Инфотехника ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Инфотехника ЕООД

Не е лошо, че има фирми като Инфотехника в България. Лошото е, че има съгласни /притиснати от условията/ да работят в тях.
Направете си сами изводите.

като цяло, ако някой му се работи за 400 лв в СОФИЯ без реализация за в бъдеще и повишаване на заплатата, както и работа в извън работно време... това е фирмата за вас!

Работила съм малко повече от година в тази фирма през 2007 г и мога да кажа,че всичко казано по-долу е истина.Казармена дисциплина,смешни пари,неспазване на законодателството.Моят съвет е да не си губите времето там освен ако нямате друг избор /както аз нямах по това време/.

Е, никой до сега не поиска доказателствата за това че Teatime и последния ми опонент са едно и също лице, което означава че по-активните читатели на този форум ми вярват. Няма смисъл повече да критикувам този или онзи от фирмата, нито дейността и като цяло. Понеже бяхме споменали за съвети как да симулираш несправяне и да приемаш обаждания от хора които те канят на интервюта не споменахме най-важното- как аджеба при такъв контрол да заделиш време за тези интервюта. Моят съвет е ако сте на зор и нямате друга алтернатива преди да започнете работа посетете личния си лекар, обяснете му ситуацията, нека прочете темата за Инфотехника на този форум, и се разберете в случай на ваше искане по повод интервю да ви издаде болнични когато и колкото е необходимо, както и за условията на които той ще го направи. То военната дисциплина има основна цел да осуети интервютата за работа, че мнозинството от качествените служители доста бързо си намират нова работа, дори сред супервайзорите си има немалко текучество.
А относно суперобирджийската СЖ Експресбанк която не стига че на тази криза в началото на всеки месец и се превеждат десетки хиляди левове на десетки служители на Инфотехника ами дере по 1.60 лв на месец и 5-6 лв. годишна такса освен това(посредством изнудвачески договор, подписан чрез принуда от Инфотехника че иначе няма как да си вземете заплатата, коя друга банка жули така за дебитна карта без овърдрафт!!!) като напускате си изтеглете всичките пари и не си закривайте сметка за да не плащате още 5 лв на тези обирджии. Задълженията по дебитната карта не се записват в кредитната ви история (не е като ако имате просрочен кредит). Като префразираме сънародника на техните господари Наполеон който казал по повод исканията на определени държави да си им върне заграбените културни ценности, изложени в Лувъра :"Който твърди че са негови да дойде да си ги вземе ако може", аз бих казал: "Ако СЖ Експресбанк смята че натрупаните в нейна полза чрез такова изнудване дългове са наистина дължими, да си ги вземе АКО може... Хайде наздраве, и успех на всички търсещи работа!

