Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ЧОУ Иван Вазов /img/frontend/nomap.png"

ЧОУ Иван Вазов

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 8 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-8 от общо 8


кандидат за работа

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-3
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-4

Не разбрах само защо се правят тези пространни интервюта и защо се изисква толкова квалификация, след като заплатата от около 550 лв. е еднаква за всички длъжности в училището и градината: шофьор, учител, туризъм, възпитател, чистач ...
В задълженията ти уж влизат само по длъжностна характеристика, но колеги минали от там говорят за почистване, миене на чинии, тоалетни, сервиране ...
А  ако очаквате да ви се плати за заместване на оттсъстващ учител - това не се случва, защото ви е в рамките на работното време - ВНИМАВАЙТЕ!
 
 


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В това "училище" и детската градина децата се третират като в концлагер!Там няма никакви условия и никакво човешко отношение!Абсолютно недопустимо за парите,който се плащат за "грижите" и за 21 век!


представител на управлението

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

1.НЕ ВЯРВАЙТЕ на нищо,което ви се обещава там!После или много удобно се забравя,или сте интриганти и ставате черна овца и неудобен!ПОПИТАЙТЕ ЗАЩО е свободно това преподавателско място-текучеството е по 2-3 учители на предмет за годината.
2.Ако оставате 1-2часа след работно време,крещите нонстоп на децата,тъпчете им храна в устите (хубаво е да им запушвате и носа!) и не ги пускате в междучасия,пушите като комин,интриганствате и се присмивате на бременни,на разведени,на носещи очила,на пияници,които бият жените и децата си и т.н.ще сте най-обичания от ръководството служител и има вероятност да не ви уволнят през ЦЯЛАТА учебна година!
3.Ако случайно имате няколко свободни минути,вместо да седите и да клюкарствате с колеги,да хапнете нещо(донесено от къщи естествено!) или да отидете до тоалетна(недай си Боже да седнете нещо да проверявате!Това се прави вкъщи!Нали и там трябва да сте ангажирани)добре е:да измиете чиниите в мивката,да теглите прахосмукачка в стаите,да окосите тревата в двора,да мажете филии за следобедна закуска и т.н.-имате голям избор от "преподавателски" задължения там.
4.Сроковете и правилата ПОСТОЯННО се менят и все вие нещо сте недоразбрали!Любимият виц на г-жа "директор" е "Зайо,защо си с шапка и защо си без?" и гледа да го прилага в цялостната си дейност и в отношенията с хората-клиенти и служители.
5.ВНИМАНИЕ!Може да фалшифицират подписа ви!Внимавайте много добре какво и как подписвате.В момента тече дело и директорката е подсъдима точно за такова нещо!
6.В бусовете,с които откарват и докарват децата СЕ ПУШИ-от "преподаватели" и шофьори.Също така се и псува,слуша чалга и се коментират сексуални истории на родители и учители.Същото прави и "директорката",и 2-3 ближни ней лица,но на вас не е разрешено да си говорите с децата на извън учебни теми.На това се гледа с лошо око и веднага ще бъдете белязан.Интересното тук също е че шофьорите взимат колкото учителите,но работят освен тук и на друго място.
7.Наградите в училищните мероприятия се печелят ВИНАГИ от класовете на "по-добрите" госпожи.Ако случайно имате някакви по-добри идеи,по-иновативен подход и по-креативно мислене...ЗАБРАВЕТЕ!Това не е мястото да мислите и да се изявявате!Това правят само точно определени госпожи и ако сте по-добър/а от тях,много лесно ще бидете отстранен.
8.Ако случайно предупредите,че ще напуснете в законовия срок,рискувате да останете без заплата или в най-добрия случай с 1/4 от нея,защото договорите се сключват на минималното възнаграждение.Ако предпочетете граждански договор,то програмата ви се прави по най-неудобния за вас начин,примерно часове от 8 до 10,с дупка от 10 до 12 и после до 14.30.Но не се притеснявайте-през това време може да окосите или да надуете 100тина балона за тържеството на детската градина!
9.Работите ЗАКЛЮЧЕНИ!"Директорката" се оправдава с децата,но и вие не може да излизате.Ако случайно не знаете това и решите в дупката си да се разходите до близкия пазар или да пиете кафе с приятел/ка,после Ви се искат ПИСМЕНИ ОБЯСНЕНИЯ къде и с кой сте ходили и защо.
10.НЕ СЕ КОМЕНТИРА гаджето на "директорката",който между другото се явява и "преподавател" по математика!Не забелязвайте и не отбелязвайте,че закъснява РЕДОВНО
