Ай Би Ес България https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Пимен Зографски 4&markers=София,Пимен Зографски 4

Ай Би Ес България

Бях на интервю за работа във въпросната фирмичка за позиция Търговски асистент и едниственото, което мога да кажа е, че това беше най-малоумното интервю в целия ми живот.
Фирмата е от типа "мама-татко и аз" и интервюто се проведе от една "дама", явно от фалилията, която просто идея си нямаше какво значи интервю. Задаваше малоумни изключително общи въпроси,които нямат никакво значение нито за работата нито за квалификацията на канидата. Най-смешното беше, че се пулеше и гледаше втренчено в мен все едно се опитва да ме сплаши:). Когато и отговориш на малоумнте въпроси, едниственото което можеше да генерира е да каже "Иииииии????".
През цялото време си мислех да и кажа, че за мен "интервюто" е приключило и да си тръгна, не го направих само от възпитание.

Съветвам всички българи- стойте далеч от малки семейни фирмички като тази!

представител на управлението

Макар и да има хора, които носят едно и също фамилно име, това не прави бизнеса семеен :-). То и Smith е популярно име в някои страни, но се съмнявам в родствените им връзки.
Въпреки, че не може да се отрече, че след повече от 11г на българския пазар, има и семейни взаимоотношения, то при над 70 служители към днешна дата, ни е малко трудно да седнем в Неделя заедно на масата. Последното го казвам с известно съжаление.
Сега за интригите: не се съмнявам, че вероятно има хора, които участват в подобни загуби време лични инициативи. За всичко обаче си има видов ден.
По обективни причини не мога да участвам в оценките по-долу. Времето ще покаже.

Типична българска семейна фирма - интриги и лицемерие.

шубе го/я е и не казва!

Ще дам мнение основно относно софтуерната дейност на фирмата.
Във ИБС се използват предимно стари технологии. В тази фирма програмистите са мираж. По-точно има хора които се мислят за програмисти, но не може да се каже, че са такива.
Най-добрият програмист в ИБС е Валентин, а неговото ниво е на не много добър junior с 1/2 години стаж. Въпросниият Валентин е с около 5 години стаж, но за съжаление в тази фирма няма добри програмисти които да го научат как трябва да се правят нещата. Това важи и за всички новопостъпили т.е. не е подходящо място за хора които нямат стаж, защото няма кой да ги научи как се правят нещата правилнo.
В момента в IBS работи един добър програмист, той е от няколко месеца там, който би могъл да ги научи хората там как се пише качествен софтуер, но като го знам се съмнявам, че му се занимава с това.
Шефовете във фирмата(Горан(собственик) и Ангел(изпълнителен директор)) са доста гръмогласни и ако чоевк не обича да му викат по-добре е да не почва там.

Общовзето всеки е изказал мнение. Ако се увърташ около шефовете и се подмазваш порядъчно, ще получиш повишение на заплата и няма да те закачат.
Ако си съветен и се развиваш, като специялист, то само ще те товарят с излишна работа. Ако искаш да се докоснеш до свръхмодерни технологии,
забрави, това не е твоето място. Но ако ти се изучават морално остарели технологии, определно това е твоето място. На каквато позиция започнеш, на такава и ще си останеш.
Бонуси и социялни придобивки има само за шефовете. И една препоръка - носи си тапи за уши, защото стават грешки, а шефовете имат доста силен глас.

проверка на писанията
1. Привет Жорка - поздрави и на теб! Надявам се да си добре и във футбола и на технологичният фронт!
2. Относно работа в компанията, моля колеги, следвайте инструкцията от сайта ни. Има разписана политика и канал за връзка с всеки кандидат индивидуално - няма как и тук HR да списват.
Поздрави!

Здравейте,
Имам подходящо образование и опит в съответната област.
Какъв е шансът да започна работа.
Благодаря Ви предварително.

Няма случайни хора в тази фирма. Ясно е че всеки работи за пари. Но е ясно и че всеки прави това цял живот. В Ibs си струва да поработиш дори и за по- малко пари от колкото искаш. Това време няма да е загубено. Не вярвам да има много BG фирми, в които се да се използват най- новите и добри технологии. Тези технологии посредствените фирми ги използват (ако имат кинти и шефчето е благосклонно настроено) когато вече те са утвърдени и изтествани на и от пазара.

аре стига четки, че днес ми е почивен ден и искам да му се насладя...

Кандидат с необходимите сертификати и опит(че и малко в повече :) ), какви шансове има да получи работа.

представител на управлението

Отново проверка.

Отговор на запитването:
1. Привет
При сервизният инженер заплащането варира в зависимост от сертификацията /продобита квалификация/, защото сервизното обслужване на различните класове техника изисква сервизният инженер да има поне CompTIA A+ и специализирани допълнителни квалификации. Не бих искал да цитирам точни нива на заплащане, защото това не е фиксирана сума и зависи от много фактори, доста от тях субективни. Основен принцип - колкото по-добре се справя човека - толкова по-добре е оценен. При всички положения тази професия е доста натоварваща и не е за всеки. Поздрави