БАЛКАНКАР РЕКОРД АД /img/frontend/nomap.png"

БАЛКАНКАР РЕКОРД АД

Първо бих искал да отговоря на колегата който има желание да кандидатства, нека опита, гарантирам, че ще го вземат на работа. Това, че сам ще се откаже е отделен въпрос.

Ние не сме анонимни, ние си се знаем кои сме ( или поне на мен всички в този завод са ми прозрачни ) :D. Едвали има някой който да не знае кой е "малкото зайче", само ми е много интересно кой ми използва истинското име да пише коментари (не, че нямам подозрения), но в крайна сметка мненията ни съвпадат и няма проблем :).

Държа да започна дългия си коментар с думите НЕ СЪМ СИ ПРОМЕНИЛ МНЕНИЕТО И ДЪРЖА НА ВСЯКА ДУМА КАЗАНА ДО СЕГА, НО...

Този завод ми се изплю и на образованието и на амбициите и на старанието и на всичко което дадох от себе си в последната една година. Такъв шамар ми забиха в лицето, че ще ми държи влага доста дълго време! Най- трудно от всичко беше да водя война с някои " капитани" за да мога да си свърша работата. След всяка консултация с колега, при него пристига въпросния "капитан" с думите " Какво искаше тоя от теб? Забранявам ти да работиш за него !", щото видите ли, те хората за мен работят в завода. Всяко детайлче беше битка, явно някои хора толкова стриктно следят за "часпроми" както им викат, че в тъпотията си не забелязват разликата, а само трябваше да попитат, вместо да си вирят носа. Нещо което не можах да разбера беше разделението на "нашия цех" и "вашия цех"!?! Това разделение непрекъснато ми се натрапваше в лицето и се чудя, тези хора не си ли дават сметка, че никой не печели от това. И така нататък и така нататък...

По отношение на колежката " Ралица" искам да и се извиня, ако съм я засегнал с нещо, защото цяла година не ми говори и ме гледа много лошо, за другото няма да кажа... Също така ще добавя, че е напълно права за ПОЧТИ ВСИЧКО което е написала в коментарите си, с едно малко изключение. Младите не са назначени с по - високи заплати, не знам от къде има подобна информация, но това е пълен абсурд, моята последна заплата е 303 лева и 61 стотинки. Бяхте права колежке, наистина са помощи. Другото също е вярно, в новия цех положението е под всякаква критика, а колкото до лампите... 4 седмици ходих с висока температура на работа, защото в така наречената ми " бивша канцелария " компютър има, но отопление няма, краката ми замръзваха за 30 минути и се тъпчех а аспирин и парацетамол защото трябваше да съм там и да работя по изостаналите си задачи (защо са изостанали е отделен въпрос) та минават някой хора на оглед и с цялата наглост на която са способни правят забележка, защо канцелларията светела. Под нивото ми е да коментирам такива неща, но в момента точно ми се повръща от преживяното и никой не се замисля, и на никого не му пука за хората. То защо ли да се замислят, все пак на портала чакат такива като нас, нали така! А сега отидете до портала и си вземете някое инженерче да ви работи за 303 лева и 61 стотинки!!! Преди няколко години докато бях студент и работех шефа ми каза: " Сега като завършиш, дали ще отидеш да работиш някъде като инженер за 400 лева, или ще дойдеш да работиш при мен като багерист за 1000, сам ще си направиш сметката." Хах ... 400 от къде????

Каква е истината?

Истината е, че от сърце обичам по - голямата част от колегите си и не мога да не ги подкрепя в напълно логичните им искания за нормални условия на труд, но не съм съгласен с принципа им " Те се правят, че ми плащат, аз се правя, че работя. ". Колкото до мен, аз съм последния който има каквото и да било право да се оплаква точно сега. В новата ми канцелария условията бяха много добри, наистина нищо повече не може да се иска.

В завода наистина се работи, хората наистина работят, да вярно, че има разни " елементи" които през повечето време се скатават, но в крайна сметка от този завод излиза продукция, и когато видя календара с влекача ми се разтуптява сърцето и ми се насълзяват очите! Аз съм лесен, след една година ми е жал за колегите които остават там и семействата им изнемогват, а те са хората които правят тези машини

Защо напуснах?

