Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

VMWare https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Г.М. Димитров 16А&markers=София,бул. Г.М. Димитров 16А
5 2 0
2 точки от 266 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 61-70 от общо 266


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Надявам се ръководството да го чете това. Защо се нашихте на майната си в Геритидж парк, то хубави офиси, добре, ама ние си имаме живот, един час в едната посока аз по-добре да си търся нова работа.

Как да е, вече е свършено и не може да се промени, ама фирмата е супер богата и има много пари, направете нещо наистина смислено и организирайте микробуси от 4-5 ключови места в София сутринта. Така хем ще сте зелени и по EPIC2 както твърдите, хем ще има полза за всичко и паркоместата ще стигат за всички.

Ключовите места са Попа, Мол Парадайз, Окръжна болница - там където има метро и много спирки на градски транспорт. От 0800 до 1000 и после обратно от офиса от 1700 до 1900 ще е идеално. На фона на размера на фирмата и парите, които се правят - нищо не е, но ще спести супер много време, нерви и всички ще са доволни. Гуугъл го правят това в Силикон Вали.

Айде стегнете се и направете нещо умно след тази издънка офис на майната си.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-3
Колеги
0
Работна среда
0

Средно един програмист с опит взима около 80000 евро годишно, което прави около 6500 евро на месец. Но това е в пределите на Западна Европа, а тук, както знаем, сме квалифицирани и качествени работници, но в ПЪТИ по-малко платени, т. е. ако там един добър програмист би вземал около 13000 лв. заплата месечно, то тук по-скоро средното за такъв ще е 4000-5000. Което за страната хич не са и малко пари, а това, че сред хората витаят приказки колко пари изкарвали програмистите - да, някои изкарват и над средното, други и доволно под (като да сравняваш говорещ език на ниво B1 с говорещ език на C2 примерно). А и немалко програмисти си мислят, че са хванали господ за шлифера. Всъщност, ако сте добър системен администратор, можете да изкарвате колкото добър програмист, IT сферата е много дълга и широка.

Това го пиша за да дам някаква представа как вървят парите, пък който знае какви дават във VMWare ще си направи сметка за него си, пък току-виж сподели, за да е полезно на другите. Аз не съм служител на фирмата, но съм компютърен специалист/системен администратор и имам някаква представа как се движи секторът у нас.


кандидат за работа

-43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-4
Колеги
-5
Работна среда
-5

До пишман ръководството!

Те другите ви викат псевдо лидършип, но и пишман ръководство ви ходи! Що така казвам ли? Ами я се вижте - единствения пост, по който вземате някакво отношение в сайта за фирмата дето американците очакват да ръководите, е очевидно най-налудничавия и неадекватния, нямащ нищо общо, нито с целите на сайта, нито с мнението на хората за вас и тоя ресторант дето сте го превърнали в няква бащиния бре!
Я кажете кви са тия синиъри при вас, не виждате ли, че хората ви ползват сайта да се жалват от промотираната шуробаджанашка селяния при вас?
То не бяха готвачки, не бяха селски манталитети, не бяха вонарози и прочие и кой знае още кво ще лъсне тук, така като гледам то няма край?

Така като чета то излиза, че на вас това явно ви е политика?

А и така като ви гледам синиърите, особено синиър директорките, аз под VP при вас няма смисъл да кандидатствам! Пардон, май и за тва не ставам, щото не мога да готвя, нищо че съм гуру в писането на код! Затвърдихте ми изначалното мнение, че ако искам да работя наистина в глобален лидър на пазара, ще трябва да ходя в щатите, тук да програмирам и да се дразня с някакви шуробаджинащини и пишман некадърни меринжеи, деректори и директорки, просто е безсмислено!

Без уважение,
Наблюдател, който мислеШЕ да кандидатсва


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Доста добра и сериозна фирма, много е възможно да е най-добрият работодател в България като цяло, не само в ИТ бранша. На нива MTS-3 и нагоре има и бонуси с акции, на по-горните нива сумите са доста сериозни за България. На всеки 6 месеца бонуси, като цяло ако си работите нормално, са като 13-та заплата, ако работите добре, може и още една, това освен акциите. Заплатите са над средното за бранша за някои позиции - много над средното.

Всякакви програми, безплатни фрешове, коли, плодове, закуски сутрин, следобед, салати на обед, квото ви скимне.

Минуси като навсякъде - зависи на какви хора попаднеш, като цяло избягават големите лайна и отворковци, но все пак говорим за 1000+ човека, така че сигурно има и такива. Може би много големи претенции на интервютата, пак зависи на кой тийм и човек ще попаднеш, но някои хора си мислят, че 8 интервюта за да почнеш работа е нормално (пак, зависи позиция и тийм, аз минах сравнително лесно с 3).

