Подробна оценка от Ж
Здравейте, интересува ме ако решиш да напуснеш преди да си направил година, дали има някакви неустойки? В договора пише, че имаш обучение на стойност 400 лв, а по натам в др клауза – ако напуснеш преди година, неустойка цената на обучението... Също така как седят нещата с униформите – на 6 месеца ти се полага нова, а при напускане изплащаш ли я?
Подробна оценка от Миконос
Така, чета тук разни коментари и честно казано съм склонен да вярвам на тези с негативните мнения. Имам познати работили и работещи в тази фирма и да си призная честно, 98% не са доволни от отношението към тях, все пак всички сме хора и никой не е повече от другия, без значение с колко виши образования е! Частния бизнес в България е под всякакъв критерии, толкова сме назад от останалите че думи нямам! Няма значение продавачка ли си, мениджър ли си .. хора сме, а това отношение, човешкото никакво го няма. Може и да е най-голямата ритейл фирма в България, но като слушам е без никакво покритие. Ниски заплати, много изисквания, много неправомерно отношение и ужасно отношение, подчертавам последното, защото е факт! Не може да искаш от мечката да играе ако я държиш гладна, нали така ? .. Преди време смятах да опитам да работя там, но установих че, в една нова и никому неизвестна марка в България каквато беше H&M всичко е противоположно и нормализирано за нашите стандарти, евтина стока е, да, но на нормални цени, с нищо по-различна от Бенетон, например, купувал съм си дрехи от там и честно казано качеството никакво го няма, готина мода е, различна но .. евтина като качество!
Подробна оценка от Боримира
Здравейте! Аз съм бивша служителка на фирмата, работих там 9-10 месеца. Погледнете малко реално на нещата, тези, които плюят, е защото тук се работи.... Да, условията не са най-прекрасните на света, но Ние българите нали сме така! Зависи на какъв управител попадата и в кой магазин ви изпращат, не всички са такива, каквито сте ги описали понадолу, но да има и от тях. Седиш прав 8 часа, имаш 30 мин почивка, в повечето магазини на тази фирма се почива една събота и неделя в месеца задължително, но пак ви казвам зависи на какъв управител попадате, но в повечето се почива. На 6-7 дена се почива 1-2 дена, зависи от графика, понякога може да ви дадат 1 дена на 3-4 дена, всичко зависи от това как е направен графика, и повярвайте не е толкова лесно да се направи график и да се угоди на всички.... Да, заплатата е малка 500 лв, и да не се препокрива със задълвенията, но вършиш ли си задълженията и проявяваш ли интерес към работата, няма да имате проблеми, не е толкова лошо за временна работа, докато си намерите нещо по-добро и пак казвам, зависи къде ще ви изпратят... Заплатите се давам навреме, в това отношение са точни винаги, със стоенето на крак се свиква, да не е приятно, но се свиква, какво сте се размрънкали.... и да случвало се е да ми казват и на мен, "Като не ти харесва напусни", но то си е точно така.... няма смисъл да мрънкаме типично по български, като не ви харесва напуснате и си намирате нещо по-добро, но не си мислете, че другата работа ще е цветя и рози.... защото има и по-гадни места.... Та моят съвет към тези, които се чудят дали да започват там е, ако спешно се нуждаете от работа и някакви сигурни 500 лв на месец започнете временно и си търсете нещо друго.... Да има много неща, които най-вероятно няма да ви харесат във фирмата, но къде ги няма тези неща? Навсякъде, където отидете да работите винаги ще има нещо, което няма да ви харесва или ще ви дразни, но така стоят нещата.... Успех желая на всички, а на другите бивши служители, които само са плюли мога да кажа, че просто не им се е работело, и са си представяли само в розово нещата.... ЗАВИСИ къде сте попаднали !!!
Подробна оценка от Анонимно
Аз също искам да знам дали това е реалното положение с почивните дни а какво ще кажете за по-големите брандове на фирмата,говоря за trend box,Armani max Mara ?
Подробна оценка от кандидат за работа
Искам да се обърна към някой бивш или служител , наистина ли заплатата е 500 лв и почивните дни са 12работиш и2почиваш
Подробна оценка от Войтила
Ако желаете да бъдете манипулирани и безкрайно излъгани можете да започнете работа в Делта Хандел. Тук е мястото, на което можете да разберете как обещанията НЕ се препокриват с действителноста. В обектите на Делта Хандел,което за вас означава бенетон и сисли ,бихте чули изрази от рода на „Като не ти харесва,можеш да си ходиш”; „На който не му харесва да се маха” и др. подобни.Това,би следвало да ви се каже,единствено и само,защото нищо друго не може да ви се каже като оправдание за неадекватната работна среда. Това са словосъчатания,споменавани от хора,които би следвало да са ваши ръководители по стечение на обстоятелствата. Не малка част от тези хора,ще парадират пред вас с това,че работят във фирмата от 5,6 или 10 години. Сами си направете извода с какво тотално промиване на мозъка ще се сблъскате. Как хората стигат до положение,че с гордост изтъкват неспособността си да бъдат нещо по-различно от това да са продавачи или малко повече от това. Ако постъпите на работа в Делта Хандел ще разберете как извънредния труд НЕ се заплаща. Ще усетите как заплатата ви не нараства,въпреки обещанията. Как 10% от нея се изплаща във ваучери за дрехи. Ако желаете да бъдете продавачи,хамали,аранжори. Ако идеята ви е да бъдете мачкани, да имате смешна почивка,през която можете да хапнете набързо и накрак 3 залъка. Ако искате мобилните ви телефони да не бъдат у вас през работния ден и да ви е абсолютно забранено да ги ползвате. Ако искате да бъдете глобявани необосновано... то мястото ви е в Делта Хандел. Не го правете. Не започвайте работа в бенетон и сисли!!! УСПЕХ
Подробна оценка от ivanka pavlova
Предимството е на клиента.Работят эа клиента.Съотношението работодател_служител много добро,лоялнос,колегиалност и раэширение на кариерата на служителя.
