СТИНГ АД - дистрибутор на лекарства /img/frontend/nomap.png"

СТИНГ АД - дистрибутор на лекарства

Ама днес е 1-ви април !!! Неофициален празник на "Стинг" АД - шеги, закачки и малко лъжи.
Да ви е честито!

Усещам, мили ми манипулантчета, че в главите ви започва да се върти въпросът „Ами, то, всъщност, няма ли да си ходим понякога и на време?!?“.
Внимавайте! Това е ерес!! Низка, отблъскваща, гнусна, богопротивна ерес!!!
И макар че все още няма прецедент – някой може и да изгори!
Нима не смятате, че събирането на книжки и найлончета докъм 15’45 не по-важно от всеки ваш проблем?
Или не се чувствате горди от факта, че има толкова фактури, че трябва за пореден път да останете до 21’30?
А не ви ли се иска да можете гордо да кажете „Почнахме в шест часа вечерта и заформихме едни 12 часа трета смяна ?“.
Ако дори един отговор е „Не!“ – вие не сте за „Стинг“ – Пловдив!
Предполагам, затова ръководството никога не задава тези въпроси. Току-виж, задало ги – и после само то останало !
Може и да сте останали с впечатлението, че в „Стинг“ – Пловдив е една безкрайна хамалогия!
Нищо подобно! Това е едно академично средище, пред което вашата Алма Матер бледнее. Тук се четат лекции, попълват се тестове... Скоро ще се появи нова образователна степен – „хамалин-фармацевт“ (поради липсата на фармацевти, желаеши да работят като хамали )!
Но вие не се натискайте, има хора , които са много по-близа до нея! Тези, които за трети или четвърти път слушат лекциите.Защото те, лекциите, не са се променили ни най-малко!
Или поне така съм чувал да казват. Макар и да съм изкарал две академични години, лекционният материал не съм прочел нито веднъж. И за да не пострада някой друг, ще поясня какво се случваше с въпросния материал. Отговорникът на оперативен склад ми даваше поредния скрижал със знание, аз го вземах, пренасях го до най-близкия контейнер за отпадъци и го архивирах вътре.
А тестовете ги попълвах по два наведнъж. Когато имаш нулеви знания и още по-малко морални задръжки е къде-къде по-лесно!
Но пък никой нищо не каза! Дали изобщо някой ги проверява тия тестове?!?
Загадка!!!
Ползата от лекциите ли ? Ами – колкото от хемороиди!
Всъщност, единствения резултат, до който доведе образователната програма на „Стинг“ АД, в моя случай, следва по-долу :

Живеем във мрак - дори в неведение !
Не ето че днес дойде просветление !
Реши ръководството – мило и драго ! –
Да ни дари с поредното благо.

Срещу няколко часа почивни и малко неврози
Ний ще получим невиждани ползи.
Какви те ще бъдат, туй никой не знай!
Но – без грам съмнение!- ще бъдат безкрай.

И ето че всички трептим от вълнение -
„Какво ще е – аджеба! – туй обучение???“
Един казва едно, друг казва друго...
Абе, накратко, видяхме се в чудо!

Но отговорът блесна във мойта глава –
„ В тоя склад, просто, майката си е...а!!!“

Колкото до тръгването, ще си послужа с цитат от друг стингаджийски поетичен гений, изявявал се на страниците на детския бюлетин „Леге артис“ (след лека преработка, разбира се ):

Връщаме се уморени, но щастливи –
кой със рана, кой със хрема,
кой с изкълчена ръка.
Важното е, че сме „дистрибутор на годината“*!

Айде, да си забършете стелажчетата, пък аз бързам да пиша следващата лекция.

*Нищо не значещо звание, на което в „Стинг“ се отдаваше огромно значение. Спечелването му не носи НИКАКВИ бонуси!

