Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

CSoft / Сисофт ООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Варна,бул. 8-ми Приморски полк 54&markers=Варна,бул. 8-ми Приморски полк 54

CSoft / Сисофт ООД

Напишете мнение
5 4 0
4 точки от 7 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-7 от общо 7


настоящ служител

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-5
Потенциал
1
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
-2

* Заплащане - след няколко години работа заплатата спира да се увеличава, бонусите по проекти са недостатъчни спрямо услията, които служителите полагат при разработката им (много часове извънреден труд, който разбира се не се заплаща, спешни проекти, критични задачи, огромно нервно напрежение и стрес)

* уважение - колегите се уважават помежду си и от шефовете, въпреки че обичайно се търси виновника, а не се мисли защо се е стигнало до грешката - може би е нямало достатъчно време за разработка и тестове и всичко по стара традиция се прави набързо в последния възможен момент

* привилегии - "водата продължава да бъде безплатна", кафе, тенис маса, джага, стол за масаж. Някои колеги имат служебни коли и паркоместа, други с особени заслуги получават нови коли, а за трети явно фирмата не може да осигури мишки, клавиатури и се предоставят употребявани и негодни за употреба, компютрите на някои колеги също са морално остарели и бавни (особено за DEV е много важно наличието на бързи машини), същото се отнася и до мониторите (за всички трябва да бъдат поне два броя, не само за DEV). Сървърите също са недостатъчни за екипите, които разработват проектите (при наличието на няколко активни проекта има един сървър за екипа, на който няма необходимото място за работа, губи се време за прехвърляне на бази по други машини, които също се оказват "много бързи")

* фирмена сигурност - достъпът до офиса е с карта, "тайни програми" следят за работата на всеки служител

* натоварване - изключително голямо, вечер колегите се прибират като пребити от работа. Постоянно се сменят приоритетите на спешните проекти и задачи, почват се други не по-малко спешни проекти, след което не се довършват до край, защото идват други по-спешни и критични и всичко се върти в един омагьосан кръг. Едни проекти се изместват назад във времето, почват се нови, "замразяват" се стари проекти, колегите забравят какво са правили и след няколко месеца продължават със "стария" забравен проект. Някои буквално се побъркват от това напреже ние и постоянно са на успокоителни. Постоянно се дават оценки на времето за изпълнение на проектите, което няма никакво значение, защото проекта е ясно кога трябва да се изпрати на банката. Няма никакво значение колко часа е работния ден, защото често се налага да се работи и от вкъщи и накрая отново служителите са виновни за допуснатите грешки (няма как да няма грешки при подобно натоварване и напрежение). Лоша организация на работа, която идва още от шефа, който гледа да се задоволят искнанията и претенциите на всички банки, но на цената на психическото и физическото здраве на служителите. Служителите са недостатъчен брой, екипите са малки и неравномерно разпределени (броят на разработчиците често е по-голям от броя на тестерите). Ако някой е болен или е в отпуска се налага другите от екипа да "опъват" двойно, защото няма достатъчно хора, а проекта е "жизнено" важно да се достави в срок. Напоследък и задълженията се увеличават значително, а броя на изпълняващите ги не се променя. Всяка уважаваща служителите си фирма ще наеме необходимия брой служители при увеличаване на количеството извършвана работа и задължения. Не случайно в последните години текучеството във фирмата стана значително, а новите колеги често дори не са на необходимото ниво на теоритична подготовка. Наемат се познати на шефовете; работили в банки, но с липсващи основни технически познания за работа със софтуер.

* Потенциал - развитието, което може да се получи във фирмата не е достатъчно. * Местоположение - на центъра

* Колеги - повечето са разбрани, но с известни изключения. Новите колеги нямат необходимите познания, а на някои им е доста трудно да ги придобият. "Старите" колеги помагат до колкото могат.

*Работна среда - изнервяща, напрегната и т.н.

В заключение може да се обобщи, че шефа не трябва само да угажда на клиентите и собствениците, но и да се грижи, уважава и подкрепя служителите на фирмата. Ако собствениците искат фирмата да просъществува и да се развива в положителна посока също трябва да помислят за служителите си, защото без тях са пълна нула.


