Подробна оценка от Красимир Рангелов
Здравейте!
Фирма Делта Хандел ЕООД е изключително коректен работодател.
Заплатите се получават навреме, осигуровките са на пълния размер от заплатата, има и бонуси за добре свършена работа.
Работната среда и привилегиите също са на много високо ниво и ако имате желание за работа и бъдещо развитие това е мястото за Вас.
Подробна оценка от Петя Спасова
Искам да добавя към предходния си коментар,че заплащането се превежда на време, с графика и желанията за месеца винаги се съобразяват. Не съм съгласна с това, че отношението е като в казарма.
Когато си отишъл да работиш го правиш, за това ти се плаща... Ако не си вършиш задълженията е нормално да ти се направи забележка. Все пак се плаща за свършена работа, а не да си говориш по цял ден с колегите ...и клиентите да се лутат в магазина без да има кой да им обърне внимание !!!
Подробна оценка от Петя Спасова
Здравейте. Като настоящ служител във фирмата мога да кажа, че доста от коментарите тук са с невярно съдържание. Коректно е както заплащането, така и отпуските, бонусите и отношението. Когато си готов да дадеш всичко от себе си и да се докажеш, няма как да не го забележат. Видях много кандидати с много големи претенции, а покритие никакво. Няма как да не правиш нищо по цял ден и да очакваш да ти се случи нещо хубаво. На който му се работи има на къде да се развива и професионално и финансово. Препоръчвам за тези, които търсят сигурна работа, приятелска атмосфера и разбиране!
"Делта Хандел" осигурява много добри условия за работа и развитие. За първи път работя във фирма, в която разбирателството, толерантността и справедливото отношение са внедрени в принципите ѝ на работа.
Освен това фирмата е изключително точна откъм заплащане,осигуровки,отпуски, конпенсации и т.н.
Горещо препоръчвам, който търси работа, да се присъедини в колектива на Бенетон!
Много хора са минали през вратите на “ Делта Хандел” ЕООД . Някои с големи очаквания и малки възможности, други с реална преценка и голямо раздаване. Тази фирма , тези магазини , тази работа не е за всеки. Ако някой иска да изкарва по- голямата част от деня си в приятни , отговорни занимания. Да бъде в прекрасна атмосфера, заобиколен от енергични млади хора. Да се чувства полезен , както за клиентите, така и за себе си. Да се развива в много направления. Да - това е неговото място- неговия втори дом. Всичко ти е мило, всеки детайл е важен. Всеки колега е значим. Колектива е твоето семейство.
За всички останали- оправданията ви са малко.
Фирмата е коректна и справедлива спрямо служителите си. Всеки служител получава необходимото уважение и внимание. Който има желание за работа и показва старание има възможност за развитие, професионално и финансово.
Аз съм бивш служител на Делта Хандел. Наложи ми се да напусна. Работех в магазин Benetton преди около година и пиша мнението си, защото много от прочетеното тук не е вярно и е написано хора с неянси представи за длъжностната си характеристика и също така за собствените си умения. Това може да се аргументира и само с безбройните правописни и граматически грешки в някои от мненията.
Ще започна с плюсовете в компанията, но ще спомена и няколко минуса, които видях.
Общо взето моят опит е изключително приятен. Първо, определено отношенията ми с управителя, както и с колегите ми, бяха прекрасни. Никога не съм се чувствала омаловажена, нагрубена или подритната по някакъв начин. Да има колеги, които понякога не спазваха професионалния тон, но това бяха хора, с които имахме равни позиции и мисля, че ситуациите бяха породени от личностни характеристики. Що се отнася до управител или човек, който е бил на по-високо стъпало от мен - да правени са ми забележки, но абсолютно основателни и много професионални. Винаги са били много мили и отзивчиви, когато съм имала нужда от помощ.