Препоръчвам, в смисъл бил съм и по други фирми и то известни такива, тука най-добре са го нацелили за България. Няма да наблягам на минусите, има ги, но тоя сайт само лайна се изливалт, така че е добре да има некво по-обективно мнение който наистина го интересува.


настоящ служител

-42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-4
Колеги
-5
Работна среда
-5

Чекай, чекай малко! Синиър продъкт мениджър са предложили на интервюиран колега наскоро?
хмм а защо тогава от по същото време-началото на годината някъде на същата тази позиция промоутнаха поредната парашутистка дето не  знае кво прай там - Галина Костова,селският манталитет от пейките по долу в коментарите.Като я гледам колко е неадекватна, а и зле и технически, и откъм вземане на решения мога само да питам: тая на кого е приятелка?
Значи те интервюират проформа,колкото да симулират някаква дейност,че и заблуждават интервюираните като им предлагат позицията, след което си промоутват поредното некадърно протеже с нужния а-ла-вонарог манталитет.. следват си политиката. Бил съм по срещи с тази диалектно говоряща жена, леко прегърбена,но с жалки опити да се поизруси та да заприлича на нещо.. очевидно от някоя далечна провинция, която през повечето време от срещите си лайква фейсбука на телефона,доста неадекватна за позицията си... мениджъри и търсят директори да и съдействат да и свършат работата.. не може да наложи и проправи път за повечето фийчъри пред пиърите си извън Бг. За нея из мейлите последното,което открих е,че до средата на 2016 била тестер и са я промотнали до MTS3,защото се била ровила из customer форумите .. друго не намерих из промоушън мейлите т.к те спряха да ги изпращат до всички явно след коментирите тук и вече липсва всякаква прозрачност относно кой заради какво точно свое постижение е промоутнат.. края на 2018 и тя вече е добутана до синиър продукт менижър.пълна пародия.
Значи ясно е оплитането на шуробаджанашките свински черва на мениджъмънт ниво при инжинийринга,там кадърните инженери просто се махат...обаче да компрометираш продуктите на цялата компания с такива слаби и тотално неадекватни продуктови мениджъри е не просто безочливо и нагло,но и напълно безотговорно.
Тази позиция,коята се е отворила изисква да бъде заета от специалист с technically deep while at the same time out of the box познания и мислене, за да може сериозно да успее да развие продукта, да умее да преценява и анализира фийчъри, да има авторитета да налага и комуникира с decision makers stakeholders на доста по-глобално ниво,а те сложили селски манталитет.. изобщо не е трудно са го забележиш а и лично съм бил свидетел на клюкаро махленщините на тази жена - говори зад гърба на колеги, разгласява лични неща за други в тяхно отсъствие .. фрапантна селяния вече.. в пряк и преносен смисъл без да обиждам ни най-малко хората от селата.. И тази ще обикаля по клиенти и ще представлява компанията! мнооого слаб продъкт мениджмънт,много. Срам!


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Когато се пишат мнения за фирма с 1000 човека, трудно може да се напише нещо, което важи за всички екипи.
Tова са различни колеги, мениджъри, продукти и много други малки неща.
Затова когато аз кандидатствам за работа търся максимално много информация от познати и приятели, точно за позицията, за която мисля да кандидатствам. Знам, че във фирмата има екипи, които са много натоварени и непрекъснато ги притискат със срокове - в други пък е спокойно и 8 часа са достатъчни и за работата и за кафенца.
Както някой друг беше споменал, вътрешните трансфери са нещо съвсем нормално и никой не гледа на криво колеги, които се местят, търсейки нещо по-добро.
Като човек, работил и в други фирми, мога да потвърдя, че тук има много хаос. Много важни решения се правят гласно между 2-3 човека, който се е случило да стоят на близки бюра, без това да се съгласува с останалите и това често води до загуба на време, скрити бъгове и тн. Мога да кажа, че това е направило впечатление на много хора.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Добри (за някои доста добри) заплати, компенсаторен пакет, доста пъркове и готини колеги. Пари има и се харчат за вас (вероятно за сметка на всичко, което трябва да търпите). Доста колеги ходят на работни трупчета до Щатите, Индия и др. страни. Всичко това е супер, но до тук.