В това отношение истината е, че ми дойдоха в повечко нервите, ядовете, обидите и недоволството и за какво?!? За 303 лева и 61 стотинки!!! Най- омразно от всичко ми е да говоря за пари, но инженер да работи за 303 лева си е направо ГАВРА!!! И ако трябва да съм напълно честен, наскоро имах малко по - сериозни здравословни проблеми и слава богу имах достатъчно средства да си покрия разходите, но тотално се паникьосах при мисълта, че ако разчитах само на тази заплата... не ми се мисли!!! Когато човек събира негативи продължително време, никога не се знае коя капка ще прелее чашата и ще захвърли всичко, най - малкото да си почине.

Както каза колегата дават шанс на младите, дадоха и на мен, за което съм благодарен, а дали съм го пропилял или не съм е спорен въпрос.

Успех колеги.

Здравейте! Може ли някой който работи там да ми каже търсят ли работници и ако си подам документите имам ли шанс да започна работа. Благодаря Ви!

На фона на икономическата криза която се шири в цялата страна Рекорд е отличник. Политиката на Рекорд е страхотна - отворена към младите хора, готови да се реализират и докажат като специалисти

Точно така,не знам какво искате и от какво сте недоволни.Рекорд е фирма която плаща редовно заплата плаща осигуровки и спазва всички почивни дни и празницзи,работи на 5-дневна раб.седмица. А има ли работници с няколко петилетки зад гърба си,които не си вършат лична работа в работно време и с ресурси на фирмата.След като се чуствате нереализирани,има стотици други фирми напуснете, кой ви спира.

БРАВО! Анонимни сте много смели! След като ругаете и изнасяте факти, защо си криете имената, но така е "по-достойно", нали? И от правописа ви личи колко сте "кадърни".
      След като сте болни и недоволни, пуснете си молбата за напускане, отидете да работите там, където условията и заплащането ви задоволяват, все пак живеем в 21-ви век, не сме крепостни селяни, Европа също очаква "способни" хора като вас.

Здравейте ,реших отново да драсна няколко реда тази година  основното произвотството на мотокари ,електрокари влекачи и тем подобни се премести в ново помещение вместо за добро то става още по зле,помещението е огромно никакво отопление температура от -1до4градуса а външна температура 5,6гр по топло ,За тези два месеца пиша за монтажа болните наброяват 6 човека за сега и като се погледне в цеха се виждат 4,5 ,,РАБОТНИКА,,които монтират около 20 машини на месец средно и цена средно 45000лв на машина който може да смята и да си доидем на думата за пари минимална заплата, колкото взима общия работник който събира листа на двора ,нямам нищо против него той си работи момчето,  е някой ще каже дават премия  това е до началника на един дава но на друг които си свърши работата но на края ня месеца му се наложи да излезе 2 дена защото е  болен и тогава няма премия отиват при младите момчета които ги назначиха с по голями заплати от човек който има 25години стаж и се разчита на него и друго не може да излезе отпуска когато си поиска защото имало спешна машина или идва панаир но стига много се отлеснах може да се пише с чесове за  РЕКОРД   забравих да спомена че в новия цех няма никаква  дневна светлина и в средата на цеха се палят машините а накрая кадето се събират с другия цех е реголировка смях,смях браво на тези които са го измислили а после хората защо боледуват,,,,,и накрая заплатите не са барани от 10, 12 години стигат за пътни,ток, вода и вафли от машинката, Господа началници не спирайте в петък климатиците,, да може в понеделник да ви е добре а пък ние ще гасим лампите в обедната почивка и докато се зареждаме за поредната спешна машина ще се стоплим,,,

Колежке, не говоря за вас, вие работите самостоятелно и смея да твърдя много съвестно си вършите работата, поради което сте си спечелили уважението ми. Говоря за тези като "мен" които само се " мотаем" и не правим нищо, защото има няколко прости формулки с които се изчислява стойността на всяка една свършена работа. Ако днес заплатата ми се формира върху 20 детайла а аз изработя 5, това означава, че или утре трябва да изработя 35 за да наваксам, или колегата ми трябва още днес да изработи 35 да компенсира моето "моткане". Като разбирасе на плещите на колегата няма да падне само моята заплата а и цялата сума, която се очаква като продуктивност на даден член от екипа (енергийни разходи, амортизация и т.н.), за да се движи механизма " предприятие" . Колкото до моето поведение, по - добре "тоя ненормалник", отколкото " тоя на какъв се прави, какво като е едикакъв си на едикой си", на никого нищо не съм направил с всеки съм се запознал с усмивка и се опитвам да не я свалям от лицето си, а това, че някой се дразни на усмивката, комплексарите повод за заяждане винаги ще си намерят!

