Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Хеликон АД /img/frontend/nomap.png"

Хеликон АД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 37 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-30 от общо 37


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работих в Хеликон 3-4 месеца. И на най-лошия си враг не го пожелавам.
Отидох на интервю, на което ми бяха дадени 2 теста. После говорихме за условията ми се каза, че заплатата от 400 лв е нетна. Не се уточни, ще се работи и по празници. Не ми се каза, че следват още тестове. Не се каза, че минималният осигурителен праг за такава позиция е 500 лв и тези по-големи осигуровки ще са за моя сметка.
Извикаха ме за обучение, при което работиш на общо основание, без да ти се заплаща.
Започнах. Бях ентусиазирана, зарадвах се и на някои от привилегиите. Колежките (с изключение на управителката) бяха супер, даже и сега сме дружки. И хубавото е до там.
Дигаш тежко на общо основание. Очаква се да правиш около 30 неща едновременно. Прави се забележка за всичко. Правиш постоянно тестове, които са абсурдни. Очаква се вдва ли не след 2 седмици работа да знаеш всичко. Карат се ако си говорите с колежката. Да, камерите не гледат за кражби, а следят нас. Посред лято се работи на отворена врата и се пълни с всякакви буболечки. Витрините се редят като едва ли не висиш с главата надолу. Каза ми се, че ако случайно падна от стълбата, това не е трудова злополука. Дава се по 1 тениска, с която да работиш 6 дни. Заяви ми се, че ако има представяне на книги, дори и да не съм на работа, трябва да дойда, без това да ми се заплати. По празници се работи без двоен надник, без бонуси, без нищо. Ангажираха ме 1000 пъти с фирмени дела в извън работно време и като кажех, че даден ден не мога държанието беше все едно съм извършила смъртен грях. Управителката е от типа характеропатии, които гледат само как да се заяждат, да те скосят, да ти измислят безсмислена работа. Всичко с цел да ти се покаже колко си некомпетентен и не разбираш. Ако имаш нещо да я питаш, а тя върши нещо казва 'заета съм', но ти трябва да разнасял нова стока, да обслужващ клиенти, да подреждаш коша и да следиш за кражби едновременно. Смята се, че винаги си на разположение за всичко. На няколко пъти ме е виждала, че физически съм зле к имам здравословен проблем и в тези моменти ме юркаше даже повече. Отношението е тип 'личността няма значение, важен е Хеликон'. И не само в Стара Загора. В деня, в който си връчих предизвестието беше дошла жената на собственика, с която уж ме запознаваха. Когато се представих тя обърна глава на другата страна с ехидна усмивка. Смятат, че за теб тр да е чест, че работиш за тях, ако може даже ти да им платиш за това. Репликата към колежката след като един път получих алергична реакция и ме взеха с линейка беше 'ама тя си тръгна половин час по-рано? И е идвала линейка да пречи на работата?!"
Работата не беше лека, книгите бяха нещо прекрасно, но стоенето прав, мъкнененто на тежко (веднъж дигнах 42 кг сама) бяха натоварващи и то много, но ако отношението беше нормално, трудно или не, щях да остана. Но това нечовешко отношение не си заслужава за 300 лв чисто. А дори и да беше за 1300 нз дали щях да изтърпя постоянните унижения.


настоящ служител

23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
1
Натоварване
1
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
3

Искам само да кажа няколко думи за коментара на специалиста "хардуерна и софтуерна поддръжка". Това че не ти харесва стартовата, съгласен съм. Но хайде да не се обиждаме - тя постоянно търпи корекции ако докажеш че "ставаш за нещо"! "ненормирано работно време" попита ли какво имат в предвид? До колкото Аз знам политиката на фирмата (в лицето на началниците) е "ако трябва да останеш инзвънредно - трябва, но утре си почини" в такъв отдел е абсурдно ако цепиш секундата и те не го правят. За толкова години на мен лично НИКОИ даже не ми е направил забелжка, че съм се успал (с 5 часа или повече). И какво ще рече "супер ограничени още от пръв поглед" - искаш всеки да са специалисти по-всичко? Стига! Това е просто абсурдно!

И ДА мога да твърдя, че както ти се отнасяш с колегите и началниците си Така и те се отнасят с теб! А до колкото разбирам за да се отнесат така с теб, Явно си направил много голяма глупост на интервюто!

И ми омръзна всеки да се нарича "специалист" да иска "голяма заплата" и след първия месец, още преди да му научиш името да го освободят, защото не може нищо.

И хайде следващия път си оправи правописа.


кандидат за работа

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Хората, които ме интервюираха не ги знам управители ли са какви са, пък и не ме интересува, но тези хора не стига, че са супер ограничени още от пръв поглед.
Веднага се разбира, че нямат никакво отношение към човека отсреща още от първите 10 мин на разговор ами и имат наглостта и не ги е срам да предлагат 600лв бруто за специалист хардуерна и софтуерна поддръжка, с ненормировано работно време. Т.е. може и 15 часа да те държат.

На въпроса ми, защо са ме избрали за интервю единият ми каза нещо от сорта " аз от къде да знам може и себе си да предлагаш". Това, което е имал впредвид ще го оставя на вас за размисъл. Просто трагични.

Пълен смях. Не си губете времето с тези.


