Компютърни зали Doom / ДООМ ООД /img/frontend/nomap.png"

Компютърни зали Doom / ДООМ ООД

Заплащане: търпи развитие но като за студент е прилично.

Уважение: това много зависи от управителя, на който попаднете. Аз попаднах на най-добрия управител и съм страшно доволен от отношението към мен.

Привилегии: възможността да ползваш безплатно компютър в извънработно време и по време на част от нощната смяна не е за подценяване.

Фирмена сигурност: не съм сигурен какво трябва да се разбира под това, но ако е дали се смятам застрашен от уволнение - тогава не ако си вършиш работата съвестно няма за какво да се притесняваш.

Съотношение работа/свободно време: тук вече е малко тежко. 12 часовите смени са доста изморителни и изискват доста време за релаксиране сляд тях.

Потенциал за развитие: няма особен потенциал за развитие нито в професионален план нито в паричен, но все пак за студенти работата е добра.

Местоположение: залите са разположени на възлови места из целия град и са лесно достъпни.

Колеги: строго субективно. Аз попаднах на добър колектив и винаги мога да разчитам да ми окажат съдействие ако имам нужда.

Работна среда: отново субективно. В залата не се пуши, което за мен е супер. Залата, в която работя се води VIP и е доста приятна и спокойна обстановката е много добра.

клиент

Към гневната дама: От кое точно сте недоволна? Кое забранява на комп.зали във Варна да работят денонощно? И защо персонала да не заработи някой лев отгоре нощем като не издаде касов бон когато шефовете спят в 4 часа посред нощ- човешко е, бъди честна пред себе си.
Доом са точни във всяко отношение, особено в отношението си към служителите и клиентите.

Няма по зле във Варна. То бива тъпчене на персонала ама това е прекалено.
Освен това няма кой да ги провери, щото бутат много рушвети, и се оказват много примерни.
Я една независима софийска комисия да ги провери.
Само работното време (денонощно) е достатъчен показател, и нечукането на касов бон след 23:00 часа. От там нататък "без коментар"
Я идете в 4 сутринта и поискайте касова бележка, да видим кой ще ви даде.

Tuka moga da kaja che firmata e gore dolo dobra

Не съм съгласен с мненията на доста от бившите "колеги" и искам да кажа своето мнение като човек прекал близо 5 години в тази фирма. Повечето от служителите (не обичам думата персонал) са хора които нямат никакъв стаж преди започването в доом, хора които обичат компютрите, обичат да играят компютърни игри и да прекарват свободното си време в интернет. Дейноста на зали Доом е съсредоточена в сферата на услугите, което означава за да са довлни клиентите обслужването трябва да е на ниво - което означава че служителите трябва да изпълняват свойте задължения. В дългия си период на работа не съм бил свидетел на нито една "измислена" глоба. Дори бих казал че глобите са стимулиращи.
Мойто лично мнение - зали Доом са място в което всеки получава доста знания и умения, придобива опит и след това придобитото може да му служи като транплин за по високо платена и кфалифицирана работа.

Заплащане: На мен колкото и да ми дават никога няма да ми стигнат, но да сме обективни заплатите имат нужда от повишение.
Уважение: Никога, никой, по никакъв начин не се е отнасял с мен по неуважителен начин. Критиките дори и да е имало такива, ми се казват лично само на мен, без да се повишава тон. Попаднала съм на един от най-добрите за мен лично управители в тази фирма, който знае как да си цени персонала. За собствениците същото, винаги са били достатъчно любезни.
Привилегии: Да има ги, част от тях правят скучните нощни смени по-малко скучни. Има разбира се и други.
Фирмена сигурност: Както и да го тълкувам това, не се смятам застрашена по някакъв начин на работното си място. Нито се опасявам от уволнение.
Съотношение работа / свободно време: Това ми е болното място, няма свободно време. След плануваните промени това предполагам ще се промени.
Потенциал за развитие: Няма, но и в интерес на истината аз не държа, все пак да съм обективна давам тази оценка.
Местоположение: Това е много относително. Ако се отнася за мястото на залата намира се най-подходящото място, това че аз живея в другия край на града, си е мой проблем. Не бих си сменила сегашната зала :)
Колеги: Тези, с които работя са чудесни и умни хора, а и може би за това сме толкова добър екип от много време.
Работна среда: Тук съм доста субективна, но дотолкова съм свикнала с обстановката, че не искам никакви промени, освен едно боядисване ;)

