Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

AII Data Processing Ltd. https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 64&markers=София,ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 64

AII Data Processing Ltd.

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 86 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 86


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

И аз като други хора изгубих известно време в компанията. Сега ще позагубя малко време и да оставя това резюме на ситуацията около А Дейта Про.

За 10 години поне три пъти им се налага да си сменят името (сега минаха в група с уникално креативното updata one, което по принцип е популярен форекс сайт, но това допълнително говори колко компетентно се управлява компанията, щом на никого не му е направило впечатление при поредния ребрандинг).

Компанията отдавна е напусната от хората от които можеш да се научиш на нещо. В момента по всички етажи е останала само най-изсъхналата възможна утайка от хора, които просто никъде другаде никога не биха ги взели на работа за каквото и да е. Във всяка компания човешки ресурси се грижи за интереса на компанията, но в А Дейта Про човешки ресурси основно се занимават с безмислени лъжи, както към подчинените, така и към “управлението”. Като цяло културата в компанията е такава, че всеки основно се занимава да лъже всички останали, което е докарало цялата фирма до една ситуация на трагикомедия, в която изпълнителния директор няма абсолютно никаква идея нито как функционира компанията му, нито какви трябва да са приоритетите за развитие, нито къде какво може да гръмне. Той е вечно изненадан и винаги неразбрал, като основно на него и съответно на компанията нещата по-скоро им се случват, от колкото да се действа по някакъв план. Разбира се когато нещата вървят е защото той ги е планирал (абсолютни глупости, понеже както вече споменах единственото което той реално знае със сигурност е адресът на офиса), а когато не вървят, което по принцип е стандартната ситуация, е виновен някой друг.

В самата компания има “дъщерни фирми”, които уж трябва да са продуктови, но основно се издържат от това да си издават фактури една на друга, като продуктът все тамън да го пуснат и хоп - отлага се за следващото тримесечие. Аз лично за годините там не бях свидетел на нещо работещо произведено от тези факири на R&D-то.

В А Дейта Про абсолютно можеш да чуеш всички възможни оправдания защо нещо не може да се случи от хората с които работиш. Там проблеми не се решават, там всеки се позиционира, че не е той виновен. А кой е виновен не знаем.

В А Дейта Про никой не може да ти помогне с каквото и да е в работата ти, защото никой не знае какво прави там по принцип и всеки е зает с това да го крие, а не да върши дейност с някаква добавена (или просто някаква) стойност. По обявите им за работа са написали някакви умения, които се изискват, но това не трябва да ви притеснява. В компанията никой не покрива тези умения или ако някой някога ги е покривал - човека отдавна го няма. Нито владеят английски, нито владеят други езици, нито ексел, нито могат да пишат две смислени изречения едно след друго. Нещо повече на ниво висок мениджмънт хората са с доста развален английски, който по някаква причина намират за нужно да интегрират в разговори на български. Резултатът разбира се е комичен.

И малко за ежедневната работа - обикновенно в проекти, които биха отнели няколко часа на един човек се набиват поне четирима, трима от които не вършат работа, а са там да се следят един друг и евентуално да пречат на този, койо все пак работи. Това разбира се утежнява тежко работата, но стига да си попълваш вътрешната система за това колко си работил, всичко е окей. А там можеш да пишеш каквото си искаш като часове, понеже хората, които го следят си нямат идея от работата и не могат да преценят, че ги лъжеш. Няма смисъл да преизпълняваш таргети, понеже кяр няма, но можеш спокойно неща които ти отнемат 10 минути да ги пишеш по 2 часа и никой няма да разбере. Отново - тук дейността не е реална работа, а просто да изглежда, че тука нещо се прави.

При заплатите компанията в момента изостава доста от другите работодатели на същия пазар, което допълнително допринася основно там да работят хора, които свалят средното IQ в стаята с 40% като влязат.

Накратко бих препоръчал да потърсите сериозна компания, такива в момента има много.


настоящ служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-2
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
2
Работна среда
-4

Ще започна с това че сам съм си виновен че съм в фирмата от шест години. Исках да поставя почти на всякъде -5 но се въздържах защото има и по-лоши компании.

