Булгара ООД /img/frontend/nomap.png"

Булгара ООД

1 точка от 13 мнения

Delirium Studios, Hairy Egg, Generron, Bulgara - това са все имена на една и съща фирма. Напълно се присъединявам към изказаните до тук мнения. Всякакви взаимоотношения с тази фирма могат единствено да уронят професионалната Ви репутация, да Ви вкарат във всевъзможни правни и лични проблеми, както и да Ви попречат да намерите изява в сферата, в която работите. Ще станете обект на следене в интернет и злословие пред колеги и други работодатели. Така че, сами си преценявате, но най - добрата стратегия е да стоите настрана!

Уважаеми амин извинявам се ако съм нарушил правилата на сайта, но Булгара ООД беше премахната с цел да се скрият собствениците и сега се търсят хора които да бъдат измамени и във Варна обявите в jobs.bg са от едно и също име. Надявам се, че коментара ми няма да бъде изтрит защото с него целя да предпазя и други хора които ще бъдат измамени.

От Админа: Той коментара добре, ами защо давате и оценка в такъв случай?

Уведомиха ни, че Delirium studios е фирма на бивш служител на Булгара ООД, но няма никаква друга връзка. Моля въздържайте се от всякакви кементари за Delirium studios на страницата с коментари за Булгара ООД. Delirium studios е отделна фирма и ако имате какво да кажете за тях от пряк личен опит, направете го на съответната страница. Благодарим ви!

Забравих да отговоря на Fishy , чийто познания в програмирането са ми добре известни тоест за пръв път почна да се занимава с php преди 3 месеца, друго не съм виждал от него.
Ами ако да ти плащат 100 лв първия месец и николко следващите 3, не виждам какви възможности дава фирмата.
И имаше хора които останаха до последния ден (защото са малки и доверчиви) и им обещахте да работите с тях от Варна и си сменихте телефоните като пристигнахте там, какво друго да кажа по долно от това има ли.

Много се радвам че открих този сайт за да дам оценка на тази фирма, тъй като и аз съм един от многото измамени от нея.
Първо ще обоснова оценките които съм дал и след това ще дам и някои сведения за фирмата.
Заплащане: Ами проблема е, че те не плащат. Предлагат заплата от 450 лв за програмист или дизайнер (това няма нужда от коментар), ако някои останах без пари се навие му дават по 100 лв на месец с извинението, че парите идват от Англия но там има проблем с прехвърлянето и още 1000 глупости и накрая хората си тръгват а те местят фирмата в друг град.
Уважение: След като прочетохте коментара за заплатите този е излишен,
само ще кажа че имат наглостта да предлагат по 400-450 лв на програмисти и като никой не се навие казват " В тоя град е пълна мизерия един програмист като хората няма".
Привилегии: Привилегии в тази фирма имат Антъни Хейуърд, неговата не знам как да кажа но хайде да е приятелка Татена Граматикова и сестра и Цанка Граматикова. Останалите са на текучество махат се като им писне да не им се плаща.
Фирмена сигурност: Няма такава, към горните коментари само ще добавя 4е и обещават осигуровки но такива не съм виждал.
Съотношение работа / свободно време: Едно от малкото хубави неша не ви плащат но и не ви тормозят, то си е опасно някой изнервен от безпаричие да не избухне.
Потенциал за развитие: Няма такъв, не става тая работа без пари.
Местоположение: Ами какво да ви кажа не им тръгна работата в Благоевград сега търсят жертви във Варна, този сезон там е по хубаво наистина.
Колеги: Ми освен собствениците на фимата ( които отначало са супер докато дойде време за заплати), обикновенно останалите са супер ама то това какво значение има като не печелите пари от там то готини хора и по кафетата има и е по възможно да се изкара някои лев там.
Работна среда: Супер е средата докато не се усетите, превят се събирания всеки ден , дизайнерски, мениджърски (обикновено фирмата използва за офис апартамент така че събиранията са в кухнята), обяснява ви се до какви резултати ще доведе работата ви в тази фирма и как добре вървят нещата пак до заплата и после само нерви.
Въпреки насмешливия тон на написаното до тук за съжаляние всичко е вярно, тази фирма е собственост на англичанин които се опитва да използва безплатно труда на бедни младежи, когато фирмата затъне и хората се махнат се сменя местоположението, името на фирмата и телефоните на собствениците и се почва на ново както сега във Варна, обяви за работа в тази фирма има във Jobs.bg. Дочувам слухове, че срещу собственика Антъни Хейуърд вече има заведени съдебни искове макар че това е трудно заради липсата на договори от измамените.
Които не са само от България но доста фирми в Англия са били излъгани да платят за сайтове и те им се бавят с месеци над уговорения срок , докато фирмата успее да излъже други младежи които да ги направят или фирмата фантом да изчезне отново в друг град.
Ами това е ,дано съм помогнал на някои да избегне измамата.

