Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Мост Компютри / Most Computers /img/frontend/nomap.png"

Мост Компютри / Most Computers

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 18 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 18


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Много некоректни!Трябваше по-рано да прочета коментарите.


клиент

-2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте

Да ви разкажа за един случай в които си купувам латоп (лаптопа е за около 4000лв) от Мост в петък през, лаптопа е с оригинален Windows което е супер. Проблема не закъснява обаче и в неделя се получват първите проблеми. Пускам си една игра и виждам ,че има трептене в образа , драйверите са ъпдейтнати , Windows-a е оригинален , играта също. В същото време и батерията започва да показва странни индикаций (battery not detected , plugged in but not charging). На следващия ден отивам в Мост в сервиза им обяснявам случката и опа лаптопа прави проблем още там.Въпреки желанието ми лаптопа да бъде заменен. От сервиза ми отговарят че все пак трябва да го види сервизен техник и да си каже мнението дали има защо да се замени. Уверяват ме че до края на деня ще получа отговор (Да ама не). Желанието ми е този лаптоп да не се отваря в противен случай няма да го взема. След 2 дни получвам обаждане лаптопа Ви е оправен проблема е бил софтуерен. Отивам в сервиза леко ядосан но с желанието да не се карам с никой. Оказват се следните неща.
1. Лаптопа е бил отварян въпреки моето желание и обещанието от тяхна страна да не го отварят.
2. Бил ъпдейтнат Биоса - лаптопа беше с пред последния биос , съответно в посления пишеше единствено за Keyboard Issues което определено не е battery problems
3. Проблема с трептенето било от Windows-a и бил преинсталиран. Как на оригинален Windows на 1 ден с качена единствено Игра ще бъде даде такъв проблем. Не получвам смислен отговор.

Въпреки нежеланието ми да го взема ОТ СЕРВИЗА ми обясняват че няма как да го върна понеже Windows-a е активиран , да но аз няма как да го пусна ако не го активирам. При самото стартиране той се активира. Отгорва е ,че те няма как да го върнат на производителя. Следват страшно много обяснения и сестига до компромисен вариянт от мен. Ще го взема за тест но ако покаже един проблем веднага го връщам. И познайте какво след 30 мин отново проблеми пръво с батерията после с Матрицата. Отново го занасям в сервиза и желанието ми еда ми върнат парите но отново не може понеже Windows-a е активиран. След като споменах няколко пъти КЗП да на следващия ден получвам отговор от МОСТ , лаптопа Ви е заменен. Да но и аз им дадох отговор можете да си ги задържите и двата и да върнете парите. Крайната равносметка е следната
1. 2 дни чисто нов лаптоп за 4000лв е при мен и 4ри дни в сервиз
2. 4ри дни ме мотаят и си тестват - явно без резултат
3. Загубиха един клиент

Да са живи и здрави и да не го взимат толкова присърце ( така ми беше отговорено ).


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Дадох си лаптопа,който още е в гаранция за да поправят куплунг на lan port и го приеха като ми казаха да си донеса платеното нареждане,без което не може да стартира ремонта,аз отидох да го взема и след 2 часа ми позвъни служителка,която ми обясни че това е механична повреда и не влизало в гаранцията,плюс това имало окисление по дънната платка и ако съм искал да я подменят да си заплатя 565лв. Безобразие и лепенка нямаше отдолу че е бил в сервиза. Така бях ядосан че дори не проверих дали и работи,абсолютно не професионално отношение и не може човек да разчита на гаранционен сервиз


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
0
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
3