за часовете си,псува децата и ги обижда с грозни думи,не преподава уроците си,а направо изпитва,не обяснява нищо по урока.Много често ще се налага да му взимате часовете,защото нещо му се случва все в последния момент,но ако на вас се случи нещо такова....пак ЗАБРАВЕТЕ.По възможност предупреждавайте за болничен месец-два преди да се разболеете(не дай си Боже да сте с малко дете!),но ако идвате на работа и кашляте в лицата на децата,храчите пред тях,почесвате се от скарлатината и т.н. това ще се отчете като предимство.Също като ходите до тоалетна НЕ СИ МИЙТЕ ръцете-започнете да режете хляба и кремвиршите на децата веднага.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да облизвате ножа от време на време.Така правят "добрите" госпожи!А най-готиното е че мият салатите в кофите за миене на пода...направо красота!!!!Но така детето Ви ще стане здраво като циганчетата....всичко е витамини!
11.Виж точка 10-отнася се и за "най-добрата" приятелка на директорката(ще разберете коя много лесно),за която обаче също говорят не лицеприятни неща зад гърба й.
12.През ваканциите се работи,а такова нещо като учителска лятна отпуска няма.Та кой ще коси,пере дюшеците,маха балатум и т.н.
13.Репликата за довиждане на края на годината е "Не искам да те виждам повече пред очите си".Добре е да свиквате още като започвате.
14.Ако случайно създадете някакви приятелства с колеги и родители докато сте там,ставате още по-неудобен!Също НЕ СЕ ТОЛЕРИРАТ срещи с бивши колеги.
15.Нещата,които пише в сайта на училището изобщо не са верни!Спортове няма освен бейзбол(второто място през 2008 е от три отбора участници!),а зимата часовете по физическо се провеждат в класните стаи като четене на реферати.Учителите за сертификатите по английски вече ги няма!Мулти медийното обучение се осъществява с 2 лаптопа,единият от които е на дъщерята на директорката. Логопед НЯМА(идва една жена,която със същия успех може да идва и у вас,но на по-ниска цена!),доктор-също няма (идва веднъж месечно),чистачка-няма(чистят учителите,когато имат дупки или след часовете).
Ако се сетя нещо друго от богатия си опит там,ще допиша.Но съветът ми е:НЕ ХОДЕТЕ ТАМ ДА РАБОТИТЕ!НЕ ПРАЩАЙТЕ ДЕЦАТА СИ ТАМ АКО ГИ ОБИЧАТЕ(това е концлагер в 21век!).БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ АКО СЕ УВАЖАВАТЕ КАТО ЛИЧНОСТ.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Продължение:
Да поговорим малко за условията на труд на учителите - заплащането въобще не отговаря на натовареността, защото тази натовареност е целодневна от 8 до 16.30 (това в най-добрия случай), включва и допълнителни дейности като дежурство за изпращане на учениците, транспорт на учениците, съботно ходене с учениците (ако има организирани мероприятия). Много внимавайте и какъв трудов договор ще подпишете, защото има не един и двама "изгорели", когато са поискали да напуснат. Един учител може да преподава по няколко неща, защото г-жа директорката пести парички от заплати за допълнително наемане на персонал (този определено е недостатъчен). Няма учителска стая, в която да може учителя дори да прегледа тетрадките на децата или да си почине между часовете, т.е. има, нещо, което е един на два, намира се в столовата и вътре пряко сили се събират 3-ма души, при това прави, като се съвместяват заедно с бойлер, хладилник и закачалка. А недай си боже да видят учител, който си "почива", веднага ще му намерят работа, да сервира, да мие чинии, да отваря вратата и т.н. Ако имате някакви добри идеи, то те определено няма да са посрещнати с отворени обятия, по-скоро ще ви се обясни, че не е необходимо да си давате толкова много зор, нищо че е за доброто на децата. Ето и нещо свързано с прехраната на учителите - първо вие сте включени в порциите от кухнята, но после се оказва, че не се знае дали ще остане за децата, а после (ако не сте умрели от глад) към 14.30, когато учениците са се наяли и евентуално е останало нещо, то вие няма да имате време за ядене, защото сте с вашите ученици в час.
Директорката - определено и признавам едно, усвоила е изкуството на лъжата и манипулацията до съвършенство, в това едва ли има много по-добри от нея. По този начин тя си крепи бизнеса през тези години. На родителите се говори толкова омайно, че дори човек, който знае истината се хваща. За учебния процес, за възпитанието, за условията в училище и т.н. Едно от нещата е анкетата за спорта - предварително е решено, че те са само два (преди наистина е имало някакъв избор), а после независимо от резултатите се обяснява, че не е сформирана група, т.е. няма достатъчно желаещи и още, и още...


