СЖС България ЕООД /img/frontend/nomap.png"

СЖС България ЕООД

За времето, в което работих за тази фирма, се нагледах на какво ли не.

Работа до спукване, неподдържана апаратура и простотия до шия. Съставът е 90% злобни непрокопсали лельочки, които започват от ран зори да мътят семките. Всяко работно утро в 8 ще бъдете снабдени с най-новата жизнеобходима информация относно личния живот на ваш/а колега/жка. Много е важно да гледаме другите, а не себе си, защото нали на чужд гръб 100 тояги са малко..Другите са ни виновни и това е положението.

Държат се така все едно на работа не е постъпил нов/ млад служител, а любовницата на мърлявите им съпрузи. Сакън да не научиш нещо, да не вземеш да им откраднеш хлеба.

"Младите не се задържат дълго в тази фирма" - думи на началник.

Обаче се случва и това, че вече и по-възрастните взеха да се оглеждат. Чудим се защо ли...

Служителите са принудени да ядат или навън, или на стълбите. Има битовка, която е с капацитет 8 човека максимум, а ние бяхме общо колко? 50? 60?

Не съм и предполагала за интригите, които се въртяха на това място, ама то е нормално като най-злобната леличка стои на трона непоклатима и дърпа конците.

Говори се, че лабораторията се е наводнявала няколко пъти за последното десетилетие и мои вече бивши колеги и колежки е трябвало събота и неделя да ринат кофи с вода извън сградата. И за този труд сигурно са им платили към 1.2, а не двойно, както е в нормалните фирми....

Ако сте хора, които ценят и уважават себе си, моля стойте далеч от тази фирма. Каквото и велика заплата да получавате в замяна, простотията, алчността, злобата и безхаберието на хората, задържали се тук повече от 2 години, ще ви вземе здравето и психиката.

За месец и половина сигурно напуснаха между 10 и 15 души от 60, вкл. отговорника по качеството! И то точно преди акредитацията, която, дай, Боже, да не вземат, за да разбере Марикин, че от Пашова вече чеп за зеле не става и само пречи на нормалната работа!!
Ужасно арогантно и подигравателно отношение от началника на лабораторията! В това число и абсолютно некомпетентно!
Марикин! На Пашова ако не й биете шута, СЖС ще продължава да върви надолу! По лабораториите има дългогодишни служители, които играят ролята на Фюрер по секторите, които не отстъпват на Пашова! Вкл. и нямат изискваното образование!
Редовно не се спазват трудовите взаимоотношения, които често стават междуличностни!
Единици са колегите, с които можеш да се разбираш и говориш нормално. Останалите, като си нов, те гледат изпод вежди, сякаш ще им изядеш хляба. А целта е уж да си помагате. Но така е, като работиш с жени, които са в критическата между 45 и 55 години или пред пенсия.
Смешни заплати! Ако получиш чисто 2000 лева, ще е голямо чудо! За този ми период досега, ако инфлацията е 50%, заплатата е нагоре с 15%! Ако преди получавахме над средната заплата за Варна, сега получаваме средната!
Нов магазин Лидл отварят в Каварна за лятото - на касиера заплатата е по-висока от нашите! За да подреждаш стоки в магазини във Враца дават 1700 лева! Да караш мотокар - между 2000 и 3000 лева! Срам пълен! Затова ли хората са учили 4-5-10 години и са с този опит? Добре че мъжете/жените ни взимат по-читави заплати, че да свържем двата края.

Отделно - млад и надъхан служител учи, завършва, предстои му някаква дипломна работа, и фирмата, вместо да инвестира в кадрите си и да даде 2 седмици отпуск, за да се яви човек на защита, му отказва и трябва да си гориш от платената отпуска! Ето затова освен Пашова, и други по редицата в София трябва да ядат калая! Пари се раздават и на калпак, вместо за заслуги или прослужено време! За да изкарваш някакви нормални пари, трябва да работиш извънредно, вкл. в събота и/или неделя, макар че работното време е от 08:30 до 17:30.
Милиарди CHF чиста печалба за миналата година, а нямат два лева да сложат крушка на петия етаж! Една реклама се откачи от покрива на сградата при вятър преди 3-4 години, пет лева нямат да сложат една тръба. Пародия пълна!
Никакъв служебен транспорт!
Далеч от тая швейцарска фирма по български!

филиал Варна:
Фирма с голям потенциал, с кадърни и мотивирани хора, но за жалост адекватното ръководство е на ниско ниво и оттам всички проблеми...
Всеизвестни са с с нехубаво реноме и лошо отношение спрямо работниците си, затова и има вечен наплив и отлив на хора.
В периода за една година напуснали около 20, че и повече и масово млади и амбицирани хора дори с образование извън България.
Качесвото на работната ръка варира от пълни професионалисти до сервитьори и ора дет хал хабер нямат какво е химия.
Комуникация - няма.
Уважение - няма.
Тиймбилдинг- за едните - да, за другите - не, вие ще бачкате, че имате работа.
Развитие- рядкост (най-много до мелницата или до някой друг сектор). В началото ти се говори за изпращане извън България на командировки...не чул не видел.
Работното време е от 8:30-17:30 с 1ч почивка, но в редки случай се спазва - остава се много след работа и преди това, идва се почти винаги през уикендите и през празниците. Разбира се всичко се заплаща, но на минимума.
Заплатата е такава каквато се споразумееш в началото и според опита можеш да стигнеш до добра сума; 1 път годишно потенциално повишение от 100лв.
Няма категория труд (3та като нормален касиер в Лидл), нищо че повечето работят с много вредни материали като токсини, пестициди и диоксини; ниско качество кисело мляко всяка седмица, както подобава