настоящ служител

9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-4
Потенциал
-1
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
3

Заплащане: за девелъпъри е средно, но за бизнес-анализатори може повече. След време 4-5 години наистина заплатата замръзва. Дори инфлацията е с по-голям % от увеличението. Бонусите преди бяха доста добри, но сега са кът.
Уважение: собствениците гледат на служителите като на роби. Уж сме голямо семейство, но първо се търси виновника, а после решението на проблема. Заместник директора и ръководителя на девелъпърите много помагат, изслушват, не са нерваци.
Привилегии: Коледни партита. За Гергьовден се отива някъде за 1-2 дни като нощувките се поемат от фирмата. Дават се карти за добър фитнес. Има служебни автомобили, но не се дават на случайни хора. След заповед за промени и уточнения в правилника за вътрешния ред от 2015: "Ползването на безплатна минерална/трапезна вода от всички служители остава без промяна", кафето в офиса пак е безплатно и вече може да се ползват останалите 5 дни отпуск (от 15 на 20).
Фирмена сигурност: достъпът до офисите е с карта. Има програми, които следят какво върви на компютъра ти, но може да се сътворят мизерии без проблем.
Натоварване: Ако можеш да работиш 75 часа седмично ще ти дадат работа като за 150 часа и ще ти кажат, че може да я свършиш за 50 часа. Проекти винаги има, но време - рядко.
Потенциал: за начинаещи е перфектно. Има стажантски програми всяка година, но след като направиш 2 години във фирмата започва да се усеща еднообразието. Няма планове за развитие на фирмата.
Местоположение: в централна част на града. Почти всичко е наблизо.
Колеги: причината фирмата все още да съществува. Повечето колеги са супер. Празнуване на рождени дни в офиса преди края на работния ден. С повечето ставаш приятел и извън офиса.
Работна среда: динамична. Добро оборудване: компютри, столове, бюра, стаи за отдих. Не дават да се оставят лични вещи на видни места и чаши с напитни на бюрата - нарушават дизайна...

Плюсове:
Добре фирма да започнеш кариера. Научаваш доста отначало. Колегите са супер. Парите са добри за Варна. Преките ръководители са разбрани. Има организация на работата, но напоследък я усложняват.

Минуси:
След време не те задържа нищо друго освен колегите. Шуробаджанащината е налице. Собствениците на фирмата не се интересуват много от служителите си. 80% от времето е натоварено. Еднообразна работа.

Става да започнеш на кариера, но след 2-3 години се замисляш за друго място.


34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
2
Потенциал
3
Местоположение
1
Колеги
5
Работна среда
5

Фирмата си е добра. Това е фирмата за сериозни служители!


38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Работата във фирмата наистина е много, но за сметка на това заплащането, бонусите и привилегиите са добри. Екипа е сплотен и е съставен от добри професионалисти. Работната среда е отлична. Относно потенциала за развитие има още какво да се желае. Годишен отпуск има, макар и да не е в пълен размер. Болнични никога не са били отказвани, поради каквато и да е било причина.


42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Фирмата е супер! Наистина има много работа, но това се очаква от сериозна фирма. По въпроса за заплащането - който е способен печели добре. Привилегиите са повече от достатъчно, а колегите са добри специалисти. Недоволни винаги ще има, въпроса е, че доволните са в пъти повече.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Колега, не е лесно това нещо. Рабирам за посветеността на работата, без което добър софтуерен продукт не може да стане, но да нямаш болнични и отпуск, поне минимален, не е добре. Пък и какво очакваш - все да ти се вдига заплатата ли? Защо? Ти постигаш ли постоянно повече? Като гледам сайта не е обновен от три години.


8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-1
Потенциал
1
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Всичко щеше да е много хубаво, ако шефът не си третираше хората като роби. Няма отпуски, няма болнични, няма личен живот - жениш се за работата и край. Инак колегите са свестни, екипът е стабилен, доста неща се научават. Но после не се издържа. Заплатата също в един момент замръзва и си остава така. Бонусите са само по Коледа.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?