Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ / НСИ /img/frontend/nomap.png"

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ / НСИ

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 16 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 16


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, хора! Не пропускайте предоставената ви възможност! Не оставяйте късметът си! Нека не съжалявате след време за подминаването на този текст. Казвам се Димитър, на 39 г. от Карлово. Моят нюхт за сигурна печалба не ми изневери, когато ми се отдаде този невероятен шанс и сега боготворя този ден. След време, много от вас ще ме споменават с добро. Подробно описание за всичко, ще намерите в този сайт:
WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Допълнителни доходи, надомна работа, онлайн бизнес, работа по интернет


-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
4
Колеги
-1
Работна среда
1

Не препоръчвам на млади хора да кандидатстват в институцията, там е "Царство" на хора в пенсионна и предпенсионна възраст, които изпитват фобия от млади хора(това важи главно за пенсионерите на ръководни и по- високи длъжности). На ръководните постове, с малки изключения са поставени лица партийно обвързани т.е "ПИОНКИ", които обслужват чужди и лични интереси. Дори една от дирекциите е оглававана от лице, вече пенсионер, разбира се, работило за бившите структури на ДС, което лице използва методи в работата си, ползвани и преди 89 година. Въпросният "дядо" държи да запази поста си на всяка цена, поради, което ползва методи на сплашване и принуда сред подчинените си. За съжаление тези му прийоми сред по-голямата част от персонала действат, поради "овчия манталитет" на голям процент от работещите там. Качеството на човешкия ресурс в институцията е ниско, работят хора, които са окичили стените в офисите си с какви ли не сертификати и дипломи, даващи им неподплатено в практиката самочувствие, придобити на бутафорни обучения с продължителност 2-3 дни, на които се залага главно на пиячката. Разбира се, има и сериозни и отговорни хора, които работят честно и съвестно, но те са малък процент. Повечето хора работещи там са роднини и се вардят един-друг... съпрузи, братовчеди, дори на съпрузите децата са там. Ако искате да изгубите времето си там е точното място...


настоящ служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Нивото в иснтитуцията е на много ниско никво, но с бухал за председател и някаква пикла за директорка на цяло ТСБ е така. Данните не са верни, не се ходи по анкети за да се изнасят данни по работна сила, ИКП и т.н. важното е да се усвояват пари :) Все пак моята заплата е добра, имайки в предвид мои колежки работещи за по 400 лева чисто хахаха


шубе го/я е и не казва!

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-5
Работна среда
-5

НСИ е една пропаднала институция, без заплащане, със злобни колеги и без потенциал за развитие. Колегите и колежките в тази институция са на средна възраст 55-57 години, дремещи за пенсия, намират се и тук-там някои недоклатени под 55 години злобни стари моми.

Служителите там са тъпчании обиждани от своите ръководители, които всекидневно им напомнят колко са некадърни и как нищо не става от тях. Заплащането няма да го коментирам-за обикновен служител то варира от 420 до 500 лева (освен ако не си човек на някого и не се прави конкурс специално за теб, тогава заплата е 680 лева за младши експерт-даже сега има един такъв конкурс. Иначе заплатката ти е със 100 лева по-ниска и като махнеш 10% от нея се надяваш да имаш различни биологично устройство от останалите хора за да разчиташ поне на процеса фотосинтеза.)

На никой от ръководството не му дреме за теб (изобщо ако знаят за твоето съществуване), те си взимат големите заплати плюс още пари от проекти и прочее.
Ако някой пише книга за "Добър мениджмънт" и в глава "Как не трябва да се управлява институция и как не трябва да се управлява човешкия ресурс" да заповяда по-добър пример надали ще има пред очите си.


