Подробна оценка от Бъдещ
Преди мен са разказали част от това което се случва. Истината е, че са много по-зле, и стават все по-зле! Ще се сблъскате с хаос, непоносимо токсична среда, лъжи, интриги, клюки, настройване на колеги един срещу друг, гъзолизници, шуробаджанаци с протекции, мазняри и неадекватни отрепки на високи позиции. "Бунището на българския мебелен бранш" е топ описанието. Тук простотията, мързела и безхаберието са издигнати на пиедестал. Всеки адекватен човек, е на път да напусне или напуска при първа възможост. Това е и причината да лъскат, лайняния си имидж с платени статии/награди из сайтовете. Избягвайте на всяка цена! Най-малкото което ще ви случи работейки там, е да ви излъжат на интервюто , да си загубите няколко месеца и да разберете от първа ръка що за измекяр е собственика.
Колкото по-далеч, от тази селска идилия, толкова по-добре.
1. Заплащане и условия на труд:
Работниците биват принуждавани да работят в нарушение на КТ и КСО. Платен отпуск и болнични се изплащат на 50%. Извънредният труд е с почти задължителен характер, няма Събота няма Неделя, изплаща се както му скимне на собственика. За сметка на това постоянно има опити работниците да се закърфичат с по една две надници. Командировъчни се изплащат по 20 лв. Всеки месец пред счетоводството се извива опашка, защо парите са толкова този месец. Фирмата не издава фишове. Заплащането като цяло е ниско, дори за Пловдив. Хора се държат до последният възможен момент без трудови договори . Принципа на работа на собственика е : Никой не може да ти даде това, което аз ще ти обещая. Няма такъв , който да не е излъган, има такива които ги е срам да си кажат.
Машинният парк е голям , но е разкапан поради липса на инвестиции и време за поддръжка, липса на персонал , които има компетенция да го подържа и най-вече начина по-който се експлоатира от неграмотниците работещи с него. Аборигенщината на персонала е потресаваща , дори и за България. Голяма част от инструментите са за домашна употреба , а не за професионална.
Лято при 45 градуса на сянка и зиме при минус 10, персонала се изкарва като добитък да сглобява и опакова мебели на плаца. Това ,че някой ще го из пердаши топлинен удар не е проблем на собственика.
Няма адекватни места за почивка. Няма дори подобие на някаква социална политика.
2.Работен процес и работна среда :
Работен процес , няма, няма дори и наченки на такъв. Приоритети се сменят през 15 минути, постоянно валят рекламации, които по никакъв начин не се предвижда в работния график, елементарни неща се правят по 5-6 пъти докато заприличат на нещо, лакомията за поръчки и аванси е безгранична. Лъжат се клиенти, доставчици и подизпълнители по възможно най-безочливият начин. Грешки има от всевъзможен характер от проектно ръководене, през инженеринг , до производство и експедиция. Постоянно се работи в стил газ-спирачка. Постоянно нещо липса , нещо е сгрешено или изобщо не е сведено до знанието на персонала. Редовен номер е камион да пристигне за взимане на поръчка , а поръчката не е слязла дори от машините.
Проектното ръководене и инженеринга са чиста пародия. Тотална липса на професионална компетентност.
Фирмата е неспособна да прогнозира, планира и контролира производственият процес и разходите по него, което води до ниска производителност и ниска конкурентоспособност. Естествено всичко това трябва да се изкара от гърба на служителите.
Работна среда също няма. Собственика си го кара на развит комунизъм. Малкото хора , които си дават зор и поне се опитват да свършат нещо са постоянно овиквани от собственика , отношението е най-малко неуважително. Слагачите и ибрикчиите не се закачат. Те имат важната задача , да плюят , да доносничат и да въртят селски интриги. Тези качества са високо оценявани и търсени от собствениците.
