Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Huawei Technologies /img/frontend/nomap.png"

Huawei Technologies

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 27 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-27 от общо 27


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Привет!
Има обява  за wireless engineer.
Бихте ли казали нещо повече: пари, натоварване, сигурност. ... или може би всичко са само празни обещения?
на пазара съм от доста време и текучество има навсякъде - във всяка една фирма и не се знае до кога си в нея.
Дайте инфо плииз - заслужава ли се човек да се хване на хорото?


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

3500? това мой на 3-месечие ли? за позицията която са обявили, при положение че дори не е старша позиция, не можеш да очакваш повече от 1200-1300 лева на месец. И като им свърши проекта, няма да те пратят на друг, а ще те уволнят както направиха миналата пролет с едни 30% от фирмата. Аз не работя за тях от есента на 2006, но имам доста познати там, така че мога да те уверя че нещата не са розови


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, няма ли някой от хуавей да сподели опит. Има ли шанс да се вземат едни 3500лв. на позиция wireless network engineer ? И ако ги дадат има ли шанс да ме изхвърлят след няколко месеца, като им свърши проекта.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Пак има обява. Толкова ли е зле , че напускат по време на криза?
Някой да каже


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

А какви са заплатите има сега някакви обяви за иженери. Долу горе поне
Не искам пак да разбирам какво е заплащането по трудния начин да пускам СВ да ходя на едно две интервюта и чак тогава...


6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
1
Привилегии
3
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
2
Местоположение
-1
Колеги
3
Работна среда
0

1. Заплащане: Еми не знам кой би сложил тука повече от 0. Като цяло HR политиката на компанията е да наема незавършили студенчета, без никакъв опит, най-добре от провинцията - хора които изобщо не са ориентирани на пазара на работна ръка в София, нямат никакъв опит и съответно не могат да претендират за високи заплати. Ако се появи някой с малко повече опит се опитват да го излъжат нещо и недай си боже да се навие - ще остане с празните надежди за повишение на заплатата.

2. Уважение. Това е относително понятие имайки предвид че работиш в интернационална среда и в офиса винаги има хора от поне 3 националности. Уважение от българксите колеги винаги има, уважение от европейските колеги - също. Китайците - там много зависи на каква позиция си и колко си разбираш от работата. Ако се окаже че разбираш повече от някой който са докарали чак от Китай - ми не очаквай уважение от него ... уважението и доверието се печели и от опита който имам мисля че и сред китайците можеш да си спечелиш уважание, просто ще ти е малко по-трудно.

3. Привилегии. Тука са доста силни, поне според мен. Освен sim-card (е да - само карта, без телефон), дават и служебен LapTop, дават и ваучери за такси. Не мисля че някой е ощетен откъм ваучери. Освен това има служебни коли и шофиори. Е ... не дават ваучери за храна, нито плащат паркинга на служителите (бел.авт.: паркингът в Бизнес Парк София е платен - последно беше около 30лв/месец ), но все пак има доста неща които дават.

4. Фирмена сигурност - не знам как да коментирам това. Освен по отношение на информационната сигурност която има - както вече бе отбелязано Интернет е тема табу и абсолютно забранен в офиса. Има само Intranet и 2 троянски коня които се подвизават под името "Secutiry Policy Enforcement System" и не дават да се вържеш дори с Intranet, ако на мапината има инсталиран софтуер, който не е позволен от компанията - е все пак LapTop-a на фирмата, а не личен, затова са в пълното си право да казват какво може и каквоне може да слагаш на него.

5. Работа / Свободно време - не знам кой се оплаква от много работа. Който е риба да им стои на китайците след 18ч. за жълтите стотинки които дават - ми негов си е проблема. Абсолютно не мисля че някой може да те накара да останеш след работно време. А времето когато са викали служителите всяка последна събота е отминало. Работно време: от 9 до 18 - стандартно.

6. Потенциал за развитие. Хех ... еми ако си завършващ студент без никакъв опит - да има накъде да се развиеш, затова и те пращат да те "обучават". И да не си завършващ студент пак може да научиш туй-онуй, стига да имаш нерви да изтърпиш китайците, както и желание да работиш при заплати с поне 30% до 50% (а понякога и повече) по-ниски от реалните за сектора.

