Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ПЕРЛА ТУРИСТ АД /img/frontend/nomap.png"

ПЕРЛА ТУРИСТ АД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 71 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 71


бивш служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
4

Я стига сте се оплаква ли отношението си е много хубаво сега се намирам в Хотел Орфеи и така нареченият оправител не само че не ме пита как съм не ме поздравява пък какво остава да ми знае името както ти го знаят в перлите има си уважение. да не говорим че съм на рецепцията и трябва да продавам жетони на някакви си нагли малки зверчета че и искат да ми удържат и от заплатата защото не им излизат така че спрете да се оплаквате там си е много хубаво и сравнение с хотела където съм сега си е песен работат.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не се дразна ама тука на чат сте го обърнали и слабо ме интересува какво къде купуват по морето в морето зад морето ли.
Цървула колко и да го лъскаш , цървула си е цървул чепик нема да стане братле. хората с години назад пишат едно и също за тях.
Дупе да им е яко на мераклиите.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Колега, какво се дразниш. Тука споделяме просто какво сме видели от тях. Нека хората да разберат къде кандидатстват за работа все пак. А и знам от източник че още хотели изкупували по морето. Само фирмата си е една и съща.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аре стига сте ги писали тези бе!
Кви Приморско , аз миналия сезон бях та то от цялото черноморие нямаше персонал та Приморско ми ги разправяте. Всички бяхме от кол и въже събирани от буквално цялата страна кой захапе въдицата за да завърти колелото. Дека е Враца а къде е Приморско ? Я чукнете да видите километри за кво иде реч. Щом този сезон са започнали 70% кво да се обсъжда вече.
Туристите им постоянно ревяха и вдигаха скандали на рецепцията в Перла Бийч че са прецакани яко. Как ви се вижда зъболекарка фронт офис мениджър в хотел четери звезди а ? Хехе.За кви интервюта , подбор и автогари става въпрос?Ми трагична е фирмата, не става. Малкото което се е задържало все още там е щото въобще не им дреме за фирмата какво ще стане и си кротуват или е толкова отчаян че няма къде да иде и си трае когато го сравняват със земята за нещо което не знае и най-вероятно друг е виновен но пък той е попаднал на точното място в точното време .Бе толкова е просто. - управление на което им е през оная за туристите дали са доволни и ок това фирма в туризма ли е? Работата е сезонна и ще си имат пак персонал всеки сезон , не разбрахте ли вече. Винаги ще има хора в безизходица и без работа които с нетърпение ще очакват обаждането.
Аре със здраве.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз бях камериерка, Хахаха, Много се смея. Аз мога само да кажа, че да имаше и кадърни кадри този сезон но явно бяха неудобните кадри за някои. Лично съм работила с човека и мога да кажа че след дългия ми трудов стаж на длъжността рядко виждам такава личност като ръководен кадър. Не знам дали си тръгна преждевременно или беше уволнен така и не каза, но беше човек който казваше истината в очите и ми е казвал , че ще го съсипят за това. .В тази фирма трябва да си удобен, да се подмазваш , да си мирно кученце макар и да виждаш нещата , че са зле и трябва да се направи друго - си затваряш очите иначе си бита карта защото други не им се слушат простотии и не желаят да приемат истината. Сезона ни започна с 70% персонал , бяхме строителки с количката като пише по-долу в началото и завърши с камериерки сервитьори и т.н. . Г-н Сламената шапка наистина е неадекватен .хахаха . Този пенсионер плейбой и аз мисля , че наистина не е начело а си е под чехъл от някой друг . Не е реално - инженер от Приморско да е пък и така вещ в бизнеса с хотели без подходящо образование, квалификации и опит ,но пък всеки си носи кръста. Никога ..Никога не бих се върнала в тази фирма под какъвто и да претекст.Тя не държи не персонала- просто не им пука за него колкото и да работиш за тях. Ако не си ти - друг ще дойде.Това сте вие за тях.Не съм имала контакти с С.Д и нищо лошо не съм видяла от нея. Потвърждавам че, никой свестен кадър от Приморско не работеше за тях .За заплати просто не коментирам.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Коментарът долу за предизвестие не е точно така. Моля коментирайте ако само сте запознати със законите:
Работникът или служителят упражнява правото си на прекратяване, като отправя до работодателя писмено предизвестие. Срокът на предизвестието при прекратяване на безсрочен трудов договор е 30 дни, доколкото страните не са уговорили по-дълъг срок, но не повече от 3 месеца. Уговарянето на срока на предизвестие може да бъде направено в колективен трудов договор в случаите на уволнение по чл. 328, ал. 1, т. 1-4 и т. 11 КТ, като срокът може да бъде поставен в зависимост от продължителността на трудовия стаж на работника или служителя при същия работодател. И при уговарянето в колективен трудов договор срокът на предизвестие не може да бъде повече от 3 месеца.
https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=CONTENT&I=658

