Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Софика Груп АД / ТелеТек Истър Юръп ЕАД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Младост 4, Бизнеспарк, сграда 3 / бул. Дунав 5&markers=София,Младост 4, Бизнеспарк, сграда 3 / бул. Дунав 5

Софика Груп АД / ТелеТек Истър Юръп ЕАД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 165 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 165


настоящ служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
1
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-1
Потенциал
-4
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
-2

Хубавото на тая фирма е, че може да научиш неща за индустрията и някои характеристики и умения, които да ти помогнат в бъдещата работа. Бизнес асистентите се задържат средно по година във фирмата и после тръгват да търсят по- добро бъдеще. Много читави хора бързо осъзнават каква е реалността. Имаш едно увеличение на брутната заплата с 8-10% на шестия месец (което може да се случи на осмия, щото мениджмънта са много заети) и после трябва да чакаш камара време, за да бъдеш финансово оценен отново. Не е важно какъв фийдбек ти дават международните мениджъри от акаунта, а българските тийм лидери и супервайзери дори не ги питат как се справяш. Пишат се шаблонни оценки и това е. Става като за първа сериозна работа, но в един момент всичко писва и трябва да се търси развитие другаде. Просто няма смисъл от губене на време.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Отидох там на интервю, като жената, която трябваше да ме интервюира ядеше солети вратата. Аз естествено ме знаех коя е и просто я помолих да отвори, защото вратата беше с карта. Тя ме изгледа все едно искам да й изям солетите и отвори . Отидох при асистента и тя ме помоли да изчакам. При което се появява жената със солетие и без да се представи и да се запознаем влязохме в една стая. За 10мин ме препита на бързо баналните неща и ме изпрати, без да каже довиждане, чао, марш от тук.. след 5 дни получих мейл, че не са се спряли на мен . Има си хас да са се спряли , след като тази жена не пожела дори да види какво мога. Аз ли съм виновна , че гя ядеше солето на вратата откъде минават всички. Доста некултурна обстановка и комплексирани служители. Добре че не започнах работа там . Не ходете не интервю, няма смисъл.


бивш служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-2
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
3
Потенциал
-1
Местоположение
-1
Колеги
1
Работна среда
-1

Имах честа да работя в ТТек Истърн Юръп ЕАД. Отдела се занимава с клиенти на А1. Работата е такава, че научих повече за А1 отколкото за фирмата.

Но малко за фирмата. Тя се занимава с черната работа на А1. Това което е неприятно за тях са го изнесли на ТТек, които са опитни в това, да представят на клиентите нещата така като А1 биха искали да изглеждат.

Бях силно впечатлен, от обаждането на една недоволна от услугите на А1 госпожа. Тя беше толкова искрено недоволна, че неволно се съгласих с нея.

А1 имат изключително агресивна и подвеждаща реклама. Постоянно залагат капани на клиентите си, които трудно се ориентират в ситния шрифт и условията по договорите. Накрая и когато услугата е лоша, клиентите започват да питат, защо е толкова лоша и защо плащам тези пари.


Вие като служител на Телетек би трябвало да обърнете нещата и те да погледнат позитивно на това, а също да им предложите нещо ново. Ако не успеете да го направите и се смутите от арогантността на А1 и работата, която са ви дали да вършите не сте за това.


Аз не съм за това. Други хора се представят много по-добре, но аз не ставам. Преди да постъпите във фирма, която ще чисти проблемите, които друга фирма снася помислете ставате ли за това да бършете задника на други.


В тази неустановена среда изискванията към вас ще бъдат разнообразно противоречиви. Няма да знаете кое е по-добре, дали да възстановите интернет връзката на някоя фирма, за която това е от жизнено важно значение, но ще ви отнеме повече време или да си намаляте времето за разговори и гоните таргет за по-къси разговори.
Ако възсстановите връзката от фирмата ще ви бъдат благодарни, но от А1, не непременно благодарни.


Ако някой отруден човечец пита защо плаща малко по-големи сметки и откриете, че той всъщност плаща и за услуги които не ползва, човека ще ви бъде много благодарен, че сте оптимизирали плащанията му, но от А1 няма да ви бъдат благодарни.

Ако някоя услуга ей така си вдигне цената и клиентът започне да се чуди защо плаща повече за същата услуга, ще трябва да обяснявате на клиента, колко по-добра е услугата. И понеже клиентът почти винаги има право, ще трябва да го позалъжете с нещо. Имате точно определени думи които, трябва да пълзвате, за да запазите имиджа на А1.

Отделно Телетек е фирма, която има добри вътрешни правила. Има огромен опит и работи в цял свят. Харесва ми основния фокус върху който се е насочила - да прави технологиите достъпни за хората.

