Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Dobrosoft /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 5 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-5 от общо 5


8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
0
Потенциал
3
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Фирмата е доста нестабилна и меко казано некоректна по отношение към служителите си. Това, че не е сигурно дали ще получиш заплатата си навреме когато наближи края на месеца, е въпрос който си стои от години. Липсата на социални придобивки също не е тайна. Заплатите са по-скоро средни за пазара.
Наскоро направиха внезапна чистка, като не дадоха еднозначно обяснение за действията си. На един казват, че имат финансови проблеми, на друг че ще правят престукторирания, на трети - че махат най - слабото звено от екипа. Интересен е и подбора на хора, които махат. Хора знаещи, можещи, отговорни и лоялни към фирмата години наред. Тук таме може и да нацелиха и някой, който е бил грешка при наемането, но това не може да се говори за хора със 6+ години. Разбира се мотивите за тези действия може да са много рационални и бизнес оправдани. И ако го бяха направили една идея по-елегантно и спрямо закона(изплащайки нужните обещетения), нямаше да пиша този пост. Защото силно разочароващо за мен беше начина, по който го направиха. Извикват хората едновременно в отделни стаи, използвайки елемента на изненада и ги изнервят до такъв предел, по скоро поради елемена на предателството, за да почнат да действат с емоциите си, а не с разума си - след което им бутват едно листче за напускане по взаимно съгласие, и докато се осъзнаят какво се случва, хората са на улицата, без право да отидат на борсата, без изплатени няколко заплати, както е по закон и дори с инструкция да не кажеш на колегите си, с които си работил години наред рамо до рамо, че си уволнен, а просто да си тръгнеш по най-бързия начин, ей така в обедната! Все едно са престъпници, все едно са направили нещо крайно нередно в ущърб на фирмата. А определено не е така.
Да кажем, че така може да се постъпи с някой който е на пробен период. Дори и в този случай сериозните фирми дават обяснение на служителя или най-малкото първо му дават шанс, казват му какво искат да промени и т.н.
Преди няколко години по-доста некоректен начин беше "освободен" целият съпорт екип. Смени се името на фирмата, на всички служители на фирмата беше дадено да подпишат по взаимно съгласие за прекратяване на трудовото правоотношение и след това да подпишат договорите си с новата фирма. Да обаче някой е решил, че повече от съпорт екип няма нужда и вместо да ги съкратят както е по-закон, бяха леко изпързаляни да подпишат първия документ, и после хоп изненада - то за вас нямало втори.
За всяка фирма ще се намери някой недоволен, пишеш ядосани постове. Доскоро за тази фирма можеше да се кажат и много положителни неща и въпреки негативните отзиви в интернет, не беше лошо място за работа. В последно време политиката се сменя на все по еднолично вземане на решения, а отношението което се лансира към хората е една ярка пропаст между вожд-индианец.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Никакъв шанс да се договориш за такива пари.  


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

IGSOft (или Добрософт) имат доста чест обяви за работа.
Някой може ли да каже какви са заплатите в тази фирма сега.
Еидн програмист мозе ли да се договори за 3 000 - 3500 лв.?
Моля за сериозни мнения.


бивш служител

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
2
Потенциал
-1
Местоположение
0
Колеги
3
Работна среда
-2

Добрософт / Dobrosoft смени името си на Invent Gaming преди близо година. Наскоро го смениха пак на IG Софт.

Заплащането от около година е на пълната сума, като има и осигуровки. Това разбира се не е гаранция, тъй като фирмата се закрива и преоткрива под ново име постоянно.Фирмена сигурност в Добрософт не съществува. Днес си тук, утре те няма ако в един момент така е по-удобно.

Главното занимание на фирмата е печеленето на нови клиенти с големи обещания. След като се вземат парите нещата се оставят на самотек и постепенно изгорелите се оттеглят за да се заменят от нови.

Разработката се концентрира най-вече върху добавянето на на разни благинки за да се угоди на новите клиенти и да се симулира развитие.

Собственика на фирмата е от балкански произход, в последствие успял в сферата на хазарта в америка. Добър бизнесмен е, и добър мошеник - на думите му не може да се вярва.

Синът на собственика шевства във фирмата през повечето време (чети обикаля масите и гледа кой не работи).

Повечето колеги и част от мениджмънта са стабилни.

Имаше момент в който заплатите не се платиха 3 месеца. Някои колеги си тръгнаха разумно още тогава.


8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
3
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
3
Натоварване
2
Потенциал
2
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
-3

Заплащане: доскоро сравнително ниско, но напоследък качиха заплатите и тенденцията май ще се запази.
Уважение: мениджърските способности на Шефа може да са спорни (според чуждите мнения, аз нямам впечатления), но като човек изглежда свестен. Може би защото рядко си позволява да говори на български. :) Единственото наистина дразнещо е желанието от време на време да идва да следи кой си е на бюрото, сякаш ако не го прави, никой няма да работи.
Привилегии: няма.
Фирмена сигурност: Ако не направиш наистина сериозна издънка, няма да имаш проблеми. В момента се наемат нови хора, така че се съмнявам да се случи нещо непредвидено. От друга страна всички печалби моментално се инвестират в развитието на фирмата, което си е рисковано, така че все пак има известна несигурност.
Съотношение работа / свободно време: Понякога има много работа, друг път - никаква. Оставането извън работно време се следи и заплаща или компенсира със свободен ден, в зависимост от личното желание.
Потенциал за развитие: могат да се научат доста неща.
Местоположение: Лозенец. Скоро ще се местим в нов офис,
Колеги: стандартната за малка или средноголяма IT фирма сбирщина от всевъзможни идиоти (в добрия и лошия смисъл на думата). Едва ли ще намериш приятели, но и едва ли ще имаш проблеми с когото и да е.
Работна среда: Има доста какво да се желае, в момента сме доста хора накуп, но пък сме в отделни стаи. В новия офис май половината ще са много доволни, другата половина - обратното. За съжаление там ще са няколко големи помещения.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?