Строителна къща “Диамант” ООД /img/frontend/nomap.png"

Строителна къща “Диамант” ООД

Просто скапана фирма и още по скапани ръководство и собственик. Накратко актуални заплати:. Управител ресторант 1100 чисто, ОТЗ 800, барман 700, сервитьори 650 лв, работно време от 7 до 2$ часа, 4 почивка по 15 мин., извънреден труд, 150 лв,но само ако в почивният ден метеш и чистиш площите и коридор. Изхранване както казва турският главен готвач сърши аркадаш у комшуто среща има баниса за 3 пари. Управител на ресторант чисти ресторанта а ОТЗ мие чинии.

Не искам да опровергавам другите мнения , а само да дам своето . Ще го направя на база методите за оценяване на работодателя , които сайта предлага .
1. Заплащане - фирмата е изключително коректна на тази тема и заплатата се изплаща на деня , към който е дължима . Размера на заплатите не е особено голям като за Сл.Бряг , това е вярно , но това е което фирмата предлага и никой не е длъжен насила да кандидатства за работа или да работи там .
2. Уважение - кой както си го направи . Никой работодател не е длъжен по закон да те уважава . Да спазва норми на етичност - да . Шефовете като цяло са либерте , доста от времето си прекарват в комуникация със персонала , макар че се занимават със пет хотела едновременно . Служителите отишли да работят в Сл.Бряг с идеята да са денонощно на партита и да не изтрезняват не са на почит , не само в тази фирма ами никъде по черноморието .
Бях свидетел на служител открадал пари от касата на хотела . Не беше голяма сума , но собствениците не викнаха полиция , а го помолиха да я върне . Дори не го изложиха пред колектива. След приключване на договора му изплатиха дължимата заплата .
3.Привилегий - Не разполагахме с особени привилегий . Не съм и очаквал повече като хотелски персонал в България .
4.Фирмена сигурност - всичките им хотели са снабдени със охрана . Това спомага , като се има впредвид факта , че във рецешцията се съхраняват ценности на гостите във сейфове , и също така се работи със пари , макар и не големи суми .
Подписва се трудов договор - осигуровките са платени , проверено .
Клиента винаги е с право !! Така е , но в случаите , в които клиента не е прав , съм имал защита от страна на собствениците .
5.Натоварване - ето тук имат един минус от мен , не защото нямат желание натоварването за персонала да е минимално , и не искат повече персонал , а защото за техен късмет при подбора си на кандидати подбират 90 % млади и неопитни кадри , които нямат и идея как се работи в реалния живот , поради което стигат до проблеми в графика на смените , когато някое мамино детенце реши че работата в хотел не е неговата мечта и напусне от днес за утре .
6.Потенциал - Запознах се с техен персонал , някои от които вече 4ти сезон работят за тях . Издигане има , всеки според образованието и способностите . Да не забравяме че хотелиерството и ресторантъорството не са за всеки .
7.Местоположение - това е обективно понятие , спрямо потребностите на човек. Като цяло нищо не е прекалено далеч или прекалено близо в Сл.Бряг .
8.Колеги - Пак обективно . Има добър екип във Диамант .Във друугите хотели същото може да се каже , поне за моя престой там , но всеки сезон е различно - спрямо хората които работят в момента .
9.Работна среда - работната среда е перфектна , няма кой да ти виси на главата постоянно , дори и да се случи такова нещо , не ти мелят сол на главата .
Като обощение - бих препоръчал този работодател , ако предварително добре сте обмислили заплащането , което реално не е голямо , имате идея как се работи по позицията за която кандидатствате и сте подготвен/а за динамични смени .
В противен случай моето мнение ще ви се стори грешно , а това на колегите по-долу вярно .
Мога да кажа в заключение , че съм получил това , за което сме се договорили като заплащане , все още поддържаме връзка по празници , и хората са мн приятни , стига човек да ги опознае и да е ерудиран в работата си .

Както вече са споменали останалите хора преди мен, всеки, който реши да има нещо общо с въпросната компания,ще съжалява много!!!Колкото и добър служител да си, и колкото голямо желание да имаш да се докажеш, това няма как да стане, освен ако не се мазниш на цялото семейство,да търпиш критиките им, скандалите им, и подигравките им!!На нито едно нормално работно място, няма да видите шефовете да се крият като мишки, когато в хотела дойдат проверяващи от различните институции,да се чудят с какво да ги подкупят, за да може и този път да минат между капките,въпреки всичките нарушения.На нито едно нормално място няма да видите 20 човека от персонала да напуска, 2 седмици след отварянето на "звездният" комплекс.Определено текучеството на персонала е фикс идея  за тези работодатели и докато вие работите, те ще продължават да търсят нови хора,които да ви заместят, когато спрете да им бъдете симпатични и си измислят причини, за да ви изгонят...Бонус към цялата картинка е, че ще бъдете настанени в мазе, погълнато от мухъл  и жаби, които се разхождат по коридора, а мизерната порция с храна, която даже и кучетата не биха изяли, ще "овкуси" престоят ви там.

