Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

MM Solutions /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 41 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 41


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Един от HR екипа се свърза с мен и ме покани на интервю.
Позицията беше тестър на вече написан код, като предварително ми казаха, че ще ми дадат тест с технически въпроси, за да измерят нивото ми.
Като отидох ме посрещнаха доста вежливо и освен теста с технически въпроси, ми дадоха и тест за интиглигентност.
Очаквах теста да бъде свързан със синтаксиса на C, понеже така ми беше казано. Повече от половината въпроси бяха побитови операции, което за мен беше изненада.
Може би проблемът беше в мен, че не се подготвих достатъчно добре,, но останах с добри впечатления от посрещането.
Нямам лоши чувства, не мога да кажа друго повече.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Съгласен съм с последното мнение. Аз съм бивш служител на MMS. Фирмата е страхотна, имаш уникалната възможност да се докоснеш до върхови технологии, които тепърва ще излязат на пазара. Ходих всяка сутрин на работа с огромно желание. Уви, не мога да кажа същото и за управата. Мениджърката на IQ отдела е меко казано груба и дели екипа си на "свои и чужди". Аз бях от вторите. Към мен се обръщаше единствено и само със "Здравей", а не по име, както с останалите. Обучението беше под всякаква критика. Обучават те за едно, изпитват те за друго. Просто материалите им бяха претупани, дори си признаха, но с половин уста. Накрая бях освободен от работа под претекст, че нищо не съм разбирал. Е, нищо. Аз все пак си оставам с добрите чувства към фирмата и нейната дейност. Ако някой от там чете този коментар, особено по-висшестоящите, сигурно вече се и досетихте кой стои зад коментара. Желая ви успех!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бях доста ентусиазиран относно компанията и позицията Image Quality Specialist. Отидох на интервю, имаше IQ тест и разговор с HRката, всичко мина добре. После ми каза, че минавам първият етап и вторият е да ми изпрати материали относно позицията, които да науча и след 2 3 седмици да се разберем зс дата за тест и разговор с човек на съответната позиция. Материалите бяха физика и фотография на английски с доста подробна (накрая се оказа, че и излишна за теста) имформация и много термни и графики. Очудих се, опитах се да науча доколкото можех след работа и очаквах базов тест с не много сложни въпроси, понеже позицията е обявена за хора без опит и студенти. Теста беше със задачи, супер конкретни въпроси, рисуване на грагики и 3 супер дълги отворени въпроси. Опитах се, но се отказах и не говорих с човек от екипа. Със сигурност позицията е интересна, но начина на подбор не ми харесва, не всеки има времето на научи като за изпит 120+ страници на английски физика, без дори да знае условията. Ако кандидтствате в компанията, научете много подробно термините, графиките и взаимодействията. Позицията стои отворена с месеци,явно не съм единствения, които не е учил достатъчно. Иначе скоро се местят в нов офис в Парадайз, което ще е супер локация.


настоящ служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
1
Потенциал
-1
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
-1

Ако след доста години труд , например 7-8, и добри отнощения с ръководството си докарате смислена заплата, все се намира някой, или твоя, ръководител да ти спомене че взимаш прекалено много пари. А това не е добре за фирмата... Да взимаш много пари де. Не че са много по принцип, просто за фирмата са много.
Абсолютно съм съгласен че напуснаха страшно кадърни хора в рамките на няколко месеца. Но това е добре за фирмата, нали ще се плащат заплати на студенти, а не на професионалисти.
Това е големият проблем - икономиите. Иначе много студенти се чувстват ок тук, не мога да отрека.
И аз бях така едно време, но сега за двойна заплата се вършат 5 пъти повече неща, без преувеличение. А ентусиазма си има граници.
Някой ще каже какво правиш там тогава? Това е дълга тема, която може и да и прикючи скоро.
И още, наскоро бивш колега искаше да се върне във фирмата. Предложили му студентска заплата и изпитателен срок. Е познайте дали се върна.
За да не съм толкова негативен, завършвам с това че все пак работното време може да бъде доста гъвкаво. Ама това както се разбереш...


