Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Нетера ЕООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Район р-н Младост, бул. Андрей Сахаров, 20а&markers=София,Район р-н Младост, бул. Андрей Сахаров, 20а

Нетера ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 20 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 20


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Като бивш служител вече на фирмата, мога само да обобщя, че Нетера затъва с всеки изминал ден. Заплатите не са високи и все повече колеги се "скатават" от работа. 80% от служителите само симулират работа, а останалите 20% са свръх натоварени.
Мениджърският екип е под всякаква критика и не прави нищо да санкционира или отстрани тези служители, които взимат заплата без да вършат каквото и да е, а напротив точно тях поощрява. За мен това е адски непрофесионално и неадекватно.
Имат добри социални придобивки и добро местоположение и това са единствените положителни неща в тази фирма.
Все повече се налага и лансира международното присъствие, а на нас българските служители не се обръща никакво внимание.
Напуснаха доста съвестни, опитни, работни и дългогодишни служители, което е най-важният фактор, че фирмата вече не е ок.
Ако ви е първа работа е добре за опит в техническият отдел, но иначе няма смисъл да си губите времето там!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Доста доста несериозна фирма. Викнаха ме на интервю , за да правя тест. Казаха ми , че ще ми върнат обратна връзка до 1 седмица. И така и не ми върнаха никакъв отговор. Писах им мейл дори и пак няма отговор.
Сами си правете сметка относно тази фирма!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Защо интервюто в Нетера продължава два часа? Викнаха ме на интервю и ме предупредиха, че отнемало два часа.


настоящ служител

25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
1
Потенциал
2
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
5

И аз се зачетох в мненията, и малко или много ми стана неудобно и реших да напиша един коментар. Има по едно, две мнения на година, което само по себе си говори. При компания от 120-140 служителя, сами може да си направите изводите.

За техническия отдел, каквото и да се говори, ще е малко. Абсолютно всеки един колега те уважава като човек и като личност. Мениджърите са на адекватно ниво като винаги съм срещал помощ и разбиране. Човек ако иска, може да научи много, може да се развие и да се запознае с голям набор от услуги. Абсолютно всеки един служител е насреща, за да помогне...и то не само да ти свърши работата, ама и да ти даде know how.

За големия набор от придобивки, както и развлечения няма нужда да се коментира. Фирмите, основани от българи и даващи такива придобивки, се броят на 5-те ми пръста на едната ръка.


бивш служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
5

Случайно попаднах на последния коментар и другите по-долу... и тъй като близо пет години си вадих хляба в тази фирма, просто ръцете ме сърбят и аз да напиша мнение....
Това което е написано за Мариела Георгиева в последния коментар от клиент е абсолютно точно и въобще не е преувеличено. Тя трудно различаваше детайла от общото, важното от маловажното, нещата определено не и бяха ясни а когато трябваше да се действа в спешен порядък - изпадаше в паника. И какво от това.... и на много други места има такива мениджъри, който просто "командват" и не вършат друга работа.
А това, че кафето е на зърна - и това е абсолютно вярно, но не тези неща определят облика на фирмата, която безспорно има традиции в телекомуникациите.
Това за трите процента пазарен дял - нямам представа дали е така, но ако се преброят играчите на този специфичен пазар и се погледне с колко служители фирмата държи този пазарен дял, то това определено ще бъде в полза на фирмата, защото освен печалба има и един друг много важен показател като "рентабилност на печалбата", по който фирма "Нетера" е по-напред от много по-големи....
От тук идват и по-високите заплати от средната в този бранш и допълнителните социални придобивки, който други големи фирми просто нямат... и кафето на зърна!!!
Всичко това обаче не идва даром, а се постига от хората които работят там..... и от управителя!!!
А нещата са пределно прости - във фирмата има строга двустепенна субордонация /сиреч бюрокрацията е сведена до минимум/, има и строги фирмени правила и то за ВСИЧКИ...
Освен това фирмата има и от "всичко по малко" като съвременна техника и е много удобна и престижна за старт в кариерата и последваща реализация в по-големи и по-богати фирми...
Като гледам сайта на "Нетера", нещата определено се развиват в правилната посока, защото вече се предлагат цяла палитра от облачни услуги.... а други фирми в този бранш дори не си правят труда да си актуализират сайта...
Убеден съм, че фирмата ще продължава да върви напред, поне още двадесет години, а това вече е феномен....