От това което прочетох тук , фирмата се е бетонирала откъм Договори.
Но три месеца звучи като чиста експлоатация за работника без значение че един сезон на морето продължава от 4 до 5 месеца а и от това което прочетох тук и в интернет , явно собственика на фирмата е абсолютно скаран в сферата на Туризма и Хотелиерство. 99% друг бизнес е замесен. Хотелите са му просто лъскавата фасада. Но няма нищо учудващо. В последните години 80% от хотелите се изкупиха от мутри , айдуци и милионерчета които си нямат никаква идея от понятие Хотелиерство. Какво значение има - пералнята нали е включена?
Как пък не видях един положителен коментар?
Г-н Сламена шапка :). Това просто ми оправи деня.


бивш служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
5
Работна среда
-5

Предистория: Фирмата се ръководи от г-н Х (сламената шапка), жена му г-жа Н и управителката на неясно точно какво г-ца С.Д.(за по-кратко наричана Скумрията), която явно скоро ще става г-жа Сламена шапка ...
1. Кандидатсвате: Бързо интервю по телефона от Скумрията ако ще сте прост кадър, или такова на живо ако ще сте ръководен кадър.
Скумрията ви обяснява как при тях всичко е според законите на България, как ви е осигурена храна и квартира, как се плаща на всяко 15то число, и как там е един малък рай. Ако повярвате на всички небивалици и се съгласите - честито, одобрен сте. Всички са одобрени, пък вие сами преценете защо.
2. Отивате в Приморско: Скумрията ви посреща усмихнато и приятелски, ако нямате транспорт идва да ви вземе от автогарата - твърдо е решена да се представи добре в началото, за да не вземете да се разколебаете от първия ден. Разчита на това, че веднъж започнете ли, връщане няма, защото никой не обича да работи за без пари. Да, заплатата се дава с задна дата, така че тръгнете ли си - забравете за пари. Подписвате договор на минималния осигурителен праг за длъжността на която ще работите, така че винаги да могат да ви отрежат според законите в България. Друго интересно нещо в договора е, че предизвестието за напускане трябва да се даде в ТРИМЕСЕЧЕН СРОК, а не както е общоприето в едномесечен. Така че, ако мислите да си тръгнете по-рано от деня в който затвори хотела ви, хубаво е с подписването на договора да си попълните и едно предизвестие за напускане.
3.Настаняват ви: Първите няколко дни ще получите хотелска стая, все пак трябва да ви спечелят - после, каквото сабя покаже - кой в мазе, кой в килер, кой на тераса, кой на таван, кой на квартира (да, ще ви залъжат с квартира), но те също са килери и мазета.
4. Започвате работа - първите няколко дни, седмици сте на строежа, няма как. Количката с цимент и пясък си е за вас, няма Сламената Шапка да дойде да я бута. Казвате си, майната му, ще изкарам няколко дни ... Идва ред на обещаната храна: не затаявайте дъх! Първите две седмици ви очаква само обяд, по-беден от този в комунистически стол след падането на комунизма. И ако въпреки всичко прочетено, започнете работа там, моля ви, носете си повечко джобни пари, ще ви трябват за да не умрете от глад. Абе пригответе се като за студентска бригада в Англия - 300-400 паунда джобни и куфар с консерви.
Издръжлив сте, трудната част е свършила и предстои отварянето на хотелите и посрещането на първите туристи - честито! Мислите си че трудното е свършило и идва лесното, уви! До сега работихте по 8 часа, сега започвате по минимум 12 до към 15-16-18 в зависимост от длъжността. Обещава ви се, че всеки извънреден час ще ви се плати, даже в началото ще се подписвате на някаква измислена тетрадка за всеки час в повече който сте изработили, което всъщност е безмислено, защото Скумрията сама решава на края на месеца кой и колко е работил. По всяка вероятност първият месец ще получите добра сума, за да се амбицирате и после да работите още повече, ако е възможно по 24 часа на ден, но не прекалявайте, рано или късно всеки бива отрязан.
5. Отношението: Тук вариантите са два: Ако сте засукана млада дама или наивна тийнейджърка, ще се радвате на усмивката и ласките на г-н Сламената шапка, ако сте по-засуканба със сигурност ще получите и някой лев в повече в размяна на топла ласка с 67 годишен плейбой със сламена шапка.
Ако обаче сте мъж или не чак толкова красива дама, сори - приемете, че ще ви обиждат ежедневно. Приемете, че сте дебил, с половин мозъчна гънка, при това закърняла ... Да, това се чува всеки ден от устата на Скумрията, естествено в повечето случаи зад гърба ви.
И за финал: Ако все пак започнете работа и нищо от гореизброеното не се случи, не бързайте да се радвате. Винаги идва момента в който ще чакате да си получите последната заплата по пощата ... След като сте избутали сезона и вече не сте им нужни, познайте колко ще получите - да, запознайте с голямата брадва.
Успех мили ми кандидати!