настоящ служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
4
Потенциал
-4
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
1

В избирането на псевдонима , с който да напиша мнението си за Националната Статистика........ Няма нищо случайно! Защото една голяма част от така наречените "служители" на това "учреждение" са ИДЕАЛНОТО ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ на героите , излезли под перото на великият Алеко! Предполагам.... вероятно се досещате.... Става дума за "героите" от "БАЙ ГАНЬО" и "ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА"......... Които е чел Българска Класика - вече му е ясно!.... Но тук има редица така наречени "служители" , които трите си имена НЕ могат да напишат БЕЗ ПРАВОПИСНА ГРЕШКА...... Да не говорим за прочита на Класическа БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА!......... С няколко изречения - Това така наречено "Държавно учреждение" с бързи стъпки се приближава към своя край.... А нещата ще придобият още по- драматична украска , когато спомена , че "ЛИКВИДАТОРИТЕ" ще бъдат самите му така наречени "РЪКОВОДИТЕЛИ" и назначаваните почти постоянно "НАШИ ХОРА" от тях..... ВРЪЗКАРИТЕ са , може би , най честото ЯВЛЕНИЕ в НСИ !!! Много по начесто дори от самите статистици , ако въобще има още останали такива там.... УЖАСНОТО ЛИЦЕМЕРИЕ и СЛАГАЧЕСТВОТО пък са най често срещаните черти от човешкия характер , които може да видите из коридорите на Националната Статистика !!! Не виждам как един млад и интелигентен човек-специалист може да просперира в НСИ.... Освен , разбира се, ако НЕ Е "НАШ ЧОВЕК" , роднина или любовник(ица) на някой "висш кадър" от тук! А като прибавим изключително ниските заплати на фона на "огромните изисквания" плюс лицемерието и двуличието на "колеги"..... Нещата стават трагикомични почти!!! Едва ли нещата стоят по различен начин и в други Държавни Институции.... Но в Националната Статистика все едно пропадаш в "МАРИАНСКАТА ПАДИНА" на ЛИЦЕМЕРИЕТО И ВРЪЗКАРСТВОТО!....... АКО СТЕ "НАШ ЧОВЕК" ЗАПОВЯДАЙТЕ ДА РАБОТИТЕ В НСИ! ЩЕ ИМАТЕ ДОБРА ЗАПЛАТА С ОГЛЕД НА ТОВА , ЧЕ НЯМА ДА ВЪРШИТЕ НИЩО И ДОРИ НЯМА ДА СИ РАЗБИРАТЕ МНОГО МНОГО ОТ РАБОТАТА ПЛЮС ОТЛИЧЕН "БОНУС" - РЕДОВНИ ВКЛЮЧВАНЕ В ЕВРО ПРОЕКТИ , КЪДЕТО АКО НЕ ЗНАЕТЕ... ОСВЕДОМЕТЕ СЕ КАК СЕ "ЦОЦАТ" ПАРИЧКИ ОТ ЗАПОЗНАТИ !!!....... НО АКО НЕ СТЕ "НАШ ЧОВЕК" - ПО ДАЛЕЧ ОТ ТОВА МЯСТО! Защото освен прах в очите , лицемерно поведение и накрая едно хубаво...... "съкращение на персонала" - НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ!!!!!...


шубе го/я е и не казва!