7. Местоположение - Бизнес Парк София. Ако някой някога ви каже че това е хубаво място, не му вярвайте! Това е място разположено на крайната точка на София където паркоместата са платени, а местата за хапване са изключително ограничени. Ако решиш да излезещ да се разходищ малко няма къде да отидеш, няма дръвчета - колкото и странно да звучи в центъра на София по малките улички като се разхождаш ще срещнеш много повече дръвчета, отколкото в Бизнес Парк София.

8. Колеги - както във всяка една ГОЛЯМА фирма. При офис от средно 130 до 150 човека ще срещнеш всякакви - и умни, и по-малко умни, и интелигентни, и не чак толкова интелигентни, и българи, и кирайци, и румънци, и поляци, и англичани, и холандци ... Не може да се удари чертата и да се каже "такива са" за всички.

9. Работна среда - "open space", ако някой знае какво е. Западен модел - всички работят на едно място - 600 кв.м и фърлени вътре към стотина бюра, лекичко оградени с ниски преградки. Това носи своите плюсове и своите минуси. Плюсовете са че много бързо опознаваш колегите и винаги когато някой ти потрябва, независимо дали е от твоя отдел или не - можеш вднага да отидеш до бюрото му и да свършите работа. Минуси - не би могъл да се концентрираш и да работиш спокойно когато 50 човека се опитват да говорят едновременно.

Друго за китайската култура - мърляви са... спят следобяд. Точно така - спят. върне ли се от обяд, китаеца съвсем спокойно си опъва краката под бюрото и поляга върху лаптопа или бюрото - спинка си около половин-един час още, и след това си мисли че е отпочинал и ще работи по-продуктивно. А всъщност китаеца идва в Европа на почивка. В европа изпращат не тези които най-много знаят и могат да се оправят с проблемите, а тези които имат най-дебели връзки. Китаеца не е чувал за шоколади "Milka" или бонбони "Lindt" (поне тези от huawei). Тука му е като почивка - българчетата да работят ...


2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
0
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-1
Потенциал
2
Местоположение
-2
Колеги
3
Работна среда
-1

Здравейте, фирмата е от скоро на Българският пазар и нека ви запозная с нея.
1. Заплащане, за съжаление на някои измислени мениджъри (продукт,прожект) без да си мръднат пръстчетата или да си напънат мозъците взимат доста пари, за останалите могат да чакат веднъж годишно с около 10% чисто.
2.Уважение ли , ами тук може да се изпише доста за и против, по принцип китайчетата не им пука колко хора напускат за тях идеята за задържане на персонала още е на заден план и просто гледам как всяка седмица почти някой си пуска молбата за напускане.

3. Ами не виждам почти никакви, дали са ни по една сим карта (без телефон), Има и две екскурзии в годината за по ден и половина, друго аз нещо не се сещам

Съотношение работа/свободно време ;-))) Ами преди се работеше и всяка последна събота ей така да ти набиват канчето колко си маловажен?!?!!
, а това че най-редовно седиш до 8 ,9 и колко много работа вършиш вкъщи - това... ли е най-важното;-)Е тези които съм отбелязал в скоби по-горе се чудят кой саит в интернет да разгледат, колко пъти да ходят да си вземат кафе и т.н и дали вече е 18:00 или трябва да чакат още малко...
Потенциал - Да понеже те претрупват с работа - имаш шанс да понаучиш някои неща и да отидеш някъде на по-добро място, само че те нарочно те пращат на някакъв измислен курс за да могат да те задържат за още 2 години хитро няма що.
Местоположение ли? АМи Те всички Китайчета са си в Младост и им е близко , а за останалите??? Има естествено и фирмен автобус !!!!, който познайте от къде минава(само през Младост)
Колеги- повечето са пичове, като тук оценката не е 4,5 заради някой въпросни личности тотално отхвърлени от други фирми н незнайно защо са приети тук и които са в скоби по-горе, както и някои въпросни Китайчета който се мислят, че са голяма работа.
Работна среда - По принцип в офиса е доста скучно, няма и Интернет естествено заради фирмената сигурност
Това е за сега нека другите колеги да помагат ;-")

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?