настоящ служител

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
2
Потенциал
-3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
1

Напоследък нещата се влошиха напускат хора с по над 5-10години стаж. Проектите са все по несигурни и краткосрочни. Мениджмънта е супер некомпетентен с изкл. на Добри, другите не са били програмисти и нямат дори техническа квалификация. Раздават се безмислени задачи с цел запълване на времето. Привилегиите са супер тъпизми- тийм билдинг в почивни дни (не бих си губил почивните дни с служебни цели освен ако не съм на гости в София), Нов стол, купони за храна. Работата е интересна проектите са разнообразни. Става за студенти които искат да натрупат опит такива са и повечето служители.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Трай-си Китанов и студио "Ден-за-Ден Девелъпмент" представят ММ СолУшънс. Фирмата на бившите служители.


бивш служител

-2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-2
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-3
Потенциал
-2
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
1

От доста време се чудя дали да напиша нещо за фирмата и прецених, че сега е момента. Като цяло мога да пиша до утре за фЕрмата, както благо се изразява(т/ха) някой емблематични PM-и :) Но накратко и обективно, какво ми беше впечатлението за едни 7-8 години там:

CEO-то (a.k.a. Н.Д.)...
Когато вървят нещата, и особено, когато има силна зависимост от това което вършиш, е доста точен и се държи като че ли нормално и любезно. Вземе ли да се закучи нещо, макар и да не си виновен пряко ти, се започва с абсолютно "селско" отношение, крещене, обиждане и унижение... Сещам се за (и съм бил свидетел) на поне 5 човека директно напуснали (по свое желание, разбира се) след подобни театрални постановки. А точно тия хора са били едни от двигателите в екипите си. Че е изключително компетентен в областта си (а и не само) няма никакво съмнение! Има страшно добри качества да убеждава клиенти и бъдещи партньори, поради което фирмата винаги е работила с топ-енд технологии и клиенти от мобилния бизнес. А и е печелила доста. Много мотивиращо откъм технологии, но ако идваше и достоен процент от печалбата към служителите, както и добро отношение от ръководството, фЕрмата щеше да е едно прекрасно място за работа. Също друг негов плюс - наистина оценява подобаващо и уважава кадърните знаещи и умеещи хора. Иначе винаги е имало интересни проекти и интересни дестинации за командировка. Много хора бая свят видяха, включая и себе си, натрупаха опит и знания, и макар и по-мизерничката заплата все пак бяха мотивирани да работят на това място.

Дааа, заплатите... :) Колегата по-долу (май се сещам и кой е :) ), казва че били около средните... Ми не, не са! Дори с въпросните бонуси (без орязване) не се и доближават до средните заплати в ембедед бранша. Сори. Средни заплати са в Костал, Вистеон и т.н. Високи - VMware и дъщерните, Luxoft и доста новодошли в БГ. MMS има бая поршета да не купи на Велев, че да отиде в знатното сечение. Именно със заплащането супер много издишат и не успяват да си задържат кадърните хора. Скоро съвсем няма да могат да си намират хора с опит и изобщо няма да са конкурентноспособни на пазара на труда. А то започна жестока борба вече... Нали са ни нарочили за Силиконова долина :D
Слабо ме вълнува дали си бил купил X6, пък онзи другия - панамера, ако аз получавам наистина поне средното за бранша и това, което показвам като резултати и като квалификация се оценява подобаващо. Ама някакси като ги гледам ти лъскачки отпред пък работягите седят по нощите да оправят кочинката на PM-ите и са си на тия мизерни заплатки и някакси действа демотивиращо, не мислите ли?!
Оценките не отговарят адекватно на полученото в последствие увеличение. Понякога и бонусите не са адекватни.