Да допуснем, мили ми манипулантчета, че сте от мъжки пол.
Лошо!
Лошо за вас, лошо и за ръководството!
Открай време, на мъжете в „Стинг“ – Пловдив се гледа с едно такова, неизказано с думи, но категорично подозрение. Не знам защо! Все пак, дори за представителя на ръководството в оперативен склад се смята, че е от мъжки пол !?! Мистериите тука край нямат!
Иначе – освен всичко, което върши дамския състав, вие ще трябва да вършите още някои неща. А ако изтеглите много къса клечка, ще станете „минусар“.
Бях такъв седем години, та знам за какво говоря.
Или ще сте „в тежест на смяната“, или „ще бавите маршрутите“, или „позициите ти са малко“, или „грешките ти са много“. Такива ми ти работи!
Мога да пиша мноооого по темата, но мисля да вляза в унисон с нагласата в „ Стинг“ , според която носенето на „минуси“ не е работа, защото „когато Георгиев погледне разпечатката, вижда само позициите и грешките“, та реших, че не заслужавате нещо по-голямо. То и това ви е много :

Побелях и остарявам
все във „ Стинг“ работя.
и хамалин прост оставам
и кашони нося.
Аз съм фирмено имане,
в „ Стинг“ ми е душата...
Друг такъв началник няма
Нийде по земята.

Здравейте отново, стингаджийчета! Е, какво, поразсеяха ли се розовите облачета от захарен памук, щедро описвани в Jobs.bg и на интервюто? Вече сте разбрали, предполагам, че болките, които започвате да усещате по най-различни, и много често – изненадващи, части на тялото не са от бодлите на розите, обсипали трудовия ви път в „Стинг“АД – Регионален склад Пловдив. И за това нищо не ви казаха, нали? Нищо, нищо ! Те колко неща са ви спестили!!
Но пък, от друга страна, и ръководството е преживяло поредното си разочарование. С кого ли ? С вас, с кого другиго! Още малко и ще се убеди горкото ръководство, че е взело на работа поредния мързелив, многознаещ и неблагодарен безхаберник, на когото ще трябва да му се правят безкрайни компромиси, само и само да му се даде заплата. Така че – не завиждайте на преките си ръководители. И на тях не им е леко! С такива като вас ...
Както и да е.
Иначе, време е да обърнем внимание и трета смяна. Но, много ще ме извинявате, ще го направя през гледната точка на „ проверка“. Тази така одюквана и овиквана „проверка“. Нека това бъде моето извинение към нея за всичко което съм им причинил за осем години! И благодарноста ми за всички „мечешки услуги“, които са ми правили и за всички пъти, когато са „плюли в лицето на г-н Георгиев“ заради мен . И двата израза означават, че не са писали всички грешки. И двата са РЕАЛНО използвани от ръководството в присъствието на хора ! Иначе – музиката е „ Цвят лилав“ на Ирина Флорин :

Ще посрещна утрото сама,
хрупам вафла, хлипам и редя
разни хапчета във стар кашон
за поредния галфон.

Пред очите ми един екран,
като пуст, безжизнен океан.
В него аз се давя ден след ден ...
Жива ли съм ?!? Не съвсем !

Припев : Трета смяна съм сега...
Ама че зла съдба!
В „Стинг“ работи се така –
чак до сутринта!

В този склад ми мина младостта.
Сбогом, гордост, дързост, красота!
Тук стърча като ръждив пирон,
кат‘ на празни ясли – кон !

Някои казват: „Вънка има град,
дет‘ витрините му все блестят!“
„ Ще го видя,“ – казвам си със стон –
„ само през крив макарон! “

Припев :

Вънка вече слънцето изгря,
аз пък нямам тяло, а торба!
Но ще взема някой жалък грош,
аз – сестричка на Гаврош!

Припев :

Извинявайте и за това, което ще ви причинят заради тези писаници, но сега поне знаете кой е виновен, а и го правя за доброто на децата !