Подробна оценка от Ива Иванова
Естествено е, че винаги ще има доволни и недоволни.
Общото положение в България е че, на никой не му се работи. Всеки иска да работи възможно най-малко , да са му позволени много неща, и да взима много пари.
Защо вообще се оплаквате от условията които работодателя ви предлага. Ако не ви харесва просто си намерете друга работа. Само че , аз не знам да има работодател , който ще иска работниците му да се подпират по цял ден, да говорят по моб. тел, да не обслужва клиенти, да не изпълнява задълженията си в магазина, да излиза да пуши , да не почиства магазина , да не подрежда, да ходи като бодигард около клиентите, да чупи по-немърливост и безотговорност чужда собственост-магазина, да краде,лъже, и т.н .
Когато една продавачка си направи собствен магазин и инвестира стотици левове в такъв бизнес, да плаща данъци, осигуровки, наеми и хиляди други неща - тогава може да дава мнение за нещата.
Работодателя ви подсигурява стахотни условия на труд- работите на топло през зимата, на студено и прохладно праз лятото, работите в една от сериозните фирми на пазара с световно известни марки, осугуряват ви на реалната заплата и какво ли още не, ако това не е достатъчно добър стимул за вас -здраве му кажи. Питате ли се как се справят хората , които работят на вън и продават вестници за не повече от 200 лв.Та вие взимате заплата колкото лекарите в България , а сте без никаква квалификация без никакви умения и за това ви се плаща добра заплата.
С две думи , ако не ви се работи си намерете друга работа. Може би за вас е все едно и също дали работите в добра фирма с готини марки или ще продавате салами в хр. магазин или ще продавате дрехи втора употреба и много такива примери мога да дам. Ако ви е само за парите, и се чувствате недооценени и че заслужавате повече - работа колкото искате, има и фирми в които може да покажете какво можете/ако вообще можете нешо/.
И не на последно място, знаете ли че когато кандидатствате на друго място особено при сериозен работодател- това ви е в минус , защото фирмите които са в този бранш се познават и никои работодател няма да вземе кандидат ,който е работил два дни иле две седмици, или два/три месеца в сериозна фирма. Това говори лошо за вас , защото всеки има изисквания към служителите си и никои няма да приеме оправданието ви за напускане -некоректен работодател или ниско заплащане пък аз много работих.
Всяка фирма си цени верните хора и те са добре заплатени. Такива като вас винаги ще има и винаги ще сте недоволни от живата.
Подробна оценка от ex stuff
Реших да потърся малко информация за фирмата, въпреки че отдавна не работя вече за нея. Искам и аз да отворя малко очите на момичетата и момчетата, койте се захласват по добре поднесената обява и изкушението да започнат работа за известна марка.
Работата не е сложна, не е тежка сама по себе си, стига да ти е приятно да общуваш с клинети. Трябва да се обръща внимание на всеки, който влезе в магазина, до момента в който не го напусне. До тук не е толкова зле. Обаче имаш страшно много изисквания, който трябва да спазваш. Както написаха преди мен - не се подпирай, не стой на едно място, бъди винаги в движение, ръцете ти трябва постоянно нещо да правят, не стой с навесена глава, правиш ли нещо го зарязваш щом някой влезе ... обаче не трябва да го зяпаш и следваш като сираче! Всеки ден се мие пода, прахосмукачка, бърше се прах ( и това за 30мин ... поне свикнах и в нас да го върша за толкова време), перат се парцали и тн. За 7 часа работа имаш право на 15мин. почивка и се чудиш до къде да изтърчиш за нещо малко за ядене. След като напуснах не спрях да ям, защото имах възможността да го правя когато искам! Краката задължително те болят всеки ден, и кръста, и гърба. От доста време не работя с такова ежедневие, но още имам проблем с коляното от системното стоене права. По това и можеш да познаеш по "старите" служители във фирмата - повечето са изгърбени и всеки е с някакви болежки.
Почивките са винаги под въпрос. На интервюто казват на всички, че се работи 5-6 дни, а след това почиваш 1-2 ... да ама не! 12 дни се работи 2 дни почиваш! Даже не е задължително почивните да са събота или неделя. Естествено в договора не е споменато това нещо. Отбелязано е само, че се работи по график. Съжалявам, но това не е коректно! Повярвайте ми да живееш за момента, когато ще си почивка и да ти кажат, че съжаляват, но се налага да работиш ОТНОВО ... не е приятно особено ако си и студент и се опитваш да свържеш двата края.
И колкото до коментара, че работещите в такъв тип магазини са мамини дечица и за първи път се захващат за работа. Г-жо/Г-не, извинете волността ми, но аз имам години опит в тази и други сфери и до сега такова отнощение към персонал не съм срещала. Да, работят момичета и момчета, който преди това не са работили нищо, но тяхните очи не са отворени още. Защо фирмата не наема някой с повече опит? Защото няма такива Луди да се захванат.
Надявам се да съм изказала достатъчно ясно мнението си за фирмата. Който все пак иска да започне там трябва да има много нерви, да знае от сега, че винаги ще е под лупа за това какво върши и как го прави и да е готов за ежедневно навикване и мрънкане.
Подробна оценка от Tq
някой да каже нещо за Palmers