Подробна оценка от Боряна
Кандидатствах по публикувана в jobs.bg обява, която официално беше от "фирма/организация, директно търсеща служители", а самата фирма като име нищо не ми говореше, Еврокомерс или нещо подобно. Получих покана по e-mail и неподозирайки, че става въпрос за агенция, се явих в посоченото време на посоченото място. И що да видя - офис на въпросния посредник. Обясних, че съм там поради факта, че съм получила покана. Последва странната реплика "Дайте си автобиографията и личната карта". Аз естествено попитах за какво им е автобиографията (аз да им я нося), след като съм я пратила и те разполагат с нея. Отговор "ами ние много биографии получаваме, не можем всички да ги разпечатаме" - все едно пък аз съм длъжна по 5 пъти да им давам биография.
Естествено, стана ясно, че нямам намерение да се регистрирам, нито ме интересуват хипотетичните много други обяви, с които разполагат, и ... се стигна до там аз да им задавам въпросите. Като например защо са публикували обявата по този начин, с което нарушават общите условия на jobs.bg, с които са се съгласили. Както и защо си позволяват да ми губят времето, спестявайки си в мейла факта, че всъщност са посредник, който при това не е с безплатни услуги, и т.н. И отговорът беше "Ние също нямаме желание да сте наш клиент, така че напуснете, ако обичате".
И тогава откровено подивях, обясних им, че щом аз съм изгубила 2 часа заради тях, редно е и те да изгубят толкова, за да отговорят на логичните ми въпроси ... ... ... Накрая бременната интервюираща вече я бях изкарала извън нерви, и за малко не тръгна да вика полиция ... та накрая си тръгнах, не за друго, ами да не взема да навредя на едно невинно бебе с острия си (макар и цивилизован) език.
За мен изводът е, че това е работа за идиоти, никой не би работил при условия, в които го принуждават да нарушава закони. Че може и пердах да получи от някой по-луд подведен клиент!
Подробна оценка от клиент
Бих искала и аз да взема отношение за клона в Габрово, и по-точно за служителя там. След направена регистрация ми се обади точно 1 път , признавам , че беше скоро след това/но от тогава нищо-вече 2 години/.Отидох на уреченият адрес на работодателя, като господина стоеше през цялото време в стаята за провеждане на интервюто, с невъобразимо лицемерна физиономия. Но какво беше учудването, когато работодателя започна да ми задава въпроси, свързани с длъжността и аз го гледах като полезно изкопаемо-ставаше въпрос за съвсем различна област, от тази за която е моето образование.И как гореспоменатият служител на Мираж е преценив, че човек с икономическо образование би могъл да заема длъжност, изискваща специфично техническо такова.И това не е всичко-оказа се , че за длъжността се изисква и език, за който аз отново не бях посочила , че владея.Излагацията пред съответния работодател не ме притесни толкова, колкото последвал слух, че габровския представител на Мираж си викал на хубавите интервюта едни и същи хора с неособено голям умствен багаж, но за сметка на това-с привлекателен външен вид. Допускам това да не е вярно, но самият факт , че не различава икономическо от техническо образование и стаж е достатъчно красноречив в подкрепа на долното мнение.
Подробна оценка от Клиентка от няколко години
Здравейте и от мен
Клиентка съм на тази агенция от повече от 2 години. Клиентка е много силно казано. Регистрирах се там, когато се преместих да живея в съответния град. Въпреки щедрите обещания на господина, който работи там, намерих първата си работа не с негова помощ, а чрез обява във местен всекидневник.
Когато преди няколко месеца реших отново да ползвам услугите му, бях крайно разочарована от това, че дори не можаха да ми намерят данните и документите веднага. Наложи се да ходя 3 или 4 пъти, докато ми намериха документите, при това отидох с договора, който бяхме сключили.