бивш служител

-24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-4
Потенциал
-3
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

Като си каже човек "частно училище" си представя по-добри условия на труд, по-високо качество на обучение, по-добра материална база и т.н. За съжаление в това училище няма нищо такова... Първо стаите са тъмни през целия ден и се работи на изкуствено осветление (смесената светлина е най-вредна за очите на децата). През зимния период е перманентен студ (защото се пести от отопление, термометрите много често показват 15-16 градуса, да не говорим за понеделник сутринта). Малките ученици са принудени да имат по 45 минутни часове (съобразява се с графика на големите, което си е престъпление, в закона изрично са упоменати с каква продължителност трябва да са часовете за различните възрасти), няма физкултурен салон и физическото в лошо време се играе в стаите (на мокет и с тонове прахоляк). Да не говорим за това, че всичко се чува през стаите, а там където са на два етажа, учениците от горния етаж само да ходят нормално и долу се тресе тавана (както се сещате тези деца на долния етаж могат да учат спокойно). Методите за обучение и възпитание, които са предпочитани от директорката и някои от учителите, са меко казано нехуманни (крещене, пречупване на детската психика и др.). Натоварването на децата през деня е много голямо, но това определено не води до добри резултати (защото, за да бъде ползотворно детското учене, то трябва да се редува с почивки, в които учениците да могат да релаксират, а такива направо липсват). Трябва да спомена, че директорката въобще не долюбва предмети като рисуване, музика, бит и техника - изобщо всички творчески ориентирани дейности, които носят на децата удоволствието да направят нещо сами и да се забавляват, затова тя с лека ръка ги затрива от програмата (нищо, че такива се водят на книга). Има и още един хитов предмет в това училище - информационни технологии, който е най-смешното нещо в обучението на децата, забравете за стая, в която да има компютри (дори един или два), този предмет се преподава на един лаптоп от разстояние и се разнася от стая в стая, на дъската се рисуват монитори и мишки и някак "виртуално" се натискат ляв и десен бутон. На децата все им се забранява - да носят свои играчки, да играят свободно в двора (то не че има с какво да се играе там, но все пак...), да шумят през междучасията, да имат собствена инициатива и желания и каквото се сетите още. Режимът на хранене е ужасен, децата често са тъпкани насила с лоша на вкус храна или пък другото - много често няма допълнително (защото е много трудно да се намажат още няколко филии), понякога порциите са направо жалки - например за закуска по две или три мини банички (които са си по две хапки) или по една филийка с нещо (от тънко нарязаните хлябове), за следобедна закуска половин вафла и разтворен сок степ, за обяд десерта е по четвъртинка ябълка или 5 зърна грозде. Така наречената столова се намира в един фургон, който е малък, за да побере всички и децата се хранят на някакъв безумен график, който допълнително ги стресира. Относно същата тази столова - тя служи и на логопеда като кабинет за обучение на дете със специфични образователни потребности - между тракането на чинии и разговорите на непедагогическия персонал. Да не говорим за безумието да се обуват и събуват пантофи през деня до припадък (защото както казах стаите са с мокет, който на всичкото отгоре се чисти веднъж на сто години), няма коридори и за всяко влизане и излизане от стаята се изпълнява едно и също упражнение (за пристигане, три пъти до столовата, за физическо, за ходене на басейн, за излизане на двора, за тръгване).


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Продължение:
Трябва да уточня, че за ДГ Малечко нещата не са по-добри, защото всички се хранят в една и съща столова, стаите, в които се гледат децата са малки, спалното помещение е общо за двете групи - с двойни легла, където са натъпкани като сардини и няма свеж въздух, спалното бельо се пере веднъж на две седмици, двора за ДГ и училището е един и той е крайно недостатъчен и др.
Е, моето изложение стана доста дългичко, но искрено се надявам да е полезно.
Препоръката ми е - не ходете там, нито като работник, нито като клиент.


клиент

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-3
Потенциал
-3
Местоположение
0
Колеги
-1
Работна среда
-5

Ами влезте и вижте - ако ви позволят...


-31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-2
Работна среда
-2

Работих септември и октомври 2008г. в ЧОУ\" Иван Вазов\", кв. Княжево.И още в началото на октомври бях уведомил, че намерението ми е да напускам поради атмосферата на .... там. Дълго време ми се търсеше заместник, и успях да се измъкна след 13ноември. В резултат на което получих за този месец ноември 1/6 от заплатата си при положение, че съм работил 1/ 3 от месеца. И това не е всичко. Ккави проблеми си имам сега по отношение на издаване на документ пред социални грижи например. Счетоводителката сега не е тук.След това няма как да се свърже и т.н. И това същество директорката най- безочливо е отговорила на социални, че ми била дала удостоверение за доходи. Така е, че ако има желаещи за екстремни усещания, моля, заповядайте на работа във въпросната ..... организация

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?