клиент

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-5
Работна среда
1

Моето мнение изразено за тази фирма е изключително негативно. Мениджмънта е с представител от Мариела Георгиева, която е представител на школа БТК от 1950 г. Остарели знания, които ги е прилагала в тел.централи в БТК, но за съвременната технология е кръгла нула. Това е фирма, която има бизнес клиенти с пазарен дял едва 3% хахахаха - хората още ги бъркат, че са телевизия, а не интернет компания. Толкова са неподготвени за пазарната реалност, в която живеем, че са им останали единствените активи - едно хале, в което събират машините на хората и до толкова. Нямат никаква идея нито за краткосрочни, нито за дългосрочни цели. Пълна смешка, фирма само за посредствени кадри, всеки от бранша го знае, то и затова всички интернет-оператори ги мразят и не ги уважават - заради решения от вече остарелия кадър Мариела Георгиева и лигльовците покрай нея. Бягайте далеч, ако сте добър кадър от бранша, не сте за там. Губите си времето, а те няма да се оправят.


бивш служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

Инцидентно попаднах на коментарите по долу за Нетера, та реших и аз да споделя малко инфо за тези който се интересуват


Работих в Нетера известно време, не малко.

Не е идеалната фирма за работа, но пък мога да кажа, че е едно от най-добрите места където съм работил.
Във всеки отдел е различно, предвид естеството, експертизата и т.н на тези хора.

За теези който се интересуват за работа в технически отдел, особено в NOC и ИП мога да кажа че няма да сгрешат. Колегите са много адекватни, има какво да се научи, и атмосферата е доста криативна.
Откакто Маринела Георгиева зае поста Технически директор преди може би 10-11 години технически отдел се развива много добре. Факта че има много инженери който работят в последните 10 години е показателен колко е сериозна фирмата. За разлика от големите оператори, Нетера си цени добрите кадри и се мъчи да ги запази.

Има много хора който започват и след това или ги разкарват или те сами се разкават, защото са неграмотни и не искат да се научат, или се опитват да скатават, не се вписват в екипа и т.н

Обратно на тях има не малко хора който са напускали по една или друга причина и след това са се връщали.

Относно заплащането и придобивките бих казал, че Нетера предлага повече от една голяма компания.

Винаги е имало добре оформен кухненски кът, където хората могат да обядват без да излизат и да пръскат пари по ресторантите.

Къфето е на зърна за разлика от повечето други места, където ти слагат една Вендинг машина само за да покажат, че и те осигоряват нещо. Мед, чай, мляко и т.н са консумативи, който в повечето фирми не са и чували.

По мое време имаше 2-3 пъти плодове. Сега не знам как е.
Теамbulding всеки месец или пък в някой от отделите си събираха парите и правеха нещо по мащабно с преспиване.

Не зависимо от позицията получаваш служебен телефон, който ти самият можеш да си избереш до 300 лева и ако искаш нещо по добре не беше проблем да си го доплатиш.
Сима си идва с Data и Voice в рамките на 50-60 лева.
50 процента от спортните мероприятия се покриваха от компанията.
Допълнителното здравно винаги е било на ниво, предполагам че все още е така.
До колкото знам на дежурниоте инженери им покриват и домашният интернет.
Служебната телевизия също не е за пренебрегване.
Неща за който в болшинството от компаниите могат само да си мечетаят.

Общо взето това е компания за хора който обичат да работят.
За тези който обочат да скатават, ги съветвам да стоят далече.

Надявам се да съм бил полезен


5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
-1
Колеги
-4
Работна среда
-4

Работих в Нетера преди няколко години, но не смятам, че от тогава нещата са се променили особено. Първо много добро заплащане, високо е, получава се на време и има реални бонуси. И с това май се изчерпват предимствата на фирмата, колегите са зле, по-долу имаше коментар за гнездо на оси и въртиопашки-подкрепям с две ръце!Клюкари и интриганти, при това болщинството от жените и крайно безмозъчни. Има и свестни, но се броят на пръстите на едната ръка.Некъдърността е повсеместна и това че фирмата реално печели се дължи на чудесният технически екип. Условията са добри, не мога да си изкривя душата, а работата не е много. С две думи ако доволно посредствен и безгръбначен това е твоето място!