Измамен, да ти кажа пак, че не съм titime.
[quote="Един от измамените"] Като ходех "нерегламентирано" до тоалетната три поредени пъти го заварвах да си мие ръцете като излизах (какво съвпадение само, вярно, говорех по телефона с хора които ме канеха на интервюта за работа). [/quote]
Та ти си бил в остро противоречие с правилата. Чудно ми е как не е влязъл с тебе в кабината. Аз докато работех там мобилния ми беше на вибрации и ми беше абсолютно забранено да звъни. Като ме викаха за интервюта отивах зад Фантастико, за да не ме слушат разни зли езици и там си насрочвах интервютата, чрез връщане на обаждането. Аз си спомням веднъж как трябваше да проведа спешен разговор в 15.00, защото след 15.30ч. хората от институцията където трябваше да звъня си тръгваха. Е не ме пуснаха, да изчакам почивката, ама тя е в 16.00 ч.
[quote="Един от измамените"]Също така не намирате ли за меко казано странно човек, напуснал поради демотивация и симулиране на несправяне, толкова хубаво да се отзовава за бившите шефове. Освен че сме евтина работна ръка искат да ни изкарат и слабоумни!!! [/quote]
Аз съм си такъв. Което е обективно е обективно. Радо е пич, приятен човек и до сега като имам път към тази част на града, му се обаждам. Факт е, че не се справих, защото ми беше безкрайно тъпо и безинтересно, а и за толкова малко пари отдавна не бях работил, но това не е причина да престана да го уважавам като човек.
Относно измамването ти те разбиам напълно. Може да не си покрил таргета, също като мен, но това не е причина да се хейтва по форумите. За подмяната на персонала, ами съгласен съм с тебе, живеем във време на криза и див капитализъм. Хубаво си направил, че си се оглеждал за друга работа. По мое наблюдение в тази компания, като изключим тези от супервайзер нагоре, освен една много малка шепа хора /двама от които май “нещо им има”, служителите с поне средно IQ усилено се ослушват за друга работа. Хората са там от немай къде. Имат дилемата малко или нищо. Ти явно не си от шепата.
Знаеш ли от известно време работя в една компания за дистрибуция на медицинска техника и аксесоари и да ти кажа честно видях някои разлики и ще се съглася за някои неща с тебе. Не съжалявам за времето в Инфотехника, но ако се бях справил добре и бях продължил, щях да се депресирам доста. Ще изложа темата си с една перефразация на покойния Емил Трифонов – Кембъла, които познавах лично, на историческата фраза, която около времето на Хан Аспарух е била актуална за българите, а именно “Там някъде зад Дунава, живее едно племе конекрадци.” Неговата версия беше, “Там някъде зад Дунава живее едно племе д…давци, наречени българи.
Преди им видях обявата и ми направи впечатление, че изискват перфектен английски и с предимство са хората и с много добър френски език. Е, аджиба човек които владее тия езици, да му дават смешната заплата, която реално нетно няма и 400 лв /много малко под тях е/, се замислих не е ли гавра и подигравка с потенциала на една нация. На интервютата които ходих и където се изискваше английски, на поне средно ниво, заплатите започваха от 600 лв. нето /чисти/. Всъщност като започнах работа видях, че колкото добро ниво се изисква за тези два езика, толкова добро ниво се изисква и за останалите езици в европейския съюз, демек не е нужно изобщо детайлно познание. Най-тегаво ни беше с гръцкия. Дават ти гръцката азбука и айде, оправяй се. Един колега се шегуваше, че добре, че Инфотехника не работи с Азия, че иначе дават ти китайската или японската азбука и айде оправяй се.
[quote="Един от измамените"] В трудовия ми договор, подписан декември 2008 пишеше че съм на гъвкаво работно време, а в последствие за всяко ходене на интервю минаваха такива разпити от Радо, Крадел, Катето и супервайзора, че все едно си престъпник на разпит в участъка. [/quote]
Не знам какво е значело “гъвкаво” работно време, обаче с това дето съм цитирал ме подсещаш за нещо което си мислех наскоро. Чух, че наскоро Адел е направил направо военна дисциплина. Ако закъснееш малко за първия час не ти го плаща, въпреки, че има как да отработиш закъснението, ако решиш да излезеш някъде в работно време, както ти казваш те поставят на кръстосан разпит, въпреки, че по мое време имаше как да го отработиш. Имам познати полицай и военни и те са ми разправяли, че само при тях ако решиш да кръшнеш от работа, независимо поради какви причини, трябва да пишеш рапорт. Нищо чудно и Адел да въведе писмената форма на обяснения. Е за тия пари дето ги дава, да изисква толкова прецизност, просто не си заслужава. В компанията която работя сега, мога да излезна когато си поискам, без да давам обяснения на шефката, ако съм си свършил работата мога да си ходя, без да й се обаждам, а и заплатата е доста по-висока от тази в Инфотехника.
Преди известно време ходих да видя един приятел, които още работи там. Той излезе с доста хора, повечето от които нови, които аз не познавах. Озадачиха ме фразите “Бате нали ще мога да разчитам на тебе за обяда, ще ти върна всичко на заплата, обещавам.”, както и /от друг човек/ “Бате айде да ми дадеш 3 лв. назаем, че искам да купя една роза на приятелката си.” Правете си изводите сами. Един се вайкаше, че правил доста оувъртайм, идвал 3 съботи и за този период не могъл да върже и 500 лв. Темата на повечето от тези хора беше, как да си намерят нова работа и да се махнат от тази компания.
Няма да цитирам пак горното перефразиране, но за съжаление важи за тези които работят там и имат качества, особено ако знаят добре езици, каквото е изискването за обявата. Е някои просто нямат избор, а тези които им харесва там явно не искат да се развиват.

