Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Държавен фонд Земеделие /img/frontend/nomap.png"

Държавен фонд Земеделие

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 70 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 70


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Канидатствах през пролетта на 2010 г. за експерт ПСМП в едно от ОД-тата.Голямо треперене и недоспиване от притеснение изживях,докато се явя на теста.Между другото този сайт много ми помогна да си направя изводи как ще протече изпита.Благодаря!Екселска таблица с изчисления /направих си формулите и т.н./,тест с 10-15  въпроса /хората бяха написали кои закони и наредби да се прегледат/ , а интервюто е приятен разговор - дори можеш да попиташ как си се представил на предната част.Ошашавих се като видях,че софтуерът е Vista /работила съм само на XP /,но 5-10мин.загубих само,докато разбера кои икони къде са - важното е да не се паникьосваш и отчайваш,пълна концентрация.
Материята ми е в доста позната,тъй като предходната ми работа беше административна и пак в тази област,но......притеснявах се ,че нямам "връзки".Еее,не се стигна до там!
Така че , подготвени ли сте - действайте смело!
P.S. Стигнах до извода,че кандидати с много добро владеене на 1-2 езика /английски и друг от европейските/ или с икономическо образование имат лека преднина.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте!
Аз също кандидатствах за отдел договориране на ПРСР, но за съжаление не издържах теста. Вината е изцяло моя. Провалих се на ЕКСЕЛа. Задачата не е "съвсем елементарна" както я описват по-долу някои други колеги. Първо аз не можах да разбера какво точно тр. да се направи, после тр. да се приложат условни формули, но при положение, че не разбрах условието пак казвам, че вината си беше само моя. Другото което тр. да обърнат внимание кандидатите е че Офис пакета е 2007. Да за някои няма проблем - нали е едно и също с 2003, но все пак имаш 1 час за целия тест така, че всяко забавяне би те затруднило. Ааа .. и Уиндоуса е "Виста" - (гадост - за мен), но все пак всички държавни институции са на него.
Преводът от английски не е чак толкова труден за хора със средни познания - по-скоро лесен.
Въпросите от теста не бяха само от ПРСР, а бяха включени въпроси от областите на обществените поръчки, Устройство на админ. уредба, счетоводство..и др. така, че ...подгответе се - само с обща култура не става.
Що се отнася до връзкарите .. нямам поглед, а пък и не достигнах до интервюто защото се провалих на теста. Все пак по мои наблюдения тези около мен които си направиха таблицата и превода после ги видях в списъка с успешно взелите изпита. Как е било на интервюто .. нямам представа. Все пак конкуренцията беше доста голяма.
Та ... лично мое мнение -  колеги които искате да кандидатствате в ДФЗ, не губете кураж. Подгответе се добре. Надявам се да съм Ви бил полезен с информацията. Познавам човек който без никакви връзки работи там вече 2 година. Лично аз пак бих се пробвал (без връзки) и се надявам, че ще стигна поне до интервюто...)))
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой може ли да каже какви бяха въпросите за интервюто за експерт "Договориране"  е сектор Развитие на селските райони и какво става след като изтече гражданският договор.Преназначават ли се хората или си заминават. Доколкото знам договорите са за две години, но след това какво става......


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В момента търсят ли се работници в фонд Земеделие