Проблемите според степента в която ме ядосват:
Средно работното време е 10-11 часа като се заплащат 8. Всичко е така сметнато, че да не оставаш без работа и всеки месец супервайзъра ще ти казва че продуктивността ти в някой проект е ниска.
Почти всеки месец се налага да работя над 20 часа без почивка когато привършваме някой проект със страшно много технически проблеми за които никой не го е еня.
Заплащането е както се уговориш и колкото близък си с някой по-нагоре, за тези които работя хоум офис и не са набъркани в драмата увеличение и повишение през крив макарон.
6 години с високи показатели (и бонуси в началото) 5 чужди езика, заплата ми не е мръднала, а наемат хора с по-висока заплата защото масово напускат колегите.

Ако си мислите че ще научите нещо , едва ли, темпото на работа е толкова високо че без гугъл транслейт не може да се работи.

Поисках да ми платят поне 20 лв ремот на компютъра защото всичката техника и консумативи се покриват от работника. ТЦ беше отговора и че било привилегия да работя хоумофис. Привилегията е да работиш до 4 сутринта за да свариш за дедлайна защо платформата ти е забивала цял ден.

Нямам търпение да се махна, изгубих толкова много време в тази компания.


шубе го/я е и не казва!

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
2
Работна среда
2

Позицията, за която бях нает ми се представи едва ли не като Свещения Граал на аутсорсинга, уж много интересна, уж се изискват аналитични способности, в допълнение на владеенето на поне два чужди езика (Да, за великия Due Diligence иде реч). Излезе че не е точно така... Става дума за най-базов background check. Работата е еднотипна и скучна, изисква много малко мислене. Добавете към това безумния микромениджмънт, както от страна на ръководителите на самата компания, така и от страна на Дау Джоунс (компанията, на която тези красавци се явяват подизпълнител). Последните наскоро "забраниха" употребата на глагола indicate в доклади. Защо? Казва ли ти някой? След година вече спокойно мога да кажа, че освен една не особено добра заплата, тази работа и компания не ми дадоха нищо.

Това, която още повече ме порази е, че наскоро промениха и системата за бонуси, като не само поставиха по-високи критерии, но те трябва да бъдат и постигнати във всички проекти (за незапознатите: тези сладури работят с няколко клиента с различни изисквания, като всеки доклад се отчита в проекта на отделния клиент (в крайна сметка са около три проекта за Due Diligence)). Един по-тегав доклад за клиент с по-малко поръчки и с бонуса е свършено. Вече се дава и не всеки месец, а на три месеца, да не си помислите, че нямат време да ви прецакат с някой и друг Грифон за Майкрософт или друга подобна простотия... Не е за салама, Санчо, а за уважението. В крайна сметка аз ви доставям доклад, от който вие изкарвате не малко пари, а ми плащате двойно по-малко от минималната работна заплата в Лондон. Можете поне да кажете "благодаря", вместо да въртите тъпи селски номера.

Иначе за тези, които мислят да почват там, правете си сметката. Ако не сте работили с чужд език досега, може и да си заслужава (нивото ви няма да се подобри особено, понеже те работят основно с бланкирани доклади, та освен един-два абзаца с безкрайно стандартизиран текст няма да ви се наложи да пишете кой знае колко, но поне ще може да сложите нещо в CV-то), ще имате и обучение, което е структурирано ОК, та може и да ви е полезно. Може да работите от вкъщи, което мен ме устройваше. Работи се много с крайни срокове, което също е полезно от професионална гледна точка. Иначе, както казах, вече реално няма бонуси, понякога ще ви се налага да се съобразявате с клиентски изисквания, които сякаш са плод на колективното въображение на Оруел и Кафка и работата наистина не е интересна. Ще ви се налага и да правите някакви странни и морално въртящи се около сивото неща, от рода на това да сваляте информация от корпоративни регистри през проксита. Предизвестието е два месеца (само по себе си би трябвало да ви накара да се замислите). П.П. Ядосаха ме, но се опитах да съм обективен (за тези, които проявяват интерес към менталното ми състояние).