Съгласен съм с "master-of-disaster".
Всеки нормален човек би трябвало да има очаквания когато започва работа някъде, иначе нямаш идея за бъдещето си. Не мисля, че всички които работиха там не са допринесли и не са се старали за да успее фирмата.
Има една хубава поговорка "Рибата мирише от главата, а не от опашката."
Та в голяма степен важи и тук. Като имаш калпави управители, то естествено е да не вървят нещата.
Не мисля, че някой не се е старал да си върши работата, за да потръгне фирмата.
В един момент станахме "Благотворително дружество" предлагахме продукти на половин цена или дори безплатно, само и само да си направим реклама, че уж тези компании били много известни. То, хубаво, предлагай безплатно, ама си плащай на работниците от твоя джоб - ами и те трябва да ядат и да живеят, а не да се чудят как да си плащат квартирите.
Има си неписани правила за управление на фирма, ако искаш да правиш бизнес, трябва да инвестираш и да рискуваш. То ако беше така лесно, щяхме всички да теглим по един кредит и да си правим фирми.
Сега малко за заплащането - ами то направо си беше супер, сумите се въртяха около 300-400лв, трябваше и бонуси да има, увеличения и т.н. , но то като работиш "Благотворително", не трябва да се надяваш на такива неща. Защо хората се хващаха на работа за толкова пари?
Ами просто защото им се обещаваше много повече след месец, два. Да, ама не.... и който се усети си тръгна, а пък тези дето си тръгнаха не бяха малко.
Накрая останаха 10-на на които така и не се плати за по 5 месеца назад.
Да не говорим, че накрая останаха и без осигуровки.
Фиши, това ли е коректност - да останат 10 човека 5 месеца без заплати???
Като обещаваш на работниците си, че ще им платиш - плати им. Иначе "лекичко" почваш да слъгваш.
Коректност наричам това "Обещал си нещо - направи го!", макар и да губиш, а не да се скриеш като мишка.

Фиши, доколкото си спомням ти се появи към края на сагата "Булгара".
Знаеш ли колко хора идваха и си тръгваха преди теб.
Според твоите дума излиза, че всички са били некадърни и фирмата затова не вървяла.
Е, извинявай, ама ще се повторя "Рибата се вмирисва откъм главата!".
Като не можеш да управляваш, не го прави.

Ами какви да са мненията,Фиши, като останаха толкова хора без заплати, позитивни ли ???

Само не разбрах какви бяха БЛАГАТА които ни се предоставиха???
Ако няколко компютри взети под наем се наричат "БЛАГА"! ОООО,
АМИ ДА, нали сме близо до Африка, пък се водим страна от третия свят.

Фиши, на теб ти пожелавам спорна работа с тях, дано успееш!
И да си създадете едно голямо хипарско семейство там на плажа.
И не на последно място, мажи се с нещо против слънце да не "Изгориш" ..... там на плажа!

Хехе, и аз да добавя нещо. Фиши не те знам, кой си пич, но като гледам май ти си правил сайта - на Делириум Студиос ЕООД. Ами направо щях да се гръмна - user и password в URL. :-). Ти момченце вземи научи основните принципи и понятия в програмирането, че ми изглеждаш на аматьор (писач на код). А колегата е доста компетентна личност, който ти нападаш и явно не познаваш.

Г-н Fishy ние пишем за едно, ти пишеш за съвсем друго. Кой как пишел и какви грешки има. Това, че някъде съм чукнал интервал и съм разделил сричките или съм изпуснал запетая или тире, най-малко ме вълнува - това не е официален документ, за да ме проверяват за грешки. Но явно ти имаш, дори с използването на "спел чек на уорд" (както си писал), който аз не използвам, защото се смятам за достатъчно запознат с правописа. А отностно до работодателя - откъде знаеш, какво ми е работното време и дали не е по-гъвкаво от твоето. Живи и здрави. Явно си близък на конкретните лица.

Господа и госпожи искам да се обърна към всички вас които както видях на скоро пишат негативни коментари за тази наистина outstanding фирма.
Но на първо място искам да се извиня на вас, некомпетенти, недоразвити и не чак толкова еволюирали личности. Да наистина се извинявам за това че нямахте шанса да оползотворите всичките привилегии които тази фирма се опита да ви даде. Това, че Вие решихте в момента в който фирмата наистина имаше нужда от вашите маймунски способности да си тръгнете поради това, че всичко това което Тя ви предлагаше почна да се забавя ( за което всеки един беше предупреден предварително ) и вие да давате тъй безочливи обещания. Атрофиралите ви и без това едва покриващи минимума възможности бяха занемарени поради забавянето на благата които очаквахте ( изключвам заплата защото това щеше за вас да е реалност ако се бяхте замислили за секунда ). Мили master of disaster ако твоите възможности в програмирането са толкова добри, колкото в правописа разбирам защо фирмата не е потръгнала. Също така искам да разбера, защото ми е крайно интересно как точно един човек би бил манипулиран при положение, че както ти казваш не му е предоставена дори минимална заплата? Да определено има доста въпроси на които можеш да си отговориш и самия факт че прекарваш време във форуми и чатове е доста показателно за работната ти етика ( и рефлективно за качеството на работа ). Бидейки програмист аз лично намирам време за подобни безсмислени занимания само в почивното си време ( което на настоящото ми работно място е доста... гъвкаво ). Бих препоръчал на настоящите ти работодатели да се замислят сериозно върху твойте неОГРАНИЧЕНИ възможности. А на теб лично бих препоръчал курс по граматика на български език тъй като явно спел чека ти на уорд не поддържа български.

Best regards.

red_dragon
може да си заблуден, може да те манипулират незнам. НО ТУК СТАВА ВЪПРОС, ЧЕ ДЪЛЖАТ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ НА МЕН И НА КОЛЕГИТЕ КАКТО И НА ...... Ако това не означава нищо. В момента съм доволен, че работя с истински професионалисти, които оценяват знанията и таланта ти, и с такива особи не се разправям, както и от заплатата съм доволен която ми е 3 - пъти по голяма от техните мизерни пари за работата, която вършихме. Явно работиш с тях във Варна, иначе ме съмнява някой от Благоевград да е доволен, за това се и махнаха от там, защото бая хора ги преследват, то не бяха техни служители, строителни работници, които са наема ли за услуги, хазяин и т. н. Ами работи с ТЯХ. Пожелавам ти успех. Дано не се чудиш после къде са ти парите. :)