Рак ООД /img/frontend/nomap.png"

Нямам какво да кажа :(
Бягайте далече от тази фирма и каквото и да ви кажат на интервю ако отидете по добре не вярвайте. Бозата е пална и в тази фирма. Щом мениджмънта е Български не сава.

Ти пък как разбра колко време съм работила?
Напълно не съм съгласна с мението ти - или добро или нищо. Напротив - много се радвам, че има такъв сайт и дай боже повече хора да влизат в него, та и още сайтове да направят, за да може хората да са по-информирани. Защото информацията е ценно нещо, още повече във 21 век бих казала най-ценното. Аз много благодаря на хората, които са си оставили менията за другите фирми, но сам ще ги помоля да бъдат малко по-обективни и аргументирани.

За фирма Рак няма какво повече да кажа, т.е. има, но ако някой има въпроси да пита. Мисля, че и дори три месеца да са (макар че не са) са достатъчни, за да си направя преценката за някои хора - или си коректен или не си, или си държиш на обещанието - или не. Кажи ми кое от това, което съм написала не е вярно?? Как съм разбрала текучеството, попаднах на един файл, във който си пишеше кои хора на каква длъжност са били на коя дата. И като е толкова хубава фирмата защо се махна???

Възмутена, мнението ти се базира на тримесечна работа на половин работен ден през половината седмица, а понякога и по кратко - видяла си някои неща ,други не си и хубави и лоши....работил съм в тази фирма 6 години и мога да ти кажа, че това което си написала си го направила от наранено самолюбие.Дребнаво е! Има колектив във фирмата независимо от няколкото изключения и има атмосфера.Заплащането не е добро и има конфликти и затова напускат хора, но не 50% за една година (не знам как си направила тази статистика за толкова кратко време ).Все още подържам контакти с колегите си там и знам колко са напуснали...
Желая ти да порастнеш!
Няма да давам оценка на фирмата - според мен за фирмитеот които сме си тръгнали или само добро ...или нищо.Аз не мога да кажа само добри неща...така че нищо!

До админа: Поне като триеш мнения кажи защо го правиш? Прочетох условията за използване на сайта - там никъде не пище, че нямам право да споменавам имена!!!

Първо ще напиша повече за дадените оценки по-горе, а после мисля да дам още допълнително инфо :)
Заплащане - моята заплата стратова е 500 лв (преценките оставям за вас)

Уважение - Ами не е кой знае какво уважението. Първо, защото като заплащане се разбрахме вдигане на заплатата след третия месец, а такова не получих. Правих напомняния на шефката ми - .... ....... и всичко изглеждаше точно, но все пак такова не получих. Плюс това фирмата беше проверена за софтуер и се оказа, че целият софтуер е ......... Мениджърът на отдела "Системи за сигурност" дойде и започна да ни сочи с пръст и да вика да сме си деинсталирали софтуера и т.н. На мен в последствие никой нищо не ми каза кога да идвам на работа, след което шефката като видя, че съм дошла ми се развика защо съм дошла без да ми се е обадила без даже да ми каже, че моят компютър се използва от друга колежка в момента. Отношението е УЖАСНО и лицемерно.

Привилегии - карта за градски транспорт, купони за храна на стойност 2 лв на ден за заведението, което е в същата сграда и в което повечето от храната е ужасна, престояла и скъпа. Аз и карта и купони не получих, въпреки, че ми беше обещано.
Ползваме намаление от някои стоки от магазина за спортни стоки на мъжа и - Sport Depot.

Фирмена сигурност - един много кадърен и свястен колега за малко не изхвърча от фирмата, защото отказа да дойде да работи една събота извънредно... Т.е. те го бяха уволнили, след което го помолиха да се върне... Попаднах на една диаграма за структурата на фирмата. За една година текучеството на персонала беше почти 50%!!!

Съотношение работа - свободно време. Тук е добре, защото работното време е от 8:45 до 17:30, фирмата се намира близо до бизнес парка и няма много задръствания.

Потенциал за равитие - ами.. много зависи на каква длъжност си, за моята аз лично не виждам... Фирмени обучения не съм видяла да се провеждат.

Местоположение - вече споменах.

Колеги - не се оплаквам.

Работна среда - много е едно тягаво такова... Понеже фирмата се занимава с видеонаблюдение, навсякъде има камери. В едно помещение сме, няма регламентирани почивки освен обедната и ако случайно решиш да отидеш нанякъде всички започват да те гледат странно. Имаме си една секретарка/касиерка/счетоводителка, която държи да знае всеки път къде отиваш... Хахах.

Иначе първото ми впечатление за фирмата беше хубаво - нова сграда, собственост доколкото знам на шефката, тя изглеждаше точна и свястна. Но явно заради използваните гипсо-картон и не знам още какво започнаха едни грозни течове. Хубава работа, ама... В последствие разбрах, че по сградата са работили 3 или 4 екипа архитекти незнайно за мен защо. Някои фирми с, които работим така и не получават заплащането си... Служебни коли има само за двама или трима човека. Иначе се молиш да остане някоя свободна, за да я използваш... Наложи ми се да питам за платена отпуска. Ходих при главния счетоводител и той ми каза, че трябва да питам шефката колко и дали въобще ми се полагало, защото съм на половин работен ден.. След което аз му казах, че в кодекса по труда пише независимо от това, че на всеки служител се падат по 20 работни дни. Той каза, ами може не знам... Кой по дяволите в тази фирма знае кодекса на труда???????

Моите предположения за текучеството на персонала е на първо място заплащането, което както казах е доста малко вероятно да се повиши... На второ място за нколегите от отдела системи за сигурност мениджъра, който се кара на търговците, дори им вика и някой път псува по телефона.... Веднъж го чух да казва нещо от сорта на един колега "Ти знаеш ли колко струва стола, на който седиш, а???" Безвмълна съм по въпроса. Другият мениджър (автоелектроника) е свястен :) И още една причина - сервизната мениджърка. Аз нямам особено много наблюдения над нея, но знам, че е имало хора, които са се махнали заради нея, а и никой не я обича...

Това е, ако някой има въпроси да пише на [email protected] С радост ще птговоря, ако знам.