За съжаление когато основната фирма позацапва услугите изнесената трудно се справя. Ако сте на първа линия за работа с клиенти и не сте професионален лъжец ви чака борба с чистата ви съвест, която ще трае кратко.


Ако не ставате за лъжец ще ви изгонят или ще напуснете.
Ако ставате ще напуснете заради ниското заплащане.
Това е нечиста работа и нямате много избор.


кандидат за работа

-2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
3
Колеги
0
Работна среда
0

Отдавна се каня да напиша мнението си за TTEC, където кандидатствах през май месец 2018 г.
Кандидатствах за позиция Content Analyst с английски език. Около 2 седмици след като пуснах CV-то си ми се обади едно момиченце за интервю по телефона. Задаваше ми стандартните и тривиални въпроси за 3 положителни качества, 3 отрицателни, как се виждам след 5 години, каква заплата очаквам и т.н. Половината интервю се проведе на български, а другата половина на английски език. Едвам й се разбираше поради лошото й произношение на английски какви въпроси ми задаваше.
Каза, че езиковата валидация е минала добре и ако решат да продължат с моята кандидатура ще ме поканят на интервю в офиса им в Бизнес парк. След десетина дни ми се обади отново и ме покани на въпросното интервю. Учудих се, че им отне толкова време.

Отидох на въпросното интервю и момиченцето ми каза, че ще присъства и евентуалният ми бъдещ тийм лидер, който беше около 30 годишен и доста неглиже. Започна интервюто и въпросите, които ми задаваха бяха абсолютно същите като на телефонното интервю. Момиченцето ги повтаряше наизустени като папагал. Реших да не се заяждам, че всичко се повтаря и е губене на време и отговарях на въпросите с лека досада. Да вметна, че имам стаж около 15 години. Момчето тийм лидер също се включи с тривиалните въпроси. Естествено получиха и тривиални отговори. Както по телефона така и там на място говорихме на български и английски език. Не ми казаха каква заплата предлагат, нито какво изобщо предлагат като социални придобивки. Съобщиха ми, че скоро ще стартира проектът след 1-2 седмици и ще разбера от офертата какво предлагат, ако ме одобрят. След това бях настанена в един кабинет при рецепцията, където ми беше връчен лист да напиша съчинение на английски на тема "Защо искате да работите като Back office в TTEC?".
Написах им съчинението и се разбрахме да ми се обадят след седмица, ако съм одобрена, а ако пък не, тогава съм щяла да получа стандартен имейл с отказ.
Не се обадиха почти 3 седмици. Не получих и имейл. Ни вест, ни кост. Реших, че са от тези, които не считат за нужно да осведомяват кандидатите, а и нещата много се бяха проточили, което ми направи много лошо впечатление. Междувременно и логично ходих и на други интервюта и след като не получих отговор и оферта от Телетек, приех една много добра оферта за проект, който щеше да стартира след известно време. След това бях заминала на почивка в края на юни месец и тъкмо се прибрах в София и ми се обади някакво друго момиченце от Телетек да ме пита разни неща за позицията, за която вече съм била одобрена, но не са ме уведомили за което. Изненадах се, че след толкова време ми се обажда. На интервюто се бяхме разбрали, че ще се работи от понеделник до петък от 09.00 до 17,30 ч. с половин час обедна почивка, а сега момиченцето искало да разбере дали съм имала против да работя на смени и в събота и неделя. Попитих я кога ще получа оферта, за да разбера какво предлагат и й казах в прав текст, че ме мотаят вече месец без нищо конкретно и тя каза, че на следващия ден ще ми я изпратят. Също така и дадох да разбере, че не само те правят подбор, а кандидатите също избират къде искат да работят. След като ми беше станало пределно ясно, че са несериозни и ме размотават вече месец без нищо конкретно реших да видя от любопитство офертата и казах, че нямам против да работя на смени и събота и неделя, за да я изпрати. Явно са искали да ме сложат в друг проект, а не този, за който съм кандидатствала. После разбрах от разни познати, които са работили там, че така процедират в тази компания и че заплатите не са ок. Кандидатстваш за една позиция, а те слагат да работиш съвсем друго.
Не получих оферта и пак нищо. В края на юли месец ми звънят пак от там и ме питат дали трябва да подам предизвестие към сегашния ми работодател, защото проектът започвал след седмица в началото на август и дори биха могли да ми платят неустойката за напускане. Казах, че в момента нямам ангажимент и не е нужно предизвестие като отново подчертах, че и дори да имах без да съм получила оферта от тяхна страна не бих тръгнала да напускам работа, за да почна някъде на сляпо без да знам заплата и всички останали подробности. Трябваше още тогава да им дам да се разберат и да не ме притесняват повече. Момиченцето каза, че ще получа офертата на следващия ден. Не получих нищо. След 2 седмици започнах работа в другата компания, от която вече имах оферта и получих изненада на имейла от Телетек. Не оферта, а стандартен имейл, с който ме уведомяват, че не съм одобрена за позицията, за която съм кандидатствала. Няма такъв смях. :)))) До преди 2 седмици бях одобрена и искаха да заплатят неустойката, ако работех някъде другаде, за да започна при тях, а сега се оказва, че 3 месеца след интервюто и няколко обаждания от тях и размотаване, не съм била одобрена.
Не отговорих на имейла, а директно се обадих на момиченцето и я поставих на място. Мълчеше през цялото време като наакана. Търпелив и възпитан човек съм, професионалист, но не понасям някой да се подиграва с мен.
Та така за моя опит с тези мизерници от TTEC. :)


