Бих искал да споделя мнението си относно процеса на подбор в тази компания. Кандидатствах по отворена позиция. След като бях селектиран по документи, ми се обадиха за интервю, което беше проведено с регионалния директор човешки ресурси. След успешно преминатия етап, ми се обадиха за следващо интервю с директора за България, на което трябваше да разработя и представя бизнес кейс по зададена тема. След като преминах и този етап ми изпратиха да попълня личностни въпросници. Явно нещо от резултатите не им е харесало и получих имейл, в който ме уведомяват, че не съм одобрен за позицията. След около 2 месеца ми се обаждат отново да ми кажат дали все пак не мога да отида на още 1 среща с директора. Реших да отида, за да видя какво искат да дискутираме като очаквах, че след като ме търсят най-веротно ше ми предложат позицията. Вместо това дискутирахме резултатите от въпросника, които не им харесват и аз как бих ги коментирала, като след няколко дни получавам отново мейл, в който ми пишат, че не се спират на мен. Изключително непрофесионално отношение, звънят ми 2 месеца след това, канят ме на среща да обсъждаме нещо от преди 2 месеца и ми губят ми времето.Тромав процес на подбор, недодялани въпросници с двуяко значение. Бих казал консервативна компания, която живее в соц миналото. Изобщо не бих препоръчал на бъдещи кандидати.
Скъсана фирма без морал. Надявам се словенците да уволнят Любо и всички негови протежета на които бърше гъза и постоянно покрива. Жалък, малък тип Кийс Геновева знаят само да доносничат и слагат думи в чужди устни - клюката и преувеличението при тях е голямо.
Тъжна история е заплащането и уважението за които всеки говори в тази фирма, ала все така липсва.
Ани осъзнай се преди да загубиш още хора.
По неадекватно интервю не бях преживявал. "Дамата" говореше като невменяема и все едно сме си квартални лелки на по кафе през терасата.
Офиса миришеше на запушена канализация, бели зацапани стени.
Фирмата не предлага нищо.
Долно отношение. Слабо заплащане. Никаква подкрепа. Абсолютно никаква защита от конкуренцията. Когато стане напечено важните хора се крият. Сега Ангелика се е качила на власт и всички интриганти се качват по ерархията - затова нищо хубаво няма да се случи и никой няма да получи вечните обещания.
Колегите са читави, но и тях ги переше тока. Пожелавам на всички да намерят по добро място и да забравят за мижавите хорица.
Голяма пародия,
Тоя колега който е описал заплатите се объркал за Любо интригата. Заедно с Геновева и Тодор обичат да вкарват в супер интриги цялата фирма. Ехидно се хилят когато цирка се разточи и само знат да си мерят топките.
Супер разочарована останах когато най-накрая регионалната ми изплю камъчето, че заплатите се одобряват от Словенците - тоест чакате да сте сред богопомазаните от интригантите по-горе за може евентуално някой в Словения да Ви вдигне заплатата. Бонусите са толкова сложно направени, толкова завишени и толкова не съобразени с вноса, че трябва да стане чудо за да ги хванеш (до 1 път в годината).
Супер дупка са служебните телефони, таблети и условията за подръжката им. За автомобилите няма да говоря защото е тъжно дебили които са в дъното на стълбата да взимат нови коли и да се хвалят по групите а тия дето бачкаме от години да ни препикат с двуседмично седене в сервиз. Обикновенно се чака одобрение от някой или колегата там събира оферти, което води до разходка по сервизи и още загуба на време. Супер недоволна и от мизерните пари за автомивка .
Читаво IT за тези няколко години не видях. Първо беше един ръб дето ехидно ти смее по телефона, после нямаше и наеха един който нищо не знаеше. Абсурд беше и с офис дамата - последната не можеше един еконт да пусне. Колегите в региона бяха читави, но и те се ориентират бързо - пожелавам им късмет.
Подведоха се,
За заплатата, уважението и приналивата стабилност. Работиш без да ти дават ясна насока. Стават грешки и ти го отнасяш защото няма кой да ти го обясни. Лили и "Генка" не случайно са толкова мразени. Когато ги помолиш за информация за техни задачи само ти се карат. Именно за това хората търсят Ирина, Деница или Ани. Не знам защо толкова обиждат Тодор - единствения мениджър който е редил стока с мен. Голяма част от колегите са демотивирани. Радвам се, че бързо си намерих друга работа и се спасих.
Успех на следващите хора кандидатстващи за нищо пари
В ТАЗИ ФИРМА ВРЕМЕТО Е СПРЯЛО!
Лично за мен това може би е най-лошата фирма от към колеги и може би също така отношение.. + малка заплата за нещата които съм правил.