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
1
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
-5

Ох, аз мога цял роман да напиша за Перла Турист АД, но ще бъда кратка.
Всички негативни коментари прочетени тук от хората които пишат за тях са 100% истина.
Вече като бивш служител с ръка на сърцето и спокойна мога да го потвърдя.
Аз лично не съм била ощетявана парично , но много мои колеги бяха ощетени и то чух, че някои доста брутално.
Договорите ги сключват към НАП на възможно позволен от закона най-нисък код . На вас на интервю може и 800 да ви "обещават" но вие ще си вземете това което е по договор. Както се казва - бития си е бит, еб..н си е еб..н. Да грозно звучи, но за кокошка няма прошка за милиони няма закони.
Г-н Христов с прякор "компетентния" който се бие в гърдите и го даваше собственик на веригата хотели, още в началото като видях кой е много ме съмняваше тази персона да е постигнал това. И да, наистина се оказах права. Влизах за смяна и станах лично неволно на сцена на разговор м/у него и ..да го наречем Г-н С..... Смешна работа.Учител навиква ученик по най-грозния начин. Впоследствие дочух от колежки че Христов бил ядосан защото разправял наляво - надясно, че ШЕФА? го бил навикал. Е да ,трудно е да бъдеш пионка в нечии ръце. Съдба.
1. Сигурност - няма да имате.На косъм сте да изхвърчите ако не сте симпатична или симпатичен на Христов, колкото и да сте квалифициран и кадърен кадър.Вие просто няма да бъдете компетентен в неговите очи.
2. Да, ще спите в подземия или в квартири където условията са за бежанци, не за персонал който изкарва пари за да се облагодетелстват други.
3.Да наистина ще карате смени по 12 часа ако имате късмет да са само толкова.
4.Ако сте камериерка - да ще припадате от работа ..слава богу , че поне линейки идват бързо.
5.Да, заплата ще вземете на 15 число..но стискайте палци да е това което Ви е обещано за да не вземете това върху което сте се подписала или да бъдете отрязана.
6.И тъй като бях един сезон с тях, все пак намирах време да се забавлявам през оскъдното свободното време в късните вечерни часове.Но искам да добавя , че хората в града ги говорят и че никой от Приморско не работи и не иска да работи за тях .Носи им се прякора Изперкал Турист АД :)

Пожелавам Ви успех следващия сезон настоящи кадри! :)







бивш служител

-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

Е то положението си е все същото.
Нов бардак със стари к..ви.
Много вождове, малко индианец.
8 часови смени и почивен ден - по-вероятно от тотото 6-ца да ви удари.Ако попитате - защо е така? Имат си назубрен лаф : Ти на почивка ли си дошъл или да работиш?
Ниво на управление - "вождовете" не знаят каква конкретна длъжност изпълняват и за какво аджеба са там. Принципа и отношението към персонал - пъдар към овце. Разликата е , че овцата трябва да знае и може всичко.Тука при нас случайни хора няма.
Бе , жалка работа.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Зравейте,кандидатствах по обява на Перла турист Ад за технически сътрудник/стокове още не са се свързали с мен,но някой от вас работил ли е на тази длъжност при тях и в този отдел също ли е толкова зле както при останалите.Благодаря Ви:)

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?