-40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-4
Колеги
-3
Работна среда
-3

За бога хора, не кандитатствайте.

Нивото ми на владеенe на английски е на изключително високо ниво (C2 CPE 224/230) плюс икономически опит и като минимум сериозни познания по икономически английски. Разбира се, не продължихме с процеса на кандидатстване поради слабо представяне на теста.

Не че компанията и позицията представляваха сериозен интерес за мен, но количеството негативни коментари тук не е случайно.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В отговор на последния въпрос – и двете. Търговията и злоупотребата с лични данни е невидим бич за модерното общество, с който никой регулаторен орган не може да се справи. Събира се всякаква информация като особен интерес представлява ежедневният труд на служителите. Веднъж си заработваш заплатата с труда, за който сте се договорили и втори път им правиш густо, обучавайки ИИ, без да те компенсират по никакъв начин за това. Дори не ти казват изрично какво точно правят, а само те карат да подписваш някакви документи за личните данни, колкото да си измият ръцете. На мен лично ми се вижда на ръба на закона, но не съм в състояние да правя експертен анализ на практиките им. Със сигурност не е морално това, което правят, но целият свят се движи в тази посока. Тъпо е да разбираш каква е същността на работата ти от чуждестранните изяви на някакъв „колега“, който дори не умее да се погрижи за здравето на собственото си тяло. Какво прави с личните данни на толкова хора (зависими от работодателя!) един Бог знае... Но това е положението – ако не ти изнася, чао. Който има възможност, нека се ориентира към ИТ и програмиране, защото почти всички други професии са с предизвестен срок на годност и нямат бъдеще. Хората по върха на тази фирма много добре осъзнават тази реалност и си гледат техните интереси, както става ясно от самите тях:

https://www.facebook.com/ADataProCompany/videos/922896844575152/?__xts__[0]=68.ARCz_lF-jHZ3nM-YBm9S2F-QIvBeX3FP6Jg7ZRRZRvbNwN7D1IOLR-cBq5YAqKXf_KgiBoXDHfMIlvz9oMrtjgvjhxW0ZspOx-iVflL9RLiIqY_lFJ-f6sNFoxAoKKVFDGAWsWvobKHcyJd91vhH8eKay5EJ6094qC59Opmqo_GVyHLG-5P5YJ7Kun7JyheizCMAfRaudNzx2j7zyWNfUFrIvYVwDM-MvQ&__tn__=-R


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Тия наемат ли хора или просто събират СиВита и от тях събират информацията, която я пазят в Data -та?


бивш служител

16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
1
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
1

ЛЮБОВните проблеми на служителите са най-малкият проблем в Медия Монитор. В последната година там напуснаха около 8-9 добри професионалисти, като причините са ясни от всички. Все още са останали няколко кадърни човека все пак.


бивш служител

12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-2
Потенциал
2
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
-1

Като цяло съм дал хубави оценки. Хубавото на компанията е че често се организираха тийм билдинги и други мероприятия. Повечето от служителите са приятни хора. Кофти нещата са, че всеки е шеф на някого и всички над-средното ниво са гъзоблизци. В момента чувам само забавни истории, като най-добрата е че офиса на съседната улица които е на една от дъщерните фирми се е превърнал в секс бардак. Редовно някаква лелка се е заключвала там за да прави секс с колега :)


-33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
-5

Чета последните коментари и не мога да повярвам на очите си. Ми то нищо не се е променило от 2011 година насам. Единствената новина е, че Светльо е напуснал. Щом и той се е махнал от кораба майка, значи нещата са стигнали дъното. Миленката има потенциал и ще е достоен заместник.
А за това, че нищо не се е променило говори и факта, че дори и след толкова години далеч от компанията веднага се досетих коя е мениджърката, кой е мъжът и т.н., и свалящият колежки :). И врътките със заплата, и договорчетата по европрограмите, и хурките, все дежа в :)
шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Не си губете времето с тези. Много са зле.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?