Та сега дебатът отново става интересен, съжалявам че нямах възможност да отговоря по-рано.
Значи Teatime абдикира от предложения от него самия публичен дебат "на по биричка" и сега друг се появи с "обективно" мнение, който видя че не може да защити произвола в Инфотехника и дай да спасяваме реномето на властните фигури поне, за друго като не ни бива.
Диалогът би бил безумно интересен, ако не лъсваха някои интересни противоречия. Например, казва се как Радо "покривал" търсещите си работа докато ходят на интервюта. Като ходех "нерегламентирано" до тоалетната три поредени пъти го заварвах да си мие ръцете като излизах (какво съвпадение само, вярно, говорех по телефона с хора които ме канеха на интервюта за работа). Някой може да каже че нещо си внушавам, измислям или лъжа. Обаче забележете само какво пище "новият" ми опонент за Радо. Ако поиграем на познатата ни телевизионна игра бих задал въпросите по следния начин:
А) Човекът хвали как Радо покрива търсещите си работа колеги за да му издейства дисциплинарно уволнение (то щом за симулиране на несвправяне гонят за няколко дни за такова укривателство Радо да се радва че изобщо останал жив и здрав, макар и с така оклепана трудова книжка).
В) Мисли си, че Крадел поради незнанието на български няма да разбере за неговата дейност от този форум .
С) Действа съгласувано с Крадел с цел да се покрие агента който тропа и да му се доверят обектите на неговата разработка.
D) Радо, прости на човечеца, той като всички твои фенове няма интелектуалната възможност да разбере какво прави.

Моят отговор в случая е С). Всеки сам да прецени за себе си.

Още веднъж призовавам всички които се съмняват в моята правота да ме призоват да им кажа алгоритмите доказващи моите думи на сходство на всички положителни мнения и последното на "обективния" господин от последния пост.
Относно това какво съм измамен, не го споменах досега директно:
1) В трудовия ми договор, подписан декември 2008 пишеше че съм на гъвкаво работно време, а в последствие за всяко ходене на интервю минаваха такива разпити от Радо, Крадел, Катето и супервайзора, че все едно си престъпник на разпит в участъка.
2) Никой не ми спомена за МАСОВАТА подмяна на персонал или че само след няколко месеца ще ме ритнат (основна причина много скоро като се усетих да си търся нова работа и да се демотивирам). Като си взимах дебитната карта за превеждане на заплатата като казах че работя в Инфотехника, банковата служителка ми каза: "Като напускате Инфотехника незабавно си закрийте сметката за да не плащате безмислени комисионни. Казвам ви го защото се случва много често."
3) Уникалните болнични (вж. долните постове).
Относно "хейтването" ми че било следстие от неспособността ми да бъда компютърен оператор - възможно! Ами който не може да пише нещо смислено в този форум и няма кой да го ритне за това- ами много ще ме кефи да подебатираме, вече се чувствам гений на фона на опонентите ми.

ДО един от измамените
Човек в грешка си! Аз нямам нищо общо с твоя опонент и за първи път пиша в темата за Инфотехника. Работих там известно време, но тъй като работата ми беше безкрайно скучна и монотонна, за толкова пари последно работих преди 4 години та заради слабата ми мотивация последва несправяне след което уволнение. Не искам да хейтвам по форумите, като някои бездарници, които не искат да приемат факта, че просто не ги бива за някои работи, ами исках да дам обективна картина на ситуацията. Ако си чел поста ми, си забелязъл, че не съм се изказал на 100% позитивно за тях.
Чудно ми е теб пък с какво ли са те измамили? Хората ясно си казват каква е работата и какво ще ти се плати за тази работа. Ако не ти изнася, изнасяй се ти.