Почвам ред подред:
Заплатите на бранд мениджърите са между 3000-4000 бруто на техните шефове са около 4000-5000 бруто. Увеличаването на заплатите е много странно трябва да си хубаво излизал гъза на главния директор за да получиш нещо мъничко. Много често в офиса се случва да се вика и крещи и да се унижава служители! Треньорката "Генгка от почивка" това чудо на чудесата направо съм в потрес че има една от най-високите заплати в фирмата а същото време тя не работи!! Дори като прави тренинга тя самата не знае какво говори а особено като и зададеш въпрос стои и те гледа тъпо с нейния пилешки поглед. Следващия Тодор той е работохолик той няма друг живот освен работа и очаква от всички нас да сме така и ако можем да спим в офиса. Най-хубавата част е когато си сгрешил идва при теб с гръм и трясък и започне да ти крещи и да те обвинява колко си ЗЛЕЕ и капак на всичко леко плюе и му мирише дъха но всичко е точно! Шефката на Маркетинг отдела Ангелика е човек който е постоянно в "Срещи" и се тя като трябва да нещо да направи или изпрати на нейния шеф дава задачата на хората който са под нея да я направят :) е това е шеф ска му работа в тя е човека с най-голямата заплата а дори не знае как да ръководи екипа си! Също така като не е на кеф и тя започва да обвинява всички че не си вършат работата а следващия момент тя е правила всичко. Лили е главния счетоводител на фирмата тази жена е отвратителна и винаги когато иска нещо да се свърши и то трябва да е на момента и нейното винаги е най-важното и ако не направиш това което тя иска започва едни заплахи по имейла след това Ангелика ти звънни и общо взето се разправяш с две Баби в критическата за нещо което може да се свърши по нататък + това тя също си слага увеличение на заплатата защото с Ангелика са един дол дренки :)
Жалко че има много свестни хора в фирмата които работят в ФОНД БЧК :( това е една малка част Тино Ирина Деница Динко Любомир
Много моля всички които кандидатстват там просто да не отиват на интервю и да пропуснат тази фирма няма нужда да им си губите времето:
Тази година хората които единствено ще получат увеличение на заплата са естествено почваме силно Тодор, Наташа, Деяна, и още 5 човека които са в офис + Лили главната счетоводителка която взима 4000 + а другите две нейни колежки където вършат 2 пъти повече работа взимат едвам едвам 2000. Тъжна работа
Жалка фирма
Ниво колеги - може и по добре, но един път хванете ли се на хорото го играете до край.
Ниво пряк ръководител и супервайзори съм със смесени чувства, никога не съм била едновременно разочарована и в същото време мотивирана. Прикият ми ръководител имаше своите дефекти, най-големия липса на адекватна реакция към останалата част от мениджъмнта.
Трейнърката ни съспва визита и после не те пускат да припариш до кабинета отново. В това време брандовете пускат най-малумните активности и се чудим как да излезнем на чисто с лекарите.
Парите и работното време за голяма част от екипа бяха о.к. Минус, е че често новите започват на същите или по-големи пари от дългогодишни служители.
Когато издавах автомобила и таблета си в София видях доста увиснали физиономии, една част от които нямам идея защо се изтезават при тези условия.
Искам отново да благодаря на Деница, Мария и Тино за дългогодишната подкрепа във всяко наше начинание и адекватно решение на всеки наш казус.
Винаги съм се чудила защо тази фирма е толкова двузначна и доста лекари пищят от нея.
Написаното по-долу за офиса е вярно. Мръсен и изглежда като голям склад с наличие на страшна какафония. Всички лица които видях там бяха убити и изморени.
Фирмата не предлага нищо освен една заплата, според колегите на терен бонусите също не са привлекателни и както виждам от написаното тук са шеговити.
Освен неграмотното водене на интервю, забелязах и доста разминаване във информацията дадена по телефона и в реалност на интервюто.
Общо взето ще си спестя това приключение. Не вярвам фирмата да се оправи съдейки по новите колеги на терен.
Това е най-голямата заблуда в която съм попадал и добре че се отказах на време. На интервюто и в последствие регионалната шефка обещава едно а после се оказва доста по дървено. Бонусите са смешни, а когато разбрах какво получават хората от елит клуба ми стана смешно и се върнах отново по обявите за работа. Обещават ти да ползваш автомобил за частни нужди, но до колкото разбирам заради глупави правила и междуличностни ситуации колегите в декември не могат да си ползват спокойно автомобилите. Фирмата е жалка, изцеждаща и не предлага някакъв бонус на фона на жалката заплата която дават. Всичко започва с това колко добър екип е но треньорката първа казва че всички сме конкуренти и трябва да се пазим един от друг. Фалшиви обещания и много двуличност.