Монди Пекиджинг Стамболийски ЕАД /img/frontend/nomap.png"

Монди Пекиджинг Стамболийски ЕАД

Ако сте решили да започвате  работа в този завод ,по-добре не го правете!
Това ще е загуба на време нерви и здраве.
Пълно е с промишлени отрови сжързани с производството!
Не се лъжете но все пак избора е ваш.

Използвам сайта за да поздравя всички, с които работих рамо до рамо през годините, да им благодаря за съвместната работа и да им пожелая успех. Това е нещото, което трябваше, а не успях да кажа някога :) Колкото до заплатите - всеки сам се е подписал под договора си, но все пак вярвам, че е редно първо да се подаде моркова и после да заиграе тоягата. Знам, че ще схванете смисъла на тези думи.....

Прави им чест на Монди,че вкарват млади хора в завода,но с тези заплати и с тези условия на труд едва ли ще ги задържат.Дано променят нещо,защото колелото се върти и кризата ще отмине,пазарът на труда ще се отвори и всичко пак ще изчезне по фирми и фирмички.Кой каквото ще да си говори,в днешно време парите са основен стимул за всеки работник.

Да, аз мисля, че за да бъде човек щастлив в работата и в живота му е необходима прилична заплата, с която да изхранва семейството си. Иначе щастие няма приятелю, семейните проблеми ще следват един след друг, а в основата на всички тях ще бъде безпаричието. Съвкупността от заплата, отношение,, условия, колеги - всичко това е фактор в избора на работно място. Като казваш, че задружието вече го няма, аз искам да те попитам - Как ще го има? Приятелствата се изграждат, в трудните ситуации, които работата ти поднася ежедневно. Обаче стана така, че в тези ситуации вече трябва да действаш сам по простата причина, че вече няма кой да ти помогне, защото видите ли, персонала в завода бил раздут и трябвало да се редуцира!? Знаеш ли какво е да си сам и да нямаш приятелско рамо до теб при авария? Ето това се случва сега, ако не вярваш питай тези, които все още са там. Колкото това защо не си пиша името, отговора е много простичък - защото това е мое лично право и никой няма право да ми се сърди за това или пък да изисква нещо друго. Личната карта си я показвам само пред полицията и пред жена ми :) Щом мога да пиша анонимно, така и ще правя, нали уж живеем в свободна държава? Накрая искам да кажа, че не влагам лични чувства срещу теб, така че не се обиждай. Навремето ти си направил своя избор, остави и другите да направят своя. Всеки от нас тук пише за това как се чувства или как се е чувствал във фабриката за хартия. Написаното първо е било изживяно преди да бъде написано, така че недей да съдиш тези, които не споделят твоето мнение по въпроса.

Че кой е казал, че сте неадерталци ? Пазара на труда е свободен, който не му отърва се спасява.Колегата отгоре е прав, че аз напуснах преди 5 години.Така е но преди това учех занаят 5 години.Не съм взимал свястна заплата но работата ми във фабриката ми даде основа за по-напред.Колега наистина ли мислиш, че заплата е най-важното нещо в една работа - жалко е ако е така.Не бих работил на работно място, където ме обиждат или ми погазват достойнството та ако ще и 10 000 лева заплата да взимам.Давам ти 1 година преди да се разболееш на такава работа.Никой не може да ме убеди в обратното.Фабриката има много дъски за дялане - няма спор, но само хората, които работят там могат да променят нещата.Както във всяко начинание има такива, които разбират има и такива, които нищо не разбират, има скатавки има мързели но не това е най важното - спомни си приказката за Алиса :) - това не е приказка за деца повярвай - различни персонажи - дете, лъв, плашило .... обединени от една обща цел.Относно целта обаче има нещо, което не разбирам - как 500 човека имат 500 мнения и 500 цели.Няма приятели вече както беше едно време.Традицийте да ходим смяната да пием кафе след последна нощна смяна.Да си правим банкети при първи удобен случай.Да помагаме на някой от колегите за работа вкъщи - няма такива неща вече.За това, че хората са се променили до такава степен не е виновна работа, заплата или някой друг.И все пак мнението ми беше за друго нещо - Колко човека видяхте да си напишат името отгоре на мнението ?Защо не си пишете имената отгоре на мненията.Страх ли ви е ? От какво ? Че ако  гласуването за депутати не е скрито няма да отидете и да гласувате ли ? Искате промяна но да дойде ей така от самосебе си - няма как да стане.Или се изправяш с вдигната глава и си защитаваш мнението или нямаш право на приказки.Дали можех да работя още в завода - може би да.Имах страхотни учители и колеги и всеки работен ден във фабриката е бил чудесен и не ме е натоварвал изобщо.Много се радвах на стачките - видях едни обединени хора в една идея - за 2 часа.Че ние не можехме и да стачкуваме като хората.....за съжаление.И тогава вече реших, че е време за промяна - джапанките в сака и навън.Както винаги съм казвал - никога не се знае кога пак може да работим заедно.Човек винаги трябва да уважава работата си - тя храни и него и семеството му.Това е от мене :) Ако искате да поговорим : Скайп :blv_milen