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

 Здравейте отново,
Отдавна не бях отварял страницата с мненията , но ето, че има още един "колега", който е изразил своето мнение. Поздравления, че се е престрашил.
Нали може на ти? Надявам се нямаш против. Какво правиш в този форум, след като не си бил одобрен за сключване на доовор и още повече - ДОВОЛЕН СИ ОТ ПРОВЕДЕНИЯ КОНКУРС :)) Наистина приятел - какво правиш тук ? Адвокат си на фонда, или пък си просто някой, който не се е явявал изобщо на "конкурса", или г-жа Бедрозова?
Наистина интересно е твоето мнение - кратко, "съдържателно" и най-вероятно "меродавно", по което се различава от моето.
Пропускът е изцяло мой :) Но нека все пак да погледнем фактите, съгласна ли си ?
1. 80 кандидата казваш - започват наравно "неравната" битка ;)
Да, но не са 80. И като каза, че си била и ти "кандидат" , ако наистина си идвала щеше да напишеш, че реално явилите са не повече от 50 човека, а може би и по-малко. Тъй като в деня, когато аз се явих почти половината не бяха дошли на въпросния "конкурс".
2. "Комисията", ако я смятаме за таква, хора около 40 - 45 години ( доста нетипично за ДФЗ, където се посочва , че работят много млади хора около 30 г. средна възраст), задаваха такива интересни въпроси - "Ти доста често си сменял работите, почти на 1 година и малко" - "Ти" - това е формата за обръщение към непознат човек - но все пак това е БГ , столицата, хората са мили и учтиви, а не че нямат елементарна култура. Тези "добронамерени" и "интелигенти" хора , заети с "подбора" на "кадрите", за съжаление отгледани по времето на комунизма, с този въпрос ме наведоха на мисълта, че и това е поредната държавна, закостеняла и мудна система, където искат да си мишок, кон с капачета, т.е. най-вероятно търсят твоя профил уважаема Г-жо. Наистина в днешно време да си смениш работата е нещо неморално към работодател, няма значение, че фирмата е фалирала, това вероятно не се брой за причина, ако смениш работата. Само за обща информация ще ти кажа, че за разлика от нас в истинската Европа, хората не се страхуват да сменят често работата, докато намерят най-доброто и те се чувстват наистина полезни на работното си място. Но това е дълга тема - комунизмът в България и свободномислещите хора в Европа).
3. Повечето от хората на "конкурса" не бяха чували за обществени поръчки, тогава научиха, че има закон и т.н. Но да речем , че освен "юристи", им трябват и "икономисти". Тогава какъв беше критерият за подбор ;)) Правихме едни таблици, едни тестове, едни чудеса... и какво се оказа, че няма значение какво си направил, а интервюто с тази "комисия" от трима служители на "кадри" :)) Тези хора очаквали да им се явяват кандидата от "възложители " по ЗОП, а не просто хора, които имат опит с участието в ОП. Ще си позволя да кажа - ПЪЛНА ПАРОДИЯ - тотално неразбиране и невежество.
4. Не разбрах връзката, която си направила с излизането на резултатите, моя коментар и това, че правилно комисията не ме е избрала? Били ми разяснила?
Благодаря на всички, които все пак си правят труда да четат и моите дълги и подробни обяснения :) Аз имам доста впечатления от поредния "конкурс" в ДФЗ. Да, сигурен съм, че има и доста професионалисти във фонда, хора попаднали по реда :))
Е, питам се аз, докато критерият за започване е "Колко време си работил при предишния си работодател", т.е. трябва да си търпял всичко, няма значение какво и как и защо, трябва да си мишок и да си трайкаш, тъй като и ДФЗ търсят такива "професионалисти". И това го казвам, защото имам няколко познати във фонда и са ми разказвали надълго и нашироко за атмосферата отвътре.
Е, очаквам вашия "меродавен" отговор "колежке". Какво ли ще напишете. Да аз смятам, че бях подходящ за длъжността, защото имам образованието, опита, характера, уменията. При одобрени 4-ма от около 40 - 50 кандидата, има основание за замисляне и подозрение нали така ?


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз също бях кандидат за длъжността "Експерт обществени поръчки" и също не съм сред одобрените за сключване на договор. Но за разлика от предходния изказал се, не смятам, че интервюто е минало формално и че комисията назначава хора с връзки. Моето мнение е, че комисията наистина бе силно заинтересована да избере най-добрите кандидати от всички явили се. Всички задавани въпроси по време на интервюто, са доказатество за това.
   Е, защо не проумееш, че от 80 кандидата има и други, които са се справили със задачите и са направили по-добро впечатление от теб на комисията?
Самият факт, че след публикуване на резултатите, влизаш и пишеш в този сайт мнението си и го представяш за меродавно, е доказателство, че комисията е направила правилния избор, че не е взела теб.
С пожелание за успехи!
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

