Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Експириън Скорекс България ЕАД / Experian https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Цариградско шосе 86, Space Tower&markers=София,бул. Цариградско шосе 86, Space Tower

Експириън Скорекс България ЕАД / Experian

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 116 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 116


настоящ служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-3
Местоположение
-5
Колеги
3
Работна среда
-3

На кратко - фирма с проекти с голям потенциал, която е съсипана от некадърен мениджмънт.
Всяка забележка по отношение на фирмата минава покрай ушите на мениджмънта. Редовно текучество на качествени кадри и никаква незаинтересованост от мениджмънта за това(шири се виждането "всеки е заменим"). Случаи на хора, които от днес за утре без предупреждение и компенсация са премествани от един проект в друг.
Сградата е до Метро и ако човек няма достъп до метро или не живее около Окръжна болница го чакат прекачвания. Самата сграда е пълна скръб откъм изпълнение - пропадащи асансьори, напукани стени, чупещи се казанчета на тоалетните, неработещи диспенсери за вода. Забрана за внасяне какъвто и да е алкохол - ако даже си си взел нещо за вкъщи и си имал "наглостта" да го оставиш в хладилника, ти го прибират без предупреждения. Редовни случаи на изчезващи пари и неща от бюрата на хората.
Паркоместата се раздават по класиране според отдалеченост от офиса по google maps и престой във фирмата. Има цели етажи в подземния паркинг, които са празни, но понеже са отредени за човек Х във фирмата според класирането - друг не може да паркира там.
Постоянно добавяне на нови изисквания към всеки release без да се отчита останало време/натовареност/капацитет. Масово хора, които си клатят краката и не знаят защо получават заплата.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Интересувам се как протича интервюто ? Само на английски ли преминава , има ли някакъв тест ?

Благдаря предварително!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте!

Кандидатствах по обява в Experian Bulgaria за Junior Financial Analyst (изчисляване на заплати, комисионни; счетоводни услуги - това ме ориентираха, че търсят), но нито на интервюто, нито в jobs.bg беше обявена заплата, било то стартова и по възможност за развитие до каква сума може да стигне.
Бихте ли внесли мялко яснота по въпроса ако имате инфо, особено вътрешно - каква е стартовата за тази позиция, има ли възможност за повишението й и до колко, както и през какъв период може дабъде вдигната?

Благодаря предварително!


бивш служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-4
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-2
Работна среда
-4

Български мениджмънт в аналитичния бизнес.

Като бивш служител мога да кажа че Експериън е един много добър пример за типичният български мениджмънт в аналитичната сфера. Най-забавното е че решенията се взимат на база лични предпочитания, където бизнесът трябва да взема обосновани решения основани на данни.

Няколко думи за Мениджъмта:
Гено Генов - нямам представа как този младеж стигна до позиция старши мениджър, но със сигурност не е благодарение на неговите мениджърски способности. Основната му цел е да създава интриги, често говори за неговите колеги с погиравателен тон. Хора които носят очила и загащени ризи и за съжаление не са красиви колко него, са обект на подигравки от негова страна. Не знам как такова поведение изобщо се торелира в международна компания, камо ли се издигаш професионално.

Невена Ранчева - ако искате да получите надзирател вместо мениджър това е вашият човек. При нея най-добре ако сте от Пловдив, жителите на другите населени места са некадърни, нямат качества и "имат доста области над които ще трябва да поработят". Оценява работата не според качеството и резултатите, а според личните си предпочитания.

Забавното в Аналитияният отдел е че може да намерите хора които обичат да работят с данни и не им пука от цялото това статукво и да си станете приятели. Разбира се не очаквайте да се ползват нови технологии като Python, Machine Learning scikit learn и т.н. а се пригответе за остарял статистически език.


кандидат за работа

-40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Experian са пълни нещастници. Въобще не се занимавайте да си губите времето с тях. Преди да кандидатствам прочетох повечето мнения във форума и реших, че тук пишат основно неоправдано недоволни хора и дадох сериозен картбланш на доверие към фирмата. За съжаление долните отрицателни мнения се потвърдиха напълно.
Кандидатствах за позицията Junior Data Analyst, за която се изискваше познания по Python и R и желание за учене и развитие. Аз имам не само по Python и R, но и по SPSS и SQL както и работа с развойни среди за искуствен интелект като pandas, sci-kit learn, numpy, jupyter notebook и други.
Пурви кръг - събеседване, минах го.
Втори кръг - тест и него минах като въпросите бяха свързани със статистика и работа с алгоритми за обработка на данни. Според самата фирма 42% от явилите се на теста не го издържат. Аз се справих добре, което паказва, че имам необходимите знания за позицията.
Трети кръг - пълна подигравка. На интервюто бяха Димитър Василев - оперативен ръководител отдел "Анализи", Цветлина Йончева - Team Lead и Петър Марков - HR Assitant. Петърчо и Йончева бяха в гъбите и въобще не разбираха нищо от техническата част, но за да се каже, че и те работят нещо по няколко пъти ми задаваха едни и същи въпроси като "Какъв бил най-големия ми проект в живота?", "Как съм щял да кажа на колегите си, ако виждам, че не се справят със задачите си?" и дгуги такива глупости. Самият Василев (баш директора) въобще си нямаше представа от среди за работа с данни и изкусвен интелект и не ме остави да си представя няколкото проекта направени на jupyter notebook с Python. Най-нагло ме прекъсна и почна да ме пита разни други неща относно image classification, от където си пролича, че не разбира нищо от невронни мрежи. Явно се опитваше да покаже колко е вещ по темата, но безуспешно. Трябва да добавя, че тримата хубавци ми задаваха въпроси един през друг и в крайна сметка се получи една какафония от несвързани въпроси.
Направо процес на подбор като за космонавт и то за Junior позиция, на която се оказа, че трябва само да чистя данни и да проверявам как работят моделите (нещо като IT чиновник).
Това не е всичко, ами се опитаха да ме държат две седмици без отговор като знаеха предварително, че няма да ме наемат. Така искат, ако имаш други предложения за работа, да ги прецакаш и тях и пак да им се молиш на некадърниците от Experian - това вече е безкрайно некоректно и гадно. Радвам се, че не ме взеха и съветвам всички останали да не си губят времето и трошат нервите да се занимават с едни пълни смешници.