Строителна къща Диамант! Сбирщина от няколко дребни душици, жестоко повярвали в себе си и в своите хотели! Кич, кич, кич!!!! Това е единственото определение, подхходящо за най-новата им придобивка – хотел Диамант Резидънс – Слънчев бряг! Кичозен ресторант, приличащ на магазин за осветителни тела, кичозно фоайе в злато и сребро, обсипано с лъскави камънаци („диаманти” – ха)!Общи тоалетни със стени, целите в злато и рисувани отново със златна и сребърна боя катрини! Сякаш целият Китай е дошъл тук и се е съсредоточил с цялата си пошлост в този хотел! Тук на почит са изрисуваните стени, орнаментите, хилядите кичозни завъртулки, обсипаните с лъскави камъни мебели, безбройните огромни висящи полилеи, но не и хората, работещи и носещи приходи на собствениците! Персоналът е последен в схемата! Работниците, постъпили в тази фирма и даващи труда си срещу залък хляб, биват мамени и експлоатирани! На почит там са единствено хората, които не се нуждаят и не ползват полагащите им се почивни дни, хората, изморени и измъчени, работещи като зомбита по 12 и повече часа на ден, както и хората, мълчаливо понасящи упреците и настроенията на цялото петчленно семейство собственици! Всеки един от тях даващ заповеди и изискващ подчинение!!! Нормалната за работа среда е на светлинни години от тази фирма! В нея, както казах, добри са тези, които като сенки ходят след шефовете, гледат ги в очите, потупват ги раболепно по рамото и безпрекословно се съгласяват с всичко! Който има мнение, не е добре дошъл! Колегата, изказал се през 2008 година, е завършил с думите: „та да се научат....но надали!” Колега, който и да си ти, искам да ти кажа, че пет години по-късно те все още не са се научили! И няма такива изгледи! Жалко само за десетките момчета и момичета, нахъсани да работят, но тръгващи си огорчени, обидени и излъгани! Но това за съжаление са днешните работодатели! И докато я има армията от стотици хиляди потънали в бедност и безизходица хора, нашите т.н.бизнесмени ще стават все по-богати и властни!

Преди да се реша да започна работа в горе споменатата фирма,четох много коментари и доста остри критики за нея...но реших да опитам и не сбърках.Работих това лято в Слънчев Бряг,на позиция рецепционист и това беше най-страхотното лято.Отношението на работодателите беше на ниво,държаха се приятелски и добронамерено.Относно заплащането-винаги на точната дата,нито ден по-късно.Имах трудов договор,с една дума всичко беше идеално.Незнам какво е породило това отношение от ваша страна към фирмата,но аз съм безкрайно доволна и от колегите,шефовете,условията.
За мен важи максимата "Кой каквото си посее,това ще жъне" и "Който как си го направи".

абсолютно си прав колега.Пълна трагедия, нормално за хора със селски манталитет. размаха на един 4овек се крепи не само на възможностите да постига нещо , но и да се развива с него. тука са гола вода и затова накрая ще си продават самите те и ще си слугуват самите те, барем се нау4ат... ама едва ли :)

Възможно най-лошите работодатели.
Освен, че повечето хора при тях работят без трудов договор, отношението е такова, че всички напускат и никой не им плаща, независимо дали са работили два дена или повече от месец. Текучеството на персонала е огромно, защото никой не може да издържи на арогантното и грубо отношение, постоянно увеличаващите се задължения, липсата на адекватно обучение и каквито и да е привилегии, освен осигурено място за спане. Заплата, която казват, че ще платят на персонала си в Слънчев Бряг е ниска и дори и да го направят - тя е недостатъчна за осигуряване на нормален живот там.
Възможно е да работите повече от месец и да откажат да сключат договор с вас, след което, когато не издържате вече на ужасното и унизително отношение и пожелаете да напуснете - да не ви дадът никакви пари. На това разчитат те - голямо текучество на персонала без да плащат никакви заплати. Абсолютно неадекватно отношение и лиспа на мениджмънт по отношение на подчинените. Отношението работодател-работник там е работодател-роб. През ден се търсят нови хора.
Всеки, който се подлъже по тяхна обява за администратор, рецепционист или домакин в хотелите им в Слънчев Бряг ще съжалява.