Здравейте отново, бодри и засмени стингаджийчета! Да не възприемете обръщението ми като подигравка !!! Нищо подобно! По темата за „Стинг“АД винаги съм се отнасял крайно сериозно и с подобаващото ( и изисквано!) благоговение! Ако бях завършил японска, вместо българска, филология, щях да използвам обръщението, с което са посрещали новопостъпилите пилоти-камикадзе.
Както и да е !
Е, вече сте минали „обучението“, изкарали сте една първа смяна и вече започвате първата си втора. Ама то сега втора смяна ли е ?!? Какви втори смени имаше едно време!!! Особено по времето на „свинския грип“, когато бе създадено следващото ми произведение. Приятно четене ! Всъщност, може и да си я припявате, музиката е на „Шушу“ на Мариус Куркински.

Щом падне вечер над целия свят,
манипуланти из склада бръмчат.
Принтери тракат, компютри пищят,
с две думи –
втора съм ,
втора, втора, втора... смяна съм!

Припев : Шушушу, шушушу
Втора, втора, втора... смяна съм (колкото пъти ви харесва!)

„Проверка“ припка и вика на глас –
шестнайста грешка направил съм аз!!!
Тъжно я гледам и шепна в захлас
две думи –
втора съм,
втора, втора, втора... смяна съм !

Припев: ...

Ще стане утре и, малко след три,
листенце бяло пред мен ще лежи...
Но тук не важат, не важат - уви ! –
тез‘ думи -
втора съм,
втора, втора, втора... смяна съм !

Припев: ...

Дааа, това бяха втори смени! Започваш в 15 часа и свършваш... ами, когато свършиш ! Само от теб и другите зависи! Ако не греша, рекордът беше 5’20 сутринта на следвашия ден. Тогава всички се чувствахме поне малко полезни и не толкова в тежест на фирмата, колкото обикновено. Особено когато разбрахме, че така си изработваме заплатите от преди две години, когато нямаше толкова работа. Слава Богу, че ни го обясниха на специална оперативка!!!
Искам дебело да подчертая – никога не съм имал шестнадесет грешки!!! Поне не и записани! Ако някой допусне толкова, кожата му ще се развее на пилона с фирменото знаме! Просто числото ми пасваше.И, мили ми манипулантчета, ако някой път решите,че „проверката“ са натегачи, гледат си само рахатлъка и не им пука за вас – много сте се объркали! Ако наистина пишеха всички грешки – никой от вас нямаше да стигне до постоянен договор.
А сега искам да засегна една вечно болна тема – обясненията. Представете си следната ситуация – успели сте да си легнете към 6 часа сутринта, събудили сте се някъде по обед и вече е време да ходите пак на работа. Успявате да се завлече и около половин час по-късно пред вас застава един... „ръководител“, който ви тиква лист под нослето и казва че трябва да обясните защо, аджеба, сте допуснали 3 грешки. Поне така беше едно време! Сега на „ръководителя“ тази работа му се вижда недостойна, та я е прехвърлил на по-нисши същества. А за ползата от това упражнение – вземете парче употребявана тоалетна хартия, същата работа. Освен че вече сте уплашени и се чудите дали пък няма да ви покажат врата! Което е целта!
Макар че юридическата стойност на тези бумажки е колкото на гореспомената, „изписана“ със същото, хартия.
Ама вие си ги пишете! Ако не друго – поне ръководството на склада си мисли, че решава проблеми и също се чувства полезно. Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат !
Може би си мислете, че с работа може да замажете грешките си!!! ХА, ХА, ХА !!! О, неразумни юроде, в „ Стинг“ АД значение имат само грешките! Бил си прост да бачкаш – то си е за твоя сметка!
До следващата ни среща !

P.S. Тъй като и сега цари несигурност по въпроса кога точно е края на втора смяна, пояснявам - работното време на втора смяна в „Стинг“АД – Регионален склад Пловдив е от 12’00 часа до 20’00 часа! Това е! Няма 20’30, няма 21‘ 30, няма брой фактури!! Аз съм подписвал декларация пред НАП и, по този повод, в рамките на 10 минути, три пъти ми бях посочени първите цифри! Лично от „отговорник- оперативен склад“ (беше направо трогателен!). От това по-сигурно – здраве !!!

