Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ОИКОС БГ ООД /img/frontend/nomap.png"

ОИКОС БГ ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 18 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-18 от общо 18


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
0
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
3
Потенциал
0
Местоположение
2
Колеги
0
Работна среда
-2

Преди известно време работих в Ойкос или Оикос както го пишат, но Не се задържах за дълго. То е ясно че гледните точки на ръководството и служителите ще са различни. Безспорен факт е и голямото текучество, което не е случайно!
Лично аз не съм доволен от заплащането, инициативата ми беше потъпквана и пренебрегвана от закотвили се във фирмата хора и мога още много лоши неща да напиша но нямам толкова време колкото има господин Арсениевич, когото уважавам, но не винаги разбирам.


представител на управлението

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
3

Много държа фирмата която управлявам да не бъде оплювана и злепоставяна в публичното пространство без основателна причина.
Понеже не искам да споря с изказалите се тука, ще посоча няколко безспорни факта и ще се опитам да разясня гледната точка на ръководството на фирмата:

Заплащане:
Заплатите се дават в уговорена дата и никога не закъсняват!
Доходите са добри - опитваме се да ги оформяме така че да са уравновесени, в коректно съотношение между различните позиции, и над средния пазарен размер за всяка конкретна позиция; увеличават се поне поне един път годишно.
Към месечната заплата всеки колега получава процент от продажбите на магазина, а търговците имат и допълнителни стимули като резултат от личните продажби, с което заплатата обикновенно се увеличава с между 30-60%, и представлява реалното възнаграждение за увеличен обем работа. Няма ограничения.
„Реално получените пари нямат НИЩО общо с това, за което се договаряте на интервюто.” - на интервюто се договаряме за условията които фирмата предоставя на работника за да може тои да ИЗРАБОТИ заплатата си, която, ако се справи, ще бъде в такива и такива граници (забелязах тенденцията кандидат-служителите да запомнят само максималната сума която се споменава).
„Не стига че те осигуряват на някаква минимална заплата...” - абсолютна неистина! Всички колеги са осигурени според националния класификатор, заплатите не са близко до минималните прагове, и съответстват на тяхната реална позиция във фирмата. На всеки служител още на интервюто му е казано че от заплатата му ще се приспада частта на осигуровката която по закон е за сметка на осигуреното лице. Ако това някой го изненадва... няма да коментирам.

Уважение:
Организация на фирмата разчита на свестни и интелигентни служители, на които не са им необходими пъдари за да работят. Мнението на служителите се изисква и слуша, а инициативата се насърчава, и понякога възнаграждава.
За допуснати грешки в работата си, винаги сме на позиция че е по-добре служителя да бъде посъветван и подтикнат да разсъждава върху грешката си, отколкото да бъде порицаван или глобяван (изключение, разбира се, правят безскрупулните нарушения на фирмените правила и дисциплината, както и някои прояви на пълна безотговорност).

Привилегии:
Служебен телефон, или добавка за ползване на личен телефон.
Ползване на служебен автомобил, или добавка за ползване на личен автомобил, с допълнителни амортизации.
Тези които имат нужда да са мобилни, са с персонални лаптопи.
Служители в нужда могат да кандидатстват за фирмен заем.
За собствени нужди, служители могат да закупят продуктите на фирмата по доставните цени.
При нужда от внезапно отсъствие от работа, лични проблеми или краткотрайни здравословни причини, се проявява необходима гъвкавост.
Периодично се организират фирмени обучения.
Допълнителни обучения и курсове (езикови, шофьорски, софтуерни) - за изявени служители.

Фирмена сигурност:
Заплащането е сигурно и редовно, условия за работа са доста добри, предлагат се допълнителни бонуси.
Фирмата е стабилна и развиваща се.
Чуждестранния ни партньор и продуктовата му гама са световно известни.
Работим вече дванадесет години в цяла България, както и в чужбина.
Текучество на персонала е в съвсем приемливи граници.
Няма шуробаджанащина - във фирмата работят само достатъчно интелигентни, кадърни, работливи и симпатични хора. Е, понякога сме бъркали...
Уволненията са рядкост - само при дълготрайно и систематично несправяне с работата.

Съотношение работа / своб. време:
Това е графата която получи „най-добри” оценки, въпреки че според мен доста колеги работят и след работно време, и полагат усилия далеч по-голями от общоприетите, за което от сърце им благодаря. За сметка на това, никога не е имало проблем някой да свърши някаква лична работа през работното време.