Имаше 2 или 3 предложения, особенно едно, които много ме заинтересуваха, защото бяха в облас, в която бях работила. Единственното, което се случи през почти месец и половина преследване на вапросния господин да ми даде повече информация или да ми уреди среща със управителите на тези фирми, беше нешрекъснато отлагане, отлагане, оправдания, невъзможност да бъде намерен... Излишно е да казвам, че съм крайно разочарована... Преди 2 седмици, при последната ми среща, получих информация, че господина от фирмата си бил намерил човек, затова и не ми се били обадили, само за сведение-докато преследвах служителя на Мираж, ми се казваше, че управителката е жена... За ваше сведение-и миналият, и този понеделник Мираж все още търсеха човек за тази длъжност...
Май обявените работни места са напълно измислени.
Не разчитайте на тях!
Подробна оценка от Марияна
Здравейте! Убедих се за пореден път, че НККПП МИРАЖ-КОНСУЛТ - Благоевград е била най- фалшивата фирма в Благоевград, а уж е агенция за подбор на персонал, с една дума би трябвало да помага на хората при намиране на работа. Но за съжаление нее така. Регистрирах се през март тази година. До петък този месец никакви покани за интервюта. В петък получих покана за интервю от НККПП МИРАЖ- КОНСУЛТ- градът няма да споменавам, но нее Благоевград , в която пишеше, че мога да се ява на интервю и в града в който живея.Така и направих.Отидох в офиса на агенцията и обясних на служителките всичко това което и на Вас.Бях изумена, че започнаха да ми вадят от девет кладенеца вода за позицията за която бях поканена на интервю от да я наречем Х агенция и бях отхвърлена.Интервю така и нямаше.А що се касае до парите аз дадох 10 лева, и тук възниква въпроса:До кога ще продължава това отношение към хората? Как да вярваме на такъв вид агенции? Отговорете ми моля Ви!!!
Благодаря Ви много !!!
Подробна оценка от Мария
Аз се регистрирах в тази агенция преди 3 год. На първо интервю бях поканена след повече от 1год. Последваха още 2 през период от около 2 месеца - ами винаги бях неодобрена. И най - важното мойте изисквание не се покриваха с предлагането от фирмата.
И тук им зададох въпрос - Защо ме изпращата не интервю след като бъдещият ми работодател не покрива мойте изисквания? А за парите сте си прави - аз товага платих 20 лв.
Подробна оценка от ОСТАНЕТЕ СИ СЪС ЗДРАВЕ
Аз имам регистрация там от преди 3 години. Бяха много любезни само до тогава, докато ми вземат 20лв. за ТЪЙ НАРЕЧЕНАТА "ЛИЧНОСТНА ОЦЕНКА", без която НЕ МОЖЕЛО да се започне работа. :))))))))))))))))) Имайки неблагоразумието и неопитността ми до този момент с подобни "АГЕНЦИИ", аз взех че им ги дадох направих ИДИОТСКИТЕ им тестове ..... все едно че човек кандидатства за работа в КГБ, ЦРУ или тем подобни (много зле влияе киното на някои хора). Предоставяйки им всичките ми документи, дипломи, сертификати от специализации (имам висше образование-магистър инженер, опит по специалността 5г.), имах само ЕДНО ЕДИНСТВЕНО обаждане от тяхна страна за работа като ОБЩ РАБОТНИК :)))))))))
НЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА РАБОТИТЕ С ТЯХ!!!!!!!!!!!! Не че другите агенции са по стока:)))))))))))))))))
Подробна оценка от търсещ работа чрез тях
От няколко месеца имам регистрация в Мираж-Хасково за да ми търсят работа и още в първия момент ми направиха лошо впечатление:
Първо ми бяха дадени документите които трябва да попълня, включително и въпросник който щял да се разглежда от работодателите. Казаха ми че регистрацията е безплатна, но трябвало да заплатя 10 лева за психопрофил който щял да се изготви въз основа на отговорите ми във въпросника. Този психопрофил бил задължителен и можело и другаде да ми го направят, а след това да им го донеса но струвал скъпо- а специалистите с които те работели от Стара Загора го изготвяли само срещу 10 лева.
