ЕРА България / ERA Bulgaria /img/frontend/nomap.png"

ЕРА България / ERA Bulgaria

Моля Ви за нищо на света не си губете времето с Ера Амалтея в Люлин 8!!!
Некоректно отношение, липса на обучение към новопостъпилите служители, просто те оставят да се оправяш сам, тягостна и неприветлива работна среда. Т.нар. "Мениджър" разчита на програми като "Заетост за теб", за да може да си осигури поне някакви читави хора за срока на програмата. Ако не знаете това са програми за насърчаване на заетостта. По принцип ДА, но в Ера Амалтея НЕ!!! С брокерите се прави "договорка", че при сделка, от комисионната, която брокерът трябва да получи ще му бъде удържана сумата на заплатата, която се получава по тази програма, което е напълно противозаконно! На някои от напусналите брокери след изтичане срока на програмата дори заплатата, която е от Европейски фондове не им беше заплатена и те се принудиха да подадат жалба в Главна инспекция по труда, за да получат възнаграждението за положения труд. Представяте ли си каква наглост!
На клиенти по сделки не се издават фактури, или ако се издават такива не са на пълната сума от комисионната, която е получена по сделката. Като цяло се води се т.нар. двойно счетоводство.
"Мениджърът" бави плащанията на служителите си. Изобщо почти не се появява в офиса и хората дори няма как да си потърсят възнагражденията. Дори и смешните пари, които трябва да получите не ги получавате навреме.
Да не говорим, че отношението към клиентите е безобразно. Реплики от рода "Да се спасяват", "Да се оправят" и "Какво ти пука, ние нали си взехме парите" се казват за почти всяка сделка и то не от брокерите, а от самия "мениджър". Единствената им цел е на предварителен договор да си вземат парите и оттам Ви оставят да се спасявате както можете! Никакво лично отношение към клиентите, които плащат не малка сума за т.нар. "услуга при посредничество".
Моля Ви не си губете времето в този офис на Ера. Не знам как е в другите, защото всеки е отделен франчайз, но като чета коментарите и там положението е плачевно!

клиент

Избягвайте ера надежда в гр.Русе, НЕКОМПЕТЕНТНИ, НЕКОРЕКТНИ! Опитват се да го прикрият под една куха обвивка!

Не ходете в Ера Вива София - офиса в Дървеница! Пълна загуба на време ,обучението им е една седмица да гледаш глупави клипове. Мениджъра няма представа как се управляват хора и не знам как е възможно да заема тази позиция. От времето прекарано там видях само как лъжат клиентите, и се омазват до ушите в л***а, с надеждата да излъжат някой и да му вземат парите. Жалка история и пълни мошеници!!!

Не си губете времето с ЕРА. Обещават едва ли не чудеса, а в замяна гледаш тъпи клипове от видео обучение! Зависи в кой офис ще попаднете, но специално за ЕРА България и София Тренд нещата са стигнали дъното. Госпожата мениджър не знае как да работи и да запази брокерите, а тези които са там са неспособни за продавачи в магазина да не говорим за брокери!

Трябва да си категорно.малоумен да се занимаваш с ЕРА.
Продават франчайз на балъци,а те от своя страна търсят брокери от”кол и въже”,едни измислени обучения,тъпотии почти нулева компетентност,относно мениджмънт.
Всъщност цялата схема е да имат много брокери повечето некомпетентни,които сами да си намират клиенти ,а ЕРА да взима по-голямата част от процента.

Схемата е перфектна за тези, които предлагат франчайза.

Наивници да го купят ще има винаги.

Здравейте, бих искала да изкажа мнението си за Ера Имоти Надежда-гр.Русе.Постъпих началото на март и до средата на май така и не получихме трудови договори,бяхме постоянно залъгвани,че счетоводителят е болен.В тази фирма няма договор,няма осигуровки!Обещаната комисионна от продажбата на имот така и не получих,тъй като въпросната управителка Надежда Няголова ни заблуждаваше относно изплащането и.
По време на интервюто стана ясно,че има служебен автомобил,което също не беше изпълнено!
При постъпването на работа на още трима нови брокера, тя ни предупреждаваше да не споделяме нищо за липсата на осигуровките и комисионните, за да не нарушим реномето на фирмата.
Персоналното и отношение е грубо и непрофесионално, отделно неведнъж е обиждала мениджър от съседен офис пред мен и колегата ми.
Съжелявам за изгубеното ми време от близо 3 месеца, за които,въпреки осъществена продажба не ми беше платено.