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Как е в проект Алстром? Натоварване, мениджмънт, на ниво ли са?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

"Оф топик: Много интересно как всеки път, когато имам среща с мениджърите и директорите на някоя компания, нямам никакъв проблем - всичко протича чудесно и работата е моя. Но когато трябва да разговарям с човешки ресурси е като обрязване. Трябва да си работят по документацията, а интервютата да се водят от преките ръководители или управители, които все пак ще общуват и работят с тези кандидати..."

Много си прав колега!При мен е същата ситуация. И айде да сме честни, не винаги и с мениджърите сме се договаряли, защото в БГ има и много нискоинтелигентни такива, но насоката е това.
HR-ките просто имат някаква много странна дарба, да харесват устати, простовати и впоследствие некомпетентни служители, докато с мениджъра на екип е достатъчно да си поговорите 5-10 мин да се уверите, че сте на една вълна.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Абе в тоя сайт май само лиглиовци ли мрънкачи пишат?Баси за 99% от компаниите само хейт чета...


бивш служител

-13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-4
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-4
Потенциал
-4
Местоположение
5
Колеги
1
Работна среда
-4

Телетек е пародия на компания. Жалък мениджмънт - някакви момченца и момиченца, без опит и знания в управлението на хора, без подход, без изобщо да знаят за какво става дума, управляват десетки служители. Тежък и агресивен непрофесионализъм. Заплащането е както се договорите, в един екип, за една и съща позиция, може да има 400-500 лв разлика. Сградата им в Бизнес Парка е много зле, една от най-лошите в целия комплекс. Възможност за развитие има, особено ако играете футбол с главното футболистче или пушите с другата крайно некомпетентна кифла. Ако решите да работите там, гледайте да сте в 10-та сграда. Тогава може и да си струва, поне за известно време.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Обадиха ми се за телефонното интервю с 35 мин закъснение и ми се изпяха скоростно дежурните баналности за позицията. Бях попитана точно 2 въпроса. На първият дори не можах да отговоря напълно, бях прекъсната с "Каква заплата очаквате?" и след отговора ми, разговорът беше приключен светкавично без дори да ме питат дали имам някакви въпроси. Отегчно до смърт момичето си изпя заключителните глупости за 3 сек. После видях, че разговорът ни беше продължил точно 3 мин и 32 сек!
Това ми показа много за компанията:
-Неточност и неуважение към времето на кандидата и претупване с цел покриване на някакъв таргет може би? Или просто ей така си минават хората на конвейер все едно са някаква стока. За 3 мин как преценихте дали съм подходяща?! Май само заплатата ви беше критерий дали ще продължа?
-Никаква заинтересованост към евентуалните си бъдещи служители, което говори, че просто им трябват някакви евтини роби без много капацитет, важното е да се радват на 600лв. С това текучество, изобщо не е изненада
-Обидно е да ме отрязват без възможност да попитам каквото и да било, без никакъв диалог, сякаш само те имат право да подбират и твоето мнение и интерес нямат значение. Представяте ли си какво ще е като започнеш там?
-Няма нужда да се лъжем, че ще се обадите до края на седмицата, ясно е, че няма да се случи. Нормалните ХР-и с които съм говорил, директно си казват, че заплатата не е в техния предвиден диапазон. Нищо трудно, нищо лицемерно, 2 приказки и това е.

Компанията няма да се оправи, но поне си оправете ХР-те.
Оф топик: Много интересно как всеки път, когато имам среща с мениджърите и директорите на някоя компания, нямам никакъв проблем - всичко протича чудесно и работата е моя. Но когато трябва да разговарям с човешки ресурси е като обрязване. Трябва да си работят по документацията, а интервютата да се водят от преките ръководители или управители, които все пак ще общуват и работят с тези кандидати...


