Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Нетера ЕООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Район р-н Младост, бул. Андрей Сахаров, 20а&markers=София,Район р-н Младост, бул. Андрей Сахаров, 20а

Нетера ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 17 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 17


настоящ служител

25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
1
Потенциал
2
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
5

И аз се зачетох в мненията, и малко или много ми стана неудобно и реших да напиша един коментар. Има по едно, две мнения на година, което само по себе си говори. При компания от 120-140 служителя, сами може да си направите изводите.

За техническия отдел, каквото и да се говори, ще е малко. Абсолютно всеки един колега те уважава като човек и като личност. Мениджърите са на адекватно ниво като винаги съм срещал помощ и разбиране. Човек ако иска, може да научи много, може да се развие и да се запознае с голям набор от услуги. Абсолютно всеки един служител е насреща, за да помогне...и то не само да ти свърши работата, ама и да ти даде know how.

За големия набор от придобивки, както и развлечения няма нужда да се коментира. Фирмите, основани от българи и даващи такива придобивки, се броят на 5-те ми пръста на едната ръка.


бивш служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
5

Случайно попаднах на последния коментар и другите по-долу... и тъй като близо пет години си вадих хляба в тази фирма, просто ръцете ме сърбят и аз да напиша мнение....
Това което е написано за Мариела Георгиева в последния коментар от клиент е абсолютно точно и въобще не е преувеличено. Тя трудно различаваше детайла от общото, важното от маловажното, нещата определено не и бяха ясни а когато трябваше да се действа в спешен порядък - изпадаше в паника. И какво от това.... и на много други места има такива мениджъри, който просто "командват" и не вършат друга работа.
А това, че кафето е на зърна - и това е абсолютно вярно, но не тези неща определят облика на фирмата, която безспорно има традиции в телекомуникациите.
Това за трите процента пазарен дял - нямам представа дали е така, но ако се преброят играчите на този специфичен пазар и се погледне с колко служители фирмата държи този пазарен дял, то това определено ще бъде в полза на фирмата, защото освен печалба има и един друг много важен показател като "рентабилност на печалбата", по който фирма "Нетера" е по-напред от много по-големи....
От тук идват и по-високите заплати от средната в този бранш и допълнителните социални придобивки, който други големи фирми просто нямат... и кафето на зърна!!!
Всичко това обаче не идва даром, а се постига от хората които работят там..... и от управителя!!!
А нещата са пределно прости - във фирмата има строга двустепенна субордонация /сиреч бюрокрацията е сведена до минимум/, има и строги фирмени правила и то за ВСИЧКИ...
Освен това фирмата има и от "всичко по малко" като съвременна техника и е много удобна и престижна за старт в кариерата и последваща реализация в по-големи и по-богати фирми...
Като гледам сайта на "Нетера", нещата определено се развиват в правилната посока, защото вече се предлагат цяла палитра от облачни услуги.... а други фирми в този бранш дори не си правят труда да си актуализират сайта...
Убеден съм, че фирмата ще продължава да върви напред, поне още двадесет години, а това вече е феномен....


клиент

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-5
Работна среда
1

Моето мнение изразено за тази фирма е изключително негативно. Мениджмънта е с представител от Мариела Георгиева, която е представител на школа БТК от 1950 г. Остарели знания, които ги е прилагала в тел.централи в БТК, но за съвременната технология е кръгла нула. Това е фирма, която има бизнес клиенти с пазарен дял едва 3% хахахаха - хората още ги бъркат, че са телевизия, а не интернет компания. Толкова са неподготвени за пазарната реалност, в която живеем, че са им останали единствените активи - едно хале, в което събират машините на хората и до толкова. Нямат никаква идея нито за краткосрочни, нито за дългосрочни цели. Пълна смешка, фирма само за посредствени кадри, всеки от бранша го знае, то и затова всички интернет-оператори ги мразят и не ги уважават - заради решения от вече остарелия кадър Мариела Георгиева и лигльовците покрай нея. Бягайте далеч, ако сте добър кадър от бранша, не сте за там. Губите си времето, а те няма да се оправят.


бивш служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

Инцидентно попаднах на коментарите по долу за Нетера, та реших и аз да споделя малко инфо за тези който се интересуват


Работих в Нетера известно време, не малко.