клиент

Здравейте, първо искам да уточня , че пиша като човек, който е бил в контакт с представители на въпросната фирма по тяхна обява за продажба на къща около София. ЕРА НАФЕЖДА .След направен оглед с техен представител и изрично договаряне с клиента, постигната цена на следващия ден бяхме поканени да ни се накарат хубавичко в нещо като гараж - магазин - офис и да ни бъде казано, че те са ЕРА, което никой не впечатли, но по устав се опитаха да ни измъкнат 1000 евро. Щото така. Попитах за какво да ви оставям 1000 евро , това не е ли за сваляне на обява. Не- взимаме си парите и продължаваме да продаваме. Внимавайте на кой какви права делегирате, тъй като въпросната фирмичка явно си работи по този начин. Ако подпишете вие им ставате роб, не те на вас.
Имате право да обсъдите каквото и да е с ваш адвокат, при което въпросната измама ще им коства много. Търсете си правата.

Много хубави думи,но всички те се обезсмислят след като така и не получих обратна връзка от Вашата фирма. За мен това говори колко сериозна е една фирма.

представител на управлението

Уважаеми г-н Анонимен кандидат за работа в ЕРА България,
Благодаря ви за споделеното мнение за нас като работодател!
Приемете извиненията ми, ако не сме ви уведомили за нашето решение в срока, в който ви е обещано - едва днес приключи процедурата по подбор, а през следващата седмица предстои подписване на договора с избрания кандидат!
Да се надяваме, че с помощта на одобреният кандидат ваш колега - в бъдеще ще успеем да сме на нивото на вашите очаквания в съответствие с добрите практики!
Приемете извиненията ми за държането на младият ни колега, който може би неуместно се е държал по-директно с вас, в стремежа си да ви провокира за да излезете от зоната си на комфорт!
По отношение на нашите очаквания за бъдещата ви работа - предполагам, че ако се бяхте запознали предварително с дейността ни, с обичайните практики в бранща Недвижими имоти, както и със структурата на фирмата от сайта ни - не бихте бил толкова краен в оценките си за компанията ни!

С уважение, Антон Андонов, Изпълнителен директор на ЕРА България

Искам и аз да разкажа как протече моето интервю във фирма Ера България. Интервюто беше за мениджър подбор на персонал длъжност и беше пред управителката и 3-ма директори на различните отдели. Първоначално интеевюто вървеше нормално докато не влезе един млад господин около 27 годишна възраст. Първото лошо впечатление което ми направи беше, че като влезе не каза здравейте или добър ден, даже не пожела да се запознае с мен, след като и той се присъедини и отвори моето CV на лаптопа си и заговори, че им трябва човек да им намира хора тоест брокери, но при какви условия. От мен се изисквале да намеря брокери, които реално трябва да работят БЕЗ твърда заплата, а само и единствено на ЗАРАБОТКА, след като им обясних, че това е трудна задача и, че за да започне даден човек във фирма 60% зависи от условията, които предоставя фирмата и 40% от HR. След това нещо казано от мен младото момче започна да се държи доста арогантно с мен, личеше си, че няма грам възпитание и, че е хранен със златна лъжица и всичко му е поднесено на тепсия в този живот и започна да ми спори как е било обраното 60% зависи от HR и 40% от условията на фирмата. Тогава аз отговорих, че съм съгласен с неговото мнение, но при положение, че на човека, който е дошъл на интервю за брокер му се спестят доста неща от условията на фирмата тогава МОЖЕ ДА Е И 90% ДА ЗАВИСИ ОТ HR.След това нещо казано от мен интервюто приключи и бях наясно, че нито те ме искат нито аз тях. Останахме с уговорката да върнат обратма връзка след седмица без значение от отговора им, е не се обадиха. Аз смятам, че ако са някаква професионална фирма за мениджърска позиция трябва поне един имейл да изпратят с това, че не желаят да работим заедно. Както и да е не съжалявам за нищо, след 2 седмици след интервюто видях, че са пуснали отново същата обява. Явно и други колеги от бранша смятат като мен. Дано съм бил полезен