Е нека ви разкажа все пак за мост Компютърс
Прекарах 1 година там в далечната 2008 - 2009 работех в сервиза при въпросния Валентин Иванов той ме нае на работа
Това е една от най-добрите български фирми или може би единствената в която съм работил и съм бил доволен.
Ще започна с плюсовете .
1.Заплатата е добра общо взето за страната средна тогава взимах между 1000 - 1200лв на месец , е никога не ми стана ясно защо всеки месец варира и плува затова съм сложил този диапазон.
2. Бонуси постоянни те се знаеха и от служителите 13-та заплата пълна получаваш я винаги с последната заплата за годината - е аз вместо 2 заплати тогава получих 3 но както и да е това е подробност.
Великденски бонус винаги половин заплата за великден.
3. Тимбилдинги - правеха отвреме навреме и без да пестят 5-звезден СПА хотел в Банско две нощувки и възможност за втори близък твой човек с теб изцяло и напълно безплатно.
4. От време на време имаше и обучения но те бяха предимно за дилърите (маркетинг) е на мен биха ми били интересни но никой никога не ме е питал или канил на такива.
5. дилърите взимаха по големи заплати от нас може би 1500 - 2000лв те бяха и по ценени , те носят парите във фирмата.
6. Натоварване, аз никога не съм се чувствал натоварен в тази фирма имах чувството че е някаква комунистическа фирма по някакъв начин останала и след него. Никой не работеше , обикновено се правеха че работят когато Вальо беше там , когато излезеше пущ-пауза половин час, прибираха се за 5 минути и пак пущ-пауза половин час така се изпушваше работния ден ,е аз определено работех щото нито пушех, нито пиех и определено не ми правеше кеф да вися отвън през по голямата част от времето, затова работех , но май май никой не го е и видял щом пръв изхвръкнах от тази фирма при угоден момент стигал съм до 20 отремонтирани машини за ден това ми беше рекорда и пак имах време за почивка (за информация ще кажа че такава бройка обикновено се отработва за около 2 седмици)
До тук с плюсовете и все пак мога да кажа че в нито една друга българска фирма не съм получавал това което при тях както преди така и след тях.
Минуси .
Основен минус за мен беше шеф сервиза Вальо Иванов , ако са го махнали сега то мисля че е верен ход който е трябвало да направят много отдавна , но невярвам той беше личен приятел и близък човек със собственика на фирмата , съученик и приятел с един друг собственик на друга фирма Арбикас , така се става щев в минало и в бъдеще в България не със знаене и можене а с връзки и познанства. Както и да е не мисля че беше лош човек все пак , за маса ставаше не беше и прост човек , но основния му недостатък беше че е от Велико Търново там хората ги наричат пинтий стиснати и алчни до ента степен не очаквайте от такъв човек щедрост или уважение кръвно заложено им е това.
2. други минуси цареше политика по мое време основният персонал във фирмата да бъде млад , завършили и незавършили студенти 90% и аз бях в това число то хубаво добра визия за фирмата , по добра манипулация над персонала и по ниски заплати но и по неопитен и неподготвен , пък и нямаше и кой да ги обучи вътре съответно и много голямо текучество което е нормално.
3. Сигурност в тази фирма няма , има само за собствениците и близките на собствениците както и техните близки. Много лоша политика беше работата без всякакъв договор и усигуровки или ако случайно имаше то беше след голям изпитателен срок и разбира се усигуровка на минимална заплата , тогава беше 300лв даже и толкова дали имаше.
4. Основен минус за тях тогава беше че като са обградени от некачествени хора на по високи позиций , то неминуемо след тях постепенно се обгръщат и с некачествен персонал.