Стабилност...
Фирмата седеше доста стабилно на пазара, но доста ключови партньори я изоставиха, и не мисля че в момента е в цветущо състояние.
А и за толкова много години не забелязах хъс у ръководството за фундаментално разширяване. Възможности имаше според мен, но така и не се случи. Имаше идеи за сертифициране по ISO (за някакви аутомоутив проекти), ама трябваше май да се дадат едни сериозни пари и не се случиха нещата. А перото щеше да е наистина дебело. Ама тяхна си работа...

Потенциал за развитие има до PM или лийд на някой екип. Дотам. По-високите етажи са окупирани от хора с 15+ годишен стаж във фирмата, които са достатъчно мотивирани откъм заплата, уважение, привилегии, акции и т.н. Отгоре са CEO-то (и жена му, май CFO) и COO-то. И най отгоре собственика, дето като че ли е най-облагодетелстван. Тя и йерархията е достатъчно плоска като цяло, че да няма накъде човек да се развива.

Натоварване...
Като във всяка софтуерна фирма бореща се с последните технологии и глада за пазар на къстъмърите си има натоварване и овъртайм. Като че ли го плащаха до някаква степен, ама само ако си поискаш! Изобщо това също е голяма "цигания" - "ако си поискаш". За каквото и да е - увеличение, командировъчни, овъртайм. Инициатива няма. Диалог - трудно. Иначе командировките бяха добре платени - по две на минималната сума за съответната дестинация по закон. Но пак - зависи от клиента поискал командироване, не е задължително да сме толкова щедри :)

Привилегии...
Като че ли нямаше нещо кой знае какво... Едни ваучери и здравна карта.

За уважението писах от страна на CEO-то. PM-ите повечето не ставаха, някой си бяха откровени селяци, некомпетентни, невъзпитани и без подход. Но имаше и изключения. Но за сметка на това обикновено "работягите" са пичове и това допринася за готината работна среда. Бъзиците разчупват обстановката и карат работата да върви, а също борят и демотивацията :) Във фирмата има невероятни специалисти в областта си със супер широк бекграунд (вкл. и CEO-то). Не на световно ниво, а на междугалактическо. Горд съм, че ги познавам!

Работната среда не е някакъв лукс, но съвсем нормално човек може да работи спокойно без да му липсва нищо, освен ако няма някакви страшни очаквания.

Местоположението е ОК заради наличието на метро наблизо, а и мястото е спокойно като цяло, и има къде да се обядва.