Какъв човек трябва да е някой за да твърди, че заплатите и условията на труд са на второ място? Ние работещите в завода да не сме неандерталци?

Милене, я кажи тогава, ти що не си остана в завода, като е толкова хубаво там? Отдавна вече не съм в хватката на Монди и техният БГ лидер Агент Т и ми е много по-хубаво така! Хора, борете се за правата си! Не прекланяйте толкова лесно глави! Помнете, че времето на тоталитаризма остана далеч назад, сега е Вашето време!

Здравейте бивши колеги.Има само едно и най-важно нещо - завода работи.Няма по важно нещо от това - заплати, условия на труд и т.н са на 2-ро място След като фабриката си стъпи на краката ако успее и да привлече свежа сила ще тръгне ударно напред.За съжаление най-големия виновник за загробването на завода е нашата мила родина България, която разрешава ( през ДКВР )на доставчиците на енергии да разоряват бизнеса.Огледайте се около вас - там са хората, от които зависят успехите.Помагайте си защото сте в една игра.Само се замислям - с един Lean Manifacturing model  и в Австрийците ще ви духат праха.Оценки няма да оставям понеже не съм служител на фабриката но с ръка на сърцето признавам, че всичко, което съм научил, и което ми помогна да съм това което съм го научих във Хартиената фабрика.

Е и? Завода тръгна! Какво от това? Колкото до плюнките, заслужихте си ги! А като Ви чета мнението, още си ги заслужавате. Уважение - това е, на което трябва да се научите г-н Началник с главно Т! За да бъдеш уважаван, трябва да уважаваш. Това е старо, но златно правило. А работа има и дори малките фирми не ги затварят.......Да не говорим, че някъде заплатите са такива, че да плащаш за транспорт и храна ти е най-малкият проблем. Ясно е, че тези на които им остават 5-10 години до пенсия трудно ще се пласират някъде другаде, а и на повечето целият им трудов стаж е преминал в този завод. Един съвет към по-младите: Не се оставяйте да Ви тъпчат. Не го заслужавате! Търсете своето място под слънцето. Повтарям ПОД СЛЪНЦЕТО, а не там където то никога не изгрява.

Е, и? Въпреки многото плюнки изплюти срещу фирмата и ръководството, все пак завода с доста трудности заработи отново! Ако някой си мисли, че е временно- много се лъже! Има гарантирани доходи за препитание за семействата на работещите в предприятието, както и за контракторите, свързани с работата на завода( горе-долу още 1000 души и съответно семейства!). Много хора, докато работеха за Монди пищяха срещу "кофти условия, ниско заплащане, много работа, няма привилегии, няма потенциал за развитие, тъпи колеги" и т.н. Обаче голяма част от тях побързаха да пробват да се върнат отново в завода. Що?- Защото в някоя малка частна фирма ги цакат по всички параграфи и на всичкото отгоре не им дават и заплатата: щото трябва да си плащат транспорт, храна, че и дори осигуровки! В Монди не се издребнява за такива неща. На който не му харесва- да си търси късмета на друго място