бивш служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
-3

В началото фирмата изглеждаше свястна. Решихме да кандидатстваме по програмата за техническо обслужване на интернет и тв на червеният оператор. Интервюто мина добре, много приятно и неангажиращо с някакви притеснения. На практика ни взеха преди да ни запомнят имената. Беше обяснено, че всеки месец има бонуси за добре свършена работа.
Обучението беше две седмици и малко,като след като започнахме работа разбрахме,че реално са ни обучавали как да си влезем в акаунтите.
Всичко го научавате в процеса на работа. За жалост няма много хора, които да помогнат. Тийм лидерите са там за да ви напрягат, а когато ги попитате нещо и не давате цялата информация, която може да се извлече от клиента ви гледат като изкопаеми и не вярват, че на обучението не сте чули и дума за темата.
Започва едно търсене на свестни колеги, които да ударят едно рамо и адекватно да ви кажат какво се случва и какво да правите. Заплащането за 6 часа беше 525лв бруто, като имате и санкции за не-добре свършена работа. Ако сте объркали някоя проверка и сте я добавили без това да е в разговора се реже от оценката и в края на месеца и от заплатата. Очаква се от вас да знаете всичко за две седмици, макар тези, които уж са там да помагат се питат неща, които са проста ориентация в програмата. Понякога не им се занимава и ви казват просто да пратите човека на друга линия или в офис. Да не говорим, че за обучението, което е 8 часа се заплаща по-малко от това да сте си изработили месец за 6 часа.
Имате таргети за добро общуване, за ориентация, за добре свършена работа, за добра диагностика, за предложение на допълнителни пакети-наред с всичко останало и трябва да имате по 4 минути средно на разговор. Не знам как очакват да се провери проблема, да се направи диагностика, да накараме клиента да рестартира и да вади кабели, да си предложим допълнителните боклуци и ако се наложи да пратим техници за по-малко от 5мин. Особено, ако се налага консултация с колеги по телефона - там чакането е адско.
Накрая на месеца идват при теб и ти казват, че трябва да се стегнеш и да предлагаш 200 пакета за два дни, защото иначе тийм лидерите няма да си получат бонуса и отпуската. Постоянно ти крещят на главата да имаш кратки разговори и да пробутваш пакети. Човека няма тв от месец, но дай да го набутаме с 5лв защото така казва ТЛ. Ти си нов и едва се оправяш с хилядите отворени страници, защото имаш програми, след което имаш сайтове с информация за коя услуга какво трябва да правиш стъпка по стъпка.
Разговорите се слушат ежедневно и накрая получаваш обща оценка от избран разговор, където ти пишат какви са ти пропуските и къде си зле и къде ставаш. Чуден стимул. Изкарват в последната седмица на месеца статистика на всички колеги - кой колко е добър в проценти. Разделено на три цвята и залепено така че всички да го виждат.
Другото нещо е,че отношението е в г*за. Зад гърба на колегите се коментира, леят се обиди и се пускат майтапи за това как този индивид бъл такъв и такъв, след което следва смях. Новите са най-потърпевши,защото трудно се оправят и задават въпроси, които някой би сметнал за елементарни и малоумни. Навсякъде се чуват сексистки коментари спрямо женското съсловие, което е изключително неудобно за хората, които работят с половинката си. И не само. Държат се с хората като с роби и не проявяват най-елементарно уважение и човещина.(ТЛ и мениджъри)
Трябва да се дойде 15-30 мин по-рано (което не се заплаща) за да се установиш, да влезеш в системите, да си намериш комплект със слушалки, мишка и клавиатура. След логване се почва бачкане до дупка. Нямаш право да идеш до тоалетна, ако има и един чакащ клиент на линия, защото ще ти се вика. Получаваш почивка, когато ТЛ-ите кажат. Вземеш ли си почивката, трябва да останеш повече от часовете си. Ако си например 6 часа(от 8 до 2), то идваш в без 15. Взимаш си 30мин почивка и си тръгваш в 2 и 30. Почивката не влиза в тези 6 часа, а е някаква допълнителна незаплатена единица. В повечето компании имаш 12 часа работа, като почиваш час, но не се прибираш с час по-късно от колкото имаш по договор. Реално стават почти 7часа.
Нямаш право да закъснееш и със секунда от обяд, иначе ще ти се крещи пред всички. Попринцип имаш по два дни седмично почивни, но могат да ти кажат, че на единия си на работа. Ако не си изпълнил таргетите за допълнителни пакети и не предлагаш като разпран не ти се уважава желанието за смяна и може да ти се вземе единия ден почивка.

Накратко: Ако искате да се бъхтите за никакви пари(400лв чисти за 6часа на позицията за техн. поддръжка) и никой да не ви уважава, постоянно да сте под напрежение и да достигнете до някоя нервна криза след първия месец-моля,заповядвайте.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?