Собствениците се обгражда само и единствено с плужеци, доносници ,слагачи и интриганти. Същите тези теглят цялата фирма надолу и гледат каквото може да се прибере и където може да се изклинчи, къде да се удари нещо на частно, като същевременно гледат по всевъзможен начин да докажат на собственика ,колко са незаменими.
Постоянните издънки на тясното обкръжение на собственика се замитат като се върти интрига срещу някои от малкото хора , които се опитват да си свършат работата и им нарушава рахатлъка. При липса на такъв си плюят подчинените или един друг според случая. Ама иначе фирмата се бие в гърдите по обяви как се работело за западна Европа , ама 30 години опит , ама онова ..... Като цяло много правеж, потресаваща селяния и тотална шизофрения.
Тясното обкръжение на собственика е и причина фирмата да продължава да копае дъното. Всеки следващ месец, дъното се копае все по-упорито.
Колектив като цяло няма. Има отделни колеги, които са свестни.
Кадрови подбор няма, който се излъже да почука на врата той се взима. Като цяло се работи с утайката на Пловдив и региона. Текучеството на персонал е голямо. В редките случай, в когато някой читав се излъже да почне, не се задържа дълго. Постоянно има обяви за работа и се търси персонал през фирми. Ама баламите стават се по-малко. Пловдив не е голям град , а славата на фирмата и собственика служат като добра анти-реклама.
3. Обобщение : Изминалата година фирмата стана на 30 години , а собственика дори не излезе да поздрави хората , камоли да ги почерпи по един бонбон, Сакън някой да не отвори дума за пари. Всеки сам може да си направи необходимите изводи.
Приятелски съвет, колкото по-далеч, толкова по-добре.
Далеч от Скачкови!
Евтини, безскруполни, феодалчета.
Зад гърба им стои капитала на Каролев, а с него и политически чадър срещу законите.
Нормално ще ви държат възможно най-дълго без трудов договор, а когато най-после подпишете, ще се окаже, че заплатата е 60% от договореното. Имах колеги, които подписаха чак на 3-тия месец.
Всеки месец ще ви кръщават с по някой и друг надник, който ще обещават да изплатят следващия месец.
Извънредният труд е задължителен, без оглед на разпоредбите на КТ, за това пък се плаща с коефициент 1,4. Няма събота, неделя, празници.
А има вечен извънреден труд, защото Скачковите толкова могат да смятат и планират. Поемат срокове и ги проспиват. Но не се притесняват-извънредният труд е задължителен.
Машинният им парк е еманация на манталитета им. Любителска техника и евтини тарикатлъци. Вечно нещо е развалено, компромисно и любителско.
Ще спомена и един бисексуален мотив, на най-високо ниво, който рано или късно ще ви изиграе лоша шега.
Условията на труд са животински.
Феодализъм.
Преди време се бях замислил да кандидатствам в тази фирма,и поразпитах тук там за да чуя различни мнения от тези които са написани тук.Та от мой познат разбрах че положението хич не е розово.Негов приятел е дясната ръка на собственика и по думите на въпросния господин целият персонал е от пълни некадърници които си нямат никаква представа къде се намират и какво правят.Имат много работа но нямало кой да я свърши както трябва.Двама-трима въртяли цялата организация,и благодарение на тях се получават горе долу нещата.Естествено се отказах като чух това,защото не искам и аз да влизам в горе посочената графа "НЕКАДЪРНИК".Ай сектир от такива копой които си плюят така подчинените.
НЕ МЕРСИ!
Подробна оценка от Дани
Имам 6 месеца стаж в фирма Мебелор и напуснах поради стартиране на личен бизнес.
Оставам с много добро мнение за фирмата. Най-доброто е екипа с който работех, заплащането е коректно и съобразено с извършената работа, фирмената култура е от семеен тип ориентирана от една страна към стабилност и контрол, а от друга към гъвкавост с пазара.
Мебелор е филма, която продава луксозен краен продукт на контрагенти от целя свят с което реализира много добра добавена стойност и оформя имиджа на българските продукти.