Здравейте отново, бодри и засмени кандидат –манипуланти!
Както ви бях обещал, продължавам да споделям с вас опита си, натрупан за осем години работа в „ Стинг“ АД.
Приемам, че вече сте минали интервюто и сте на етап 2, а именно – обучение в оперативен склад. Доста е вероятно да сте висшисти (я биология, я химия, пък в крайна сметка – каквото Бог дал! ) и да си мислите, че обучението, по някакъв начин, ще има връзка с изискванията за образование. И то наистина има ! Само че с образованието, получено в Национална спортна академия (нещо маратонско или тежкотоварно). Всъщност, обучението се състои в няколкодневно ходене по петите на вече доказал се кадър и монотонно, досадно ( и за двама ви), безкрайно безсмислено четене на фактури и събиране на хапчета от стелажите. Официалната версия е, че така ще научите асортимента. Истината е, че няма. Пък се предполага, че можете да четете ! Както и да е !!! Само това да бяха безсмислиците ...
Но ето – имате възможност за първи път да присъствате на епохален моменти от ежедневието на „Стинг“ АД – Регионален склад Пловдив свойски наричан „изпращане на маршрутите“. Той, долу-горе, изглежда така :

Часовникът трака, принтери реват...
Манипулантите тичат, набират, редят!
Тичат като тигри, блеят като овци –
„Дуфалака свършииии!!!“
„Минуси“ – орловци кашоните мъкнат и в жега, и в студ –
Не сещат ни гръб, нито кръст, нито труд.
Сал‘ сладката радост до крак да измрат – за тази аптека, за тоз‘ маршрут!
„Началството лошо сега нази гледа!
Маршрута тръгва, положението е зле!!
Ако закъснеем – да мрем по-добре!!!“.
„Никакви грешки, инак- хекатомба* .“
Всяка ръка меч е, всяка псувня – бомба.
Всяко око – лазер**, всяка душа – плам...
Чанти и кашони изчезнаха там ***.
„ Скачайте в „пежата“ !“ – координаторът крясна
И пежата бели хвръкнаха завчаска, кат‘ лебеди бели
от кален бардак.
„ Всички аптеки ще заредим до крак !“

А конкуренцията трепери, до днес не разбрала,
че „безупречен сървис“ на „ Стинг“ сили дава ...

И днес още в склада легенди разправят,
че някакво чудо тук ще направят –
крак неподвиващ, намазан с „ Окопник“ -
нехапващ, непиещ, немислещ работник !

*жертвоприношение на сто говеда в Древна Гърция, много подходящо !!!
**на баркод – четец
***в координацията

Предполагам, че се разбрали върху кое произведение съм се базирал. Неслучайно съм избрал него. От вас наистина се очаква да измрете за „Стинг“АД. Но все още НИКОЙ НЕ ГО Е НАПРАВИЛ ! Дори от ръководството!! Както и никой не очаква маршрутите НАИСТИНА да тръгнат навреме. Всичко е лицемерие и пози на Многострадална Геновева. Но ако на тези, които най-много подскачат и от които всъщност зависят нещата, наистина им пукаше, просто щяха да искат още персонал. Или поне щяха да изяснят за себе си кое, всъщност, е важно. Само да не ви е хрумнало ВИЕ да им обяснявате !!! Ако го направите – борсата ви чака! Иначе всеки човек с двуцифрен коефициент на интелигентност може да разбере как тези митични маршрути могат да тръгват по-навреме, но, както вече казах – на факторите не им пука, та на мен ли?!?
Хайде сега - чао и до скорошни срещи!