Абе, човеко, като претърпя пълен разгром по всички точки на нашата дискусия сега под друго име се опитваш да се правиш на обективен по твоите думи. Да изкарваш умни всички вишестоящи колеги от които зависиш. Нали те предупредих че подлагам на анализ всички постове.
Текстмайнингът на последния "обективен" пост казва че неговият автор е същият който се представя като Teatime, или поне един и същ колктив. И в двата случая се използва словосъчетанието "Ръководител на Отдел" (85% от носителите на българския език биха използвали по-разговорни термини за обозначаването на това понятие), както и комбинацията от свързочни частици за съставните изречения и междуметията са толкова сходни в двата поста, че да са писани независимо един от друг е все едно някой случайно да има абсолютно същия пръстов отпечтък като вашия. Та мисълта ми е - всички позитивни мнения в този форум са авторство на ръководителите на Инфотехника, ако някой се съмнява да ми пише- ще посоча как с течение на времето са се модифицирали алгоритмите по които са били писани въпросните постове.

Виждам, че има доста противоречиви мнения за тази компания и аз се изкушавам да оставя моето, което смятам, че ще е доста обективно и актуално.
Преди всичко искам да кажа, че тази фирма е наистина читава. Законите се спазват до най-малка подробност, плаща се извънредния труд според законодателството, след работа никои няма да те търси за нищо и заплащането никога не е закъснявало и до колкото предполагам няма и да закъснява. Евалата на хора като Адел и такива фирми, че по време на криза все пак осигуряват някаква заетост. Ясно е, че сме евтината работна ръка и, че парите идват от запада, но на фона на тези съкращения, намалявания на заплати, нарастваща безработица сформирането на нови екипи и даване на възможност на студенти и работещи да зарабтват допълнително от 18.00 до 22.00 е похвално!
Както всяка фирма си има и своите не до там добри страни, но като цяло позитивите са повече от негативите.
Изключително се държи на точността. Идвайте по-рано защото закъсненията са нежелателни. То вярно къде ли са желателни, ама нали там се отчита време, та явно заради това. Технологичните почивки и обедната почивка са задължителни, не може да не се вземат. Струва ми се обаче, че има една неписана табела, която се знае от всички, а тя е: “Ходенето до тоалетната по време на работа е крайно нежелателно, освен ако не е крайно наложително.” Ако имате разстройство или сте неразположена, тежко ви…..
В никакъв случай не упреквам Адел, че е забранил телефоните по време на работа. То ако не е така, хората със слаба работна дисциплина ще си говорят по цял ден. Но от друга страна това не е много добре. Ако например на някои му е станало лошо или обаждането е спешно, няма как да се свърже с вас. Дори да отидете за две минути да проведете разговор навън, извън почивките е много трудна работа. Странно е, че повечето супервайзъри са на половин работен ден.
Отсъствието от работа за няколко часа, дори и с уговорката, че тези часове ще се отработят с вечерната смяна е много трудно. Прекия ви ръководител ви праща долу да си говорите за това лично с Адел на френски или английски. Представете си какво е ако трябва да отсъствате за ден, дори да разполагате с платена отпуска.
Като цяло обаче отношението е страхотно. Адел, Радо, Катя и всичките супервайзъри са много готини като хора и за мен беше чест и удоволствие да работя с тях.
Другите неща които мога да кажа за тази фирма, ще вметна в това защо след като им прочетох обявата в джобса ме напуши смях. Ще го карам хронологично:

“Конкурентно възнаграждение и бонусна схема” . Не бих искал да говоря със цифри, но базовото “конкурентно възнаграждение” е под средната работна заплата за страната, и то не много малко. “Бонусна схема” наистина има и тя се изразява в извънредния труд. Поне за сега има работа и има опция “overtime”. В общи линии ако работиш по 9, 10 часа на ден идваш поне две, най-добре три съботи в месеца за по 8 часа, може да върже близо следната работна заплата за страната, което на този етап е наистина добре. Недостатък е, че повечето монитори са стари CRT и около тях /защото ако са пад масите служителите много ги ритат и ги чупят/ има UPS-и. Това довежда до трептения, които доста дразнят окото. ИТ-тата се стараят да ги сведат до минимум, но все пак има някакви, които окото не ги забелязва, а след ползване на такива crt монитори повече от 8 часа, определено боли глава.

