено. ”Висшето” ръководство, управителите и супервайзерите са адски лицемерни, слагат ти фалшиви усмивки, а зад гърба ти се събират и те правят по-черен от дявола или ти се присмиват. Непрекъснато текучество на персонал, което само по себе си говори достатъчно. Трябва да се натягаш и подмазваш постоянно, за да получиш евентуално повишение на заплатата. Повишение в длъжност получават само хора, които са или близки на управителите или просто са от много време там, без да се има предвид дали всъщност имат нужните качества да управляват.


бивш служител

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

4 години по-късно, не знам как попаднах тук, но отново държа на мнението си (Джони бе) малко по-надолу в коментарите. Работно време наистина е прекалено много, но ако си студент, първа-втора година, защо да не поработиш е така за 3-4 месеца? Ще срещнеш готини хора, ще се запознаеш с различните видове книги и бордови игри, аи ще потренираш работата с клиенти :) В момента получавам в пъти по-голяма заплата, но - нормално, все пак се занимавам с нещо сериозно. "Ориндж" е перфектното място, където да видите какво е да си продавач-консултант, а след това вече може да се занимавате с каквото си искате - от финансов анализатор през инвеститор, та до лекар ;)


бивш служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-4
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
3
Работна среда
-5

След работа година и половина, един ден просто ти казват - не ставаш за тази работа. Кой работодател държи човек година и половина , ако не му върши работа?! Слабо отношение от управителя на обекта в който бях , както и от по-горните в "йерархията".


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

:)


бивш служител

17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
2
Потенциал
-2
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
3

Здравейте! Оценката ми е на база работа в обекта на Граф Игнатиев. Като цяло прилична обстановка. Заплащането не е никак голямо, но то навсякъде е такова, и докато има студенти, които да бачкаме за тия пари, ще има и такива заплати. Като отношение - управителите масово (не всички) имат сериозни проблеми с осъзнаването на позицията, правата и задълженията си - като цяло не съм доволна. Но пък от офиса (т. е. от по-високите нива) всички обикновено са доста отзивчиви и подхождат с разбиране. При проблем предлагат алтернативни решения. Привилегията не е голяма, но не е и малка, за човек като мен, който се опитва да изкупи детския етаж и етажа с книгите ;д (-20% от цената). Определено не мога да кажа, че сме били натоварени, но наистина беше малко проблематично идването на стоката, качването и до етажа и съответно подреждането и на етажа. Потенциал за развитие няма. Лично на мен обекта на Граф Игнатиев ми е удобен, имах пряк транспорт, за разлика от Моловете. Колегите от обекта като цяло са приятни, отзивчиви и усмихнати хора, но като във всеки екип, си има изключенията. Като финал ще добавя поздрави за Жаки, Мая, Люси, Мони от детския и Мони от книгите.. :D

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?