бивш служител

23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-1
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,

чета, чудя се и ми се доплака. Първо да вметна, че работех там 3 години, пряко с всеки нормален служител и със всеки мениджър (включително Невен Дилков). Бих искал да сваля шапка на този "малък-голям" човек, защото колкото и да е претенциозен и специфичен като характер, той осъществява нещо, което никой в България не е постигнал - IT компания на световно ниво (визирам единствено и основно БЪЛГАРИ основатели на компании без чужди инвестиции). Държи на мнението си - айде предайте се, и кажете, че 90% от българите сме такива, че сме готови да склоним глава от колкото да си кажем "нека да е по-трудно". Държи на хората си - макар да има хора, които според коментарите не са ОК, подкрепа винаги ще имат.

Прочетох нещо от сорта "HR-те не били ОК, щото пускали шеги". Драги ми смехурко! Познавам и двете момичета, които работят там и до ден днешен веднъж не съм им видял лицето им без усмивка, винаги когато се говори с тях по даден въпрос - абсолютно винаги са действали адекватно! Относно твоето "чувство на хумор" (кавичките са с цел) единственото, което мога да кажа е "чупи гипса, да не ти го чупи живота". Именно, тези момичета наклониха везните "ми" в полза на Нетера при избор на работодател, въпреки, че имах къде къде по добри оферти за работа (като заплащане). Стига конкретика.

Обичам Нетера! Прекарах 3 години, отслабнах, напълнях, не спах, успивах се, карах се, признавах си - там срещнах едни от най-добрите специалисти - най-добрите приятели и преосмислих ценностите си след като определен човек ми преобърна света.

Мястото: без коментар! Адски готин офис, с невероятна атмосфера! Чисто и комфортно!

Придобивките: спорт, намаления за специфични места свързани с работата ми като администратор, отделно колегите са толкова искренни и ангажирани с всеки, че ползваш намаленията, които компанията ползва като такава, редовни задъжлителни медицински прегледи (1 година). За екстрите и безумно яките фирмени събирания, ще оставя на Вас да прецените, след като станете част от екипа.

Заплатата: тук е момента, в който се посрамвам и си признавам, че напуснах Нетера, само защото бях "закупен". Със сигурност заплатата ми не бе ниска, (имайки предвид и че получих повишение) но явно съм искал повече. Както и всеки в моята сфера.

Хората: има хора "не на място" факт, които със сигурност и все още работещите там ще признаят. Но вярвайте или не, в Нетера съотношението на качество-текучество е в пъти в полза на качеството. Невероятни специалисти, готови не само да те научат, ами и да ти помогнат да ги надминеш. Обучения редовно се организират, (и архивират!) за да може всеки нов/стар служител да има под ръка и в зависимост от желанието - да се учи.

Бих обобщил: препоръчвам Нетера на всеки! Всеки, който е част от IT "съзнанието", че "колкото повече учиш, толкова повече осъзнаваш, че нищо не знаеш". Всеки, който е готов да жертва желанието да живее в лукс, в името на това да се прибира изморен вкъщи, но адски доволен от работата си и за това, че е част от нещо, което обуславя компанията Нетера - а именно - заедно можем много! Компанията разполага със собствен дата център, който покрива европейските изисквания за сигурност, контрол и безопасност. Технологии, които за някои компании в БГ са все още блян - там са реалност!

Надявам се коментара ми да помогне поне на един човек, да поеме с Нетера в правилната посока.

Успех!


бивш служител

-34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Работих за малко в екипа на Цигуларова тя е шеф на търговците там. Ми не ми дадоха шанс и време да покажа и аз какво мога, тя като не харесва някой той директно отпада от екипа. Много мениджъри в тази фирма, всички с голямо самочуствие и без да има за какво. Не препоръчвам фирмата, нито колегите там!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?