Дано съм бил полезен с нещичко. Някой, ако го интересува нещо по-конкретно може да пита.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако четери негативни коментара в рамките на една година го приемате като негативна кампания, значи много сте си повярвали. Просто най-сетне някой е решил да направи нещо добро за хората след себе си в тази фирма, а не просто да напусне и да не иска да си спомня вече нищо свързано с тази фирма. Иначе за права понеже заговори последния натягащ се PM също така всеки има правото да се радва на каквото на него му харесва. А за това че някой осигурява заплатата на 200 души съм склонен да не се съглася напълно понеже: 1-во тези 200 души не получават тези заплати нито като подаяние, нито защото са супер готини пичове, а защото са свършили определена работа! Това, че колегата е PM и не е запознат със заплатите във фирмата само потвърждава това което силно кара все повече колеги като мен с по над 5-6 години стаж в тази фирма да напускат, а то е че с изключение на трима-четерима PM-и, които са от основаването тази фирма всички останали са абсолютни невежи и подмазвачи, нямат си и на идея как се ръководят хора, още по-малко как да се държат с клиенти, дали е случайно че един от най-големите клиенти след няма и година ? И че и други са на път, а в същото време PM-ите обясняват на CEO-to как всичко е супер и продължаваме напред, как ще направим всичко, което той или някой клиент поиска от нас и как ще накарате тея мързеливи програмисти да работят. Пък ако не искат ще си наемете други хора, все пак програмисти на пазара колкото искаш, който и да хванеш все ще свърши каквото му кажеш. Това с обученията е страшен виц :) , от кога това да изпратиш от 1000 до 5000 страници документации и книги е обучение ?!?!
А за кандидатите за работа не мисля, че ще е трудно да разберат каква е истината още на интервюто.
Когато Вие които се наричате ръководители разберете защо се пише тук и то не е за да се "очерня" фирмата, защото не може да наречеш бяло нещо което е черно и обратното и че тук пишем какво не е било наред и защо сме напуснали поне повечето от нас, тогава може би ще спрете да имате проблеми с постоянно напускащите "кадърни" кадри, защото се сещам за доста некадърници, които също като вас си трайкат и винаги се съгласяват вземат си заплатката, а останлите им вършат работата.
То е ясно за останлите, но ако CEO-to иска поне малко нещо да се промени в положителна посока няма да е зле да вдигне малко критерийте за PM-и и да ви прати на някое обучение за: "бизнес етикет", "бизнес комуникация", "мениджмънт", "лидерство", "управление на проекти". Защото близо 50% от мениджърите в тази фирма са откровенни простаци, не само в поведението си към персонала си но и към клиентите.
И да няма как да не разчиташ на бонуса, когато си орязал всичките си хора "понеже не си вършат работата и не заслужава повече раята", тъй като всички знаем голямата тайна, че колкото повече си орязал хората си толкова повече ще вземе мениджъра, следователно колкото по-голям екип и бюджет, толкова по-голяма лапачка.
И явно конкретния колега мениджър все още живее в началото и средата на 90-те след като смята, че колата е отражението на социалното благосъстояние на човека и че единствените му доходи са единствено заплатата и смята над 10 годишни коли за "нови" или случайно не е забелязал че наистина нови коли карат той и останлите ПМ-и. Но за мен е абсурдно що за глупост и наглост е да държиш сметка на персонала си кой с каква кола идва на работа и видиш ли ако е лъскава значи си има пари и не му трябват, също толкова абсурдно, колкото да орежеш бонусите на персонала си и да им кажеш че сте в криза и след това да почерпиш за новата си "кола" за над 100 000 лева?!?! Защо тогава се правят тези оценки на всеки човек на всеки 6 месеца, когато те нямат нищо общо нито със заплатата му нито с бонуса му, нито с някаква визия за развитието му във фирмата?
Когато не можеш да оцениш хората си става точно това- оценяват ги другаде.
Защото аз лично ако срещах нормално отношение и елементарно възпитание във ръководството, което да не ми пречи да си върша работата и да се развивам. Както и да получавах някакво адекватно заплащане, на което ако се наложи да разчитам да мога да изкарам от едната до другата заплата все още щях да съм в тази фирма. На която проблема не е само заплащането въпреки че тука на него се дава най-голяма гласност. Когато една фирма надхвърли 50 човека персонал, проблем става и как ще ги ръководиш и дали ще гледаш на тях като на хората, на които "даваш" заплати или на хората които работят за теб и за бизнеса ти, защото от тях зависи как ще процъфтява той.
Иначе дори не мисля да коментирам хвалбите ти какви разработки имаш, но пък с удоволствие бих научил значението на фразата "фирмата се занимава наситина с върха на технологиите"??? Останалите софтуерни фирми с какво се занимават? Колко регистрирани патента или "ноу хау" имате след като имате "много разработки"?

Само искам да завърша че аз лично работех в един прекрасен екип който се справяше отлично с поставените задачи, а и с работната атмосфера, но не благодарение на ръководвството на ХОРАТА в него, но благодарение на това ръководство от него останаха само спомени, благодарение на него и мениджъри като колегата писал по-долу аз и много други колеги- много от които с по над 5-6 години стаж в тази фирма, сещам се и за такива с по 10 години стаж в ммс отидоха в по-добри колективи, където не ги смятат за маймунки и не им "дават" заплати, а си ги заработват и уважават трудът им.


шубе го/я е и не казва!

