Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Агенция митници /img/frontend/nomap.png"

Агенция митници

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 16 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-16 от общо 16


настоящ служител

-24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
-3

Пълна загуба на време.Аз съм от назначените с конкурси по времето на Танов,започнах работа в агенцията преди 3 години изпълнен с оптимизъм и желание за работа.З години по-късно,само съжалявам за пропиляното време и изпуснатите шансове.Системата е така изградена че да облагодетелства старите служители-на моето работно място разликата в заплащането за една и съща работа е 2-2,5 пъти(200-250%).Като митнически инспектор заплатата е 540 лв. чисто,има и ДМС между 200-300 лв на тримесечие.След три години работа ни вдигнаха заплатите на 690 лв-621 лв. чисто.За тия пари се работи на 12 часови смени,през 2 дни-дневна,нощна-2 дена почивка.Работата е мръсна-разправий с шофьори,цигани и турци-заплахи,нерви.Корупцията е навсякъде,и по вътрешни и по външни граници и във вътрешноста.Постоянно си в полезрението на разни служби-ченгета,гранични и всякякви други гадини.Не си правете дори труда да кандидатсвате-не си струва.


кандидат за работа

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

През 2012 г. кандидатствах за работа там.За 10 щатни бройки в област Пловдив и Стара Загора се явихме над 600 кандидата като поне 200 бяха остранени още при подбора по документи.Минах теста за лоялност, професионалния тест и теста по английски.На интервю в Централно управление бяхме поканени около 35-40 човека(явно толкова сме издържали тестовете или незнам по какъв критерий, оценки от тестовете не ни съобщиха).На интервюто се справих перфектно, членовете на комисията кимаха одобрително при отговорите на всеки зададен казус, дори имах няколко похвали от В.Танов.Бях на 100% сигурен, че съм попаднал в квотата за назначаване и накрая...пристига писмо, в което ми съобщават, че не ми достигат 2 стотни за класирането..Без обяснения за резерви ако някой се откаже.Правете си сметка как стават назначенията...Аз лично отдавна съм започнал обжалване и сезиране на всички компетентни органи вкл. и омбусмана и всички европейски институции.


настоящ служител

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
0
Потенциал
-4
Местоположение
-4
Колеги
0
Работна среда
-3

   Митницата сега не е като митницата преди 10-15 години. Заплащането е по-скоро унизително на фона на отговорността, кяото се поема. С новите правила нямате почти никакви шансове за издигане, освен ако не сте сол-ташак на шефа на митницата. Новаците започват на 600 лв брутно и ги скъсват от работа и отговорности, а шансове за издигане в длъжност и повишаване на заплата няма! Миналата година ги повишиха с 5% и това бе нещо невиждано! Тази година няма дори и 5%, а всичко, което е шеф, иска резултати! Само дето никой шеф не казва как да се постигнат тези резултати ...
   Черешката на тортата е когато ти зададат план за изпълнение на събраните приходи ... Това означава, че тази година трябва да съберет  ХХХ хиляди лева под формата на мита и ддс. За жалост събирането им не зависи от митническите служители, а от фирмите, които внасят стоки. Ако този месец 5 фирми внесат стоки и платят мита и ддс в размер на 1 млн лв, а вашият план е 1,3 млн лв става страшно! Защо не сте си изпълнили плана, а? Един вид трябва да насилвате разни фирми и предприятия да внасят повече и така да затриват местното производство ...
   Голяма вселба пада, когато гранична полиция (онези "зелени човечета") решат, че сте виновен за нещо и започнат да пишат доноси и разработки за вас. Иди и доказвай, че нямаш сестра ... Доста колеги напуснаха, понеже не издържаха на тормоза да им се бъркат постоянно в работата, да ги следят и да ги подслушват.
   По митниците нещата не стоят по-добре. Интригантството там е добило колосални размери и традиции. В митниците има хора, които са там от 20 и повече години и с тях не е хубаво човек да си има работа :( Винаги могат да намерят начин да Ви направят мръсно - я ще направят така, че да Ви резнат и малкото премии, които получавате на тримесечие, я ще направят така, че да Ви преместят на някоя друга позиция на кофти смени, я някоя друга простотия с по-гадни последствия ...
   Постъпването на работа в Агенция Митници също не е лека задача. По времето на Танов имаше постоянни конкурси. Махаха стари "напреднали с материала" кадри и слагаха млади хора. От тези млади хора много малко бяха с "препоръки". Отивате на гнусени тестове за интелигентност, които са си за космонавти ... буквално. Следва тест за лоялност, при който няма верни отговори и може да се интерпретира както си искат проверяващите. След това отивате на интервю от типа кръстосан разпит и се молите до месец-два да Ви се обадят, че сте одобрен. Подписвате едни сериозни договори и отивате на 5-6-7 месечен курс на обучение за сметка на държавата ... Учите като ненормални регламенти от по 1000 страници и още толкова други закони и глупости, които няма да Ви трябват никога на заеманата от Вас длъжност във вашия отдел ... Накрая на курса полагате изпит, който е по-гаден и от входящите тестове. Понякога става така, че някой го късат на този изпит ... Или не е учил достатъчно или някой в изпитната комисия е човек на някой и този някой иска въпросния стажант да бъде скъсан. Плащатате 3 заплати на държавата и сте свободен да си търсите друга работа.
  Единствените плюсове са, че заплатата Ви идва винаги и навреме, отпуската Ви е гарантирана, ако имате стаж Ви се полагат на 2-3 години безплатни прегледи, очила. Дават Ви се служебни дрехи трето качество, както и по 70 лв на година за 2 чифта обувки. На оперативните са им дали някакви тузарски дрехи за спец части ... Коплектът е голям кашон и струва около 1300 лв.
   Като цяло си търсете друга работа, която ще Ви харесва, а няма да Ви губи времето. Ако имате шеф роднина или майка Ви и баща Ви имат връзки в митниците това е правилното място за Вас!!!


бивш служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Това е най-прокажената администрация в целия свят,ръководена от бездарни,крадливи и лоши "хора".Това не е място, на което можете да израствате без да имате някой,който да стои зад вас.


бивш служител

-34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-3
Работна среда
-5

споделям написаното по-горе. изключително мизерно заплащане, потенциал за развитие-никакъв, освен ако не си "ченге" или от партийна квота.с годините ставаше все по-зле и напуснах- сега се чудя как и един ден съм изкарал там!


настоящ служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Държавна работа, където се цени послушността а не кадърността.
Заплатите са мизерни , въпреки обратните твърдения. До сега не е имало нито един конкурс за ръководен пост. Там просто се назначават наши момчета и момичета. Критерии за избор на ръководен пост е способноста да крадеш , за себе си и за тези дето са те назначили.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?