Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

АСБИС България ЕООД / ASBIS /img/frontend/nomap.png"

АСБИС България ЕООД / ASBIS

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 31 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 31


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Нямам никакво отношение с фирма АСБИС, но случайно попаднах на това място и видях замесено името на мой бивш колега, когото безкрайно много уважавам и ценя. Ще си позволя да напиша няколко реда.
Служител съм на "Орбител" ЕАД и дълги години работих с Емилия Ботева, преди тя да се премести в Асбис. Ще се съглася изцяло с мнението на г-н Йорданов, който в интерес на истината не познавам. Докато работеше в Орбител, Емилия беше страхотен колега и приятел. Тя е една много емоционална личност, изключителен професионалист и перфекционист. Частица от Орбител умираше винаги, когато някой колега напускаше, за да търси нови предизвикателства, но Емилия винаги успяваше да намери нов достоен човек за освободената позиция. За мен лично една много голяма част от духът на Орбител си отиде заедно с нея след напускането й.
За мен беше удоволствие и чест да работим заедно и се радвам, че познавам такъв невероятен човек като Еми.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

 Самодоволни "хора", бедни души. Даже управителя на фирмата няма собствено мнение, а цитира най-големия си конкурент. Ужасен съм!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Привет на всички,
които са любопитни да видят в сайта дали има нещо ново писано за фирмата в която работят или на бъдещите ви колеги които се колебаят дали да постъпят на работа, все още.
Не мога да не пиша и аз съм от късметлиите, но без кавички, защото си е късмет да не си ВЕЧЕ на работа в Асбис България ЕООД.
За моя голяма радост аз поддържам контакти с ХОРАТА, които бяхме от късметлийския тираж, но НЕ и с тези 10% героийски издържащи във фирмата, заради риска да не бъдат натирени по ЕМИЛИЯНСКИ - грозно и некадърно, че контактуват с късметлиите.
Аз не гледах въпросната HR-ка на криво, аз НЕ я гледах изобщо, защото има една приказка - Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края.
Не мисля да пиша какво е било преди и какво оставихме като живот и среда във фирмата. Аз не се връщам назад в миналото, особенно когато нещо хубаво е било омазано по ЕМИЛИЯНСКИ.
Мога да кажа за себе си, че съм прекалено горда и смела, и не търпя нетърпимото, и мисля да запазя тези си качества.
Асбис ми помогна да затвърдя вижданията си, какво искам и какво търся за да се отдам на 100%, и поне за сега смея да твърдя, че съм го намерила в нова среда с ясни правила, коректни отношения и законно обосновани във всяка една посока на действие от страна на ръководството.
И на края нещо лично от мен за всички вас :
Усети това, което не виждаш и ако не ти хареса се бори най-вече със самия себе си, защото на края оставаш ти и голата ти съвест, всичко останало е преходно.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

За съжаление нямам време и желание да пиша толкова подробно писмо, като Теодора, но пък ще я подкрепя на 100%. И аз не съм си позволявал досега да пиша по тия форуми, но призива за мнения на светло ме заинтригува.
Ще отбележа и точките, които спред мен заслужават внимание:
Уместно е да вметна, че не бях единствена. Това се случи и на други "късметлии". - и аз съм един от тия.
Асбис България за мен лично беше "фирмата-мечта". Подчертавам беше!!
там имаше само готини колеги, работеше се в спокойна и приятна, дружеска атмосфера, и беше цяло удоволствие за мен да ходя на работа наистина - 90% от хората, които ги интересуваше накъде върви фирмата, вършеха си работата с желание и отговорност (а не сляпо, спазвайки спуснатите заповеди) напуснаха или бяха изгонени. Останаха само мижитурки, които им казваш ставай, те стават, казваш им завивай - те завиват, оставяш ги намира и те си стоят намира. (моля оставащите 10% да помнят, че това не се отнася за тях :))
назначихте на работа едно много много специално за Вас лице и всичко хубаво в тази фирма, поне за мен, "отиде по дяволите". - това да го коментирам ли? Тя погледна всички накриво, който й отвърна на погледа - беше изгонен, останалите останаха на работа. Как пък на нея нищо й няма, а има проблем с всички (ествествено без новоназначените от нея 15 човека, които тя е избрала и я гледат в очите като шефка). Как може всичките изгонен да бяхме викани да даваме обяснения пред вас и пред нея за отношението си към нея, пък нямаше случай веднъж да я чуем да обясни поведението си. Пазехте както орлица пази малките си или петел - кокошките си.