Не е идеалната фирма за работа, но пък мога да кажа, че е едно от най-добрите места където съм работил.
Във всеки отдел е различно, предвид естеството, експертизата и т.н на тези хора.

За теези който се интересуват за работа в технически отдел, особено в NOC и ИП мога да кажа че няма да сгрешат. Колегите са много адекватни, има какво да се научи, и атмосферата е доста криативна.
Откакто Маринела Георгиева зае поста Технически директор преди може би 10-11 години технически отдел се развива много добре. Факта че има много инженери който работят в последните 10 години е показателен колко е сериозна фирмата. За разлика от големите оператори, Нетера си цени добрите кадри и се мъчи да ги запази.

Има много хора който започват и след това или ги разкарват или те сами се разкават, защото са неграмотни и не искат да се научат, или се опитват да скатават, не се вписват в екипа и т.н

Обратно на тях има не малко хора който са напускали по една или друга причина и след това са се връщали.

Относно заплащането и придобивките бих казал, че Нетера предлага повече от една голяма компания.

Винаги е имало добре оформен кухненски кът, където хората могат да обядват без да излизат и да пръскат пари по ресторантите.

Къфето е на зърна за разлика от повечето други места, където ти слагат една Вендинг машина само за да покажат, че и те осигоряват нещо. Мед, чай, мляко и т.н са консумативи, който в повечето фирми не са и чували.

По мое време имаше 2-3 пъти плодове. Сега не знам как е.
Теамbulding всеки месец или пък в някой от отделите си събираха парите и правеха нещо по мащабно с преспиване.

Не зависимо от позицията получаваш служебен телефон, който ти самият можеш да си избереш до 300 лева и ако искаш нещо по добре не беше проблем да си го доплатиш.
Сима си идва с Data и Voice в рамките на 50-60 лева.
50 процента от спортните мероприятия се покриваха от компанията.
Допълнителното здравно винаги е било на ниво, предполагам че все още е така.
До колкото знам на дежурниоте инженери им покриват и домашният интернет.
Служебната телевизия също не е за пренебрегване.
Неща за който в болшинството от компаниите могат само да си мечетаят.

Общо взето това е компания за хора който обичат да работят.
За тези който обочат да скатават, ги съветвам да стоят далече.

Надявам се да съм бил полезен


5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
-1
Колеги
-4
Работна среда
-4

Работих в Нетера преди няколко години, но не смятам, че от тогава нещата са се променили особено. Първо много добро заплащане, високо е, получава се на време и има реални бонуси. И с това май се изчерпват предимствата на фирмата, колегите са зле, по-долу имаше коментар за гнездо на оси и въртиопашки-подкрепям с две ръце!Клюкари и интриганти, при това болщинството от жените и крайно безмозъчни. Има и свестни, но се броят на пръстите на едната ръка.Некъдърността е повсеместна и това че фирмата реално печели се дължи на чудесният технически екип. Условията са добри, не мога да си изкривя душата, а работата не е много. С две думи ако доволно посредствен и безгръбначен това е твоето място!


бивш служител

23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-1
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,

чета, чудя се и ми се доплака. Първо да вметна, че работех там 3 години, пряко с всеки нормален служител и със всеки мениджър (включително Невен Дилков). Бих искал да сваля шапка на този "малък-голям" човек, защото колкото и да е претенциозен и специфичен като характер, той осъществява нещо, което никой в България не е постигнал - IT компания на световно ниво (визирам единствено и основно БЪЛГАРИ основатели на компании без чужди инвестиции). Държи на мнението си - айде предайте се, и кажете, че 90% от българите сме такива, че сме готови да склоним глава от колкото да си кажем "нека да е по-трудно". Държи на хората си - макар да има хора, които според коментарите не са ОК, подкрепа винаги ще имат.

Прочетох нещо от сорта "HR-те не били ОК, щото пускали шеги". Драги ми смехурко! Познавам и двете момичета, които работят там и до ден днешен веднъж не съм им видял лицето им без усмивка, винаги когато се говори с тях по даден въпрос - абсолютно винаги са действали адекватно! Относно твоето "чувство на хумор" (кавичките са с цел) единственото, което мога да кажа е "чупи гипса, да не ти го чупи живота". Именно, тези момичета наклониха везните "ми" в полза на Нетера при избор на работодател, въпреки, че имах къде къде по добри оферти за работа (като заплащане). Стига конкретика.