1 точка

Здравей малко зайче,Като гледам какво си написал за РЕКОРД немога да не ти одговоря,Първо вземи поработи а после давай съвети,на два петака служба а вече и разбирач го даваш ,ако има на теб кой да те храни и да ти плаща сметките то добре да си жив и здрав,тука с тези помощи кадето ги дават, хората гледат семействата си и децата си а ти престани да се мотаеш и най вече да се правиш на ненормалник ,,,,,,,не дразни работниците, докараха те намериха ти работа работи това е от Какати приемиго като съвет,,,,,,,,,,,,,,

Как да обясни г-н Калев на неграмотните, непросветените, мързеливите и некадърните как трябва да се работи за да се постигнат резултати. Ще се постарая да насоча коментарите си към хората желаещи да се развиват в сферата на машиностроенето.
Преди известно време когато четох тези коментари за мен те не означаваха нищо, хора които не познавах, обстановка която не познавах... Сега вече знам, знам, че на никого не може да се угоди по никакъв начин. Всички се оплакват от ниските заплати и продължават да действат на принципа " Толкова ми плащат - толкова работя." Уважаеми колеги, ОТВРАЩАВАТЕ МЕ !!! Свикнали сте само да искате без да давате нищо от себе си смачквате всеки който има желание да се развива. Кой как ръководи бизнеса си не е ваша работа, всепак вие сте само служители и от вас се иска да работите. Ако аз съм на мястото на ръководството ще изгоня 90% от старите мързеливци и ще назнача млади хора с желание за работа, да видим тогава дали няма да скочи продуктивността, съответно и заплащането. Ще искате после да се върнете назад като видите новите заплати, ще има да казвате на интервютата за работа: "Аз съм работил тук 20 години... " Всеки който има желание да работи е добре дошъл, всеки който си мисли, че само ще се скатава и надника му ще си върви и междувременно ще се оплаква - прав му път! Изненадвам се от търпеливостта на ръководството, аз лично няма да ви изтърпя дълго !!! Като искате големи заплати аз ще ви ги направя на норма да ви видя дали няма да работите, по - голямата част от частния бизнес с в пъти по - големите заплати е на този принцип. Какво да ви говотя за него, стоите си в РЕКОРД защото така ви изнася нали, ако отидете в частния сектор ще ви накарат да работите и пак ще искате да се върнете, така сте научени от прословутия комунизъм и така се опитвате да научите малкото млади хора които работят с вас, а ако някой не се подава на провукациите се опитвате да се налагате със сила! Къде си въобразявате, че се намирате, страна от европейския съюз в 21 век, комунистическите порядки ги забравете, как изобщо ви минава през ума, че тези номера ще минат. Заради нечии комплекси млад човек трудно се задържа. О, да забравих, че вие сте там от 20 - 30 години и никой от вас не знае как се работи и как наистина се изкарват пари, и не желаете и да разберете, всепак така ви изнася. Скъпи читателю, това което написах е принцип не само за РЕКОРД а за всяко едно място на което ще започнеш работа, ще се сблъскаш с това независимо къде ще отидеш да работиш, всички са минали през това и трябва или да устоиш на атаките или да станеш като тях. Лично за мен употребата на алкохол при работата с машини е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМА!!! Рискуват здравето и живота както на колегите си така и своя! На всеки се случва, но когато е ежедневие става опасно!
Държа да подчертая, че написаното по - горе се отнася за определен кръг хора, НЕ ЗА ВСИЧКИ!!! В това предприятие има наистина уникални хора, които са ми давали стимул да продължа да се боря и на които не знам как ще се отблагодаря някой ден. Искам да ги поздравя, на фона на написаното от мен вероятно знаят кои са. Пожелавам ви да сте все така отзивчиви и да давате подкрепата си на всеки нуждаещ се.
Имай предвид читателю, че в РЕКОРД можеш да научиш толкова много за един два месеца, колкото в една малка фирмица (с по - големи заплати) за години. Ти сам трябва да прецениш кое за теб е приоритет: Развитието в сферата на машиностроенето или пълния джоб! Знам, че избора не е лесен, пожелавам ти успех и се надявам да вземеш правилното решение.

Мнения за тази фирма няма смисъл да се пишат, защото имаше писани много истини, актуални и сега в момента, но се трият по незнайно какви причини - причината явно е дъвчещия дъвка.