Производствени фирми с изцяло българско участие трябва да бъдат поощряващи и поддържани защото стават все по-малко.
Подробна оценка от инж. Костадин Райчев
Работех за фирма Мебелор ООД от декември 2017 до август 2019 на длъжност Проджект мениджър.
Какви ли не коментари видях преди мен. Пълни глупости.
Фирмата си е много добра. Всъщност това ми беше най-дългата работа. Шефа -инж Иван Скачков няма грешка. Плащат винаги на време. Да, като навсякъде има тук таме забележки , къде не неможеш да се разбереш с някой закостенял кадър,къде нещо не излезе точно , къде на някой не му е ден.Но като цяло фирмата е страхотна, а аз незнам кои са били особено анонимните хора коментирали преди мен, но Мебелор е място където те приемат като част от тяхното семейство. Не се иска нищо повече от това да си свършиш работата. Пак казвам отношението е коректно, а самото естество на работа е тежко,така че слабите хора просто не издържат и после пишат лоши коментари( както по принцип правят слабите хора навсякъде ).Аз лично напуснах,защото съм в период от живота си,в който винаги трябва да търся и да искам повече ,пък и по случайност попаднах в тази сфера,която е далеч от интересите ми. Но истината е, че с удоволствие един ден след като осъществя целите си или не намеря необходимото удовлетворение осъществявайки ги с удоволствие бих се върнал да работя отново за семейство Скачкови.
Даже мисля тая година да ходя на банкета на фирмата.
Иначе за фирмата има потенциал.Само за 2 г. аз видях как изградихме от нищото цял един отдел и той заработи с пълна пара. Колегите ми основно в Проджект мениджърските отдели бяха страхотни. Копче немога да кажа за тях. В производството също намерих приятели.
В инжнинерно конструкторския отдел срещнах страшно интересни хора и като цяло научих адски много от всеки един ("Занаят не се учи Коце,занаят се краде " - инж. Митко Габров ). Направих огромно количество контакти.
Изпитвам само благодарност към тази фирма и не смятам за сериозен какъвто и да е било друг коментар по неин адрес.
Преди година бяха пуснали обява за работа с заплата 900-1200 лв.
Отивам на интервю и един високомерен дебелак ми заявява, че заплатата е 800 лева. Тръгнах си на момента. Пълен измекяр! Оттогава насам още два три пъти са пускали обяви ..
Тактиката на Управителя е да ви прикътка с големи обещания на интервюто за работа. Един път започнал там реалността е друга. Ако не идвате съботите, неделите и празниците, смятайте че сте в черния списък! Не чакайте увеличение на заплатата, дори да си вършите работата, както трябва! Там няма колектив, с малки изключения! Нещастни селски комплексари, които се чудят кой да вкарат в някоя интрига! За бога не ходете там!!!
Тотално измислена фирма .Голямо име бедно положение. Дали хиляди левове за видео камери , сега отново хиляди левове за заплатана копой който да обикаля дебне и донася на собственика кой какво е казал направил . Даже и снима с телефона . Вместо с тези 2000 лева да мотивира 20 души да знаят защо идват на работа ги дава на некомпетентен , технически неграмотен плужек който не върши и работа и за сто . Чувал съм че на времето имало партийни секретари некадърни но лоялни доносници , е тук е същото . Сякащ сме роби с надзирател .Който ска да работи , и съботи и недели ако не идва в събота да го гледат на криво като вземе отпуск да си получава половината заплата и вечно да са недоволни от работата - добре дощъл. Като е търгнало господата Скачкови сами ще си правят мебелите.
Тази фирма е пълна пародия, днес имах насрочено интервю за работа,но явно дребни неща като да си спазиш уговорката не са от значение за ръководството. След 30мин. чакане + още 10мин. понеже отидох по-рано както е реда, случайно мина една жена и ни каза, че ще си почакаме. Щом не могат да организират интервю и са повикали всички кандидати по едно и също време, как да им вярвам, че ще ми платят в края на месеца.