Потенциал за развитие:
Всички които са достатъчно кадърни и ангажирани, гарантирано ще напредват в структурата на фирмата (стига да имат желание), понеже тя е със стабилни и регулярни темпове на развитие, и постоянно се разширява и расте, а ние сме привърженици на идеята че е най-хубаво служителите да растът с компанията.

Местоположение:
Централния магазин на фирмата се намира в центъра на града, на най-известния столичен булевард - бул. Витоша, близко до НДК и кърстовището с бул. България, в частта където движението е позволено и няма проблеми с паркиране. Трамвайната спирка е пред магазина. Мисля че средна оценка на местоположението -2 (минус две) е най-показателна за липса на критерии и обективност при досега коментиралите.

Компетентност на колегите:
Въпреки че винаги съм убеден че може доста по-добре, трябва да призная че повечето колеги са с добро ниво на компетентност. От друга страна, за съжаление, има и колеги чиито познания на продуктите или оправност в някои ситуации не са на достатъчно ниво. За ръководството компетентността на служителите е един от най-силните приоритети.

Работна среда:
Стремим се работната среда да бъде винаги чиста, подредена и приветлива. Частично успяваме. Понякога е прекалено „творческа”, правят се мостри, пристига стока, изпращат се пратки, има много служители и клиенти.
Стремежът е на персоналът да му бъде предоставено всичко от което има нужда за нормална работа. В магазина не се пуши - кафе паузите са от вън, но ето че на един от бившите служители му е пречело и това че има такива: „Прекалено много излишно време отделяне за кафе и фас паузи с "лек" привкус на криворазбрана екипна работа”.

Въпреки че хората тука са дали своето мнение анонимно, има само един участник за когото не съм сигурен как се казва. В момента само двама от подписалите се работят във фирмата, на фона на целия персонал които наближава деветдесет души. Бих насърчил и другите колеги да оставят следа в този сайт.
На края, искам да благодаря на всички колеги с чиито съвместни усилия постигнахме всичко, което е в момента ОИКОС-БГ. Без вас нямаше да е възможно. Продължаваме нататък!


-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
-4
Колеги
-4
Работна среда
-5

Ох - в тази фирма няма никаква организация.
Добре де, по-точно казано нямат ДОБРА (работеща) организация.
Никаква ясна визия за бъдещи планове и реализация.
Има там едни хорица, които се мислят за велики и всезнаещи - добре приближени до началството...тях ако питате - те ще кажат, че всичко е ОК и ще ви кажат колко е велика фирмата, как диктуват пазара...разни такива неща. Няма лошо в думите - лошото е че си вярват на тях...всъщност и в това няма лошо...лошото е че никой друг не им вярва.
Добре, че са им хубави и качествени продуктите!!!


-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-2
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-3
Работна среда
-3

Свестните малко останаха в тази фирма!


-43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-5

и аз подкрепям другите мнения,направо си е ужасно там,много е потискаща атмосферата в самия офис.


-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
1
Потенциал
-4
Местоположение
1
Колеги
0
Работна среда
-4

В "Оикос БГ" нещата са доста зле управлявани. Не стига че те осигуряват на някаква минимална заплата, ами и когато ти плащат първия месец, се оказва че не си разбрал добре и ти изваждат удръжки от истинската ти заплата. Уважението е лицемерие. Те не знаят какво означава фирмена сигурност. От колегите във фирмата остават само тези за които се досещате. Направо, колкото и да сте ентусиазирани като започнете, много бързо ще ви настроят срещу тях.


-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-2
Колеги
3
Работна среда
3

Напълно съм съгласна с мнението на rodich, само бих искала да добавя още, че много ме дразни това тяхно отношение на вечно объркани, вечно нещо недоразбрали - направо са за ВИТИЗ.
Стила на работа на фирмата отговаря напълно на следното: "Не чух! Не видях! Не знам!"


-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-1
Работна среда
-1

Фирма “работеща” по европейските стандарти..., но само на думи. Големи обещания в обявите, големи обещания на интервютата - всичко е “перфектно”, но отвътре ВСИЧКО е гнило.
Липса на каквато и да било организация, създаване на излишна паника и напрегната атмосфера. Прекалено много излишно време отделяне за кафе и фас паузи с "лек" привкус на криворазбрана екипна работа.
Реално получените пари нямат НИЩО общо с това, за което се договаряте на интервюто.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?