Тъи като не ми издадоха касова бележка за прибраната сума ги попитах когато е готов психопрофила ми ще мога ли да го видя. Естествено отговора беше НЕ (тук ще вметна че въпреки мненията че собствения психопрофил не трябва да се вижда от лицето на което е, смятам че след като вземат пари за нещо от клиента са длъжни по някакъв начин да ги отчетат).
Към края на попълването на въпросника госпожата ми заяви че никой работодател нямал да търпи толкова време да се мотая. И това ми го заявява тази тиква там дето са я сложили от три месеца, защото точно преди толкова време е била назначена, а вече се смята за голям спец в работата си.
Но нали в България когато някой не знае нещо много обича да говори глупости...
Попитах я защо не дават въпросниците предварително да се попълнят, но смислен отговор не получих.
А за забавянето ще кажа - когато по лист хартия и отговорите в него ще преценят дали да те викат на интервюта е нормално да се замислиш какво и как го пиша. Това го заявих на госпожата, а тя ми отвърна че първата реакция била най-важна.
Ако до тогава нещата влизаха в рамките на нормално - след това определено си пролича "компетентността" на въпросната госпожа.
Не знам дали на някой от вас се е случвало да изпусне хубава работа заради първата си реакция, но на мен се е случвало, затова не приех думите и директо и си го казах. След което и казах и случая за изпусната работа. Тогава тя смени приказката си и ми заяви че трябвало да знам кое как да кажа. Само директно дето не ми заяви че трябва да послъгвам!
А да не споменавам че от целия ми разговор с нея ми стана ясно че е по-добре да продължавам да си търся работа сама.
И ако някои реши че всичко това е съвсем естествено - какво тогава бихте казали за следното:
Само веднъж до сега са ме уведомили за работа подходяща за мен - и то с смс пратен от интернет страницата. В него ми бяха писали да им се обадя, аз им звъннах, при което ми бе казано звъннете след 2 дни да ви кажем за кога е определено интервюто. Звъннах след 2 дни и ми казаха обадете се след още два дни защото срещите още не са определени. И когато пак звъннах ми казаха: работодателя щял сам да решава с кого да се срещне - затова ние ще ви звъннем.
И от тогава ни вест ни, кост от тях.
А да не ви казвам че те за да не се охарчат, ме "помолиха" на познат който също е регистриран при тях, аз да звънна и да кажа за същата работа.
А това как ви се струва. Съвсем "нормално" за агенция която ви търси работа, нали?
А офиса им въпреки че е на главна улица, в момента в който влезеш в сградата, трябва да си дипломиран детектив за да го намериш!
Подробна оценка от ани
Всичко вече е написано много подробно... ето имоето мнение....!!!!
БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
Подробна оценка от Аnni
Усмивката е задължителна за хората, които искат да се развиват и да успяват.
В Мираж Консулт това е Ежедневие.
Мираж Консулт за мен е:"Перфектният Работодател".
Мираж Консулт е непрестанното самоусъвършенстване и хармония, невероятния екип и отношение!
И голямата изненада: Аз също съм служител на "Мираж Консулт "
Подробна оценка от Още един минал от там
И аз като "минала от там" съм работил в "системата" на Мираж консулт но за разлика от нея малко повече. Бих могъл да напиша много повече неща от нея, но ще ви кажа само че написаното е 100% вярно, просто в т.нар. "център за човешко развитие" развитие, няма плащат ти когато си искат осигуряват те на санитарния минимум в същото време шефовете си построиха хотелче на Св.Влас и само искат и искат още, а вътре в самата фирма ако не слухтиш и не донасяш където трябва, както и ако не си роднина на някой от шефовете просто нямаш място там... радвам се че бях там за да разбера на колко хубава позиция и в колко хубава фирма работя в момента.. На всички които искат да ползват услугите им или не дай боже да работят при тях, мога само да им кажа - не пропилявайте с лека ръка времето си.