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Работя от 5 год за Експириън и заставам с личното си име зад мнението си. Дойох в компанията в Support екипа като Бизнес Анализатор и бях доволна,но реших да се развивам и получих желаната от мен позиция на Global Training Consultant- без подмазване и лицемерие,а с желание за работа и старание да се докажа. За тези 5год мога да кажа,че съм доволна от фирмата и не мисля да я напусна скоро. Заплатите са нормални за нашия сектор, офисът винаги е чист, намира се на метростанция Интерекспо център и е адски удобно. Имаме привилегии като безплатна карта за градския транспорт, ваучери, Мултиспорт карта на абсолютно символична цена, хоум офис, 3 дни,които можем да посветим на благотворителна инициатива по избор и тн и тн.Осигурени са и паркоместа- да, недостатъчно за всички служители,но доста фирми подсигуряват това само за мениджмънта си :) До този момент мога да кажа,че шефовете ми са били прекрасни, разбиращи,отзивчиви и помагащи. Колегите също. Не ми се е случвало мое оплакване да не бъде чуто или подминато и неглижирано. Преди съм работила за HP, Ingram Micro, C3i и други фирми от сектора, но фактът,че 5 год съм тук говори сам по себе си за фирмата.
В този сайт винаги недоволните изкават мнение,но искам да ви покажа,че има и хора,които сме повече от щастливи,че сме част от компанията.


-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бих искал да споделя какво се случи при поредния ми опит да пробвам в Експириън. И предишни години съм опитвал там, при това на 3-4 различни позиции - уви, все неуспешно. Този месец кандидатствах за 3 различни позиции, като попълних електронния им шаблон, прикрепих CV (на англ., както те искат) и им го изпратих. Имам докторска степен по математика, работил съм с няколко програмни езика дълги години (търсените от Експириън C++ и Java, дори и специализиран софтуер като Matlab), дори съм разработвал свои собствени графични приложения (т. нар. GUIs). Реших, че с подобен ценз имам шанс за желаната позиция Java Developer, но... не. Получих имейл с вежлив отказ, според който не притежавам нужните способности. Ами искам да ви кажа, че дори и професор да станете, и в Берн да сте работили като разработчик - тук просто няма да ви се усмихне късметът. Всичко е една шуро-баджанащина и само хора с връзки могат да се доредят до великите им позиции с 213243 реда изисквания към кандидатстващите. Не си губете времето с тази некоректна фирма. Уважение към потенциалните служители и навици за обратна връзка - липсват. Обяснения не дават за каквото и да било. Не мога да проумея как оценяват способностите на даден човек, ако дори не са го изпитали малко, не са му провели пробен тест върху съответната материя или не са провели разговор с него.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работя на друго място и ми се налага да участвам в интервюта за подбор на кадри.
Прави много лошо впечатление, как след пускане на обява повечето кандидати са настоящи кадри на Експириън и драпат да се махнат. Даже виждаме зор така да ги вместим, че да не се засичат по коридорите. От никъде другаде няма такъв наплив, а в никакъв случай не сме конкурент на Експириън, дори не сме в един и същи сектор.

Като цяло отзивите са еднотипни-шефове подмазвачи, как всеки има по няколко мениджъра, мнението на служителите не се изслушва, ако не звучи правилно и надъхано. Развитие има, но хоризонтално.


кандидат за работа

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
-4
Колеги
0
Работна среда
0

Много съм разочарован. Имах лош фийдбек и преди да ида на интервю, но реших да пробвам. Самото интервю беше сравнително ОК, но след него получих отказ. Всичко ок, но поисках фийдбек защото беше доста изненадващо. Писах 2 поредни мейла искайки някаква обратна връзка - но уви, уважение нулево, дори не ми писаха за да ми кажат че "нямат практика за обратна връзка" или някаква друга подобна тъпотия. Не бих работил там.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

кандидат съм за работа и днес ще правя някакъв тест,

ще съм благодарен ако някой сподели какво точно представлява той и дали има нужда да се подготвям специално за него?

Благодаря предварително!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?