бивш служител

-8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
1
Натоварване
2
Потенциал
-2
Местоположение
0
Колеги
3
Работна среда
-3

Бивш служител съм на фирмата. Не работя вече няколко години там, но още не мога да забравя отношението на собствениците към персонала. Някъде в мненията прочетох, че се смятат за Свети хора. Така е. Тяхното мнение е, че едва ли не трябва да си им благодарен че са те взели да работиш при тях. Заплащането е било най-ниското, което някога съм получавала за труда си и само любовта към книгите ме задържа там дълго. Отпуските не се изплащат, случвало се е да не плащат на хора, които са работили 4-5 дена пробно. Не че хората не стават, а така им е изгодно. Да не плащат. Работила съм извънредно дни наред - не ми е било платено. В същото време един ден отсъствие ми костваше 20 лв от заплатата. Удържаха ми се и пари за осигуряване, което по принцип работодателят е длъжен да плати. Въобще напускайки Хеликон и започвайки нова работа, разбрах колоко много съм търпяла години наред. Не се примирявайте, хора. Работете, но ценете труда си.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
4

Кандидатсвах за работа в книжарницата. Тестове, интервю и т.н. Интересни момичета, интелигентни. Харесахме се взаимно, но щели да ме пробват. ОК. Щом така трябва , хубаво. (Нищо. че не съм машина, а човек) Ама ни пробваха двама кандидата.2-3 дни, ба4каш си, пренасяш стока, ама стока, цял микробус, чистихме , всичко е добре до тука. Получих много информация от управителката и другите колежки, полезна беше и това ок.  На 4-ия ден реших да попитам, заплаща ли се този труд, все пак си заета и вършиш нещо...След този въпрос ни вест,  ни кост... Там не обичат въпроси за пари, както и за това , дали имаш почивка за деня, в който си на работа. Та така, неудобна бях, трябваше, явно да си мълча, безропотно както всички наоколо. Така сме свикнали тука, за жалост!!!....


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Интересно се получи: след тестове ме одобриха за работа.Оказа се, обаче, 4е трябва да поработиш 3-4 дни и на въпроса , дали ще ми се заплати...(тъй като бяхме няколко човека за проба???) ми отговориха, че само ни пробват...Ами хубава проба...да почистиш и измиеш, да пренесеш 50 кашона...и после, след като си задал "такъв некоректен въпрос...повече да не ти се обадят...Все пак си неудобен, искаш пари!!!
Иначе, изглеждаха интилигентни момичета, жалко...Етикета изисква да позвънят, дали с положителен или отрицателен отговор. Извода е, не задавай неудобни въпроси, бъди лицемерен и не казвай какво мислиш...това се цени сега...:(


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Клиент съм на "Хеликон" и притежавам житон за покупки на промоция.
Току що получих  есемес съобщение на мобилния телефон от тях  за някакви промоции.
ПРИ ОТВАРЯНЕТО НА СЪОБЩЕНИЕТО СЕ ВЪЗМУТИХ КАТО ВИДЯХ, ЧЕ ТО Е НА БЪЛГАРСКИ, НО НЕ Е ИЗПИСАНО НА КИРИЛИЦА И С ГРЕШКИ!!!
СЧИТАМ, ЧЕ ТОВА НЕ САМО  Е ВЪЗМУТИТЕЛНО, НО Е И СРАМНО ЗА ТЯХ И ОБИДНО ЗА НАС КЛИЕНТИТЕ, КАТО НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА КИРИЛИЦАТА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ РАЗПОСТРАНИТЕЛИ НА ЛИТЕРАТУРАТА, КОЯТО Е ЧАСТ ОТ КУЛТУРАТА НА ЕДНА НАЦИЯ !!!
КЪМ РЪКОВОДСТВОТО НА "ХЕЛИКОН" АД
МОЛЯ, КОНТАКТУВАЙТЕ С НАС, ВАШИТЕ КЛИЕНТИТЕ, НА БЪЛГАРСКИ И НИ ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
НЕ САМО ЗА ДА БЪДЕТЕ РАЗБРАНИ, А ЗА ДА ПРОЯВИТЕ СЕБЕУВАЖЕНИЕ КАТО БЪЛГАРИ И УВАЖЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ КЛИЕНТА.


бивш служител

12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
4
Привилегии
1
Фирмена сигурност
0
Натоварване
3
Потенциал
0
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
3

Работех допреди година за Хеликон и това е една от най-приятените работи, които съм работил. Никой не ме е принуждавал да правя каквото и да било против волята си, държали са се почти винаги коректно, никой не ми е отправял гръмки обещания за заплащане и каквото ми беше казано в началото, така и си беше.
Съжалявам за малкото недоразумение, поради което се разделихме, но май ми беше омръзнало да се разправям с чели-недочели колежки и една неориентирана управителка, която ме обвини в кражба.
А предвид факта колко много обичам книгите се начетох хубаво за двете години в книжарницата.
Не ми изплатиха всичко накрая, но реших да не се заяждам за 200-300 лв, които са много по-малко от удоволствието да работя 2 години с книги.
Иначе има много приятни колеги в цялата страна, които повечето пъти са ми помагали щом съм имал нужда от това.
 


бивш служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
-4

Ne sym imala po-nekorekten rabotodatel. Ne hodete tam, ne si zaslujava usiliqta.


бивш служител

20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
1
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
-5

Ами там научих много, не само за работата с книги, но и като цяло за работата в колектив и ми беше интересно. Имах възможност да видя от близо много известни български и световни писатели. Имах и много компромиси, благодарение на които изкарах почти цялото си следване. Имаше негативно отношение към колеги, които бяха дългогодишни служители/ не им изплащаха отпуските в пълен размер/, но аз лично никога не съм усетила некоректно отношение.
Мисля, че са ми дали много повече от колкото са ми взели, като съотношение дадено време и получено личностно развитие,колегите бяха чудесни !
Паричките бяха малко, но за студент достатъчни.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?