Фирма на изживяване с 1 основен клиент - ЛУКОЙЛ. Ако ЛУКОЙЛ ги махнат, целият клон в Бургас ще бъде закрит (с малки изключения и отдел АГРИ, на който също му се клатят краката на пристанище Бургас). Отровна обстановка - и буквално, и преносно. Заплатите отдавна са много ниски и без перспектива да се подобрят, защото Лукойл им намаляват цените на услугите. Много лош мениджмънт основан на шуро-баджанащина. Някой хора не знаят защо ходят на работа и какво трябва да правят. Мениджърите лансират любовниците и жените на Лукойлските средни административни кадри, които са безгласни и после немогат да си върнат жеста с поръчки. Много често се правят глупости, само за да се уреди някоя любовница. Обикновенно го отнасят хората без връзки (и които не са любовници на някой). Недай си боже да стъпите накриво пред някоя любовница - жална ви майка ... Марикин си затваря очите за всичко, което се случва в Бургас.

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук :

WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес

Положението отива на все по-зле, според мен. Имам предвид за работниците. А такива са всички, които не са отпреди поне 20 години в структурата / то не е точно и фирма май/. Ако не беше жалко, щеше дори да е смешно. За хора с чувство за хумор и не дотам финансово закъсали може дори да бъде и забавно. Мениджърите понякога са големи смешници.

Български клон на швейцарска фирма – ако имате очаквания по този повод , ще сте силно разочаровани.

Клонът се управлява от авторитарен комунист-счетоводител (интересуващ се от бонуса си, от друго не се интересува). На вид го докарва на лустросан капиталист. Сутрин си наобикаля „концлагера“.

Мениджърите са несменяеми, главно жени са, и имат формални функции.
Нямат уменията за тези позиции, някои нямат и образованието (нямат висше, или са учили нещо съвсем друго). И те си знаят, че не се справят, но трудно биха си намерили хубава работа, камо ли на такава позиция, и търпят и "замазват положението".
Така мениджърските отговорности се прехвърлят надолу , тоест ще се прехвърлят на вас като нов служител, на служителите ниско в йерархията, които често са висшисти.

Уважение към вас – никакво.

Обученията са проформа, главно самообучения, ще има да четете редовно инструкции. В началото може да ви назначат някой колега за ментор, но той ще е претоварен с работа.

Някои колеги са кадърни, други не – и ако сте от първите ще трябва да поемете и работата на вторите. Ако нещо възроптаете, ще ви се намекне за уволнение.

При проблем – мениджърките ще ви се троснат, или друго подобно. Та ще си остане нерешен.

Работата в отделите е организирана лошо – и често ще имате недоволни клиенти, колкото и да се стараете. А и няма комуникация между отделите, и ако трябва сработване на два отдела, ще се видите в чудо пред клиента.

Заплата – каквато се договорите в началото , после не се променя. Само се индексира с инфлацията след като работите поне година.
Бонуси – някои отдели имат, но колкото и да работите, ще измислят причина да не получите.
Има отдели, които дават съботни дежурства.

Питайте на интервюто : това нова позиция ли е, или някой е напуснал. Попитайте за причината за напускане. Мен ме поизлъгаха, после постепенно разбрах истината.

Работодател подходящ само ако :
- Изплащате кредит за жилище, и сте притиснати от
банката.
- Живеете наблизо, а и „пък то е така навсякъде“.
- За първа работа, с цел трупане опит.
- Никъде не ви взимат.
- Планирате да сте майка.

Такива хора се задържат, другите напускат.

клиент

Сжс отдавна не са това, което евентуално, някога смятат, че са били. Нито като работодател, нито като доставчик на услуги. В целия балон, наречен сертификация, инспекции, тестове, проби, лаборатории, екология Сжс са от най-сериозните псевдоиграчи. Старите куртизанки там, да ме извинява другарката Амзина и Ко. така и не разбраха, че са тленни и преходни, както и че от тях нищо не зависи. Месечната заплата и мениджърската позиция са най-доброто, което еколог Амзина, счетоводител Марикин и още няколко деятели успяха да окупират. С изключение на няколко по-хитри граждани. Да са живи и здрави, още дълги години да "ръководят" така безуспешно и да радват напусналите служители, конкурентите и себе си!

Бърз и лесен начин за допълнителни доходи, само отворете линка и се регистрирайте и после следвайте стъпките

И тъй:
Като настоящ служител искам да споделя личната си гледна точка. За месец и половина - два работа във фирмата, останах само и единствено с положително мнение за:
- шефа;
- колегите
- заплатата;
- уважението.

Във всеки един момент, когато имах нужда от време, за да изпълня личен ангажимент, шефът каза "да", въпреки много работа, която се бе струпала. Заплатата пристигна в уговореното време, количество. Нямаше хън-мън - колкото ми бе обещано, толкова и получих. Уважават те, не те притискат да научиш всичко за 2 часа, дават ти време, шанс, ресурс, за да се научиш. От 10 възможни точки, давам 10 за фирмата.