5. По мое време сервиза беше разделен на 2 два отделни сервиза един за всякаква електроника и друг отделен само за лаптопи и таблети. Качеството на персонала беше много ниска , Този с лаптопите смея да кажа че нямаше нито един напълно компетентен човек който да ги обслужи. Връщаха се уреди с един и същ проблем нямаше кой да го разреши изписваха се нови а тези се бракуваха, и така отново и отново и нямаше кой да разбере че всъщност проблема е софтуерен и къде точно , така се бракуваше страшно много техника която в същност беше напълно здрава. Това се случваше и в другия сервиз в който аз работех (всъщнос аз исках да работя в сервиза за лаптопи при постъпването си но така и не ме допуснаха дори да опитам незнам защо) В моя сервиз бракуването на стока по скоро беше изключение но се случваше (говорим за здрава стока) и все пак в този по големия сервиз имаше точно трима кадърни момчета които наистина разбираха от нещо и аз се слагам в това число , пък някой дори и да не мислят така. Сега вече незнам колко са останали дали ги има и тях не мога да гарантирам. За сравнение мога да кажа че тогава този сервиз наброяваше от над 20-30 човека.
6. То е като по скоро плюс а не недостатък , но определено е недостатък за редовия персонал във фирмата. Мениджърите от по високо ниво в тази фирма са много добре запознати с икономическото а може би и политическото положение в страната и в самата фирма поне за година напред , много добре знаят накъде върви и накъде ще върви фирмата. Имайте предвид бъдещи кандидати за работа в Мост Компютърс че именно те още сега пишат и слагат на масата вашата бъдеща заповед за уволнение или съкращение на персонала както го наричат за след година напред , това вие няма как да знаете и повярвайте ми последни ще научите.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте колеги, във връзка с безконечната обява на мост компютърс за счетоводител вътрешни ревизии и одит, след повече от 8 месеца, непрестанно публикуване на обявата, не мога да остана безмълвна. Бях на първо и второ интервю във въпросната фирма и това което ми направи впечатление не беше много по-различно от впечатлението ми, което имах вече като потребител и клиент на фирмата, а икменно: услугите, които предоставят чрез импровизирания сервиз са безкрайно некомпетентни и далеч от съвременните подходи и методи. След нкато два пъти връщах notebooka ми за ремонт при същите ми издадоха страхотен протокол от сервиза написан на ръка и подпечатан, нямам нищо против да го сканирам и да ви покажа как точно изглежда протокол от сервизна дейност в 21 век. Е както разбирате мнението ми за фирмата като потребител на техните стоки и услуги е, че същата е посредствена, ретроспективна и не добре организирана и ръководена. Относно явяването ми на интервю, да си призная първото не беше нищо особено - събеседване с началника на отдела за моят предишен опит и от нейна страна - предоставяне на малко повече инфо за позицията. Да си призная на пъво четене не ми допадна идеята, че по цял ден ще експортирам, форматирам, сортирам екселски таблици, но пък реших поне да доведа до край това начинание. Второто интервю беше свързано изцяло с ексел - общо взето почти всички функции на ексел трябваше да си ги упражня, което както се досещата не отне изобщо малко време, но мисля, че се справих задоволително. След което имах разговор с управителя който беше безумен - към момента си спомням примера му за работата, който се изразяваше в басейн който е празен и ние трябва да го напълним и че за целта трябва всеки ден да изливаме по две кофи вода или нещо от този сорт, след това минахме на задчки по математика от училище като например на какво е равна скоростта и т.н. Най-лошото е, че на него му се говореше, а за мен времето напредваше - след цял ден работа, отидох на 4 часово интервю да си говорим за басейни и скорости и пътища и темп подобни глупости, а часовника вече показваше 20 часа. Няколко пъти наклоних разговора на там, че вече съм уморена и от учтивост бих дошла пак, ако толкова държи да довършим събеседването, но уви... Честно казано нямах намерение да отдавам толкова време на тази фирма и да пиша по нейн адрес, но след повече от 8 месеца виждам тази обява периодично да се повтаря и бих искала на някой да спестя услията или поне да е по-информиран и да не тръгва с големи очаквания. А аз се питам що за фирма не може да си намери повече от 8 месеца служител за длъжността или причината е, че такъв всъщност не му трябва - а просто цели или да проучва пазара на труда или да се гаври с хората и да им губи времето?