Що се отнася до длъжностната характеристика, както и до договора мога да кажа, че заплата определено може да бъде повишена, но тук има нещо много важно: в тази компания продавач-консултант носи пълния смисъл на длъжността. Докато в другите магазини си длъжен едновременно да се правиш на касиер, консултант, аранжиращ агент и какво ли още не, тук трябваше да съветвам клиенти, да комуникирам с тях, да почиствам, да подреждам, да се усмихвам, да бъда полезна към клиента и да го предразполагам, да сгъвам дрехи, когато има такива разхвърляни в съблекални и из магазина. От мен се е искало да изпълнявам гореспонатите дейности стриктно, което е напълно адекватно и всеки професионалист би го разбрал. Никога не съм пресгъвала сгънати дрехи или не ми е забранявано да говоря с колеги, когато липсва работа. Извинявам се, но с тази активност не може някой да има претенции за кой знае колко висока заплата. Нито се изискват знания, нито сила, нито е нещо изключително натоварващо. Всички процедури , както и целия product knowledge, могат да се напишат в два листа А4 формат, а това не отговаря на заплащане по 1000-1500 лева.
Трейнинг нямаше, но не мисля, че беше нужен. Дадоха ми се разяснения първите дни и след това по някой и друг коментар. Това беше съвсем достатъчно за добре свършена работа.
Също така за мен лично беше много важно, че се проявяваше разбиране, когато има някакви неприятни лични ситуации, почивките се взимаха, никой не искаше да оставаш в следработно време, а ако се наложи ти се заплаща. Не е за подценяване, че имаше и тоалетна, която винаги беше чистичка (не се налагаше да използваме обществените), имаше хидратиращи кремчета и минерална вода.
Заплата се плащаше навреме, получавах купони и осигуровките ми бяха внесени.
Искам да отбележа и прекрасните HR-ки, които винаги бяха изключително мили, помагащи и дори 6 месеца след напускане, когато ми се наложи да изискам документ, бяха отзивчиви.
Истината е, че ако не ти се работи и не можеш да прецениш реалните си възможности и качества, навсякъде ще мрънкаш и все ще си недоволен. За добре платена работа се искат езици, образование, обща култура и специализирани качества. За човек, който трябва да сгъва дрехи, да консултира, да чисти, да носи покупки до касата и да чисти рафтове от прах, със средно образование или максимум завършил висше от типа "има го ама го няма" е безумно да се искат заплати по-високи от тези на учител.
Аз съм с прекрасни чувства към Делта Хандел и бившите си колеги от Benetton и смятам, че работата е напълно приемлива за хора, които са ясна преценка и не мрънкат за всичко. :)
Делта Хандел е коректен работодател. Условията за работа и колегите са чудесни стига само да му се работи на човек! Заплащането е много добро за бранша и изискванията на фирмата.
Тези явно с годините все по-нагли стават. Аз работех там до скоро и още не мога да повярвам къде попаднах. Работих там малко повече от 2 седмици и смея да кажа че се чувствам безкрайно излъган, използван, унижен и смачкан!