Мислех, че скоро няма да мога да дам само положителни оценки, но се радвам, че те вече са факт. ДООМ промениха на 100 % условията - смените са дневна нощна 2 дни почиваш, заплатите 270 за начинаещи 350 за старшите и на всичкото отгоре дават бонуси избирателно. Всички гадни управителчета- комплексарчета вече ги няма и работната среда е значително подобрена. Що се отнася до сигурността на служителите, никога не е била застрашена. Обстановката в залите няма нищо общо с предишната( особено новите им зали са перфектни), в повечето зали не се пуши и е добре за непушачите. И на всички които си получаваха заплатите по банков път им съдействаха за кредити, овърдрафт и т.н
С две думи не мога да повярвам на реформата, но поздравления на този който го е направил, сигурен съм, че ще бъде оценено от всички.

Здравейте,
Пиша този коментар като бивш служител на една от залите DOOM. Започнах тази работа със опит като оператор в няколко малки зали, но това не беше взето под внимание. Участвах активно(!) в строежа(!!) на залата, за което не съм получавал допълнително възнаграждение и което беше поставено като условие за започване на работата. След това започнах работа като оператор при стандартните условия.

Заплащане:
Давам оценка 3, защото това са си (почти) 300лв. Заплатата се предлага на всеки при минимални изисквания - няма изискване за образование и квалификацията трябва да е минимална (някой "оператори" и днес не знаят как да се справят с дребни проблеми на клиентите). Както някои посочи преди мен - работата е за студенти...

Уважение: -2 от личен опит. Това тук разбира се зависи от прекия управител. В моя случай нямаше проблем с горепосочения, но имаше проблеми с по-виши началници. Цитирам случай, когато бях в залата извън работно време и получих гневни коментари от не-прекия си управител защото не съм помагал на клиентите...без коментар тук.

*Привилегии: -2. Привилегиите, които се полагаха за 12 часа стоене на крак бяха(!) 1 (едно) безплатно кафе и 1лв. консумация (или може би 50ст. не помня точно). Допълнително на операторите се позволява(ше) да използват услугите на залата в извънработно време.

Фирмена сигурност: 0. Не разбирам напълно значението на тази графа. Ако се има предвид сигурност в работата - да. Нямаше случайни уволнения без причина. Ако си съвестен нямаш притеснения за работата. Сигурност в буквалния смисъл също имаше - СОТ си знаят работата и не щадят никой, който не спазва реда в залата.

Съотношение работа / свободно време: -2. 12 часови смени, лош режим - 2 дневни, 2 нощни, 2 почива. Работата не е за студенти "редовно". Опитах - не става. Има смени и събота и неделя. Работи се и по празниците.

Потенциал за развитие: 0. Няма. Това е. Чувал съм за хора, които след 6,8,10,12 месеца са станали управители. Предполагам че трябват връзки за това, защото не е достъпно за всеки, дори и да бачкаш здраво.

Местоположение: 5. (Повечето) зали Дуум са разположени на централни и ключови места. Голям клиентопоток и обикновенно близо до транспортни връзки. Добре е и за операторите, които не живеят наблизо.

Колеги: 0. Това зависи. Моите бяха кофти. Вашите може да не са.

Работна среда: 0. Отново зависи. Аз не пуша и в залата беше ад за мен. Да стоя прав по 12 часа (без право да сядам под заплаха от глоба) също не ми е любимо занимание. Много шумно, много хора на малко място. Отново давам 0 защото има хора на които не им пречи това.

В заключение трябва да кажа, че работата е по-различна от това, което се представя на кандидатите. Тежка и не особено приятна, но с минимални изисквания към кандидатите и сравнително добро заплащане.

Към всички читатели: Моля обърнете внимание, че информацията ми, засягаща конкретни данни е стара. Може (а и се надявам) да има промени към днешния ден.

*Уточнения към точка "привилегии": Моля това мнение да бъде изтрито или променено, в случай че нарушава правата на форума или на собствениците по някакъв начин.

Работила съм там преди около 2 години:)
Нека бъдем откровенни,това определено е работа за студенти!!!

Ami kakvo da kaja za tezi osigorovki i tova rabotno vreme i 300lv. sa malko. i tova 4e si kato 4ista4 sa6to ne e dobre. Niamam dumi prosto.