 :) Приятели, сънародници и бъдещи кандидати. Тъй като обикновено се изисква някаква форма на "висше" образование, когато кандидатстваме за работа в този фонд, ще ми бъде изключитено лесно да обясня накратко какво представляват конкурсите и разбира се самото " оценяване " от "експертната комисия".
1. Таблица на т.нар. "Ексел" - обиквеното не е трудно :) но не се притеснявайте и да се справите, и да не се справите, продължавате всички дружно напред :))
2. Има тест в областта, която кандидатствате. Разбира се, тук има въпроси, които би трябвало да "отсеят" още малко кандидати, но спокойно :)) - целта не е тази. Отново продължавате напред. Няма никакво значение кой какво е отговорил, колко е вярно или не :))
3. "Интервю" - най-интересната част от целия " конкурс " - сядате срещу, да речем трима служители, които задават стандартни въпроси, разбира се отегчени ( това е поредният за тях ден с нищо неподозиращи хорица , които се надяват , че могат да впечатлят с някакъв опит или стаж, знания или интерес в сферата) . Спокойно ;)) и тук няма никакво значение какво - въпроси и отговори - колкото да не заспят горките хорица ;))
Накрая идват и самите резултати, които се обявяват в неопределен период от време след "конкурса" :) и нас не ви остава нищо друго освен да чакате.
Препоръчвам да не ги чакате, а да си търсите друга работа, тъй като, за да чакате резултатите онлайн, най-вероятно не сте сред избраниците. Е, нали сме в България ;) няма нищо страшно. Погледнете го от философската му страна. Почти няма област ( като изключим лекари, инжинери, адвокати и още няколко) , в които да работят хора, които наистина да си разбират от работата и да са квалифицирани. :)) Няма нищо, които не може ще се научи на място.
И за да не се чудите защо пиша всичко това - ще ви изложа накратко моята скромна кандидатура, за която мислех, че като имам опит в областта и сам с подходящото образование ще ме вземат :)) Няма такова нещо. Предолагам не им трябват някакви все пак знаещи хорица, а им трябват определените индиви с трите имена, ЕГН и адрес, както са им подадени някъде отгоре или отдолу ;))
Имах честта да се явя на конкурса за "експерт" в сектор "Обществени поръчки", отдел "Правен". Уви, не успях да "спечеля" доверието на тези мили хора от интервюто :) колкото и да бяха съгласни, че е необходимо да има юристи в сектора , се оказа, че явно не е точно така:). Бях първи на таблицата "Ексел", задачата не беше трудна, но все пак :) нали това са техни критерий. На теста за материята по обществените поръчки нямах грешни отговори, доколокото си сверих след това със закона. Но тези нямаха явно никакво значение. Отивам на "интервюто" и там минах за не повече от 5 минутки :) Хората от уважение не искат да те задържат и да проверят наистина дали би бил подходящ служител на фонда :))
И така драги приятели, с риск да бъда обвинен от настоящи служители, които ще заявят, че са почнали без "връзки", а несъмнено има и такива служители, все пак около 1600 човека работещи там, реших да споделя своите скромни впечатления относно цялата процедура по "конкурса" и "интервюто" за работа.
И все пак човек е длъжен винаги да опитва, да не се отказва от своите желания, намерения, цели :)) Просто имайте предвид написаното, за да не се изненадвате изобщо, ако отговаряте на условията, справите се добре, но не ви "одобрят".
С уважение,
Бивш кандидат за работа


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

    Няма никакво значение как протича, важно дали има кой да те уреди. По принцип всички минават първата част, останалото е лична преценка и то субективна на комисията.


кандидат за работа

-39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-4
Местоположение
-5
Колеги
-4
Работна среда
-4

теста е на ексел, като ти дават една таблица, към която трябва да добавиш ред, да сортираш по една от колоните, да намериш сума на една колона, да й изчислиш ДДС и само едно е по-трудничко: всички числа над 40000 да ги обозначиш с червено( с форматиране). накря записваш таблицата и я принтиш на един лист. Има и въпросчета свързани с работата на фонда, например: коя култура е многогодишна : а)ечемик, б) рапица, в) люцерна и други подобни, но само 5 на брой, не са страшни. Ако искате да се представите добре отделете поне няколко часа да поразгледате и прочетете нещо от сайта на ДФЗ, ще ви е от помощ. Успех :)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

здравейте,имам изпит на 19,05,2010, в дфз за експерт към техническия инспенторат.някой знае ли как протича,защото нямам информация

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?