“Работа в млад и мотивиран екип”. Прави ми впечатление, че хората от този “мотивиран екип”, които са наистина квалифицирани, знаят и могат, имат качества се чудят как да се махнат от там. По време на почивките разговора между тези “мотивирани” хора е главно на тема “Къде ни поканиха на интервю за работа и какво ще лъжеме Адел за да се измъкнеме?”, или “Как се представихме на последното интервю”. Работата е доста скучна, еднообразна и монотонна. Почти нищо не може да се научи от нея. Жалкото е, че работят доста кадърни и квалифицирани хора, бивши мениджъри на отдели, хора с по няколко висши и няколко езика, но просто притиснати от кризата и от немай къде са се хванали там. Както вече казах, Радо е много готин пич, интелигентен човек и много добре знае, че хората които отсъстват за два три часа през деня отиват на интервю да си търсят късмета някъде, обаче се подсмихва и се прави, че вярва, нали Адел е позволил.
По въпроса за заплащането има т. нар. пей левелс. До колкото знам, ако се представяш добре, може да скочиш на по-горно ниво и без бонусна схема да си вържеш средната работна заплата за страната. Има обективна рейтинг система и може да видиш как се представяш всеки ден.
Знам и нещо друго от бивш служител, но това е информация от преди една година. Когато проекта свърши, работата намалее, няма друг проект, както в началото се наемат доста хора, така и в края се освобождават от работа доста хора, поне тези които са по-надолу в рейтинга и дефакто се представят най-зле. Ако има късмет някои и си намери друга работа пуска предизвестие за месец, както си му е ред. Обаче ако на новата работа трябва да се яви по-рано, трудно се освобождава. Не знам детайли, но до колкото съм чувал от моя човек Адел, както всеки арабин е човек на честта и може да се заяде. Заради това би било най-добре при такова положение да се симулира несправяне и така за най-много седмица Адел те маха. Понеже както вече казах е свестен човек и готин пич, дори дава правото да е с члена за взаймно съгласие за преждевременно прекратяване на договора, а не по члена за несправяне, което може да натежи на трудовата книжка.
В общи линии ако нямате друг избор и ви викнат на интервю идете и поработете там. Ако имате желание и се справяте можете да си вържете и прилични пари. Но ако предпочитате работа с предизвикателства, динамична, да научите нещо от нея, с възможност за развитие и за момента нямате такова предложение, идете поработете малко, поне докато не намерите такава.

Е, Teatime, приемаш ли моята покана, която общо взето като инициатива произтича от теб. Относно тоталитарните методи, за които adviver спомена се налага едно уточнение - не е като Тато или Сталин както са управлявали, много е по-специфично. Ако го кажа метафорично ако шефът Крадел счупи демонстративно пред вас чаша и каже защо я счупи, как можа и т.н. ако отговорите аз не я счупих, ти я счупи, то колкото и добре да работите ще си тръгнете при следващите МАСОВИ съкращения, кото се случват веднъж на 3-4 месеца. Ако при същата ситуация му кажете извинявай, следващия път ще внимавам, да я платя ли чашата, то той МНОГО ще ви заобича и нищо чудно да ви издигне до супервайзор след някой друг месец. При което с обикновенните оператори ще се очаква да се държите по същия начин. За интелектуалния потенциал на ръководството може да съдите по моя опонент във форума, предполагам почти никой мислещ човек не се съмнява че той е един от ръководните фактори в инфотехника, кой след 7 години ще се сети така яростно да защитава фирмта в която тогава е работил, я си помислете малко. Аз пиша така защото се чувствам измамен, макар и съсвсем законно по РОДНОТО българско законодателство от ЧУЖДЕНЕЦ дошъл да ни ползава като евтина работна ръка в РОДНАТА ни страна. А защо този субект отказва срещата с мен на публично място - ами ще лъсне кой е той, ерго че физически не съществува човек който преди 7 години е работил за Инфотехника и сега е голяма работа някъде си. То супервайзорите на Инфотехника са такива - нисък коефициент на интелигентност, по-нисък от този на Крадел, да ги манипулира както си иска, и като решат да се мазнят и да пишат измишльотини по форумите всеки желаещ ще ги надцака, затова ми биха шута че много се обаждах.