-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-3
Работна среда
-5

Здравейте - и аз съм от тия в тсб-тата - заплащането наистина е много зле, за хората със стаж от 10 години нагоре заплатата за по малките градове е доста добра но за младите, заплатата е толкова мизерна че ако се наложи да си купят една кутия колдрекс за настинката си и целия месец вече трябва да карат на кисело мляко на обяд.
За уважението - ами трудно е да уважаваш хора които хем ги гони ауцхаймера, хем не си го признават, хем се правят на всезнаещи, хем грабят от всякъде където могат и уреждат само техните хора да прибират допълнителните пари. Какъв началник е човек който се опитва да настройва служителите един срещу друг, който оставя една чистачка да се изживява като началник, който пести от отопление или охлаждане за да лапне някой лев от икономии, който подбутва пред ръководството една не дотам добра служителка за висш пост, а кадърните остават в сянка, и ред други - много са но мисля че ви се изяснява...
Хаа Привилегии имат само хора които се броят на пръсти- доносничката на шефа и той самия, любовниците на шефа, подмазвачите на шефа и потенциялната шефка, подмазвачите на пот-та шефка...
За фирмена сигурност отговора ще е няма такава-тъй като при нас се оказва че ако прекланяш глава и лижиш растеш в кариерата или поне си седиш на същия пост с години, а ако си от тия с грозната истина, освен че прилагат понижения, прилагат и удобни съкращения.
Ангажиран си толкова повече, колкото по неудобен си на оня горе.
Трудно е да се развива човек, когато по възрастните си пазят хляба, а  само на  "избраните" им се прави повишение.
ЕЕ местоположението грешка няма!
Работната среда е поносима, но понякога е доста трудно търпима особено когато шефа изключи главния......мозък или когато шефове са офейкали в работно време и няма кой един подпис да удари -  не ме разбирайте погрешно но когато един шеф не си знае интересите винаги се намират такива които ще се възползват и ще прекаляват с това.
А колегите - има много свестни, но са единици, това са индивидуалисти които си говорят истината между тях си но за да оцелеят трябва да се погаждат и да си кривят душата пред останалите - по-многобройните, по-нахалните, по-алчните, по- големите клюкари, по-подмолните, по-жестоките дори.
Забога ей вие в централата, знам че сте заети с вашата борба за хляба, интриги и злоупотреби, но правете по някоя по сериозна проверка на началството надолу че цялостната картина е трагедия. Все пак с това повдигане на пенсионната възраст някои хора вече не са за ръководители ама цар далеко, бог високо нали...


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много лошо  заплата   таме   от   400  до  500 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Имам голямо желание да започна работа именно в НСИ.Моля ви,да ми кажете какви документи са ми необходими.И имам ли някакъв шанс при положение,че съм млад човек-на 26.Благодаря предварително.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В Добрич живеят още през 70-80 години. Директора става директор с конкурс направен за него, защото не е имал всички необходими документи, а и партията си казва думата. Н-к отделите също са заели тези длъжности без конкурси, но успешно си разпределят големите заплати и т.н. А колко са неграмотни!!!!!!!! Но това е възможно само в бюджетно учреждение. Те са едни големи щастливци, защото имат можещи служители на по-низщи нива. Съжалявам ги!


шубе го/я е и не казва!

4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
2

Казват, че негативните мнения в много случаи се пишат от конкуренцията - е, държавната администрация няма конкуренция, така че всеки да си прави сметката. С две думи (моето мнение в голяма степен се покрива с предходните) - НСИ е вечен санаториум за непълноценни и свръхценни личности. Професионализмът е последното, което има значение при вземане на решения, заплатите са в в долната граница на санитарния минимум, като само дългогодишният стаж може да ги направи поносими. За млад човек е почти абсурдно, освен ако не е аскет, който на всичкото отгоре се е отказал и от професионална реализация. Добре организираният хаос, облагодетелстващ - кой знае защо - главно ръководния кадър, дори естетически и морално отвращава човека, освен ако същият не се успокоява с хероин, разбира се.
Ето малко обосновка на оценките (аз не бях в чисто статистически отдел, което внася известно отклонение, разбира се - в негативна посока):
Заплащане - би могло и да е по-зле, та нали става дума за висшисти, готови на всичко, все пак.
Уважение: Не бих могъл да преувелича в това отношение - при липсата на организация и професионализъм, нарастваща отдолу нагоре...
Привилегии - има база в Приморско. Това е просто върховно - в Африка гладуват - а НСИ - цял живот на море в Приморско!
Фирмена сигурност: ако не искаш да ходиш никъде, едва ли има по-сигурен начин от този, особено и ако си от едната трета, които бачкат.
Ангажираност: Да, те могат да те ангажират, особено ако няма практически смисъл.
Потенциал за развитие: по-зле не може да бъде, освен ако не се реализираш чрез хобито си, от което се и издържаш без притеснения.
Местоположение: Центъра на София. предвид политическия слугинаж на институцията като цяло - логично, макар че именно поради тази си функция, НСИ с радост понася ритници.
Колеги: Има и свястни, непукисти като цяло.
Работна среда: Психологически - кошмар. От хигиенна гледна точка след поредицата некачствени ремонти може и да си намериш ъгълче, в което не духа, ако много добре внимаваш.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?