бивш служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-2
Потенциал
-4
Местоположение
-1
Колеги
5
Работна среда
1

Уважаеми г-н Йорданов,
Аз своето мнение Ви го казах отдавна при това "без да се срамувам". Позволих си гледайки Ви в очите, да задам неудобни въпроси и да изкажа мнение, без да се страхувам от факта, че може да ме уволните, за което впрочем, Вие тогава директно ме предупредихте. Резултатът от моята смелост и проява на отговорност на мнозина е известен - съкращение в щата на дължността "Главен счетоводител". Този прецедент ме накара в последствие да давам обяснения на интервютата си за работа, дали тази фирма все още съществува, след като е присътпила към съкращение на главния си счетоводител.
Без коментар!!!
Уместно е да вметна, че не бях единствена. Това се случи и на други "късметлии". 
Така, че Вашите призиви да не се замърсява интернет простарнството със скверни думи по адрес на Асбис България и нейния мениджмънт, звучат меко казано наивно. Живеем в свободна държава и самият факт, че тези сайтове са създадени с цел подобни дискусии и позволяват подобно анонимно изразяване на мнение, както и факта, че на тези сайтове битуват много много по-нелицеприятни мнения за други мениджъри и фирми, би следвало да не Ви хистеризира. Не разбирам защо това довежда Вас и още няколко човека от обкръжението Ви до такава нервност. Още повече, стана ясно, че вие мненията несъвпадащи с Вашето не ги вземате под конструктивно внимание, независимо дали са идентифицирани или анонимни.
А иначе бих могла да кажа, както много пъти и пред много хора съм го заявявала - Асбис България за мен лично беше "фирмата-мечта". Подчертавам беше!!! Там работеха най-свестните шефове, там имаше само готини колеги, работеше се в спокойна и приятна, дружеска атмосфера, и беше цяло удоволствие за мен да ходя на работа наистина. 
Но за съжалиение, всичко това беше факт приблизително до времето на миналата есен, когато назначихте на работа едно много много специално за Вас лице и всичко хубаво в тази фирма, поне за мен, "отиде по дяволите".
Искренно желая успех на Вас, бизнеса и всички добри хора, които работят там. Тези хора заслужават да работят в една добра среда и да получават необходимото им уважение в морален и материален еквивалент.
С най-топли чувства:
Теодора Новева - Бивш Главен Счетоводител на Асбис България ЕООД


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Най- накрая самият Петър Йорданов да пропише , а не да трие както караше да правят по другите сайтове.
Ами г-н Йорданов, тук всеки си пише мнението и коментарите, според мен е важно да има смисъл и поука от всичко написано, а не да се търси отговорност - защо някои са си позволили да пишат.
Между другото защо няма положителни коментари или становища, а само по остри и вашето с което сте се опитвате да се скарате на лошите драскачи.


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Нямах желанието да пиша в БГ работодател, но писанията тук от последните месеци надхвърлят рамките на приличието. Бих коментирал с всеки, който има доблестта да се представи със собственото си име, всички въпроси, касаещи АСБИС без значение дали това ще е бивш или настоящ служител или клиент.
Това, което мога кажа и сега е, че фирмата продължава успешно да се бори с кризата и с нелоялната конкуренция. Заплатите на всички служители от екипа са на светло и всеки, който е показал, че е способен, може да е сигурен за пътя си напред и нагоре. Нападките към мениджмънта като некоретнен, нелоялен, безумен и водещ фирмата към фалит, както вече писах, надхвърлят рамките на приличието. Затова ”Истина”, ”лола”, ”ая” и останалите да не се крият зад псевдонимите си, а да излезнат и кажат това, което мислят с истинските си имена, така както правя аз.
Отделно искам да кажа за отношението към HR, което минава всякакви граници. Подобни личностни нападки и обиди говорят най-вече за нивото на писачите, но да публикуваш ”изявление” от името на HR и да го обсъждаш след това с обидни думи е най-малкото неприлично, а може би и подсъдно. И искам да обявя още един път, че всички решения във фирмата се взимат от мениджърското ръководство и подобно лично отношение би трябвало, ако го има, да се отнася към нас, а не към който и да е било служител на фирмата.
И тъй като длъжността на Емилия Ботева – HR, е една от малкото, които са ми директно подчинени, ще си позволя няколко думи по въпроса и аз. Освен с основните си задължения, свързани с организационното развитие на АСБИС, подбора, обучението и мотивацията на служителите, тя е ангажирана и с други дейности, свързани с търговски или маркетинг въпроси. И в двата случая оценката ми за резултатите от нейната работа е изключително висока.
Искам да завърша краткото си експозе с думите на колегата Петър Иванов, управител и собственик на Солитрон:
Поздрави към всички, които не се страхуват да застанат с името си зад своето мнение. И пожелание към всички „анонимни” – първо изкажете мнение, от което не бихте се срамували, и чак след това го напишете където и да е.
Петър Йорданов
Управител


-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
0
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-2
Местоположение
-3
Колеги
-3
Работна среда
-2

Не, само наглост и простотия са необходими - нищо повече. А въпросната персона ги притежава в изобилие.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

А колко кураж се иска за да го направиш ;)


-26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
-4
Колеги
3
Работна среда
-4

Шапка свалям за това самопризнание. Иска се голям кураж, за да го напишеш.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?