кандидат за работа

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Наскоро кандидатствах и въпреки че бях прочела последното мнение реших че няма да се случи така и отидох. Наистина веднага ми предложиха да започна работа като оператор, въпреки че работата ми като цяло не е свързана с преки контакти с клиентите, но обяснението беше че всеки във фирмата първо е оператор за да знае как се говори с клиенти. Аз съм работила с клиенти в други фирми и пак съм си вършила работата, та не ми се струва много основателно. По-коректно би било ако нямат достатъчно хора за телефоните просто да си пуснат обява. След седмица ми се обадиха отново, но сякаш момичето не помнеше че съм ходила до там и ме пита дали се интересувам, казах че няма да бъда оператор, а тя изведнъж се сепна, сети се явно че сме говорили и ми каза че за моята длъжност ми се обаждала, да ида същия ден. Нямах възможност да отида за същия ден и помолих да се разберем за друг ден, тя каза добре ще ви се обадя да се разберем допълнително. Сега точно видях че са пуснали нова обява за същата длъжност, но тя така и не се обади (разбира се).
Не очаквах от голяма и утвърдена фирма такова поведение


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

И аз бих искала да изкажа мнение относно фирмата като кандидат за работа, видях в сайт за работа две обяви, едната беше за "Оператор" другата за "Мениджър продажби". Т.к. имам дългогодишен опит на втората длъжност си пуснах там кандидатурата, обадиха ми се и отидох на интервю. Обясниха ми, че за да заема тази длъжност, за която съм кандидатствала първо трябвало да заема първата длъжност на "Оператор", за която аз не бях кандидатствала. От посочената автобиография ясно се показваше, че аз имам стаж и в двете била съм и оператор и в момента работя като мениджър продажби, за това няма как да се върна на оператор, ако исках, щях да кандидатствам по тази обява за оператор. Това е супер несериозно, така правят общо взето само застрахователните фирми, пускат някакви обяви за мениджърски позиции и после се оказва съвсем друго нещо! Отделно от самото интервю бях много разочарована, на въпроса ми "Какво заплащане предлагате?" ми се отговори: "Ти ще кажеш" ... моля?!?!? казах на госпожата, че аз не съм работодател, за да казвам. След дълги отклонявания от темата накрая ми отговори, че заплащането било по уговорка с управителя и аз я попитах: "Т.е. вие нямате фиксирано някакво възнаграждение относно тази длъжност (оператор)" и тя съвсем спокойно ми отговори, че нямат?!?!? Това нормално ли е... Наистина си развалих много мнението за тази фирма, бих се радвала ако някой от ръководството предприеме някакви мерки за такива обяви за работа. Уважаемо ръководство това е страшно несериозно по този начин губите ценни потенциални служители. С фалшиви обяви до никъде няма да стигнете, разбирам желанието ви да работят при вас висококвалифицирани служители на ниски длъжности, но това не е начина. Компетентността и квалификацията на персонала се постига с обучения. Надявам се да не съм обидила никого и повече да не се стига до напразни разкарвания на хората до вашия офис, защото това са разходи за нас и губене на време.
Поздрави и успех в подбора на персонала!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Искам да се обърна към старият служител (ръководителя на сервизният отдел) и да го поправя. Казахте почти няма фирми,които да са дали премии. Да, почти.. Големите фирми,които са ви клиенти и са по-малки от вас  дадоха. Съгласна съм, може и да сте уж в криза, но аз мисля,че трябваше ръководството,като МЪЖЕ  да застанат и да кажат вместо да се спотайват до последният момент. Развалиха празниците на всичките си служителите,ако са искали можеше да направят нещо по въпроса с информираността.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

На старият служител мога да му пожелая много здраве и да не ми обяснява каква криза сме,защото едни си позволяватат да правят им се подаръци от име на фирмата,защото са лоялни служители , а някой си купуват покупки за поняколко милиона.Криза , да бе ! Стари служительо - Валентин Иванов, омръзна  ни да се мрънка,че няма продажбди, като станахте представители на още фирми мрънкахте ли ,че сме в криза. Продажбите растат и са по- добри от миналогодишните.Непрекъснато се пръскат пари за нови служители и глупави партита. Валентин Иванов е може би възможно най- големият "стратег" уволнява един служител и после наема 3,които да му вършат работа. Пари естествено няма. Но някой си накупиха мезонети и къщи в чужбина. Пари има, криза е само за замазване на очите на служителите. Стари служительо- Валентин Иванов- вие какво дадохте на фирмата ? Простотии !!!!!


настоящ служител

32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
0
Колеги
4
Работна среда
4

Ако съдим по правописа на служителя Merry xmas, разбирам защо не е бил уважаван в Мост. Уважението и доверието се печели, а не се дава даром на на първият работен ден. Искам да питам този Merry xmas какво той е дал на тази фирма??? и после да изисква. Някои от нещата написани по-долу са верни, но нека не забравяме, че сме БЪЛГАРИЯ!!! и сме във финансова криза, а тази криза удари най-силно компютърния бранш. Аз също не съм получил коледна премия, но се опитвам да гледам реално на нещата. Нека не забравяме, че заплатите не за намалени от началото на кризата!!! и че не са направени съкращения!!! Почти няма фирма в БГ, която да е дала коледни премии!!! Почти няма фирма, която да не е изпосъкратила персонала и намалила запратите!!!
Затова моля Ви нека не изразяваме най-лошата черта на българите! - ДА СЕ МРАЗИМ ЕДИН ДРУГ!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?