Обичам Нетера! Прекарах 3 години, отслабнах, напълнях, не спах, успивах се, карах се, признавах си - там срещнах едни от най-добрите специалисти - най-добрите приятели и преосмислих ценностите си след като определен човек ми преобърна света.

Мястото: без коментар! Адски готин офис, с невероятна атмосфера! Чисто и комфортно!

Придобивките: спорт, намаления за специфични места свързани с работата ми като администратор, отделно колегите са толкова искренни и ангажирани с всеки, че ползваш намаленията, които компанията ползва като такава, редовни задъжлителни медицински прегледи (1 година). За екстрите и безумно яките фирмени събирания, ще оставя на Вас да прецените, след като станете част от екипа.

Заплатата: тук е момента, в който се посрамвам и си признавам, че напуснах Нетера, само защото бях "закупен". Със сигурност заплатата ми не бе ниска, (имайки предвид и че получих повишение) но явно съм искал повече. Както и всеки в моята сфера.

Хората: има хора "не на място" факт, които със сигурност и все още работещите там ще признаят. Но вярвайте или не, в Нетера съотношението на качество-текучество е в пъти в полза на качеството. Невероятни специалисти, готови не само да те научат, ами и да ти помогнат да ги надминеш. Обучения редовно се организират, (и архивират!) за да може всеки нов/стар служител да има под ръка и в зависимост от желанието - да се учи.

Бих обобщил: препоръчвам Нетера на всеки! Всеки, който е част от IT "съзнанието", че "колкото повече учиш, толкова повече осъзнаваш, че нищо не знаеш". Всеки, който е готов да жертва желанието да живее в лукс, в името на това да се прибира изморен вкъщи, но адски доволен от работата си и за това, че е част от нещо, което обуславя компанията Нетера - а именно - заедно можем много! Компанията разполага със собствен дата център, който покрива европейските изисквания за сигурност, контрол и безопасност. Технологии, които за някои компании в БГ са все още блян - там са реалност!

Надявам се коментара ми да помогне поне на един човек, да поеме с Нетера в правилната посока.

Успех!


бивш служител

-34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Работих за малко в екипа на Цигуларова тя е шеф на търговците там. Ми не ми дадоха шанс и време да покажа и аз какво мога, тя като не харесва някой той директно отпада от екипа. Много мениджъри в тази фирма, всички с голямо самочуствие и без да има за какво. Не препоръчвам фирмата, нито колегите там!


настоящ служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-5
Работна среда
-5

Много гнусно място за работа, гадни колеги и само интриги - верно да си намеря друга работа и се махам от тва скапаняшко гнездо на оси... да не говорим за жените, които явно нямат много работа и връткат опашки


бивш служител

30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
2
Потенциал
2
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
4

Аз наскоро напуснах, фирмата е доста сериозна, мога да кажа само хубави неща. Предходното мнение мисля че е адекватно дори мисля че се сещам за коя позиция става въпрос. Да наистина има какво да се желае от към мениджмънт, но се полагат усилия и съм сигурен че рано или късно ще си оправят нещата. Препоръчвам фирмата, това е място където си заслужава да се поработи. Неща като ежемесечни тиймбилдинги, пари за спорт и разни други придобивки са сигурни. Екипът е от страхотни хора с които се надявам да продължавам да поддържам връзка.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ще опитам да опиша кратко непрофесионалното отношение на мениджърския екип към кандидат за мениджърска позиция.
Бях поканен на панелно интервю без самите интервюиращи да знаят какво е това....
Предвид това, че беше втора среща, се очакваше да получа повече и по подробно инфо за позицията от една страна, от друга страна да ме питат по задълбочени въпроси или да коментираме казуси. Ама не. Задаваха ми абсолютно хаотични въпроси, които няма никаква последователност.
За мен втората среща беше абсолютно загумено време.
Фирмата изглежа ок отвън, но ще трябва да инвестира повече в мениджъристе си.
Моята обратна връзка е  - спешно ги обучете как да интервюират, защото им липсват сериозни знания.
Накрая все пак ми се обадиха да ми кажат, че не са се спрели на мен. След около 15 мин. по телефона в опити да разбера защо ми отказват, чух следното - ами не отговаряте на нашия профил. А кой е вашия профил? Защото аз така и не разбрах какво разбирате под това? Амиииии.....без отговор.
Така че имайте едно наум, като кандидатствате в Нетера.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?