Здравейте, бодри и засмени бъдещи манипуланти !
Нямам желание да звуча менторски, но през годините, прекарани в " Стинг" АД съм виждал стада от такива като вас - идващи с ентусиазъм и напускащи с облекчение и отвращение. Това, до голяма степен, се дължи на недостатъчно познаване на реалността. На интервюто ще ви говорят за заплащане, работно време, перспективи за развитие, пазарен дял и так дальше. Най-важното, разбира се, няма да бъде казано! В предходните пост-ове има обективност, субективност и какво ли не, но липсва подхода на творец към темата. надявам се, че ще запълня този пропуск!
Това ми "произведение" и тези, които ще последват, са писани в различни моменти от продължителната ми и недотам славна кариера в " Стинг" АД. Не претендирам за художествена стойност, но реакциите на хората, на които съм ги чел, рецитирал и припявал ( фалшиво!), ми дават основание да мисля, че достатъчно адекватно отразяват "живота" във фирмата и докосват някаква струна в иначе загрубелите и обръгнали на всичко души на служителите й.
Приятно четене и до скорошни срещи !

1. Аз съм Господин Георгиев, Шеф твой; да нямаш други шефове освен Мен.
2. Не си прави кумир и никакви илюзии за онова, що е в Конституцията, що е в Кодекса на труда, и що в трудовия ти договор или където и да е , не им се кланяй и не им служи.
3. Не изговаряй напразно името на Господин Георгиев, твоя Шеф.
4. Помни работното време, за да не го спазваш; шест дена работи и върши в тях всичките си работи, а седмия ден е неделя на Господин Георгиев, твоя Шеф, и е време да поработиш малко.
5. Почитай отговорника на склада и управителя си, за да ти бъде добре и за да работиш дълго за Мене.
6. Не убивай, това е повреда на фирмено имущество.
7. Не прелюбодействай, бременоста е предателство към фирмата.
8. Не кради, детекторът ще те хване.
9. Не лъжесвидетелствай против ближния си, освен ако интереса на фирмата не го иска от тебе.
10. Не пожелавай заплатата на ближния си; не пожелавай отпуската на ближния си; нито позициите му; нито премиите му; нито компенсациите му; ни шкафчето му; ни работното му облекло; нищо, което е на ближния ти. Те, и без това, не са негови, а Мои.

P.S. Тези заповеди могат да ви се видят и малко претенциозни, но, скоро след като започнете работа, ще забележите приликите с фундаменталистка секта и ще се убедите, че са доста уместни и полезни

Здравейте, бодри кандидат - стингаджии!
Може да ви прозвучи менторски, но за няколкото години, прекарани в " Стинг" АД, съм виждал стада от вас, идващи с ентусиазъм и отиващи си с отвращение. Това, до голяма степен, се дължи с недостатъчното предварително запознаване с реалността на новото работно място. По време на интервюто, ще ви говорят за работно време, заплащане, перспективи за развитие, пазарен дял и так дальше. Но най- същественото, разбира се, няма да бъде казано, така че ще е добре да се запознаете с това, което имам да ви кажа.
В мненията, изказано досега има субективност, обективност и какво ли не, но липсва творческия подход към темата. Ще се опитам да запълня този пропуск със следващите пост-ове. Те са създадени в различни моменти от недотам бляскавата ми кариера във фирмата, но реакциите на хората, на които съм ги чел, рецитирал и зле изпявал, ми дават основание да мисля, че са доста адекватни.
Приятно четене !

1. Аз съм Господин Георгиев, Шеф твой; да нямаш други шефове освен Мен.
3. Не изговаряй напразно името на Господин Георгиев, твоя Шеф.
6. Не убивай, това е повреда на фирмено имущество.
7. Не прелюбодействай, бремеността е предателство към фирмата.
8. Не кради, детекторът ще те хване.

Тези заповеди може да ви изглеждат малко претенциозно, но скоро след като започнете работа, ще забележите приликите със секта и ще разберете, че са напълно уместни.

Чао засега и до нови срещи!

Кошниците- длъжност манипулант. Нетно възнагражденеи около 1000лв, 2 смени, като втората често закъснява с около 1-2 часа, 2 съботи се работи в месеца около 8 часа и една неделя , като неделята се компенсира с почивен през седмицата. Като цяло работата не е лека физически.

Ужасно отношение!!!!!! Напрежение, унижение ...