Ще разкажа всичко което преживях там в следващите редове за да знае всеки които се колебае да започне работа там че просто не си заслужава и нищо хубаво няма да види. Започвам със самото интервю което се състоя точно в 2 изречения и на третото вече ми казаха какви документи да подготвя след 2 дни ми се обадиха да отида да подпиша договора и след още два започнах в Бенетон (без никакъв опит на подобна длъжност) Не ми беше проведено никакво обучение, управителката ми каза ако нещо не ми е ясно да питам колегите, това беше супер объркващо защото всеки ми обясняваше по-различен начин нещата, но все пак разбрах следното: С влизането си оставяме телефоните на касата, после имаме 30 мин да изчистим целия магазин имаме право на 2 почивки по 15мин през другото време трябва постоянно да се прави нещо без значение дали има клиенти или не нямаме право да сядаме, да се подпираме, да си слагаме ръцете на кръста или да ги кръстосваме. Нямаме право да си говорим помежду си за нищо освен за работа и за всичко се следи постоянно с камери в реално време. Виждах постоянно моите колеги да взимат купчини със сгънати дрехи да ги разгъват и да ги сгъват на ново понеже постоянно трябва да се прави нещо. Карат ни да влачим тежки кашони, метални маси, стойки и рафтове всеки ден нагоре надолу по стълби и през цялото време трябва да сме усмихнати. Задължават ни да заговаряме всеки един клиент и да гледаме да им пробутаме колкото се може повече неща. И все пак първата седмица се преживяваше. Втората седмица се запознах със заместник управителката която трябваше да прецени дали ставам или не. Тази жена според мен има някакъв психически проблем тя беше вечно сърдита още с идването си нито веднъж не я видях да се усмихне и не чух да каже мила дума на някого, постоянно вървеше след мен и за най-малкото нещо започваше да крещи и да ме подлага на психически тормоз ежедневно, вживяваше за някакъв генерал там и говореше как казармата трябвало да се върне и да сме видели тогава какво е и как хората трябвало да бъдат мачкани за да те уважат. Въпреки всичко това аз не спирах да се старая и да влагам всичко от себе си, защото се надявах че ще се оцени и поне един няма да ми се крещи но това така и не се случи. Малко след втората седмица точно в деня в които бях осъществил най-много продажби от новата стока за което уж ни се пишеха някакви бонуси към заплатата управителката ме извика и ми каза че вече ме е съкратила защото ме била видяла за 2 мин да си държа ръцете зад гърба докато чаках до касата да ми запишат поредния бонус от продажбите както правят всички останали. На следващия ден отидох да си занеса трудовата книжка в офиса и ми казаха че за тия 19 работни дни ми се полагат точно 400 лв които им дължа за обучението което така и не получих. Това ако не е подигравка не знам кое е. После видях че на следващия ден след като са ме назначили вече са пуснали нова обява за същия магазин, това ме навежда на мисълта че явно това си е масова практика при тях да наемат хора без опит които да им работят без пари и си мислят че никой няма да си отвори устата понеже в договора пише че нямаме право да коментираме нищо от това дори и след прекратяването на договора. ХОРА, ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ РАБОТА ТАМ!
Подробна оценка от Албена Темелска
Добър ден!Казвам се Албена Темелска.Аз съм изключително доволна от работата си в Делта Хандел ЕООД,в частност магазин Бенетон и страшно много ми липсва. Причината да напусна е,че се преместих в друг град...
Сега ще ви изброя няколко плюса,които докато сте там имате за даденост, но те са наистина много ценни:
1. Осигуровката е върху това,което вземате като заплата,т.е.се радвате на доста щедро майчинство, а когато сте болни не се притеснявате да си вземете болничен,за да се лекувате.
Можете да кандидатствате и спокойно за всякакъв вид кредит,при това положение.
Ще си кажете "Е, това е нормално!" Да,ама не! Почти навсякъде осигуровката е върху минималната заплата ,което е голяма спънка за гореописаното.
2.В тази фирма се завързват такива контакти и приятелства,които нищо не може да разруши. Аз лично обикнах колегите си,като семейство!
3.Ако сте студент,това е мястото,където ще намерите пълно разбиране от управителя.Може да работите,когато на вас ви е удобно и според натоварването в университета.
4.Работите в прията обстановка, с дрехи,които не ви е срам да предлагате,а се гордеете,понеже са с доказано качество и са водеща марка.Имате и безплатна уноформа.
5. Във фирмата може да имате развитие и да се изкачвате по стълбицата от една длъжност към друга,стига да имате ЖЕЛАНИЕ и по този начин да изпитате удовлетворение.
Мога да ви изброя още много предимства,които обаче нека останат изненада,за тези,които са решили да започнат.Успех! Няма да сгрешите! :)