Всичко останало не си заслужава:
- липса на уважение - всеки е поредната бройка
- толкова много политики и игрички, че добрата работа не се забелязва
- липса на добри практики и процедури в работата - всеки се оправя както може
- лизане на задници и лицемерие
- обстановка, която не само убива ентусиазмът и желанието за работа, но те стимулира да скатаваш, да не поемаш отговорност, да си игнорантен и пасивен
- много меринджеи състезаващи се за лаврите, но като трябва да се върши работа всеки се ослушва
- скучна работа, често много под потенциала ви ако сте добър специалист
- ужасна липса на ефикасност и продуктивност

Ако леко ви мързи и искате да вземате добра заплата за малко работа, която пак ще ви пили до крайност нервите, заради всякакви политически игрички, компанията е страхотна за вас.

Ако сте амбициозен, искате да виждате резултати, искате да се развивате и вървите напред, искате да бъдете ценени и уважавани като специалист, работата ви да се цени... определено това не е вашата компания.

Надявам се, че не във всички отдели е така, но така беше в нашия.

П.С.
Максимално се постарах да дам обективно мнение:)


настоящ служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Чета последното мнение и не мога да повярвам, че говорим за една и съща фирма.
Моят мениджър винаги е поставял хората си преди работата. Когато аз имах здравословен проблем ми беше казано да си гледам здравето и че работата ще почака.
Несъмнено във фирмата има много много недостатъци, но откъм отношение и уважение е перфектно.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Нека ви кажа какви "мениджъри" работят в тази компания и как се отнасят към хората.
Представете си, че за няколко години работа нямате нито един ден отсъствие поради болест, редовно работите повече от 8 часа, но за сметка на това не си взимате целия платен отпуск.
И един ден, като си работите, изведнаж усещате че нещо лошо става със зрението ви (примерно). Това може да значи микроинсулт, проблем с кръвното, отлепване на ретината - все хубави работи.
Ставате и казвате на "мениджъра" си, че трябва спешно да отидете на лекар. При което той присвива очички, оглежда ви отдоре до долу и казва: "Защо!". Обяснявате, сякаш подробностите за здравословното ви състояние не са само ваша работа.
Той прави кисела физиономия в стил "що за лигавщини" и казва: "Ама гледай да се върнеш по-бързо и да донесеш болничен!".
Та такива хубави хора са шефчета във VMware.

От другата страна обаче има хора, които си държат на достойнството и професионализма, не си затварят очите пред мениджърската некомпетентност и арогантност, и не са склонни да се занимават с глупости.
Тези хора най-често са преминали трийсетте. Затова фирмата, цитирам, "се освобождава" от такива работници. Ейч-арите са инструктирани да отказват на по-възрастните кандидати за работа с аргумента, че "нямат достатъчно опит".
Няма какво да отговориш, ако имаш примерно 20 години стаж в някаква област и 20-годишна ейч-арка ти заяви, че не те наемат, понеже нямаш достатъчно опит в областта.
Впрочем на 20-годишните хубавички студентки липсата на опит не пречи да бъдат наети. Тях hiring мениджърите ги посрещат с широка мазна усмивка, а не с думите "Ама да знаеш, че не мога да ти предложа много интересна работа"...

Както стана въпрос за интервюта и наемане, ако ще работите във VMware подписвате специален документ, който дава право на фирмата да се рови буквално в целия ви личен живот и лична история, и те наистина го правят.
На практика ви карат да се откажете от правото си на защита на личния живот и личните данни, което имате според документи като GDPR.

Мръсната тайна на VMware обаче не е че "мениджърите" са задници, ровенето в личния живот на хората, нито възрастовата дискриминация - това са известни неща - мръсната тайна е, че след като минете десетте интервюта, разследват родословното ви дърво, подпишете крайно неизгоден за вас договор и най-после започнете работа ще откриете, че ще се занимавате с глупости, които нямат нищо общо с гръмките им рекламни обещания.
Не случайно България изобщо липсва от сайта с локациите на VMware. Някой беше казал за Гугъл, че е срамота най-блестящите мозъци да се чудят само как хората да кликат повече реклами. Във VMware най-добре платените мозъци в България се чудят как да фикснат малоумните бъгове на малоумни южно-азиатски програмисти от преди 15 години (но трябва да се фикснат за вчера). За толкова стига въображението на "мениджмънта".
VMware България си остава outsourcing компания, просто има само един клиент. Голямата заплата не може да компенсира отровната атмосфера и пилеенето на живот и талант.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

То това не е тайна някаква, Докер имат офис в София и дърпат отегчените стари кадри на mothership vmware. Путчепаранийски или както там се казваше, тоя другия дето само говори и нищо не прави - всичките са там. Това преди и с Убер стана преди и кораба майка продължава да си стои стабилно.

Всичко е окей, те във кораба майка съм убеден, че са се чудили как да ги разкарат, те сами са си решили проблема гледам и съм убеден, че всички са доволни така.

Само не ходете в стартъпи или LeanPlum, останалото горе долу е добре.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?