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Здравейте, от екипа на BgRabotodatel бихме искали да поднесем най-искрените си извинения на потребителите на нашия сайт. В момента тестваме Bullshit Detector система, която все още не беше готова за злоупотреба в момента на публикуване на последното мнение в тази тема, за това ще ви го представим в неговия оригинален вид:

Аз съм мазен, мазен, мазен, мазен, мазен, но няма да се мазня. CEO-to може да прави каквото си иска, аз му се мазня, няма значение че това е ръководителят на цялата фирма, не може да има нападки към него, защото той няма отношение към работния процес... Толкова си ми е умствения багаж. Как да се измазня още без да се мазня... А да! Миии последната седмица наех хора за по 1500 лева, брутно, с евентуални бонуси, ей тия като пръснат мълвата колко съм дашен всичкото гений у София ще идва у моя екип. Е жалко че на интервютата няма да могат да питат за мен, понеже няма да си кажа името да не се мазня, ама ние хората които взимаме кинти се усещаме. Ааааа. Иначе аз съм в тази фирма от 4-5 години. Шеф съм и неслучайно взимам пари, ама нека и глупендерите които кандидастват за МОИ служители си мислят, че и те ще са толкова доволни :D Ае със здраве, идва ми новият бонус, дето си разчитам на него, за някои служители може пак да го резнат, ама аз съм си шеф и ме боли фарът.


настоящ служител

31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
4

Не съм съгласен с негативната кампания към MMS. Според мен личните нападки към CEO-то са тъпи, груби и нямат никакво отношение към работата във фирмата. Каква кола си е купил и какъв й е цвета си е лично негова работа. Е и аз не харесвах цвета де. Това, че хора се радват, че на някой са му откраднали колата, само показва колко им е умствения багаж. Все пак този човек осигурява заплати на 200 човека. Във фирмата заплати като посочените има само за тестери или IQ. Няма такива заплати за програмисти. Това Ви го пише човек, който определя заплатите на една част от персонала. Относно кандидата за работа с 10 годишен стаж, е правилно да спомене, че кандидатства за IQ и стажът му е във фотографията, а не като програмист. Ако аз съм програмист с 10 годишен стаж никога няма да поискам стартова заплата 1500 лв, смешно е. Само за информация ще кажа, че през същата седмица са назначени двама програмисти с по-малък стаж на по-високи заплати.
Не си пиша името, за да не се счете за подмазване пред ръководството. Аз съм един от ръководителите, които имат нужда от нови програмисти и не искам така да се очерня фирмата.
И сега след като се опитах да внеса яснота относно последните няколко поста нека напиша нещо и за самата фирма.
Фирмата се занимава наистина с върха на технологиите, има страшно умни колеги, които ти помагат когато имаш проблеми (повечето де). Новоназначните програмисти се обучават в зависимост от отдела където започват, има си документи и стартови проекти, които позволяват на хората без опит да навлезнат в работата. Заплатите не са от най-високите в бранша, но не са и от най-ниските, средна хубост :). Трябва да се има в предвид, че два пъти в годината се раздават бонуси, които никак не са малки и те компенсират до голяма степен разликата спрямо фирмите, които дават по-големи стартови заплати. Много хора пренебрегват тези бонуси, но аз лично разчитам на тях. Отделно всяка година има увеличение на заплатите според резултатите на фирмата и очакваното развитие.
Аз съм човек с почти 20 години стаж в програмирането, мога да се похваля с много разработки, които за пръв път са правени в България и е факт, че вече 4 години работя в MMS. Оставам сами да прецените дали фирмата е кофти и дали аз не мога да си намеря работа другаде?!?!? И накрая може да погледнете задния паркинг на фирмата, където паркират служителите на фирмата, а не CEO-то и да видите, че повечето коли са нови, някой купени чисто нови, други колеги са си сменили колите след постъпване на работа в MMS, което незнам дали може да се получи ако получаваш 800 лв.
Очаквам да започне плюенето по едно искрено мнение, за останалите с повече мозък се надявам да ми станат колеги.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?