Подробна оценка от albago
Бивш служител съм на фирмата, където работих 22 години.Напуснах сама по лични причини.Дълго време бях в синдикалното ръководство.Както навсякъде и при нас интриганството на принципа ,,разделяй и владей'' се ширеше още във времето , когато бяхме Фармация.За съжаление новите собственици не можаха да се преборят с тази зловредна практика.Благодарна съм на фирмата за това , че ми помогна да се затвърдя като дисциплиниран, уважаван и креативен служител.Мойта препорука към настоящото ръководство е да бъдат по-внимателни в подбора на кадрите, да подобрят заплащането в производството и да създадат по-добри условия за работа като визирам прекратяване на хаотичните и стихиини заповеди на некадърни служители, неуважаващи персонала.Да се пркратят сплетните и да се продължи обучението на всички-не само на ИТР служителите!!!Да се уважава и цени всеки кадър, не само ,,наште хора''.И накрая, въпреки кризата да се опитат да създадат повече работни места.Че сега в Дупница има само 2 работещи цеха-другите ги взривиха !!!Хубаво , че навсякъде е чисто и зелено, но хората не се хранят с райграс.Нали?!
Подробна оценка от al
непрекъснати съкращения на персонала,,интригантство и източване на фирмата в дупница от управлението в софия.пълна смехория.
Подробна оценка от Някой си
Наистина е шуробаджинащина.
Мнго се радвам че се отървах от там на млади години.
Относно бонусите- в група"А" винаги влизаха хора на шефа ....
Подробна оценка от Карим
Мислех да кандидатствам в тази фирма, най-вероятно имам и добри шансове за постъпване, но се радвам, че първо посетих този сайт. Прочетох внимателно всичко и със сигурност няма да бъда част от този отбор. От тези страници прелива отчаяние и злоба, Прекалено много е и се усеща, че е писано от различни хора, за да е само голо плюене. А и проучването ми по пресата в последната година сочи, че Актавис върви смело надолу, за сметка на Софарма. Много съжалявам, но не ме бройте. Благодаря, че има този сайт.
Подробна оценка от Nikoia
За АКТАВИС много мога да говоря. Помня предприятието като ХФЗ - Троян, след това Балканфарма и т.н. Определено е школа, а школи за подготвени специалисти има малко в България. Отношенията са преситени, като в римско време "разделяй и владей". Стресът е в максимални дози, като отрова в душата. Мнозина напуснахме, ценейки преди всичко здравето си, не съжаляваме, защото получихме това което искахме - знания и опит. С разгърнат потенциал можеш да работиш навсякъде при далеч по-добри условия. След години избутваш от душата си натрупания стрес и негативизма и си спомняш с носталгия за професионалното бойно поле, което те е създало като специалист. Нелепо е, че след всичко което преживях в тази фирма сега си спомням с умиление. Може би за толкова години много неща са се променили, но обичах работата си и знам едно, че тази фирма ме създаде и че може със сигурност да се гордее най-вече с напусналите си кадри. Справяме се навсякъде и по-добре от дългогодишните специалисти в други фирми и браншове. Благодаря ти Балканфарма ! Благодаря ти Троян ! Избрах по-лек режим :), но......удивих околните с желязната си дисциплина и поемането на отговорност, със светкавичното си навлизане в работата.Сега и това ми пречи, защото като цяло в България не са и необходими кадърни хора - знаеш, можеш и го правиш, и разбира се ще го правиш и занапред и заради другите, ще буташ, ще ги носиш, докато се сринеш. Сега разглеждам и другата страна на медала, за която нашето предприятие ХФЗ или АКТАВИС пропусна да ни каже. Успех на всички, които искат да придобият опит и компетентност. Стигнете ли до това ниво и България ще ви е тясна.
Подробна оценка от Работник
В момента работя във фирмата и съм както съгласна и така и несъгласна с мненията писани за Актавис и Хигия.На фона на безработицата в страната заплащането е що-годе добро.Факт е че 98% от служителите не получават това което заслужават-от там идва и нежеланието за разгръщане на целия потенциал на работната ръка.Доказано е, че кадърните хора между нас са много.Ако сегашното ръковдство желае да ги запази първо над това трябва да се помисли. Факт е че никой не знае кога може да се раздели с работното си място,няма комуникация между работник работодател.Всеки новоназначен шеф започва да прилага своите идеи за бързо развитие и качествен бизнес но общо взето ентусиазмът им се изпарява доста бързо и всичко се започва отначало.И от това стада кой-обикновеният работник.
Повишете запатите,обърнете внимание на работниците си,покажете им че сте загрижени за тях,те са част от вашият успех,точно те са хората които постигат вашите мечти.
Подробна оценка от анонимен
Фирма която явно не желае да се развива напред най-вече заради шуробаджанашките връзки в нея.Постоянно ти се месят в работата и не ти дават да работиш спокойно.Постоянно си под стрес и проблеми.Едва ли ще се оправи това положение някога.А лошото е че има много кадърни хора в тази фирма но те са жестоко демотивирани и недооценени.
Подробна оценка от toi
Много хубава и пресперираща фирма в миналото, 1970-1997 . След това и извор на шуро-баджо , полицейщина , отрови , разбити нерви, и намалящи заплати. Изключително некадърно управление с единствено желание за кражби и лично облагодетелстване на мениджърите. Голямо текучество и постоянно назначаване на олигофрени протежета. Работа в постоянен стрес и езедневни заплахи и обиди. Добри колеги и материална база. Ако нямате къде и какво да работите- само тогава ходете там.
Подробна оценка от
Не ходете там мили хора. Ще си скъсате нервите, селянията и шуробаджанащината са тотални......
Жалко че се срещат и свестни хора, но откровенно казано не знам какво чакат да се случи.
Подробна оценка от анонимен
Лоша, клюкарска атмосфера, липса на колегиалност, непрестанно текучество- на всички нива. Взаимно изключващи се заповеди от мениджърите на различни позиции. Фирмата реално е фалирала и е пред разпродажба. Основна промоционална активност- организиране на екскурзии в чужбина за лекари или плащане cash, срещу изписване на лекарства и разбира се покрай това "добавена" стойност за съответния мениджър. Все още има качествени колеги, но ГОЛЯМ СТРАХ.